Inlägg från: Erla |Visa alla inlägg
  • Erla

    BF mars 2019 - stannar på FL

    Irmisans skrev 2018-11-15 17:00:33 följande:

    Hann aldrig jobba 45 timmar och är nu sjukskriven 100%. Känns ingen bra alls, men känner att 17 veckor är bättre än 32 som det var förra graviditeten. Läskigt bara, för sjukgymnastet sa att hela ryggen även var låst och läkaren bekräftade det, samt att alla ligament var påverkade och att jag hade känselbortfall i benen. Vet inte hur en förlossning ska vara genomförbar nu :(


    Jag har fått tips om att gå till kiropraktor med min foglossning. Det är tydligen inte så vanligt j Sverige att man gör det, men i andra länder är det en välkänd behandling på gravida med foglossning. Kanske är värt att ringa runt och höra åtminstone? Jag kommer definitivt höra av mig till en kiropraktor om min foglossning blir värre. Just nu fungerar jag, men blir det värre har jag svårt att se hur jag ska kunna ta hand om dottern på vardagarna.
  • Erla
    RosaBlomma91 skrev 2018-11-15 17:29:50 följande:

    Hej, jag är gravid i vecka 23. Känns som att illamåendet som jag hade ibörjan av graviditeten nu börjar komma tillbaka. Någon mer som har känt så vid denna tiden?


    Jag kan bli illamående ibland. Gick in i vecka 22 igår. Känns som att det oftast kommer om jag gått "för länge" mellan målen.
  • Erla
    XaHHa skrev 2018-11-14 21:35:16 följande:

    Har sedan en vecka tillbaka kunnat känna sparkar & nu kan vi till och med se sparkarna på magen! Vilken magisk känsla detta är!! Trodde det skulle dröja länge eftersom jag inte känt något alls innan och en moderkaka i framvägg.. Nu känner jag den sparka flera gånger om dagen :)


    Vad mysigt :) jag har också känt sparkar i drygt en vecka och har moderkakan i framvägg. Känner mest på kvällarna, när jag gått och lagt mig. Sambon har inte lyckats känna än.
  • Erla
    Irmisans skrev 2018-11-15 20:20:36 följande:

    Får tyvärr inte gå till kiropraktor då foglossningen påverkar en gammal ryggskada som trycker in en disk mot nerverna. Sjukgymnasten vill inte låsa upp kotorna, då det kommer göra regält ont. I vanliga fall när ryggen spökar äter jag starka värktabletter och ibland morfin. Längtar till epiduralen och ska få en tid för fixning av rygg så fort jag fött och då även recept på morfin.


    Åh nä :( vilken jäkla situation du är i! Hoppas du snart hittar något som hjälper mot åtminstone lite av smärtan.
  • Erla
    XaHHa skrev 2018-11-21 07:46:53 följande:

    Var på privat ultraljud igår & då visade HAN stolt upp sin pillesnopp! :?) Vi ska alltså få en liten pojke!! Allt blev genast så mycket mer verkligare


    Stort grattis till lillprinsen! :)
  • Erla
    Deeelicious skrev 2018-11-22 10:08:46 följande:

    Fast det är ju inte normalt att gå upp 20-30kg... en av mina vänner gick upp så mycket och hade väldigt svårt att gå ner dessa kg efter förlossningen. Det krävdes hård träning och strikt kost för att komma tillbaka igen och då är det inte normalt.. man ska inte gå upp mer än vad som försvinner av sig själv efter förlossningen. 6-10kg har jag hört är normalt att gå upp.


    Fast det kan ju variera ganska mycket beroende på hur mycket vätska man samlar på sig osv, men optimalt är det ju inte. Själv har jag hört 8-12kg, men att viktuppgången kan variera. Om man går ner graviditetskilona beror också på vad det är man har lagt på sig. Är det mest vätska så försvinner det mesta efter en, men är det en onormal viktuppgång som beror på typ konstant småätande eller okontrollerat ätande över huvud taget så är det ju mycket svårare att bli av med vikten efteråt. Oavsett vad så bör ju bm (om hon är bra och gör sitt jobb) prata om vad som är hälsosamt och vad man bör tänka på för att inte dra på sig ohälsosamt många kilon. Det där med vad man ska och inte ska gå upp finns det bara standardriktlinjer på och det handlar väl mer om "bör" än "ska". Man bör försöka hålla sig inom dessa gränser, men att det kan variera ganska mycket :) vad som är normalt och inte överlåter jag till bm att avgöra i varje enskilt fall, då det är högst individuellt.
  • Erla
    gullefjuniz skrev 2018-11-22 19:42:13 följande:

    Någon som känner nedstämdhet? Eller gjort under graviditeten/erna?

    Jag känner mig nedstämd. Är gräsänka varje vecka och jag jobbar och roddar båda småbarnen själv och är i v25 imorgon. Helt plötsligt känner jag att musten gått ur mig. Känner ingen glädje :?(


    Jag kände mig väldigt nedstämd i början av graviditeten. Inte kul alls och jag förstår att det blir mycket för dig att vara helt själv med två barn, jobb och graviditet :/ finns det någon som skulle kunna avlasta dig ett par dagar i veckan? Låter som att du behöver vila upp dig och ladda om. Var inte rädd för att be om hjälp!
  • Erla

    Hej alla! Lider sedan några veckor tillbaka av halsbränna, precis som i förra graviditeten. Kan äta normalt fram till och med lunch, sedan tar det totalstopp och lider resten av dagen av halsbrännan. Förra graviditeten blev jag rekommenderad omeprazol sandoz av min bm så jag började ta det denna gången också. Det har verkligen räddat min vardag då jag nu kan äta normalt tack vare det. Vad dock inne på apoteket och skulle köpa mer idag och där avrådde de från att ta detta om man var gravid. Blev så osäker så jag köpte aldrig nya :/ vet att min bm kommer rekommendera omeprazol igen då jag har samma bm som förra gången, men det känns så dumt att gå tillbaka och bli tjatad på av apotekspersonalen om andra "bättre" läkemedel. Hur hade ni gjort och finns det någon mer som lider av daglig halsbränna?

  • Erla
    Irmisans skrev 2018-11-29 18:18:17 följande:

    Gå på vad bm säger och be henne förklara riskerna! Var på apotektet för några veckor sedan och ville ha hostmedicin, men enligt apotekaren fanns det risker med alla. Ringde då till vc och fick tala med läkare och han gav mig tre olika jag kunde ta men inte längre än två veckor, för då höjdes riskerna. Apotekare är med all rätt försiktiga, men lita på din bm eller ring vc och be om en läkares åsikt! Hoppas det blir bättre!


    Jag får väl göra det. Alternativet är ju att skita i att äta något alls efter lunch, eftersom inget annat verkar hjälpa :/ har testat det mesta på marknaden förutom receptbelagda preparat.

    Är medveten om att det finns risker med alla läkemedel och att det då handlar om att prioritera och läsa på om vilka risker som är vanliga. Tack för lite input :)
  • Erla
    Bebis201901 skrev 2018-11-30 17:10:47 följande:

    Jag har halsbränna och tycker att Rennie-tabletter funkar. Är som att äta krita typ men så länge det funkar ????????


    Tack för tips! Ska kolla upp det :D
Svar på tråden BF mars 2019 - stannar på FL