Inlägg från: Erla |Visa alla inlägg
  • Erla

    BF mars 2019 - stannar på FL

    Var på RUL igår. Första ultraljudet och fick samma bm som vid första barnets RUL ^^ allt såg toppen ut och till min förvåning var jag så glad att det kom tårar när jag såg bebisen. Det är liksom inte längre någon tvekan om att vi gjorde rätt som behöll. Vi sa att vi inte ville veta kön, men bm kan ha försagt sig, precis som sist :P i så fall blit det en flicka till. Tyckte mig se en pottbild också som kunde tyda på flicka, men sambon såg en snopp på profilbilderna :) spännande detta! Helt 100 får vi ju inte veta förrän bebisen tittar ut.

    Ett nytt problem har dykt upp. Har så dåligt samvete över att behöva lämna bort första barnet när vi åker till förlossningen :/

  • Erla
    grönaärtan skrev 2018-10-31 08:45:17 följande:

    å vad skönt att läsa!

    Våran son kommer vara prick 2 år när bebisen kommer.. min mans mamma (farmor) är pensionär så hon får vara stand by så att han kan vara hemma men jag har aldrig varit ifrån honom längre en liksom jobb och kanske kväll samma dag när det var något speciellt.. har sån ångest... sist låg vi på BB i 6 dygn (3 efter födseln) nu kommer jag säkert vilja åka hem till honom direkt.. min största rädsla är ju det där med att inte räcka till att han ska inte känna att mamma bryr si lika mycket... ush ångest!


    Vad skönt ändå att ni har någon som helt säkert kan vara där när det är dags :) vi vet inte riktigt hur vi ska lösa det hela med passning. Farmodern bor ca 20 min härifrån och det är inte på vägen till förlossningen, vilket gör att resan till förlossningen kommer ta minst 1,5 timme om vi ska köra dottern till henne. Hon är dock inte pensionär. Med dottern tog det allt som allt 6 timmar och 40 minuter från första värken till det att hon var ute. Är rädd att det ska gå snabbare med detta barnet då det blev en mycket snabbare andraförlossning för min mamma. Hon hann inte in till förlossningen med andra barnet. Min mamma (mormodern) bör 50 minuter bort och inte heller det på vägen till förlossningen :/ vi får nog ha verkligen allt redo när det närmar sig och bara hoppas att allt löser sig.

    Skönt att inte vara ensam om att lämna oro inför att lämna bort första barnet. Hon kommer vara runt 1,5 år när småsyskonet anländer och har bara blivit passar några enstaka gånger och då bara halvdagar. Hon är i alla fall trygg med både far- och morföräldrar vilket känns lite bättre.
  • Erla
    vilms07 skrev 2018-10-31 21:57:38 följande:

    Hade rul idag och allt såg bra ut! Känns väldigt skönt. Jag blev flyttad från 24e till 28e mars så får väl ställa in mig på april med tanke på att jag tidigare fått vräka mina barn.

    Mitt illamående håller i sig och är oerhört jobbigt. Hur lång tid innan bf tänker ni gå hem? Jag funderar på att gå hem redan i februari pga Hur jag mår.


    Härligt att allt såg bra ut, men tråkigt att du fick ett senare bf. Hur många barn har ni sedan innan?

    Jag är fortfarande föräldraledig sedan 2017 haha! Det var tänkt att jag skulle börja i januari, men chefen ryckte att jag då lika gärna kunde fortsätta vara hemma och njuta och ta der lugnt de sista två månaderna :P
  • Erla
    XaHHa skrev 2018-11-01 08:15:17 följande:

    Skönt att allt såg bra ut! :) Vi har rul imorgon och jag är såå nervös inför detta.. Har drömt flera nätter att de upptäcker ett dött foster :( Men jag har haft jättesvårt att ta in att jag är gravid så det spelar väl in i mina tankar..

    Jag hoppas på att kunna jobba så länge som möjligt. Har foglossning och är redan sjukskriven 50%, så antar att jag kommer behöva gå tidigare. Men jag ska jobba så länge som jag kan iallfall :)


    Usch vad jobbigt att känna så :/ lider med dig, men försök tänka på att risken för att fostret skulle ha dött utan att stötas ut är extremt liten :) det är nog som du skriver, en rädsla bara i kombination med att du har haft svårt att förstå att du faktiskt bär på ett barn.
  • Erla
    XaHHa skrev 2018-11-01 14:12:28 följande:

    Ja det är fruktansvärt att ha såna tankar! :( Man vill så gärna kunna glädjas åt att ha blivit gravid men de hemska tankarna tar över.. Vill bara få morgondagen överstökad så vi kan få bekräftat att allt ser bra ut


    Förstår det. Hoppas allt ser fint ut imorgon och att du sedan kan luta på det och njuta resten av tiden :)
  • Erla
    LisaKMB skrev 2018-11-06 21:37:25 följande:

    Hur tänker ni angående vaccination mot influensan? Jag vaccinerade mig när jag var gravid med sonen som också är född i mars. Har läst på en del och inte hittat några risker. Tänker nog vaccinera mig även denna gång. Hur går era tankar?


