• Carinrebecca

    IVF start i HÖST - vi som ska göra vår första IVF

    Kawi skrev 2018-09-24 19:53:14 följande:

    Det gick faktiskt bra idag, över förväntan. Det jag kände av var när hon satte lokalbedövning kring livmodertappen, själva äggplocket kände jag i stort sett inte alls! Tänk så mycket jag oroat mig för det, och alla skräckhistorier jag läst :) Rejält ont i nedre magtrakten efter att bedövningen/morfinet gått ur kroppen dock.

    Åtta ägg fick de ut, vet inte riktigt om det är bra eller dåligt, men det är bara att hålla tummarna nu.. De ska ringa imorgon och berätta hur många som har befruktats.


    Hoppar in här för vi är i precis samma fas som er. Gjorde vårt äggplock igår, precis som du har jag varit rejält orolig men det gick väldigt bra. Vi fick ut 5 ägg, idag fick jag veta att 4 har blivit befruktade och att vi ska på insättning på söndag. Vad har ni fått för besked?
  • Carinrebecca
    Mangoodream skrev 2018-09-30 13:00:20 följande:

    Hej, jag har testdag 11/10 och det känns spännande. Lutinus är inget kul, huvudvärk förstoppad och torr i munnen. Jobbigt när man inte vet hur det kommer gå. Antingen barn eller genomgå ivf igen.


    Vi har testdag 13/10 så vi ligger väldigt nära varandra. Spännande men också väldigt jobbig väntan. När hade ni insättning? Jag pendlar mellan att bara försöka leva livet så vanligt som möjligt till att redan nu börja fundera över symptom. Och jag håller med dig om Lutinus, inte någon jätterolig upplevelse. Förhoppningsvis gör vi det inte i "onödan"!
  • Carinrebecca
    Jooosen skrev 2018-10-03 15:26:53 följande:

    Äl flytningar dag 5 med sprutor redan!! Börjar med stop sprutan ikväll. Ingen fara va? :/


    Låter exakt som för mig. Herregud vad nervös jag var innan jag hade varit på VUL:ett hos min hemläkare. Försök att slappna av, det är säkert inga konstigheter!
  • Carinrebecca
    Jooosen skrev 2018-10-04 18:28:57 följande:

    Haha bra! Hur ligger du till nu? Ska på första vul imorn o se hur allt går. Min slemhinna har ju alltid varit så tunn. Hoppas sprutorna biter på den :/


    Hoppas du fick bra besked idag på VUL! Hur ser planen ut framåt? Jag är just nu ruvare, vi fick ett 3-dagars embryo insatt förra fredagen. Vi fick ut 5 ägg, varav 4 befruktades. Men jag har fortfarande inte fått veta om vi fick något till frysen. Har en vecka kvar till testdag, jag känner mig förvånansvärt lugn. Men så klart är det en jobbig väntan.
  • Carinrebecca
    celiasilver skrev 2018-10-04 19:31:32 följande:

    Skönt att det börjar ordna till sig. Man räknar verkligen dagarna tills det är över. Känner du av att det svider en stund efter införandet? jag tycker det blir värre och värre för varje dag. Långt ifrån behagligt.

    Enda ljuspunkten hittills är att jag hittat det ultimata trosskyddet. Lagom tjockt och uppenbarligen doppat i någon citrondoft, min väska luktar som en halv fruktaffär  

    Antar att de försöker ge hopp och hålla oss på bra humör för att undvika onödig stress som också är en påfrestning för kroppen. Men det gör ju att ett tråkigt besked blir så mycket tyngre. 

    Ja det är svårt, kanske är dumt för blir det positivt har man ju oroat och muttrat i onödan å andra sidan tror jag att jag blir vansinnigt mycket mer ledsen om jag hoppas för mycket. suck inget av alternativen känns ultimat :/

    Tänker du hålla ut till testdagen eller har du funderat på att göra ett tidigare test? 

     


    Måste bara hoppa in här och säga att jag håller med dig om svidandet med lutinus. "Skönt" att höra att det inte bara är så för mig. Fast för mig är det inte alltid efter införandet utan mer med det som händer efter, att det kan svida när det rinner ut. Börjar bli riktigt less på trosskydd och lutinus nu.
  • Carinrebecca
    Jooosen skrev 2018-10-05 18:01:44 följande:

    Okej spännande!! Körde du gonal f innan? Allt såg jättefint ut! Många ägg redan o slemhinnan var 9mm :). Ska tillbaka imorn redan för att bestämma äp dagen. Stort lycka till som givare nu. Håller alla tummar jag bara kan!!


    Men vad härligt, vilket bra besked! Och 9 mm är ju jättebra på slemhinnan, då kommer den ju säkert hinna bli ännu lite tjockare. Har ni fått något preliminärt datum för äggplock? Vad skönt att ni är igång nu, hoppas att vi båda kan få med oss positiva resultat från det här!
  • Carinrebecca
    celiasilver skrev 2018-10-07 12:14:45 följande:

    Samma här, antar att vi hör till den lite slemhinnekänsliga kategorien. Jo, samma här. jag drog lite av en lättnadens suck i torsdags när jag fick börja på paket nummer två och det bara var en vecka var.

    Hur går det för dig annars? Du satte in fredag 28? då torde testdagen närma sig? 


    Ja jag antar att det är så. Vi får kämpa vidare med Lutinus, förhoppningsvis är det bara en kort period och att det för med sig något väldigt bra!

    Ja precis, vi satte in fredag 28. Gick tillbaka i forumet och såg att ni hade insättning bara någon dag efter oss. Men såg också att vi hade samma testdag, 13/10. Har funderat lite fram och tillbaka kring det här med att testa tidigare eller inte. Vet inte hur mycket tidigare man kan våga testa.. Kommer du kunna hålla dig till testdagen tro?
  • Carinrebecca
    Jooosen skrev 2018-10-06 19:35:43 följande:

    Äggplock på måndag redan!! Ska bli skönt o få det gjort :)


    Men åh vad spännande! Vill bara skicka lite pepp inför morgondagens äggplock, det kommer gå hur bra som helst!
  • Carinrebecca
    Längtanefterplus skrev 2018-10-23 21:15:32 följande:

    Idag klockan 21.00 tog jag ägglossningssprutan. Äggplock på torsdag morgon, så nervöst! Jag blev så fundersam på vilken sida jag skulle ta sprutan på men jag tänkte att det nog inte spelar någon roll så tog vänster! Nu blir det inga mera sprutor denna omgången. Tur jag jobbar länge imorgon så jag inte hinner tänka så mycket på äggplocket..


    Spännande! Minns att jag funderade på exakt samma sak med ägglossningssprutan, är kanske ett sätt att försöka lura hjärnan och kroppen att man är med och påverkar. Men nej det spelar nog absolut ingen roll. Är det ditt/ert första försök?
  • Carinrebecca
    Jooosen skrev 2018-10-24 09:40:34 följande:

    Japp mensen kom med råge igår... så ska bli uppringd kl ett idag. Ska fråga då. Ja precis, det stämmer. Och sedan på sista vul bestämmer ni när äl sprutan ska tas! Ska du börja med stop sprutan idag?


    Hoppar in lite här, men så himla tråkigt att höra att din känsla stämde! Jäkla kroppar man har alltså. Vi väntar på att få kontakt med vår läkare för att göra upp en plan för försök 2. Tyvärr inga i frysen så blir till att starta om från 0. Hade ni fått till frysen?
Svar på tråden IVF start i HÖST - vi som ska göra vår första IVF