Inlägg från: Erla |Visa alla inlägg
  • Erla

    BF mars 2019 - stannar på FL

    Hej! Jag hoppar gärna in här :) fick nyligen in i vecka sex med barn nummer två. Graviditeten är oplanerad då vi tänkt vänta tills dottern är åtminstone 1,5 år innan syskonförsök. Dottern fyller ett augusti :P lite skönt att det bara blev en hoppsan då det tog oss 2,5 år att få till dottern.

  • Erla
    Isa88 skrev 2018-07-28 09:30:22 följande:

    Hej tjejer! Jag är helt ny här och har BF i mars 2019! Är idag 5+2 och väntar första efterlängtade barnet <3!

    Jag har dock inga gravsymtom förutom att de är lite ömt i brösten och livmoder, men det brukar jag alltid ha innan och vid mens. Någon som har samma erfarenhet??


    Är i vecka 5+3 och känner inte heller något. Hade lite molvärk runt bim. Förra graviditeten hade jag riktigt ömma bröst fram till typ vecka 6 och efter det blev jag brutalt illamående så jag sitter lite och bävar inför att må likadant denna gången :/
  • Erla
    November2017 skrev 2018-07-27 14:08:25 följande:

    Ah då kommer vi ha barn samma år. Har en liten kille på 8 månader nu. Född slutet av november 17. Och nu lillebror eller lillasyster med bf 18 mars.


    Samma här med :) först barnet är född i augusti 2017 och blir det något av detta lilla frö så blir det ännu en i mars 2019 :)
  • Erla
    XaHHa skrev 2018-07-29 07:21:58 följande:

    Vecka 5+2 idag, borde inte digitalt test då visa +3? Min visar 2-3 & igår försvann dessutom alla mina symptom :( Vafan händer....


    Nä, det beror helt på din mängd hcg och från vilken mängd hcg testet slår om från. Det är ju trots allt ca 3 veckor sedan som ägget befruktades så det är inte konstigt att det fortfarande står 2-3 på den :) det lär slå över inom en vecka.
  • Erla
    mape92 skrev 2018-07-30 14:03:52 följande:

    Hej! Nån av er som mår väldigt illa? Hur gör ni för att lindra? Vill inte berätta på jobbet ännu och det blir ju svårare när man inte mår bra och behöver gå på toaletten hela tiden.


    Jag har börjat känna av lite då jag blir hungrig. Förra graviditeten var jag riktigt illamående, men slapp kräkas som tur var och det var troligen tack vare clementiner och gröna äpplen. Testade postafen och det lindrade rejält också, men blev så himla trött av dem. Fick tips att testa ta dem på kvällen istället, men körde på med gröna äpplen typ 5 gånger om dagen :P
  • Erla
    Nicciz skrev 2018-08-01 00:41:17 följande:

    Har mått illa sedan jag klev in i vecka 7. Inte spytt men mått konstant illa. Köpte Postafen och det funkar, och nu sover jag bort dagarna istället för att vara illamående. Gjorde ett tidigt ultraljud idag 7+2 och det konstaterades att beräkningen ligger rätt. Såg ett hjärta ticka! Coolt! Har en massa tvillingar i släkten så det var positivt att det bara var ett barn också Nu ska vi börja berätta för de närmaste. Hittills är det bara min bästa vän som vet. Hur mår ni andra?


    Testade postafen igår och blev också dundertrött. Orkade knappt umgås med mitt barn och min man. Inte kul alls så jag ska se om jag klarar mig utan eller kanske ska testa sea band istället :) betydligt lugnare denna graviditeten så jag har inte ens tänkt på tidigt vul eller så, vilket känns otroligt skönt. Går det ska vi försöka vänta till lite senare för att berätta för alla :) har också bara berättat för bästa vännen.
  • Erla
    mape92 skrev 2018-08-01 11:20:13 följande:

    Har testat era tips och illamåendet håller sig i schack om jag äter två coctailtomater i timmen och dricker Loka till. Så det är positivt! Annars är jag trött och lite ofokuserad på jobbet. Har egentligen mycket att göra men har ingen lust alls. Men tur att jag har jobbet så att dagarna går lite fortare. Vi har tid hos bm 28/8 ( är i v12 då) och efter det är det tänkt att vi ska göra Kub.

    Vi har inte berättat för någon ännu och det börjar bli svårt. Min kompis berättade tidigare i veckan att de har fått missfall. Hon var jätteledsen då de försökt länge. Så är lite nervös för att berätta för henne att jag är gravid och inte ens försökt länge. Kommer ta hårt på henne känns det som. Känner mig som en sjukt dålig kompis som "ljuger" för henne. Även om jag vet att jag har rätt att berätta när jag är redo.


    Vad skönt att du hittat något som hjälper! Tur att det är något nyttigt också haha :) det hade ju lika gärna kunnat vara typ chips eller godis liksom!

    Vet precis hur du känner med din vän tyvärr. Här två i min närhet som försökt länge med sitt första barn och nu har det visat sig att de båda kommer behöva hjälp för att bli gravida. Jag hade själv problem och det tog oss 2,5 år att få till vårt första barn och det vi väntat nu blev till oplanerat pga mycket för tidig ägglossning. Är också lite rädd för att berätta om graviditeten just för att jag får så dåligt samvete över att detta bara hände :/
  • Erla
    Janesan skrev 2018-08-01 11:31:37 följande:

    Hejsan!

    Håller på att längta ihjäl mig tills imorgon, då är det dags för ul och se om bäbisen mår bra.

    Just nu är jag väldigt nervös eftersom jag har fått 6st missfall innan och att jag inte direkt har haft några tecken på att jag är gravid, förutom lite öns bröst och gasig i magen och att jag inte blöder. Ja sambon tycker jag har ett humör som han aldrig skådat

    Så nu håller vi tummarna


    Håller tummarna stenhårt för att ni får se ett fint, tickande hjärta imorgon ^^
  • Erla
    mape92 skrev 2018-08-01 15:30:58 följande:

    Ja det är väldigt tufft. Speciellt när jag tidigare sagt att jag inte ens vill ha barn, men ändrat mig. Jag vet ju att hon kommer bli glad för min skull men nu vet jag inte hur jag ska berätta på bästa sätt. Men vi har iaf bestämt att vi kommer berätta för henne först av alla.

    Vilken vecka är du i nu?


    Det är nog inte en dum idé :) kanske ska berätta för dessa två först också! Då får de också en chans att smälta det lite innan alla andra får veta.

    Jag gick precis in i vecka 7. Du då?
  • Erla
    mape92 skrev 2018-08-02 10:27:36 följande:

    Ja jag tror att det är bra att hon får några dagar på sig att smälta det innan alla andra också vet.

    Jag är i vecka 8 (7+4) :) Känns både som att det går sakta och att det går hur segt som helst. Längtar till inskrivningen :)


    Ja :) har du fått tid för inskrivning än?
Svar på tråden BF mars 2019 - stannar på FL