Inlägg från: Anotherone |Visa alla inlägg
  • Anotherone

    Hur vanligt med falskt positivt resultat på nipt? Erfarenheter?

    Anonym (S) skrev 2018-10-11 13:03:12 följande:

    Vad jag har hört är följande: om nipt visar inga avvikelser kan man lita på det. Om nipt visar avvikelser är det inte helt hundra, därför går man vidare med moderkaksprov för att få ett 100% resultat. Så ja, erat resultat kan vara felaktigt.


    Så förstod jag det också inför att vi gjorde nipt för ett par år sedan.
    Jag skulle själv inte välja att avbryta innan jag gjort mkp, tänk om det visar på en fullt frisk bebis?
  • Anotherone
    Anonym (Gravid) skrev 2018-10-11 14:55:43 följande:

    Det låter som en fruktansvärd situation. Jag är verkligen ledsen för er skull. Att ställa in sig på en sen abort är otroligt jobbigt.

    Jag har inga erfarenheter att dela med mig av, men föreslår som de andra att ni avvaktar det sista provsvaret. Tänk att ha kvar ett tvivel inombords att barnet kanske var friskt? Därmot skulle jag ligga på om att få en tidigare tid, så ni inte behöver vänta ytterligare en vecka. Om det är blankt nej dit ni brukar gå, så ring runt till närliggande kliniker för snabbare provtagning.


    Bra tips!
    Jag fick KUB inbokat väldigt sent och eftersom det sedan blev bestämt att vi ville gå vidare med nipt så blev det också (fullt logiskt) sent i graviditeten. Så absolut, finns det möjlighet att boka in provet tidigare ts, gör det!
  • Anotherone
    pixie78 skrev 2018-10-17 19:57:35 följande:

    Uppdatering:


    När vi skulle göra moderkaksprovet igår så visade ultraljudet att fostret var dött. Hon trodde hjärtat slutat slå vid 9+4.. så har ju gått med det rätt länge (vecka 13 nu ungefär).


    På ett sätt var det skönt för då får vi behandling ganska omgående och behöver inte vänta på resultatet. Läkaren som skulle göra provet (överläkare på SÖS, sååå bra och tydlig) berättade för övrigt att när det gäller Trisomi 21 är nipten i stort sett hundraprocentig. Hon har aldrig varit med om att det blivit ett annat resultat på mkp. De andra två varianterna däremot är det högre chans för felaktiga positiva resultat.

    På fredag ska jag dit och få tabletter och på måndag skrivs vi in för den medicinska aborten. Känns läskigt men det är ju bara att ta sig igenom.

    Sen blir det nya försök så fort det går!

    Tack för era snälla ord och svar! Hjärta


    Men åååh? vad ledsamt att läsa. Hoppas att du blev väl omhändertagen och att det gick bra. Och lycka till framöver.
Svar på tråden Hur vanligt med falskt positivt resultat på nipt? Erfarenheter?