    Jag har funderat på det, men inte kommit längre än så. Sist gång rekommenderade de mig att göra det om det blev aktuellt. Födde i augusti och har för mig att man ska ha uppnått ett visst antal veckor innan man skulle vaccinera så det blev aldrig aktuellt för mig då. Denna gången har de inte ens nämnt vaccination konstigt nog. Vet faktiskt inte hur jag ska göra, men det blir säkert vaccination om det rekommenderas.
  • Erla
    Strulls skrev 2018-11-07 16:39:12 följande:

    Hej alla!

    Jag gick in i vecka 24 igår och idag vägde jag mig för första gången. Jag har alltså gått upp 10 kg.. fick världens ångest och mår så dåligt över det nu.

    Jag vägde 60kg ifrån början och är 168 lång. Nu väger jag 70 kg.

    Jag ska till BM om ca 2 veckor och ?vet? att hon kommer påpeka min vikt och jag kommer få mer ångest.

    Har eran BM sagt något till er angående vikt?

    Vilken vecka är ni i och vad väger ni?


    Tänker inte så mycket på vikten alls faktiskt. Gjorde det sist, fast då pga att jag hade en så dålig viktuppgång. Väger mig bara på mvc då vi inte äger någon våg, men kan tänka mig att jag ligger på typ +5kg eller något. Är i vecka 21. Bm har hittills bara sagt att det är bra att ha något extra ifall amningen tar mycket på en senare.

    Försök att inte tänka så mycket på vikten. Har du en våg hemma så stoppa undan den. Det finns liksom en anledning till att vi inte äger en våg :P
  • Erla
    Irmisans skrev 2018-11-08 01:59:55 följande:

    Foglossning från helvetet. Har en gammal ryggskada och nu har foglossningen påvärkat ryggen såpass att hela den är låst och det gör ont så in i. Fått ett bälte och en tensmaskin vilket lindrat nu när jag ej arbetat men bävar då jag börjar igen imorgon och jobbar 45 h de kommande fyra dagarna. I vanliga fall när ryggen ballat ur äter jag starka tabletter och morfin i nödfall, så alvedon nuddar inte ens smärtan nu.

    Jag är så förbannad på min kropp för att den vägrar fungera! Det passar inte mig att vara gravid. 17,5 veckor kvar.

    Var tvungen att skrika ut min frustration, men jag ser att det är några av er andra med som också har det tufft. Hoppas att alla får det lättare!


    Oj! Förstår att det kanske inte är det du vill, men har du funderat på att sjukskriva dig? 45h på fyra dagar är ju liksom i vilket fall mycket för en person som är gravid liksom :) såvida man inte mår som en gud som gravid då :P men hur många gör det?
  • Erla
    vilms07 skrev 2018-11-08 15:09:44 följande:

    Vadå inte optimalt? 10 kg är inget. Dessutom för en normalviktig person. Jag gick upp 10 kg typ bara av att plussa. Och seriöst, detta är en gravidtråd där man ska få stöttning och besparas kostråd.


    Tycker du var lite väl hård här faktiskt. Håller helt med om att man går upp olika mycket och att man i det stora hela inte ska oroa sig över det. Däremot är kostråd jättebra och en stöttning i sig, vilket jag tolkade detta inlägg som. 20 + kg vid 40 veckor är inte optimalt, precis som Nöjder skriver, men hon skriver också att det verkligen inte är katastrofalt och därmed inget att haka upp sig för mycket på. BM:s jobb är också att ge råd om och vägleda en på bästa sätt genom graviditeten så att både bebis och mamma mår bra. Så tyvärr, även om det trampas på tår och sticker i ögon, så ingår det i jobbet att vara tydlig med vad som är hälsosamt och inte. Sedan om bm är lite taktfull, kan denne kanske känna in när det är läge att prata om sådana känsliga ämnen eller kanske uppmärksamma när det inte bör nämnas alls. Min bm har t.ex talat om för mig att jag bör vara aktiv minst 30 minuter om dagen. Jag gör det om jag fixar det. Fixar jag det inte så gör jag det inte. Hon har också avrått från småätande och jag uppfattar det just som ett råd för att bm presenterar vad som är hälsosamt. Vikt ÄR ett känsligt ämne, men man behöver inte tolka kostråd som en pik eller nedtryckning.
  • Erla
    Zombiepower skrev 2018-11-10 01:10:23 följande:

    Hej alla! Kommer med en fråga igen!

    Är det normalt att uppleva att fostret rör på sig mindre? Är snart I vecka 22. Känt hennes sparkar dagligen men nu de senaste 3 dagarna har dom varit mycket mindre och flera timmar ibland där det inte varit något alls(14-15h). Mår I övrigt bra. Kan jag vara lugn? Ligger hon bara på ett sätt där jag inte känner det. Moderkaka i framvägg.


    Jag har fattat det som att det är först efter vecka 25 man ska vara uppmärksam på fosterrörelsernas intensitet just för att det kan vara så ojämt och sporadiskt före vecka 25. Är du orolig går det säkert ringa och höra sig för hos någon kvinnoklinik eller till din bm. Bebisen kan ju ändra läge ganska mycket när de fortfarande är såhär små :)
Svar på tråden BF mars 2019 - stannar på FL