Inlägg från: stjärnasomärdin |Visa alla inlägg
  • stjärnasomärdin

    BF April 2019 och stannar på Familjeliv.se

    Jahajaa skrev 2019-01-19 09:52:16 följande:

    Hur mår ni tjejer? :)

    Jag tycker att jag just nu mår oförskämt bra och har fått tillbaka träningslusten igen, så jag tänkte försöka börja lite lätt och hålla igång så länge jag orkar med enkel styrketräning. Är det någon som ännu tränar och hur går det tycker ni? :)


    Bara bra här med undantag av en förkylning efter sjukdom som inte riktigt vill ge med sig. Inga krämpor så långt och hoppas det håller i sig. Otrivs sååå med magen dock men den försvinner ju tids nog så det är bara att stå ut! Tränar på som vanligt här med viss modifikation vid vissa övningar såklart där magen är i vägen och inget för raka bukmuskeln såklart! Om kroppen orkar tänker jag att det är superbra att köra på både inför förlossningen och återhämtningen så ta tillvara på den där träningslusten du känner vetja! Jag hoppas att det ska funka för mig att köra på hela vägen in i mål även denna gång!
  • stjärnasomärdin
    saravillhabarn skrev 2019-01-21 22:25:41 följande:

    Hoho! ???? Hoppar gärna in här med, har bf 20/4 efter att ha försökt bli gravid i över ett år. Ser så fram emot att träffa vår efterlängtade bebis! ??


    Extra stort grattis till er som kämpat så länge!! Vi har samma BF!
  • stjärnasomärdin
    fixaochdona skrev 2019-01-21 20:24:41 följande:

    Tycker ni alla tiden går fort? :D själv känns det som att det sniiiglar sig fram haha!


    Reflekterar inte så mkt över tiden där här gången utan allt bara ?är? liksom. Känns som det både går fort och att tiden inte går alls. Känns som det var en evighet sen man blev gravid samtidigt som man nyss inte var gravid, typ?
  • stjärnasomärdin
    fixaochdona skrev 2019-01-22 10:55:42 följande:

    Ja så är det nog!

    För min del är jag så himla rädd att föda prematur pga sammandragningar och kort tapp så varje dag fram till minst 30 fulla veckor känns liksom långa och oroliga...


    Då kan jag förstå att du känner som du gör med tiden. När konstaterade de kort tapp? Är det sängläge som gäller eller i vilken utsträckning kan du vara aktiv trots tappen och sammandragningarna?
  • stjärnasomärdin
    fixaochdona skrev 2019-01-23 12:35:59 följande:

    Lite oklara besked kring det där. Lever väl ?som vanligt? men försöker ta det väldigt lugnt, går inga långa sträckor, undviker trappor mm. Fick göra en koll med ultraljud pga sammandragningar vid årsskiftet och då konstaterades det att den är 2.5 cm.


    Vad svårt när det är lite oklart sådär... Får du några extra kontroller för att hålla koll på tappen nu då eller?
  • stjärnasomärdin

    Graviditeten tickar på och magen växer. Inga som helst känningar av graviditeten vilket känns så skönt! Nio veckor kvar på jobbet innan det är dags för föräldraledigt. Längtar inte alls haha! Vecka-29-besök hos barnmorskan igår. SF-mått 28 så magen följer fint. +1 cm jmf med samma vecka föregående graviditet så nog är jag större denna gång! Utebliven viktuppgång sedan förra besöket, totalt +5 kg sedan inskrivning. Sjukt att det redan är vecka 30 den här veckan!!! Fler som varit hos barnmorskan denna veckan?

  • stjärnasomärdin
    fixaochdona skrev 2019-01-31 07:03:27 följande:

    Låter som en behaglig graviditeter, skönt!

    Själv ska jag på Mvc nästa vecka (v27+5).


    Än så länge i alla fall! Man får njuta av det varje dag för man vet ju aldrig när det vänder ;) Du får uppdatera när du varit där nästa vecka då!!
  • stjärnasomärdin
    gammelpysen skrev 2019-01-31 17:47:15 följande:

    Jag ska dit nästa vecka. +17 kg redan. Har mått ok hittills men börjar få känningar av foglossning tyvärr.


    Oh no! Vad trist med foglossning! Se till att få bra råd om du inte redan fått det, för att ha det så behagligt som möjligt resten av tiden! Träffa sjukgymnast kanske? Du får uppdatera när du varit på ditt besök i nästa vecka :)
  • stjärnasomärdin
    gammelpysen skrev 2019-02-01 07:07:39 följande:

    Tack! Är bara glad över att man sluppit sådant tidigare. Nu börjar dock besvären hoppa sig... i natt vaknade jag med kramp i vaden! *** vad ont! Skrek åt min man att hjälpa mig... stackarn vaknade yrvaken och fattade förmodligen inte först vad det handlade om...

    Siktar på att försöka hålla igång så mycket jag kan fysiskt ändå. Jag fattar inte att ni andra inte gått upp Mer! Jag pälsade på mig ett antal kilon redan i starten. Har inte ätit en massa onödigt men på något sätt är det obönhörligt. Men återigen, antar att det är kroppens sätt att se till att det kommer en frisk bebis.


    Jag tänker att kroppen gör det kroppen behöver göra av de anledningar som kroppen registrerar (sen finns det ju såklart de som siktar på att trycka i sig allt de kan eftersom de ändå är gravida, men tänker att det är något annat). Den veckan jag lagt på mig som mest var den veckan jag var sjuk och inte åt något alls på fyra dagar och inte ordentligt på en hel vecka, då visade vågen + 2kg. Troligtvis för att kroppen behövde göra det just då. Det är kropparna och den lilla där inne som har kontrollen nu, inte vi! :)
  • stjärnasomärdin
    Jahajaa skrev 2019-02-08 10:07:38 följande:

    Har börjat kika lite smått på spjälsäng.. Nyfiken bara på hur ni har tänkt placera den, eller har placerat den med tidigare barn? Bredvid sängen utan sida eller längre bort i rummet. För och nackdelar? För många beslut att ta innan lillan kommer ;) Haha ;D


    Till storasyster använde vi inte säng nattetid första tiden. Vi hade köpt en ?vanlig? som stod i hennes rum där hon sov dagtid. Hon sov i ett babynest mellan våra kuddar. På så vis fick vi separata sovplatser, hon vande sig inte med vår närhet och det var enkelt att amma. Kommer inte göra likadant nu då vi vill att storasyster skall kunna nyttja platsen mellan oss när helst hon önskar. Tror det blir ett bedsidecrib denna gång då jag inte orkar lyfta i och ur en spjälsäng vid nattamningen ;)
Svar på tråden BF April 2019 och stannar på Familjeliv.se