Inlägg från: stjärnasomärdin |Visa alla inlägg
  • stjärnasomärdin

    BF April 2019 och stannar på Familjeliv.se

    Lilyje skrev 2019-02-08 16:34:41 följande:

    Vi har köpt en sånhär till Lillasyster, den kommer hon ligga i det första halvåret, sen får storebror flytta över till en växasäng. (Han kommer vara 2 när lillasyster kommer)


    Vad var det på bilden? :)
  • stjärnasomärdin
    Jahajaa skrev 2019-02-10 08:10:04 följande:

    Jag funderade lite på gulliver spjälsäng från Ikea och ställa bredvid vår säng fast utan en sida :) men man vill ju spänna fast den på något vis isf så att den inte glider ifrån. Hur gör man med riktiga bed side crib? Har dom någon slags låsfunktion?


    Ja precis, man hakar fast dem i sin egen säng! De är gjorda för det på ett annat sätt än vanliga spjälsängar. Dock sett att en del använt vanliga, tagit bort en sida och stabiliserat med något band (om de inte är gjorda för en sida bort) och sen fäst på egengjort sätt i sängen.
  • stjärnasomärdin

    Hur mår ni?? Nu börjar det ju närma sig för de av oss som har BF i början av april i alla fall :) Så spännande att det snart kommer börja komma bebisar här!! Ska vi göra en BF-lista så vi håller koll på när det är dags för alla?

    * 22/4 Stjärnasomärdin

    Fyll på!

  • stjärnasomärdin

    Hur mår ni?? Nu börjar det ju närma sig för de av oss som har BF i början av april i alla fall :) Så spännande att det snart kommer börja komma bebisar här!! Ska vi göra en BF-lista så vi håller koll på när det är dags för alla?

    * 20/4 Stjärnasomärdin

    Fyll på!

    (Ja, jag skrev fel BF så fick göra igen ;))

  • stjärnasomärdin
    gammelpysen skrev 2019-02-13 07:30:54 följande:

    Tack, mår rätt bra faktiskt men börjar längta ihjäl mig efter bebisen. Lite tungt börjar det bli med, magen har växt och tar plats. Går ner i tid på jobbet om några veckor - känns som ett grymt bra beslut faktiskt. Skönt att komma ner i varv mentalt också. Fler som går ner?


    Här är det full fart hela vägen in i kaklet, vilket passar mig och mina graviditeter bra ;) Jobbar med barnavård inom socialtjänst så här finns inget utrymme att zona ut haha! Däremot går många hem på gravpeng.
  • stjärnasomärdin
    Jahajaa skrev 2019-02-14 12:02:24 följande:

    Jag mår också ganska bra :) Förra veckan hade jag en dipp när jag hade ont i magen (kändes som att hon inte fick plats därinne) haha ;) och kände mig allmänt otymplig, men nu känns det som vanligt igen. Tror att magen måste ha töjt sig lite för det spänner inte på samma sätt länge iaf ;)

    Jag har lyxen att fått graviditetspenning beviljad så har nu jobbat mitt sista arbetspass på ett bra tag framöver. Har haft rätt så ont i ryggen sista veckorna så det var nog bra tror jag :)


    Man känne verkligen att de växer i ett rasande tempo där inne och tar mer och mer plats! Så häftigt!
  • stjärnasomärdin

    Amning! Hur har ni redan tänkt kring amning? Amma eller flaskmata? Överväger att inte amma och upplever att jag får väldigt skilda reaktioner på det! Spännande att se hur ni andra resonerat för egen del!

  • stjärnasomärdin
    Tigeeerrr skrev 2019-02-23 18:16:33 följande:

    Jag funderar också på att inte amma alls. Varför vill inte du amma? Du behöver så klart inte svara om du inte vill! Jag till exempel har känt mig så fast i min egen kropp nu under graviditeten, så när bebisen är här, kommer jag vilja att kunna vara mig själv i min egen kropp och ha min kropp för mig själv och inte vara fast vid bebisen hela tiden heller. :)


    Dels handlar det om att jag redan från start vill kunna vara med storasyskon på tu man hand utan att ta hänsyn till bebis mattider (kan man förvisso om man kör både amning och ersättning också), dels att jag vill börja jobba tidigt och då känns det gott att ha kört ersättning från början, dels att min kropp tagit mycket stryk av amning tidigare och jag inte vill amma med hälsan som insats denna gång och slutligen att min viktuppgång denna gång är sämre än förra vilket ger mig än sämre förutsättningar.
  • stjärnasomärdin
    Lilyje skrev 2019-02-24 00:08:31 följande:

    Funkar det så känns det självklart för mig att amma. Med storebror ammade jag tills han var 13 månader.

    Himla praktiskt att inte behöva krångla med flaskor och vatten o ersättning när man är iväg någonstans :)


    Vad gott att känna att man vet hur man vill och kommer att göra, ett moment mindre att fundera över liksom :) Håller tummarna för att amningen komma fungera fint för er! Hade jag haft goda erfarenheter hade beslutet troligtvis legat närmare tillhand här med :)
Svar på tråden BF April 2019 och stannar på Familjeliv.se