• jaktenpaflow

    IVF sommar/höst 2018

    Längtanefterplus skrev 2018-07-31 17:02:56 följande:

    Ja jag funderar på att söka någon form av hjälp, men har alltid haft svårt för tanken att sitta och prata med någon vilt främmande om hur jag mår.. men hade nog varit bra. Vi stöttar självklart varandra men min sambo gillar inte att prata om det. Våra familjer vet ingenting för jag har inte orkat berätta... och nu när vi försökt så länge så känns det dumt att berätta för jag är rädd att dom skall känna att vi kunde sagt något tidigare och typ bli besvikna. Och att dom skall tycka synd om oss men det vill jag ju inte.

    Vi fick brev hem idag att remissen har mottagits på rmc i malmö och att vi får komma om ca 2 månader. Tror dock att dom inte har mer än 1 månad kö så hoppas verkligen att vi får komma på ett första möte i september. Hade varit så skönt. En milstolpe längs vägen..


    Ja förstår precis hur du menar... Första halvåret gick jag in i försvarsställning och sa att vi ville vänta med syskon för att folk skulle sluta undra. Medan det enda jag ville var att bli gravid igen. Sen när jag fick veta att jag var tvungen att operera mig(opererade bort äggledarna) så kändes det för stort för att hålla för mig sjölv. Så då började jag öppna upp mig själv och fick som tur är väldigt bra stöd och pepp av mina nära och kära. Inte alls den här tycka synd om känslan som jag förväntat mig utan mer ?heja dig, vad ni är starka och grymma?. Sen är ju alla olika... Det enda rådet jag kan ge är att verkligen inte gå igenom detta ensam! Förutom vi här inne och din partner såklart... Det äter upp en inifrån och tillslut riskerar man att bara bli deppig och tappa bort sig själv! Hela ens värld kretsar kring att bli gravid, lätt att glömma bort det vackra utanför den... Men snart får ni hjälp i höst och då är ni ett steg framåt! Det kommer bli er tur, skam den som ger sig!! <3
  • jaktenpaflow

    Ni som hat erfarenhet efter äggplock, hur mådde ni efter? Vad är normalt att känna? Min ena äggstock är så svullen att jag kan se konturerna av den när jag ligger på rygg (var sen innan lite förstorad) Är ganska svullen och känner mig vätskefylld i nedre delen av buken. Inte mkt men känner att det är annorlunda... Orolig just över att äggstocken är så stor.. Sen var jag ute och red också igår vilket kanske inte var så bra haha

  • jaktenpaflow
    Saner skrev 2018-08-02 13:15:23 följande:

    Till mig sa de att man skulle vara försiktig med aktivitet några dagar så en äggledare mm vrider sig. Har du jätte ont så ska du söka. Va lite öm å så efteråt kanske lite svullen. Va sa läkare till dig under pocket. Såg de ut finnas chans du va överstimulerad?


    Tycker faktiskt att jag fått lite dålig info vad jag ska tänka på efter äggplock eller främst vad man kan förvänta sig. Jag mådde så dåligt efter då jag reagerar tydligen dåligt på morfin så jag kommer inte ihåg så mycket. Min man var mest orolig och fokuserade på mig så han tänkte inte heller på det. Hon sa att jag har en risk att bli lite överstimulerad då jag hade rätt mycket blåsor. Känns bättre nu men att vakna upp med en knöl stor som en äggstock i nedre mitten av magen var inte kul. Blev orolig att det var urinblåsan eller livmodern. Det la sig rätt fort när jag bytte position i sängen, annars hade jag åkt in! Annars mår jag som vanligt:)
  • jaktenpaflow
    Akira Öken skrev 2018-08-02 15:18:26 följande:

    Har förstått det som att det är vanligt med svullna äggstockar ett tag efter äggplock. Hur mår du annars? Feber eller sjukdomskänsla? Har du mycket ont? Om du är orolig så ring kliniken och rådgör.


    Precis vad min läkare sa också, i övrigt mår jag bra, ingen smärta eller viktuppgång. Bara spänd och könns som att jag har en vattensäng i magen haha. Min ena äggstock är säkert 10 cm lång... var dock ngt förstorad redan innan...
  • jaktenpaflow
    Akira Öken skrev 2018-08-02 15:19:16 följande:

    Glömde ju fråga! Hur har det gått med äggen?


    Igår såg allt fortsatt bra ut, så 6 stycken små embryon som förhoppningsvis fortsätter dela sig och på lördag kl 11 blir det insättning!!:)
  • jaktenpaflow
    Percafluviatilis skrev 2018-08-02 16:45:48 följande:

    Vilka härliga nyheter med äggen! :)


    Ja otroligt, hoppad bara att någon eller några överlever blastocystodlingen... Känns lite riskabelt :o
  • jaktenpaflow
    Jooosen skrev 2018-08-02 17:27:06 följande:

    Spännande! Håller tummarna :D


    Så spännande!:) Tack snälla!! Hur går det för dig när hade du ditt första samtal?
  • jaktenpaflow
    LLW skrev 2018-08-01 22:36:15 följande:

    Ska absolut testa poddarna! Har lyssnar klart på både ivf och ruvarpodden så behöver något nytt :)

    Inga känningar alls, inte ens ont i brösten som jag brukar ha. Ingen spotting heller, innan jag tog bort polypen hade jag alltid spotting varje dag en vecka innan mens. Skönt att slippa! Har du några känningar än?

    Tog ett test imorse som var negativt, men jag var helt inställd på det så det gjorde inte lika ont som vanligt. Har fullt fokus på ivf:en nu. Shit, ska dit om några timmar. Hur ska man kunna sova?


    Hur gick det för er idag?:)
  • jaktenpaflow
    Akira Öken skrev 2018-08-02 17:29:33 följande:

    Vilka härliga nyheter!


    Ja blev så otroligt glad och tacksam, hoppas att de överlever så jag får bli ruvare from lördag:) Hur är allt med dig?
  • jaktenpaflow
    Jooosen skrev 2018-08-02 19:07:13 följande:

    Vi har bara fått hem godkänd remiss så ska välja bland 5 kliniker här i Sthlm! Vi har bestämt vilken så ska försöka nå dom nästa vecka efter sommarstängning o förhoppningsvis är det inte såååå lång väntetid! Var detta din första ivf omgång?


    Just det så var det, ni valde Sophiahemmet va? Jag har en tid där typ den 26 augusti så säg till när ni ska ringa och boka så kan jag ringa och avboka den precis innan nu ringer haha:) I våras när jag opererade bort mina äggledare så bokade jag en tid där. Sen hittade jag ju en i Uppsala med sommaröppet så tog den trots att vi bor i Sthlm:)

    Ja det är första och förhoppningsvis den enda IVF omgången. Hoppas så att det tar sig..:( Eller iallafall att vi får några blastocyster till frysen..
Svar på tråden IVF sommar/höst 2018