Inlägg från: SofieElise |Visa alla inlägg
  • SofieElise

    För oss som tempar för att bli gravid

    becca90 skrev 2018-11-08 17:05:54 följande:

    Nä inga lh test :/

    Tog bort tempen den 20/10 men det räckte ej.. den va efter 1/11 som äl flyttade sig..


    Men när du fick äl bekräftat genom vul, det borde kunna räknas som positivt test typ
  • SofieElise
    oshark skrev 2018-11-08 18:00:59 följande:

    Jag vet inte riktigt hur jag ligger till. CD7 idag och hoppas på ÄL CD17/18. Var bortrest CD1-4 så har avaktiverat de temperaturerna då de togs ca 1h45 senare än normalt och kändes höga. CD5 var jag magsjuk så tempade inte. Igår hade jag en temp på 36.35 och idag 36.06! Har haft några såna dippar förut, först två dagar innan ÄL + ÄL dagen, sen fem dagar innan ÄL + ÄL dagen. Hoppas inte jag får ÄL om fem dagar, det är alldeles fel timing! CD17/18 (som förra cykeln) vore perfekt!

    Förra cykeln tyckte jag också jag låg lägre i början, nästan 0.1 grad lägre. Sen efter ÄL+5 tog det lite fart igen och kom upp närmre den tidigare kurvan. Tyvärr blev det ju inget, men det behöver ju inte betyda nåt för dig, alla är vi ju olika och vissa jag har sett här har varit gravida när de plötsligt legat lägre efter ÄL. Så är det någ jag lärt mig är det att man aldrig kan gissa


    Har också såna dippar/höjningar ibland i folikulärfasen, det är säkert inget konstigt. Vad är din normala temp i den perioden? Mitt genomsnitt är 36.05! Håll koll på flytningar etc, man känner ju på sig när den verkligen är på g. Håller tummarna för att den kmr när du vill!

    Den här månaden ska jag inte analysera tänker jag (åtminstone försöka), som du säger - man kan aldrig gissa!
  • SofieElise
    Jojjans skrev 2018-11-08 17:35:35 följande:

    Ja jag hoppas då på äl från höger sida och att det tar sig, vet inte varför men gillar tanken på augbebis mer än julibebis även om jag helst skulle ha blivit gravid igår typ.


    Förstår precis..
  • SofieElise
    oshark skrev 2018-11-08 22:02:49 följande:

    Min medeltemp i follikulärfasen är 36.25 och jag har bara haft en dipp innan ÄL varje cykel. Men på olika dagar i cyklerna.

    Tycker inte jag har riktigt fått så olika flytningar än, tror det är för att jag gått på p-piller. Har definitivt inte haft något äggviteaktigt, men vattnigt tror jag. Tappen tycker jag jag kan känna ganska bra på och idag var den helt stängd. Men eftersom jag fortfarande verkar hålla på att hitta tillbaka till min normala fertilitet efter p-pillrena, så vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig i varje cykel eftersom jag haft olika långa follikulär- och lutealfaser varje gång (även olika långa cykler då).


    Det där med tappen har jag inte fått kläm på. Har testat att känna några ggr men får lite ångest över att bakterier ska hamna fel. Jag hoppas du hittar din cykel snart och att den blir mer regelbunden. Jag slutade med ppiller i slutet av juni, i sept kändes det som allt var återställt, så gick nog rätt fort. Åt ppiller i tre år. När slutade du m dina? Vattniga flytningar är väl också sk fertila?
  • SofieElise
    oshark skrev 2018-11-08 22:39:57 följande:

    Ja, vattniga är ganska fertila och äggvite väldigt.

    Slutade i början av augusti. Men ÄL CD17/18 passar mig alldeles utmärkt den här cykeln så har inga problem om det kvarstår så


    Håller tummarna för dig!
  • SofieElise
    Jojjans skrev 2018-11-09 07:07:24 följande:

    Å vad jag känner igen mig i den rädslan! Efter ett sent missfall sommartiden på att bakterier kommit upp och infekterat moderkakan vågar jag fan inte ens använda tampong! Sex innan äl, det är det enda som kommer in!


    Jag beklagar! Då förstår jag verkligen din rädsla, man ska nog vara försiktig. De ggr jag har känt på tappen har jag typ börjat nojja efter och få för mig att det känns konstigt och det säkert är någon bakterie
  • SofieElise
    oshark skrev 2018-11-09 09:40:20 följande:

    Ja, det är ju förstås jätteviktigt att man har tvättat händerna ordentligt innan och är försiktig. Sen gör jag det bara på morgonen, vilket innebär att jag iaf reducerat antalet potentiella bakteriefyllda ytor jag vidrört eftersom jag precis har vaknat och bara rört min telefon, NC-termometer, täcket och sovrums- och toadörrarna innan jag tvättat händerna för att känna på den.

    Ska man på bästa sätt analysera flytnigar ska man ju egentligen "samla in" dem där uppe kring också, så känner att jag får två-i-en av det (plus att jag inte är så skraj för bakterier - men jag har ju haft turen att aldrig ha en anledning till att bli det heller!).


    Sålänge man är noggrann med hygienen så tror jag inte det är någon fara, precis som du gör är ju garanterat lugnt.

    Man kan ha otur såklart, men det är ju ovanligt.

    Nu har min temp stigit !

  • SofieElise

    Nu dippade tempen på ÄL+9, haft molvärk sedan ÄL+6 men ganska mkt igår på ÄL+8. Borde inte ha mens riktigt än, har bim 16/11...

  • SofieElise
    SofieElise skrev 2018-11-12 06:22:49 följande:

    Nu dippade tempen på ÄL+9, haft molvärk sedan ÄL+6 men ganska mkt igår på ÄL+8. Borde inte ha mens riktigt än, har bim 16/11...


    Enl NC är det bara ÄL+8 idag, känns så tråkigt om det inte tagit sig den här mån heller..
  • SofieElise
    oshark skrev 2018-11-12 09:06:28 följande:

    Du är ju fortfarande högt över baslinjen. Brukar du dippa så när du ska ha mens? Dvs inte hela vägen ner och sen ner under?




    Den blå är den här månaden (lila linjen är m progesterall så därför min lutealfas är två dgr längre). Hoppas den går upp igen, blev så besviken imorse
Svar på tråden För oss som tempar för att bli gravid