• Carinrebecca

    IVF start i HÖST - vi som ska göra vår första IVF

    nypan78 skrev 2018-12-20 09:25:26 följande:

    Hej, det känns inget vidare tyvärr och jag gjorde något jättedumt och tjuvtestade igår dvs exakt en vecka efter isättningen. Det var ett test från babyplan (ej det tidiga) och den blev negativ vilket gjorde mig super besviken eftersom jag läste om en del som testat positiv så tidigt...så det blev några tårar men nu har jag lovat mig själv att testa tidigast på lördag igen, innan vi åker iväg inför julen. 

    Men jag räknar med det värsta. Hur det känns? Inget speciellt i brösten längre och det rycker och drar "där nere", kan lika väl vara känningar innan mensen kommer....

    När jag fick tillbaka en tvådagars (som blev min son) för jättemånga år sedan testade vi positivt 12 dagar efter isättning om jag minns rätt, svagt då, men 14 dagar efter isättning var det tydligare. Resultatet är nästan 8 år gammal nu  


    Jag förstår att du blev besviken. Men det var ju tidigt testat så det behöver inte betyda något! Jag håller med dig, det är så jädra svårt att veta vad känningarna står för. Är det mens, lutinus eller en efterlängtad graviditet. Håller tummarna för dig på lördag eller när du nu väljer att testa!
  • Carinrebecca
    mulin skrev 2018-12-20 19:37:40 följande:

    Ja men precis! Håller tummarna att cyklarna är väldigt snabba nu så det går att dra igång helst direkt vi kommer hem :) . Hoppas som sagt det går vägen för er! Uppdatera gärna :D


    Ja verkligen! Vore ju hur perfekt som helst om ni kan köra igång med ert första försök direkt. Kan tänka mig att du är otålig!

    Tack! Det ska jag absolut göra. Tycker inte att jag har några symtom alls längre, men ingen mens än iaf! Rd 9 idag.
  • Carinrebecca
    mulin skrev 2018-12-22 20:54:14 följande:

    Otålig är bara förnamnet, men har vant mig vid att vänta då vi startade utredningen när jag var 22 år. Så tre år har vi väntat på att få börja med det här.

    Åh, spännande. Man känner ju faktiskt inte alltid symptom så hoppas du är en av dem :)


    Villka kämpar ni är! Är du och din sambo lika gamla? Har det hittats några fel nu efter er utredning?

    Nej jag hoppas det! Tror hela tiden att det är mensen som kommer men då är det bara lutinus som kletar och rinner ur. Kollar efter rosa/rött på papperet efter varje toabesök. Men inget än!
  • Carinrebecca

    God Jul till er alla kämpar här inne! Jag hoppas att nästa år har flera av oss lyckats fått barn eller har barn som ska bakas färdigt innan de är redo för ett liv på utsidan! Kram

  • Carinrebecca
    Elcca skrev 2018-12-27 09:44:53 följande:

    Hej igen allihopa!

    Har försökt koppla bort allt som har med barn att göra nu under julhelgen efter senaste misslyckade försöket. Ringde in och meddelade negativt besked och efterfrågade om man kunde göra något mer vid insättning, så som äta kortison eller ta blodförtunnande. Har ju läst att vissa gör det för att optimera chanserna vid insättning. Men fick till svar att man inte gör det på din kliniken (går på Sahlgrenska). Har påbörjat och avslutat en letrozolkur nu och hoppas på ägglossning om en vecka så att vi kan få tillbaka den sista blastisen vi har i frysen. Bara den klarar upptiningen!

    Hur mår ni andra?


    Ja man hade ju såna höga förhoppningar på ett julmirakel och att få avsluta året med positiva besked. Hur många försök har ni bakom er?

    Spännande att ni förhoppningsvis har insättning framför er, ska hålla tummarna för er och blastisen! Har aldrig läst om det du skrev om att optimera chanserna vid insättning men känner att jag måste googla vidare på det!

