• jaktenpaflow

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Hejsan!

    Skapar en tråd för alla oss som fick kämpa ett tag för att få ett plus på stickan, oavsett om det är genom IVF eller på naturlig väg. Vill gärna dela resan som gravid med andra som har varit i liknande situation. Spelar inte heller någon roll när BF är:)

    Har försökt med ett syskon i ett och ett halvt år och blev gravid nu i augusti och BF 22 april!

    Välkomna!

  • Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF
  • Kallamakka

    Baku, jätte stort grattis till lill killen! Vilken resa det varit, och att det var honom ni längtat så efter.

    Njut nu lilla nya familjen och lycka till på den här nya resan!

    Jätte grattis till er!!

  • 170909
    jaktenpaflow skrev 2019-01-18 21:35:53 följande:
    Ja i ljumskarna och däremellan är fruktansvärt! Känns som stt någon sticker in en kniv, jag har dessvärre inte ett stillasittande jobb. Hat ansökt om gravpenning from 1 mars och får se om jag orkat heltid februari ut... Ja vi har ultraljud igen v 32 för att kolla moderkakans placering då den var ca 2 cm i underkant... vår plutt var 4 dagar mindre fåt se hur det ser ut i v 32:)

    Vi har väl 3 st som är fina men samma sak inget som ör klockrent... Så svårt!
    Förra graviditeten hade jag foglossning och provade med bälte och annat som bm och sjukvården tipsade om till ingen nytta.
    Denna gång provade jag att prata med min gym och tränarna där och med träning så blev jag av med smärtan.
    Så träning är ett tips!
  • 170909
    Mjbo skrev 2019-01-19 17:55:48 följande:
    Ja absolut för mig spelar de ingen roll vad gruppen heter, men vi är ju ett gäng som följt varandra nu ända från start, och ni har varit mina stöttepelare i vått och torrt, så hade vart så kul att följa varan lite "närmare" sen även när man har fullt upp med en bebis, kan tänka mig att man inte hänger lika mycket på familjeliv längre då tyvärr..

    Angående hur man gör har jag inte en aning! Haha. Någon annan som vet som kan dra igång en grupp?

    Så länge man fyller i att gruppen är HEMLIG och inte bara PRIVAT, så syns den inte för nån annan än dom som är medlemmar, men som sagt namnet har absolut ingen betydelse för mig hade bara vart kul å samlas lite där oxå :)
    Gruppen behöver ju inte heta något med ivf eller barn. Går ju att ta ett helt annat namn så som, "tålamod, tvättråd och träningstips". Eller "utmanande tidsplanering". Eller helt enkelt "och vad händer nu?"
    Även om gruppen är hemlig så kan man vilja vara mer hemlig iaf
  • 170909

    Jaktenpaflow - gravid första IVF efter 1 års försök, 2:a barnet, BF 21 april, pojke  

    Gammelpysen, gravid efter 3,5 års försök, 7e försöket (3 färsk och 4 frys). Bf i slutet av april  

    Ellencassandra - gravid efter 4 års försök, fjärde insättning, 1a barnet BF 2 juni, flicka :)  

    Tossaliten - gravid efter 2 års försökt. Ett IVF som misslyckades, nu gravid naturligt, 3e barnet (första med nuvarande make) BF 15 september  

    Kallamakka, gravid första IVF(3dje insättningen) efter dryga 2,5 års försök, första barnet, BF 30 augusti.  

    Mjbo, Första försöket IVF, 3dje insättningen, försökt 3,5 år. Andra barnet (som är 9 år), första barnet för min man. BF 29e maj, flicka  

    Baku, andra IVF försöket efter 2.5 års försök (manlig faktor och utdragen utredning). Första barnet. BF 6 januari (blir igångsatt nästa vecka om inget händer). Vet inte kön 

    Fröken rabarber, första IVF-försöket, försökt 2 år, första barnet, bf 29 augusti 

    S91. Första ivf-behandlingen, gravid 3e fet. Försökt i 2 1/2 år. Bf 4e augusti. 

    Lillaaw. Tredje ivf försöket ca 2 års försök. (Oförklarligt barnlös som visade sig vara manlig faktor) gjort 3 icsi. Väntar en flicka i slutet av maj. 

    Inalina, Försökt 3,5 år, 2 IVF - 3:e insättningen. Första barnet, flicka BF 23 maj. 

    Anina - Gravid efter 3 års försök, 3 insättningen på 1 IVF. Anledning endometrios. Första barnet (tredje för gubben), BF 11 Maj, en flicka. 

