Inlägg från: SofieElise |Visa alla inlägg
  • SofieElise

    För oss som tempar för att bli gravid

    Kan man ta ett testa tidigt- test närsomhelst på dagen?

  • SofieElise
    WanderChild skrev 2018-10-20 10:18:53 följande:

    Tack! :) Släng upp en bild på testet här så vi får analysera! ;)

    Jag tänkte fortsätta med progesterall till vecka 14 tror jag. Står i valet o kvalet om jag ska lista om mig från den bm där jag var nu i veckan. Nämnde att vissa använder munkpeppar o progesterall för att förlänga lutealfasen men hon bara viftade bort det o tyckte det var nonsens o inget som gör någon skillnad. Jag har läst massvis kring progesterall o mycket positivt medan hon menade på att det finns inte ens några bevis på att det gör till eller från med extra progesteron vid ivf. Verkade med andra ord inte alls påläst... Vill gärna va ärlig mot min bm men känns sådär att sen ringa en vecka senare o säga att man plussat o att man tar progesterall... Jag vill ju känna att jag får stöd fullt ut i vad jag gör o att dom iaf är öppna för ?nya? saker. Hmm...


    Förstår helt att du vill byta bm, det är så viktigt att man känner förtroende och känner sig trygg med den man går hos. Går det inte att typ ringa o prata m ngn annan mottagning o se om de verkar öppnare? Eller boka tid o testa?

    Jag köpte ett digitalt test och det visar negativt. Samtidigt är jag på bim+1 utan mens. Kan det var progesterallen? Kanske sluta m den och se om mensen kmr? Tempade vid min vanliga tid o då låg tempen nere på kontrollsträcket (la mig dock mkt senare igår än vanligt), sen sov jag några timmar till o då var tempen uppe på 36,9
  • SofieElise
    WanderChild skrev 2018-10-21 10:36:39 följande:

    Ska testa att gå till samma igen inledningsvis o se hur det känns tror jag. De erbjuder både ul och NIPT på plats o det tilltalar mig att slippa åka iväg till gyn på sjukhuset för ul. Men om det inte känns bra så ska jag ringa en annan närliggande mottagning jag gick hos för några år sedan o va nöjd med då.

    Låter lite konstigt, hur många dagar efter äl är du? BIM varierar ju för alla så det kan va lite missvisande anser jag, men äl är ju när det är. Jag hade nog kört progesterall till äl+14-15 nånting o sen slutat om det fortfarande varit neg o inga symtom heller uppstått. Jag brukade också få högre temp senare på morgonen om jag sovit lite till efter första tempningen så jag tror att första tempen du fick nog va mest korrekt, förutsatt att du sovit åtminstone ca 3h innan dess.


    Låter som en bra plan. Skönt att ha allt på samma ställe!

    Är på ÄL+12 bara, så kanske borde avvakta. Försöker att inte analysera symptom men har mått rätt illa senaste veckan, typ dofter o sånt, o typ känt mig svullen i hela kroppen. Haft en typ stickande känsla i tjejmagen några dgr o nu lite molvärk, men också varit bubblig i magen. Haft en stressig jobbvecka m så svårt att veta vad som är symptom på vad..
  • SofieElise
    WanderChild skrev 2018-10-21 10:58:33 följande:

    Okej, ja har det kanske fäst kring äl+9-10 så kan det ju va lite tidigt än. Skulle jag utgå från min uppskattade BIM så plussade jag först på BIM+4, dock har ju min mens kommit bara en vecka efter äl så att utgå från BIM för min del blir helt fel, då borde jag enligt tidigt-test kunna testa redan dagen efter äl ;P. Bättre som sagt att utgå från äl o börja räkna dagar där. Så fortsätta iaf två dagar till med progesterallen o så testa igen, det skadar ju inget att ev förlänga lutealfasen till de där 14 dagarna som *alla* verkar tro att den, skrivet i sten, är... O dina symtom låter ju lovande iaf! :)


    Ja visst är BIM inte rättvisande för oss som har kortare lutealfas. Tack för dina fina tips, jag kör på det! Håll tummarna!!
  • SofieElise
    oshark skrev 2018-10-21 14:37:28 följande:

    Håller tummarna för din skull!


