Inlägg från: Anonym (What) |Visa alla inlägg
  • Anonym (What)

    Kvinna i Uppsala vägrade skaka hand - nekades jobb och fick 40 000

    Bibbidi skrev 2018-08-15 22:28:34 följande:

    Riktigt dåligt domstolsbeslut. 

    Riktigt korkat gjort av intervjuaren dock. Om han hade varit smart hade han hållit "pokerface", hållit intervjun ändå (men kanske inte lika lång som annars), tackat för besöket och sedan bara anställt någon annan. 


    Varför var det dåligt? Ska vi verkligen tvinga människor till fysisk kontakt?
  • Anonym (What)
    Anonym (Besserwisser) skrev 2018-08-15 22:38:56 följande:

    I Sverige hälsar vi på varandra genom att skaka hand. Har hon problem med fysisk kontakt borde det fungera med handskar.


    Förr skulle vi niga och bocka när vi hälsade också, men det har vi slutat med.

    Varför ska vi tvinga folk till fysisk kontakt? Jag är hel svensk men jag tycker inte att det är särskilt roligt att ta alla i hand. Jag hade gärna struntat i det. Men jag gör det oftast för att jag är uppfostrad så och det förväntas av mig.

    Vi lär våra barn att ingen kan tvinga dom till nått. På de flesta förskolor lär sig barnen om "stopp min kropp" men det gäller tydligen inte våra händer?
  • Anonym (What)
    Anonym (Islamiseringen av Sverige) skrev 2018-08-15 22:39:58 följande:

    Bara att vänja sig.


    Hoppas det. Som sagt fysisk kontakt ska aldrig vara tvingad i någon form.
  • Anonym (What)
    Anonym (Islamiseringen av Sverige) skrev 2018-08-15 22:47:26 följande:

    Tycker vi ska anpassa Sverige efter islams regler, seder och värderingar.

    Svensk skitkultur har bara skapat problem.


    Det ska vi absolut inte göra. Men detta handlar för mig inte om islam. Utan min rätt att själv välja vem jag har fysisk kontakt med.
  • Anonym (What)
    Bibbidi skrev 2018-08-15 23:06:08 följande:

    "Stopp min kropp" handlar om att man inte ska behöva kramas/bli pussad exc när man inte vill. Det handlar nog inte om att man inte ska behöva ta i hand nej.


    Det handlar om all fysisk kontakt. Jag arbetar som förskollärare och vi lär barnen att ingen har rätt att röra dig om du inte vill det. Ja mycket fokus ligger på kramar och pussar. Men varför ska någon fysisk kontakt anses vara okej om man själv inte vill?
  • Anonym (What)
    Bibbidi skrev 2018-08-15 23:04:23 följande:

    Man kan inte tvinga någon att ta i hand nej. Men arbetsgivaren borde ha haft rätt att känna att på grund av att hon inte tog i hand att han hade rätt att säga nej till henne som anställd. Nu fick han ju betala skadestånd. Jag tänkte ifall det kunde räknas som en kränkning ifall man drog ut det till sin spets, eftersom anledningen är ju att det beror på någons kön. Var bara en fundering från min sida. 


    Om hon är duktig och kompetent för jobbet varför ska hennes anställning då avgöras av ett handslag? Måste hon fysisk kontakt med mannen som intervjuar henne för att få jobbet?
  • Anonym (What)
    Bibbidi skrev 2018-08-15 23:17:02 följande:

    Jag besvarar din fråga med en motfråga:

    Varför ska någon bemötas annorlunda bara för att personen är av ett visst kön?


    Jag tycker inte att man ska behandlas annorlunda pga sitt kön. Men samtidigt så anser jag att rätten att själv få bestämma vem jag ska ha fysisk kontakt med väger tyngre.

    Jag har inga religiösa skäl till att inte ta i hand. Men jag slipper gärna ändå. Men måste jag då känns det bättre med kvinnor än män, exakt varför kan jag inte säga, mest en känsla bara.
  • Anonym (What)
    Anonym (Besserwisser) skrev 2018-08-16 00:47:13 följande:

    Om du bara "väljer" att inte skaka hand med en manlig intervjuare så är det troligen OK att de avbryter rekryteringen. Då är det definitivt inte olaga diskriminering.

    Det är olagligt att diskriminera pga ras, kön, religion, hudfärg etc,

    Om du bara är "otrevlig" så är det inte diskriminering att be dig gå därifrån.

    Domen är idiotisk! Det enda som kommer hända är att arbetsgivarna håller god min under intervjun, och sedan ger jobbet till någon annan.


    Diskriminering handlar om att göra skillnad på människor utan att det handlar om meriter och talanger. Skillnaden ska också ha en negativ påverkan på den drabbade. Så visst kan det vara diskriminering det företaget gjorde.
  • Anonym (What)
    Anonym (DO) skrev 2018-08-16 03:24:37 följande:

    Det handlar om att en del muslimska kvinnor tycker att det är orent att ta på främmande män.


    Var har du fått ser ifrån? Handlar inte om att män skulle va orena, utan att du inte ska ha fysisk kontakt med en man som inte är din make (eller släkting).
  • Anonym (What)
    Anonym (DO) skrev 2018-08-16 04:31:19 följande:

    Man behöver inte. Men då kan man inte räkna med att få jobbet heller. Det är ingen mänsklig rättighet att bli anställd.


    Nej absolut inte. Men som sagt är du duktig, kompetent för jobbet och trevlig så borde inte din chans till jobbet försvinna på grund av att du avstår fysisk kontakt med det motsatta könet.
Svar på tråden Kvinna i Uppsala vägrade skaka hand - nekades jobb och fick 40 000