    Vi har festdag imorgon, men har de senaste dagarna börjat få lite blodblandat och rosa på papperet och mensvärk så är övertygad om att vårt andra försök också har misslyckats. Vi har inte fått något besked om vårt andra ägg, om de lyckades odla det vidare och frysa in det. Vet inte om det föll mellan stolarna innan kliniken gick på julledigt.
  • Carinrebecca
    Jooosen skrev 2018-12-27 23:41:23 följande:

    Skönt nu kan du snart räkna dagarna ju!! Tiden kommer gå snabbt. Vi är inne i en riktig kris här hemma just nu. Mest på mitt initiativ. Känner mig helt nollställd känslomässigt .... vi har paus i några dagar. Vet inte hur det blir med resan. Planet går dagen efter nyår.. är verkligen på botten o vet inte vad som händer :(


    Jättetråkigt att höra, men vill även jag skicka lite pepp om att du och ni är inte ensamma om det! Jag känner igen mig i dina känslor, för mig går det i vågor och ibland blir jag bara så bottenlöst ledsen och nästa stund så kan jag känna mig helt nollställd och känslokall. Mycket går ut över min sambo.

    Det som är jobbigast för mig är att vi hanterar den här situationen så olika och ibland när jag har mina dippar kastar jag ur mig saker som att han inte vill det här. Jag vill prata och ha stöd medan han väljer att vara optimist och pratar mindre om det vi går igenom. Ibland krockar det totalt.

    Jag hoppas att ni åker iväg på resan och får vila och ta en paus från hemmet och vardagen.
  • Carinrebecca
    Sasso122 skrev 2018-12-27 16:05:45 följande:

    Åh nej :( Håller tummarna för att det inte är mensen som är på G utan att det bara är Lutinus blödning!!


    Tack, jag önskade verkligen att det var så. Men testade precis negativt, väntar bara på att mensen ska dra igång på riktigt nu. Usch, vilket skitslut på 2018.
  • Carinrebecca
    Elcca skrev 2018-12-27 17:02:43 följande:

    Tack!! Alla goda tankar behövs. Det var fjärde insättningen vi gjorde nu innan jul, så femte väntar. Trodde verkligen att jag skulle vara gravid vid det den här tidpunkten, men har fått tänka om. Försöker tänka att varje insättning är som ett ?riktigt? försök och att det inte är ovanligt att det tar några månader av försök innan man blir gravid. Nu har ju vi redan gjort den biten oxå, men den tanken lugnar mig lite iaf.

    Jag håller tummar o tår att det går vägen för er denna gången och att det är en liten blödning från slemhinnorna. Tycker ju att det är dåligt att ni inte fått någon info om ert andra ägg! Sånt vill man ju veta!


    Skönt att vi kan gå in och peppa varandra. Man önskar ju verkligen att IVF var en riktig mirakelmetod där man inte behövde gå igenom flera behandlingar...men nu är det ju tyvärr inte så. Men jag tror ju att du tänker på helt rätt sätt. Allt som kan lugna och skänka lite tröst i den här jäkla resan man går igenom!

    Testade precis negativt, så tyvärr får det bli nya tag. Ja jag tycker också det, vi gjorde ändå insättningen den 13/12 och sedan skulle ägget odlas vidare ytterligare någon dag innan frysen. Så tidigt kan dom väl inte stänga helt för julen?
  • Carinrebecca

    Testade precis negativt efter vårt andra försök. Jag var redan övertygad om att det inte hade tagit sig, men jag blev ändå så ledsen. Usch.

    Nu får jag bara vänta på att mensen kommer igång på riktigt, och sen blir det IVF igen under 2019.

    Är det någon som har testdag kvar innan året tar slut?

  • Carinrebecca
    Jooosen skrev 2018-12-28 11:06:22 följande:

    Tack! Ja vi reagerar oxå så otroligt olika. Ja blir ledsen o frustrerad o han säger typ inget alls. Vi hade snack igår o han tkr det känns som jag bara vill ha barn o att det gör detsamma om det är med honom eller inte... urs. Vi har en resa till Thailand bokad om några dar... tråkigt att höra att ditt försök misslyckades :( . Var det ivf nr 2? Alltså andra färska insättningen? Kram på dig


    Känner igen det där alldeles för väl. Det är en sån svår balansgång, självklart måste man få reagera och hantera situationen olika. Men samtidigt så är man på så olika platser i den här IVF-karusellen eftersom det är våra kroppar som är ska göra jobbet och ta smällar av hormoner och ingrepp. Just därför har jag sagt till min sambo att han måste anstränga sig mer. Det kanske är fel av mig men så känner jag.

    Måste vara hemskt att höra honom säga så, men kan han inte ha sagt det i ren affekt, att det inte är så han känner egentligen. Men att han känner sig hjälplös som inte kan göra mer?

    Ja precis, andra färska insättningen och vi har ännu inte fått besked om vi fick vårt andra ägg till frysen.
Svar på tråden IVF start i HÖST - vi som ska göra vår första IVF