    Kumminsilver - Försökt drygt 2 år, 2:a insättningen av ICSI nummer 2 (4:e insättningen sammanlagt). BF 19 juli. 

    Sommarhopp - Försökt drygt 2 år, 3:e insättningen. BF 18 juni.

    Nuaerdetmintur - Försökt i 8 år, 2 IVF, första barnet, BF 20 juni

    170909 - Syskonförsök 1.5år ett fryst och tre färska, IVF BF 21 maj 

  • Elcca
    Fröken Rabarber skrev 2019-01-19 22:36:23 följande:

    Grattis till ditt plus! Min sambo lät mig inte testa före testdagen. Och sen tog jag ett nytt test innan jag ringde in och berätta för kliniken. Nu är jag i v. 9 och har helt ärligt ännu inte helt greppat att det faktiskt tagit sig, trots att det märks i kroppen. Så vi har berättat för de av våra vänner som känner till IVF-resan, men ännu inte för familj. :) tar tid att tro på att jag har en filur i magen. Ser fram emot nästa ul så vi kan se att den fortfarande lever och mår väl därinne.


    Tack!! :) Jag har gjort 4 insättningar innan denna gång och testade bara tidigt första gången, fick då ett svagt plus rd7 men det blev aldrig starkare och sen försvann det. Började sen blöda på rd15. Så jag har hållt mig från att testa de andra gångerna och har alltid fått min mens på rd10 och innan testdag.

    Denna gången kunde jag inte hålla mig. Kände denna gången att jag hellre ville veta att det var negativt innan jag började blöda, förbereda mig på det hemska. Men ist fick jag ett positivt besked. :)

    Längtar nu till tisdag då jag för första gången ska få ringa in ett positivt besök! Och till v.8 och till ultraljudet!
  • Elcca
    Kallamakka skrev 2019-01-20 07:35:12 följande:

    Grattis till plus! Och välkommen hit! :)

    Jag testade fram till vecka 8, är nu i vecka 9 så inte så länge sedan jag slutade ta tester. Hihih!

    Jag har också hadt mensvärk sådär precis som om den ska komma när som helst men ändå har den inte kommit. Det växer som attan där inne! :)

    Efter att jag slutade ta tester blev jag lite lugnare, och ett missfall kan man i alla fall inte påverka, det blir så eller så blir det inte. Det hjälper mig att tänka så.

    Sen kommer ni ju också att få ett tidigt ultraljud, är allt okej där så kommer du nog känna dig lite säkrare. :)


    TACK! :)

    Då ska jag inte känns mig helt psyko som testar stup i kvarten. Haha!

    Känns så läskigt att vara på andra sidan nu. Men också väldigt spännande såklart.

    Längtar efter att få ringa in mitt postiva besked på tisdag och såklart till ultraljudet.

    Jag ska försöka tänka att man inte kan påverka ett missfall utan händer det så händer det oavsett.

    Det är väl känslan av att ha kontroll över allting man får när man testar, vilket jag vet är helt fel. Men ska försöka släppa taget. Snart! :)
  • Elcca
    Ellencassandra skrev 2019-01-20 08:24:41 följande:

    Hej och stort grattis till plus :) ja alltså det är väldigt svårt. När man kämpat så långe så blir det extra svårt å ta in det och man är livrädd. Nu tog inte jag många tester för hade gjort det i våras när jag blev gravid å det blev starkare test osv men ändå var det en ofostrig graviditet. Så denna gång tog jag tre tester totalt. Förstår att det år jätte svårt men försök å vänta med att ta test till klinikens testdag. Å att tänka att även om testen blir starkare så är det inte säkert ändå. Men ni får ju ett tidigt ultraljud så ni kan se att allt ser bra ut.

    Å ang å titta i toaletten efter blod gjorde jag säkert till efter v 13. Om inte längre. Det sitter liksom kvar efter alla år av försök. Efter KUB började det sjunka in att jag var gravid men kan erkänna att ofta nu också i v 21 så har jag svårt å förstå :P

    Men som många i den här gruppen brukar skriva: Du är gravid tills motsatsen är bevisad :) jag håller tummarna att allt går bra och stanna gärna kvar i gruppen för vi stöttar å känner igen känslorna du har just nu! Kram.


    TACK! :) och grattis själv till din graviditet!

    Du har helt rätt! Jag måste bara försöka tänka om och intala mig att jag är gravid och att det egentligen inte spelar någon roll hur många positiva test jag tar. Skulle jag få missfall så kommer det ändå, och det är som du säger att man kan invaggas i en falsk trygghet genom positiva test.

