Inlägg från: Anonym (Inget CV) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Inget CV)

    Skaffa/söka jobb utan CV

    Kjell2 skrev 2018-10-12 18:27:16 följande:

    Men ta ett jobb då och sluta älta och fundera på allt och inget. Just nu slösar du på din dyrbara tid.


    Fast genom att söka och hitta information. Höra efter med andra, tillskansa sig kunskap osv. så kommer det ju sedan gå lättare, fortare och smidigare att hitta de jobb jag kan tänka mig och där jag skulle kunna bli anställd.
  • Anonym (Inget CV)
    Kjell2 skrev 2018-10-12 18:39:26 följande:

    Men du tar inte åt dig så vad spelar det för roll vad andra säger dig?


    Klart jag gör. Men samtidigt vill jag ju även få er som läser tråden att förstå hur jag fungerar och varför jag resonerar på ett visst sätt.
  • Anonym (Inget CV)
    Anonym (allvarligt?) skrev 2018-10-12 19:40:47 följande:

    Du som är så självlärt välutbildad vet naturligtvis att det krävs högskoleutbildning för att bli arkivarie?


    Nej jag är inte insatt i alla yrken och vilken utbildning som krävs för vart och ett av alla yrken som finns.
  • Anonym (Inget CV)
    Kjell2 skrev 2018-10-12 19:47:48 följande:

    Vad är ditt mål och plan?


    Mitt mål är att få ett arbete och läsa in gymnasiet. Ju snabbare och mindre onödigt jag behöver genomgå för att komma dit ju bättre även om jag inser att det inte fungerar. Men jag ska själv göra allt jag kan från min sida för att det ska gå fort att ta sig igenom alla steg på vägen frammåt.
  • Anonym (Inget CV)

    även om jag inser att det inte fungerar så.

  • Anonym (Inget CV)
    neverpreggo skrev 2018-10-12 20:14:42 följande:

    Motgångar, stress och problemlösning på jobbet behöver/kan inte lösas med samma metoder som man gör privat. Vad för stressig jobbsituation är lik en situation i privatlivet?


    Det vet jag inte. Men tidspress, leverera på utsatt tid osv. Vet jag hur det fungerar och detta är inget som fungerar bra för mig. Därav vet jag att yrken där detta sker regelbundet inte skulle passa/fungera för mig.
  • Anonym (Inget CV)

    Så som sjukskrivningssystemet fungerar i dagsläget är det inte anpassat för alla som inte kan jobba heltid. För det första kan man inte vara sjukskriven mer än ett visst antal förutbestämmda procent. Man får inte helle fördela timmarna hur man vill i samspråk med läkare och arbetsgivare utan måste jobba varje dag. Man kan inte t. ex. jobba två heldagar och vara sjukskriven resten av veckan.

  • Anonym (Inget CV)
    Anonym (Framfötter) skrev 2018-10-12 20:27:12 följande:

    Då kan du inte ha ett riktigt jobb. På ett jobb måste man prestera annars vill ingen betala ens lön.


    Fast det beror ju på om man får en arbetuppgift som ska göras på ett visst antal timmar så klarar jag ju det. Det är när det blir orimliga krav på att göra något. Typ att man ska göra en viss grej som egentligen tar mer än en timme fast man bara får en timme på sig osv. typ så.

    Stress klara jag i alla fall mindre bra av.
  • Anonym (Inget CV)

    Jag har stressat mycket i mitt liv tro mig. Detta har bara gjort att min stresstålighet har minskat. Stress som man tränar upp över en natt. Sen är det ju skillnad på negativ och possitiv stress. Possitiv stress skulle jag klara av bättre i korta perioder. Då fungerar jag till och med bättre. Typ det uppstår kaos eller liknande oförutsedda händelser så är jag bra på att ta ledningen, organisera, problemsöka, fokusera osv.

    Men stress som innebär att man ska skynda sig till en buss som man håller på att miss därför att man har försovit sig eller så inverkar bara negativt på mig. Dock sker det inte ofta.

  • Anonym (Inget CV)

    Stresstålighet är inget som man tränar upp över en natt.

Svar på tråden Skaffa/söka jobb utan CV