Inlägg från: Anonym (Inget CV) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Inget CV)

    Skaffa/söka jobb utan CV

    Selmans skrev 2018-10-12 20:49:13 följande:

    Negativ stress är negativ för alla, inte bara dig. Man måste lära sig hantera den negativa stressen. Framförallt måste man kunna jobba effektivt och motiverat trots negativ stress.

    Du kommer aldrig kunna undvika stress och motgångar, men du kan lära dig hantera dem. 

    Du lär dig hantera dem genom att utsätta dig för det i små doser som sedan ökar. Ett simpelt jobb är därför att föredra i början. 

    Att börja med ett jobb där du har personalansvar och budgetansvar vore ju att gräva din egen krav om du inte ännu klarar stressen av att missa bussen. 


    Det det är inte att missa bussen som jag bryr ni om. Det är att jag vet att jag har gjort bort mig och försovit mig samt att jag kommer att komma sent till jobbet som gör att stressen ökar och blir negativ. Dessutom vet jag av tidigare erfarenheter att stress leder till att hela dagen blir knas vilket bygger upp stressen ännumera i en sådan situation och allt blir kaos.

    Men får jag bara tillfälligt med sömn och återhämtning så minskar ju risken för att försova sig och ett stressmoment mindre.
  • Anonym (Inget CV)

    Jag har ju även massor av andra intresseområden som jag anser mig vara hyfsat insatt i. T. ex. samhällsfrågor, hur människor fungerar, stadsplanering, träning och hälsa för att nämna några.

  • Anonym (Inget CV)
    Anonym (Engagemang) skrev 2018-10-12 23:45:23 följande:

    Hitta jobb där du känner ?wow, där kan jag bidra, det vill jag prova, det vill jag lägga energi i?, och utstråla det i ansökan och vid evt intervju. Ring gärna upp och ställ entusiastiska frågor. Visa det du har go för, vad som motiverar dig. Var ärlig och rak, sånt uppskattas. Att svara velande och fiska efter vad de vill höra ger ett osäkert intryck. Helt ok att visa/säga att man är nervös dock.


    Ja det är ju så man går till väga det fattar jag ju redan.
  • Anonym (Inget CV)
    Anonym (plugga och kämpa) skrev 2018-10-14 10:29:30 följande:

    Perioden med skitjobb blir inte lägre för att du är äldre (men de blir svårare att få i konkurrens med de yngre personerna). Att få ett bättre jobb har inte med åldern att göra utan erfarenheten på arbetsmarknaden och vad jag förstår har du inte mer erfarenhet än en 19-åring som precis tagit studenten och du måste börja från början precis som en sådan.

    Och ja, det är precis så jag menar med en sjysst uppsägning.


    Jo jag har mer erfarenhet generellt i och med att jag har levt längre och upplevt mer.
  • Anonym (Inget CV)
    Sandraberg skrev 2018-10-14 13:48:00 följande:

    Du har ju skrivit trådar här i minst ett halvår om hur du ska börja plugga och med frågor om vilka jo b du kan söka.

    Jag tror att du inte har sökt ett ändå jobb än.

    Jag gör att du inte har kollat upp Hur du ska göra för att läsa in gymnasiet

    Det ända som är i närheten av att börja plugga eller jobba är att du ställt frågor här på familjeliv.

    Varför tar du inte tag i saken och får nått gjort?


    Det som är viktigast till att börja med är att ta reda på så mycket information som möjligt för att sedan kunna söka jobb, börja en utbildning och få det att gå så smidigt som möjligt. Samt att få det att bli så korrekt som det bara kan och hitta den utbildningen eller arbetsplats som funkar/är bäst för mig. Och även som vill anställa mig. Därav vill jag heller inte hasta fram något som sedan visar sig bli fel i slutändan och där jag tvingas hoppa av/avbryta/sluta kort efter start. Ju mer förkunskap ju bättre chanser till att det blir bra i slutändan lixom.

    Har har omöjligt kunnat posta trådar här på forumet i sex månader eftersom det var i mitten på aug som jag blev medlem vilket inte ens är två månader.
  • Anonym (Inget CV)
    Sandraberg skrev 2018-10-14 15:08:08 följande:

    Nej det viktigaste är att du gör NÅGONTING börja med att söka ett enklare jobb samtidigt som du söker för att läsa in grundläggande gymnasiebehörighet.

    Börja skriva en mall till dina ansökningar. Har du en mall så behöver du inte lägga så mycket tid på varje ansökan.


    Fast jag vill ju inte heller skicka en och samma standardiserade ansöka till alla. Utan jag vill ta reda på mer om det enskilda företaget genom att söka reda på så mycket som möjligt om dem samt kolla upp dem på nätet. T. ex. se om någon annan kanske har jobbat/jobbar där och se vad dessa tycker och tänker. Då kan jag sedan anpassa min ansökan och skriva ner de av mina egenskaper som är lämpliga för just det företaget. På så vis kan jag tänka mig att det bör vara lättare att få jobbet man söker. Alltså om man visar på att man är medveten om vad det är för företag och hur det fungerar osv. samt visar att man är intresserad och besitter de egenskaper som de efterfrågar hos de sökande. Samtidigt känner jag mig mera säker när jag har mer kunskap om arbetssökande generellt och om de specifika företagen jag söker jobb hos.
  • Anonym (Inget CV)

    Om vi nu säger att jag fullföljer min tid (fram till årsskiftet) på detta snickeri och sedan får förlängd aktivitetsersättning i dec samt påbörjar en arbetsträning efter årsskiftet eller i början av året. Om då denna arbetsträning också är 12 timmar per vecka, vilket är så mycket jag jobbar idag. Då måste jag ju när jag får en anställning som är på säg 12 timmar/veckan ha sjukersättning resten av tiden. Om jag efter avslutad arbetsträning bedömns kunna jobba 12 tim/vecka men inte lyckas få en anställning vad får jag då för inkomst för dessa tolv timmar? Resterande bör jag ju få sjukersättning. Men för de timmar jag kan jobba vad får jag för inkomst då?

  • Anonym (Inget CV)

    Nu menar jag ju i fall jag bedöms endast kunna jobba ett visst antal timmar vilket säg är 12 per vecka. Och i det fall jag ej lyckas hitta någon som är villig att anställa mig samt att de där jag arbetstränar bedömmer att de inte har möjlighet att anställa mig.

    Då får jag ju sjukersättning utöver dessa arbetsföra 12 timmar. Men för dessa arbetsföra och arbetslösa 12 timmar bör jag ju få någon form av inkomst också.

  • Anonym (Inget CV)

    Sen vad händer om det råkar inträffa något som gör att jag tillfälligt måste jobba mer än dessa 12 timmar. Jag vill ju samtidigt inte tacka nej till saker som arbetsgivaren vill att jag ska göra. Hur fungerar det med sjukersättning då?

Svar på tråden Skaffa/söka jobb utan CV