• Enmsik

    Gravid med Letrozol

    Mema9 skrev 2019-01-28 10:23:25 följande:

    Men hej, hur mår du efter allt? Det är just så jag tänker, läst om så många som är symptomfria och just det är symptomet på graviditet. Vågar knappt hoppas!Jag brukar alltid få såna ordentliga känningar efter sprutan superömma bröst, jätteöm i brösten.. Känns så konstigt nu att brösten inte ömmar alls! Men idag ska jag lämna prover diverse prover :) Vet dock inte när jag får svar på de.. Haha jaa den här lååånga väntan! Jag kommer nog ta ett test i helgen :) väntar gärna så nära BIM som möjligt.Kan ingenting om dessa monitor men ja hoppas för din skull :)


    Jag mår bra nu tack! :) Men svajar fortfarande i humöret, men det är väl för det som hänt så känner inte att det är konstigt. Fick svar på mitt senaste hcg prov idag och det var nere på 4 så de på kvinnokliniken räknar det som

    Icke gravid så nu är jag typ nollställd. Väntar på att jag ska få spontan ägglossning annars kommer vi starta en mens i början på februari för att få igång stimulering igen. :) som jag förstått så är det inte ovanligt att man känner eller har andra symtom än man brukar om man är gravid. Men det är ju såklart olika för alla.
  • Enmsik

    Tröttnade på att vänta tills den 5-7/2 som min läkare tyckte. Hade jag inte fått spontanmens då så skulle jag höra av mig. Men jag mejlade henne i tisdags om att min temp är låg och att jag inte haft tecken på ägglossning så jag ville köra igång med provera. Fick ok på onsdagen så jag började redan då. Idag tog jag min sjätte tablett, så bara 4 kvar nu sen hoppas jag att jag får mens så jag kan börja med letrozol igen. :)

  • Enmsik
    Mema9 skrev 2019-02-03 13:09:28 följande:

    Vad bra och framförallt skönt att få börja tidigare och slippa vänta! :) De gånger jag ätit det eller jag har ätit Primolut Nor men de är ju samma verkan , så har mensen kommit 2 dagar efter avslutad kur.Tack snälla<3 idag är det ovitrelle plus 14 :( så bim är idag eller imorgon beroende på när ägget släppte.. Så tyvärr är det med 99% chans kört denna gång. Anade något rosa på pappret vid toabesök förut så mensen är nog på ingång.. buhu!

    Oohh irri med huvudvärken men sååå värt om de är bebbe på G!! Tisdag är ju bara i övermorgon wiiie längtar


    Ja jag körde ju bara provera förra våren och över sommaren för att försöka få igång mensen. De 2 första kurerna kom mensen efter typ 1-2 dagar. Sedan kom den redan innan jag avslutat proverakuren och sista gången kom den inte alls utan kom en månad efter. Den gången slutade jag med provera då det inte fungerade som det skulle. Någon månad efter det fick jag ju letrozolen. Tog sig ju på första då så nu kör vi på och hoppas att mensen kommer som den ska. :)
  • Enmsik
    Mema9 skrev 2019-02-04 13:44:34 följande:

    Jaha, men du får egen ägglossning och så? :) Ja det det hoppas vi på!Idag kom mensen så bara att ladda om.. Man undrar ju varför det inte tar sig :(

    Joo jag har hopp åt dig :) Imorgon är det tisdag!!


    Ne. Kan vara att jag har ägglossning men väldigt glesa. Har ju haft ca 60-70 dagar mellan mina menstruationer innan jag fick letrozol men har egentligen aldrig känt av ägglossningen. Förutom cykeln innan letrozolen och under letrozolkuren. Jag får ju letrozol nu och sen ovitrelle. :)
  • Enmsik
    Oliwia92 skrev 2019-02-04 17:25:21 följande:

    Var med om det konstigaste idag som inte ens min gyn kan förklara. Var på återbesök på vul för jag var på vul CD12 där det var 3 ägg, ett på 10 mm(som hon sa det säkert inte blir ngt), ett på 13 mm och ett på 15 mm. Hon sa jag inte behövde ta äl test men jag gjorde det ändå cd15 fick jag utslag positivt. Idag var jag tillbaka då är det bara ett ägg kvar på typ 23 mm det andra är försvunnet. Och Gyn säger att ett ägg på 15 mm kan inte bara försvinna och hon visste inte vad som hänt. Någon som har erfarenhet kring detta? Kan det vara att ena ägget redan ägglossat ? Och det andra är kvar, tog dock äl test när jag kom hem och det visa neg. Fattar ingenting


    Jag hade typ så. På VUL inför ägglossning så hade jag ett ägg på typ 19mm på vänster äggstock och ett på 13mm på höger äggstock. När jag sen fick utomkveds var det det lilla ägget på höger äggstock som blivit befruktat och satt sig på den äggstocken. Jag frågade min läkare om det för jag undrade var det stora ägget tog vägen, eftersom man antog att det ägget i alla fall skulle släppa. Hon sa att det kan försvinna. Alltså att det blir en ägglossning men att det försvinner ut i bukhålan och kroppen tar upp det typ. Hon menade att det är vanligt att det blir så. Vet inte om det hjälpte dig men du kanske blev lite klokare. :)
  • Enmsik
    Oliwia92 skrev 2019-02-04 20:56:11 följande:

    Kan det bli att det blivit befruktat och är på väg att fästa så man inte ser det ? Eller det är omöjligt ?


    Det ska nog vara möjligt. Det är ju för litet att se. I vecka 5 typ kan man ju se en hinnsäck om det blivit en befruktning, ofta ser man ju inte fostret förrän i v. 6-7.

    Men äggblåsan skrumpnar ju efter ägglossning och befruktning och blir till en gulkropp som skickar ut progesteron. Gulkroppen borde ju i så fall läkaren ha sett kan man ju tycka. Så förmodligen har det släppt och försvunnit. Men jag vet ju såklart inte säkert! :)

    Äggblåsorna växer ju typ 2mm per dag så jag vet ju inte vilket av äggblåsorna som syntes på senaste ultraljudet, Men det kan du ju säkert räkna ut som vet var de satt osv. Ofta Börjar ju flera äggblåsor att växa och sen dominerar oftast en äggblåsa och den/de andra tillbakabildas. Kan ju vara så med. Återstår ju att se om mensen kommer eller inte. Håller tummarna för att det blev befruktat! Och uppdatera så vi får följa! :D
  • Enmsik
    Mema9 skrev 2019-02-06 09:00:29 följande:

    Ja jäkla mens jäkel.. Konstigt det där du var med om! Jag har för mig min läkare sagt att uppnår ett ägg 15mm är det ovanligt att det *krymper* igen men lät ändå som att det kan hända men ingen aning hehe. Men så spännande att följa och se vad som händer!Jaha, försökte ni under tiden du åt provera eller var det bara för bara för att få mens och sen hoppas på att äggen skulle växa också? :)Åh.. hur går det? Tänkter på dig! Många plussar inte förrän efter BIM-dagen! :)


    Ne vi försökte då med. Vi började försöka i september 2017.. sökte hjälp i april 2018 för att jag inte hade mens. Så fick provera för att förhoppningsvis på kroppen att fatta att jag skulle ägglossa och ha mens. Men funkade inge vidare. Sedan blev det letrozol i november 2018 och i december plussade vi.. nu har jag bara 2 tabletter kvar av denna kur provera så jag hoppas jag får mens snart så vi kan börja med letrozolen igen.
  • Enmsik
    Merymo skrev 2019-02-07 10:57:39 följande:

    Hej!

    Jag ska precis börja med behandling av letrozol. Så glad att detta forum finns där en kan dela med sig! Men efter att jag läst mycket här på familjeliv så blir jag inte extremt peppad av att det fungerar Finns ni som har lyckats bli gravida med denna behandling?  Ska ta letrozol och sedan ovitrelle för ägglossningen // OROLIG för att aldrig kunna bli gravid


    Jag körde en enkelkur i november vilket inte funkade alls. Så jag fick direkt trappa upp och äta 3 tabletter om dagen istället för en. Ägglossning och plus i december. Hade både letrozol och ovitrelle då men slutade i utomkveds och operation i v.7. Men nu äter jag provera för att få igång en mens igen. Sista tabletten imorgon sen ska jag köra på letrozol igen och hoppas det går lika snabbt. :) så för oss gick det snabbt första omgången men hade ju lite otur sen. Men kämpa på! Det är så olika för alla. Lycka till! :)
  • Enmsik
    Merymo skrev 2019-02-07 11:42:11 följande:

    Hade du ovitrelle vid första tillfället också eller var det att du inte hade ägg som mognats?

    Hoppas det går bra för er!! Skönt att veta att det har fungerat trots det jobbiga resultatet. Jag måste vänta 4 veckor innan jag framkallar min mens, så väntar otåligt att få börja med första kuren letrozol! 


    Alltså när jag började med letrozol så åt jag en tablett om dagen i fem dagar. När jag kom på VUL efter det så hade det inte hänt någonting alls. Varken med äggblåsor eller slemhinna. Så samma dag som VUL fick jag börja äta tre tabletter om dagen i fem dagar. Jag fick alltså starta direkt utan att starta en mens. Och nästa VUL hade 2 st äggblåsor växt. En på 19-20mm och en på 13mm. Dagen efter tog jag ovitrelle. Äggblåsorna växte på olika äggstockar och det var det minsta som blev befruktat eftersom att det sen satt sig på den äggstocken och blev utomkveds. Så jag räknar det som min första kur och enda kur hittills då jag aldrig behövde invänta någon mens. Bara att cykeln blev lite längre. :) så för oss tog det sig på första omgången. Typ. ;)
  • Enmsik
    lilagrodautanben skrev 2019-02-07 16:45:43 följande:

    Så ovan denna hemska känsla, känns som om jag vaknade upp som en ny, fruktansvärd människa där hela livet är emot mig typ.. googlat på pms eftersom jag aldrig haft det och 8 av 10 symtom stämde in. Kul tjej!haha..


    Jag har haft jättemycket symtom efter ägglossning de två cyklerna innan jag tog letrozol. När jag tog letrozol och ovitrelle och blev gravid så hade jag inga symtom alls förutom ömma bröst 2 dagar innan bim. Så tror det kan vara olika från cykel till cykel och beroende på läkemedel osv. :)
Svar på tråden Gravid med Letrozol