    När fick du reda på att det var en ofostrig graviditet?

    Jag tror jag kommer ha svårt att släppa den där blödningsbiten. Jag har redan så mycket växtvärk och det gör mig livrädd att det är blödning som är påväg. Men förhoppningsvis blir jag lugnare när jag får besked vid ultraljudet. :)
  • Ellencassandra
    Elcca skrev 2019-01-20 09:33:27 följande:

    TACK! :) och grattis själv till din graviditet!

    Du har helt rätt! Jag måste bara försöka tänka om och intala mig att jag är gravid och att det egentligen inte spelar någon roll hur många positiva test jag tar. Skulle jag få missfall så kommer det ändå, och det är som du säger att man kan invaggas i en falsk trygghet genom positiva test.

    När fick du reda på att det var en ofostrig graviditet?

    Jag tror jag kommer ha svårt att släppa den där blödningsbiten. Jag har redan så mycket växtvärk och det gör mig livrädd att det är blödning som är påväg. Men förhoppningsvis blir jag lugnare när jag får besked vid ultraljudet. :)


    Tack :)

    Ja det är inte lätt :) men det e klart att du ska testa om det får dig att känna dig lugnare. Men jag minns att jag bara blev lugn för en stund, sen var det oro igen. Det är inte lätt det där :)

    Fick reda på det på det tidiga ultraljudet hos ivf kliniken. Var en chock. Kände mig så lurad i och med testen å symtomen jag hade.

    Förstår det. Man är så van vid att bli besviken å få se blod..

    Jag blödde brunt också mellan v 7-10 typ (denna graviditet) så mådde jättedåligt. Trodde jämt att bebis hade dött trots att jag sett henne på flera ultraljud.

    Växtvärk är ju vanligt vid graviditet också så förhoppningsvis är det för att det växer så det knakar där inne :D

    Skönt när du kan ringa in resultatet å få en tid för ultraljud :)
  • Elcca
    Ellencassandra skrev 2019-01-20 09:56:43 följande:

    Tack :)

    Ja det är inte lätt :) men det e klart att du ska testa om det får dig att känna dig lugnare. Men jag minns att jag bara blev lugn för en stund, sen var det oro igen. Det är inte lätt det där :)

    Fick reda på det på det tidiga ultraljudet hos ivf kliniken. Var en chock. Kände mig så lurad i och med testen å symtomen jag hade.

    Förstår det. Man är så van vid att bli besviken å få se blod..

    Jag blödde brunt också mellan v 7-10 typ (denna graviditet) så mådde jättedåligt. Trodde jämt att bebis hade dött trots att jag sett henne på flera ultraljud.

    Växtvärk är ju vanligt vid graviditet också så förhoppningsvis är det för att det växer så det knakar där inne :D

    Skönt när du kan ringa in resultatet å få en tid för ultraljud :)


    Jo, precis som du säger så lugnar det för stunden men den blir man orolig igen. Jag ska försöka att fasa ut det pö om pö.. :)

    Beklagar det du fick gå igenom! Som att man inte har fått gå ignom nog. Men underbart att du nu går o bär på din skatt! :)

    Ja, jag försöker tänka att det är ett bra tecken. Haha! Försöker ha positiva tankar men vågar inte tänka framåt utan tar en dag i taget. Och det går jävligt långsamt..haha.

    Vilken vecka är du i nu och när är din bf?
  • Ellencassandra
    Elcca skrev 2019-01-20 10:41:07 följande:

    Jo, precis som du säger så lugnar det för stunden men den blir man orolig igen. Jag ska försöka att fasa ut det pö om pö.. :)

    Beklagar det du fick gå igenom! Som att man inte har fått gå ignom nog. Men underbart att du nu går o bär på din skatt! :)

    Ja, jag försöker tänka att det är ett bra tecken. Haha! Försöker ha positiva tankar men vågar inte tänka framåt utan tar en dag i taget. Och det går jävligt långsamt..haha.

    Vilken vecka är du i nu och när är din bf?


    Tack! Ja det var verkligen hemskt. Man kände sig ganska lurad av sin kropp när det inte ens fanns nåt foster där.

    Du har haft nån kemisk graviditet va? Alltså att du fått plus men sen har mensen kommit å det blivit minus?

    Åh hoppas det går vägen för dig :)

    Haha ja minns att den tiden gick väldigt långsamt :P

    Går in i v22 imorgon :) bf är 2 juni! När har du bf? :)
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF