Inlägg från: SofieElise |Visa alla inlägg
  • SofieElise

    För oss som tempar för att bli gravid

    Jojjans skrev 2018-12-02 13:28:03 följande:

    Tempen fortfarande hög idag, runt 36.7 vilket är i överkant mig vadå jag brukar ha i lutealfasen. Men har vaknat med inte i halsen så kanske är en förkylning som höjt tempen 0,1 senaste dagarna. Idag har jag inte haft så myclet känningar alls, så väntar och ser vad som händer.


    Håller tummarna! Du borde typ kunna testa på onsdag va?
  • SofieElise
    Jojjans skrev 2018-12-02 14:12:36 följande:

    Ja jag har tänkt att jag ska testa tidigast onsdag. Ska på julfest med jobbet på torsdagen (bim) så har tempen inte sjunkit på torsdag morgonen kanske jag testar då. Brukar alltid få tempdipp på morgonen och sen kommer mensen under dagen. Men är ändå inte sugen på att dricka så kan lika gärna hålla mig nykter.

    Jag har blivit så rädd för att testa, är testet negativt blir väntan på nästa äl bara ännu längre, så ska försöka stå ut. Härligast vore att ha tålamod och bara få fatta att jag är gravid av temp och utebliven mens utan att behöva se det på ett test.


    Förstår precis, man vill o orkar inte bli besviken. När är bim då? Vägra testa tills dess, så gjorde ju jag nu när det blev ett plus och det var så skönt att bara testa på bim+1 o se ett streck. Inget analyserande!
  • SofieElise
    Jojjans skrev 2018-12-02 19:42:04 följande:

    Bim är på torsdag, så väntar tills dess :)


    Starkt! Låter bra :)
  • SofieElise
    Jojjans skrev 2018-12-04 18:28:31 följande:

    Detta är nu officiellt en gravidkurva!! Jag kan inte förstå att det är sant, sitter bara och gråter av lättnad och glädje.

    Bim-2, rfsu vanliga test, eftermiddagsurin efter att inte ha kissat på 4 timmar.


    STORT GRATTIS!!!!
  • SofieElise

    Om någon är nyfiken så är här min gravidkurva + mina två föregående temp.månader.



    Vecka 7 nu, känns fortfarande lite overkligt att jag (om allt går bra) kommer ha en liten bebis i sommar.

    Jag håller så tummarna för er alla!

  • SofieElise

    Hej alla, angående tempning så läste jag igår att man har kroppens absolut lägsta temperatur kl 04.30. Sedan går den upp igen, även om man sover. Vet dock ej hur mkt. Det är verkligen superviktigt att man är noggrann med när man tempar och att man avregisterar temperaturer som är tagna vid andrs tidpunkter.

  • SofieElise
    Sångfågeln87 skrev 2018-12-21 14:38:12 följande:

    Hej!

    Jag funderar lite på nät ägglossning var. FF säger i måndags och NC säger i tisdags. Har ni någon erfarenhet om vilken app som brukar stämma bäst? NC har jag använt längre om det kan bero på det?


    Hej, för mig var det samma sak (är gravid nu i v 9). FF satte alltid ut ÄL dagen före NC. Månaden jag blev gravid satte FF ut ÄL 3/11 och NC 4/11, enligt ultraljud skedde befruktningen 5/11. Så jag litar mer på NC. Så här såg min graf ut då

  • SofieElise
    Sångfågeln87 skrev 2018-12-21 20:56:41 följande:

    Tack! Får se hur det blir för mig och sambon. Vi hade sex på måndagen och onsdagen så om NC har rätt med ägglossning på tisdagen hoppas jag att det kanske tog sig ändå. 


    Skulle tro att du hade ÄL tis eller ons så ni har ju absolut prickat in det, dessutom levde säkert spermierna från måndagen kvar så ni har ju prickat in det. Lycka till!!!
  • SofieElise
    Sångfågeln87 skrev 2018-12-22 09:05:00 följande:

    Tack! Håller alla tummar och tår =) Vi har inte försökt så länge men jag har känt mig redo i ca 1,5 år och i oktober blev äntligen sambon redo. Grattis till dig! Hur mår du? 


    Skönt att båda är redo nu och vill satsa, så härligt när båda är lika motiverade. Ibland är det ju tufft och då behöver man stöd av varandra :) Jag mår bra överlag, men är ju tröttare än vanligt. V 6-v 8 mådde jag illa 24/7 men nu är det mest morgonillamåendet kvar och bra resten av dagen. Går in i v 10 på måndag, känns häftigt att tänka att det faktiskt är typ 25% av hela graviditeten som passerat. Vi v 8 fick vi se en liten plutt på vul, hjärtat slog så fint. Kändes skönt!

    Har du ätit ppiller eller liknande innan ni började försöka? När har du bim nu? Tempning är sån bra metod för man ser så tydliga mönster av vad som sker i kroppen
  • SofieElise
    WanderChild skrev 2018-12-22 09:15:57 följande:

    Det där med när befruktning skedde enl ul kan diffa en del. Vad de får fram där kan bl.a. påverkas av hur de mäter och hur tillväxten är. Enligt när jag anser att äl var så borde jag va i 13+0 idag, men för varje ul jag varit på så har jag flyttats en dag och är enligt kub i 13+2 nu. Tempade, tog äl test och hade rejäla känningar så vet ju exakt när äl var. Min syster gjorde ivf så hon vet ju verkligen exakt när befruktningen skedde men blev ändå flyttad på samma sätt som jag blev då ul visade på större foster än det *borde vara* utifrån befruktningsdatum. Inom vården småskrattar de lite åt en när man säger att man vet vilken dag äl skedde har jag märkt. De går strikt efter sista mensen fram tills ett ul säger ngt annat och då är det det som gäller.

    Min poäng är att så länge man vet inom ramen av 1-2 dagar när äl är så är det gott och väl tillräckligt, tanken är ju ändå att mysa till det flera gånger däromkring för att maximera chanserna. Och då både före och efter eftersom ägget kanske släpper aningens senare än man tror, eller tidigare, eller att kroppen reagerar snabbare/långsammare på progesteronet så temphöjningen diffar åt ngt håll osv.


    Det stämmer nog det du skriver. Dock tror jag ändå mer på NC då de sätter ut ÄL dagen efter positivt test medan FF sätter ut ÄL på sista dagen med positivt test. Åtminstone på min och Sångfågelns87s graf. Och ÄL kmr ju efter positivt test.

    Hur har du gjort med bf? Ändrat efter vad bm och ul säger eller håller du kvar på samma? Vill ju ha exakt rätt.. även om bebisen kmr ju när den vill :)
Svar på tråden För oss som tempar för att bli gravid