    Tack snälla,

    Har du testat m CBs digitala istället? Tycker de är superbra
  • SofieElise
    oshark skrev 2018-10-21 15:40:27 följande:

    Nä har inte velat lägga pengar på dem än så länge. Har ganska nyligen slutat med ppiller och det här är första cykeln med rosenrot och munkpeppar, så har bara kört testlagrets billiga för då kan man köra flera stycken utan att ruinera sig själv haha första cykeln hade jag ÄL CD27, sen CD20, och är på CD 16 idag. Gillar också att man kan se skillnader i strecken även om de fortfarande är negativa.

    Dessutom är jag i ett långdistanförhållande med min man just nu så att veta när ÄL är handlar mer om att veta huruvida jag ska gå och räkna dagarna till BIM eller om det bara är en BM för att vi inte hade någon chans runt ÄL. Dvs om jag har ÄL imorn har vi fortfarande en chans men är ÄL på torsdag är det ingen idé att hoppas


    Aha jag förstår! Fortsätt kör på det, håller verkligen tummarna för att din ÄL kmr imorgon då!!
  • SofieElise

    @WanderChild Hur ligger din temp nu? Nu har min gått ner till 36.14 så antar att mensen är på G. Så slutar m Progrsterallen nu, läst att den gör att vissa inte får mens förrens de tar ett uppehåll.

    Sov 3-4 h till o vaknar med 36.62, varför är det så stora skillnader?

  • SofieElise
    SofieElise skrev 2018-10-21 11:02:35 följande:

    Ja visst är BIM inte rättvisande för oss som har kortare lutealfas. Tack för dina fina tips, jag kör på det! Håll tummarna!!


    Hur ligger din temp nu? Nu har min gått ner till 36.14 så antar att mensen är på G. Så slutar m Progrsterallen nu tror jag.. Hur var din temp när du hade din nidis?

    (Sov 3-4 h till o vaknar med 36.62, varför är det så stora skillnader?)
  • SofieElise
    WanderChild skrev 2018-10-22 18:26:15 följande:

    Har inte tempat sen dagen efter mitt pluss, då hade jag 36,8 (samma som plussdagen). Man ska sluta sen då tempen kan hoppa en del o då blir man bara orolig. Morgonen då blodet började komma sen på kvällen hade jag 36,9, o morgonen efter 36,6 så var ju helt säker på att det var mensen.

    Har du testat idag? Annars ta ett test i morgon bitti o låt bli att smörja om det är neg så råkar du inte missa något. :)


    Inte testat o har ingen hemma. Kanske ska springa iväg o köpa ett. Fått en liten blödning, så i kombo m låg temp antog jag att det var mens men nu kmr den inte ens igång.. Kanske ska testa ändå så att jag är helt säker på vad som händer, men har typ gett upp nu
  • SofieElise
    WanderChild skrev 2018-10-22 18:45:21 följande:

    Hmm jo jag förstår det.. Var det brunt eller rött som kom ut? Om det var brunt skulle det ju kunna va en nidis som först kommer ut sent, som jag hade. Men om det var färskt blod är det lite sent för nidis. Å andra sidan är det ju inte helt ovanligt med en mindre blödning när mensen egentligen borde komma. Jag tycker du ska testa i morgon bitti om inget mer blod kommit, så vet du med säkerhet. Lite surt annars om du slutar med krämen o så har det tagit sig men sköljs ut om nån dag...


    Ja lite brunt, men lite rött med o typ lite genomskinligt/slemmigt (ursäkta detaljerna). Läste på vissa sajter att nidisar kmr dag 7-10 o på vissa dag 7-14, är på äl+13, känns som det borde vara mens. Men vore skönt att ta dgg test imorgon så jag vet till hundra procent så behöver jag inte nojja mer. Tack söta för att du tar dig tid!
Svar på tråden För oss som tempar för att bli gravid