Inlägg från: frökenBea |Visa alla inlägg
  • frökenBea

    BF juli 2019 - stannar på FL

    Kinan skrev 2019-05-06 11:32:06 följande:

    Usch så jobbigt med kräkningar. Lider med er som dras med det och andra krämpor med förstås. Hittills är jag förskonad allt förutom att jag nu som ett brev på posten fått magproblem pga niferex (järntabletter)! Hatar dessa tabletter som tyvärr alltid i stort intag har en extremt förstoppande effekt på mig. :( Ngn mer som lider av trög mage? Ngn vars bebis vänt sig ännu? Min lever om som bara den och verkar inte ha några som helst planer på att ?lägga sig tillrätta?!


    Jag hade Niferex innan men fick sluta på grund av katastrofmage. Det finns en annan sort som heter Sideral Forte. Den är dyrare men en gudagåva till den som inte klarar niferex.
  • frökenBea

    Vad det gäller ifall bebisen ligger rätt så tror jag inte min gjort det. Där är full action för jämnan, boxas i alla håll och kanter.

  • frökenBea
    whippitwhippet skrev 2019-05-07 08:21:09 följande:

    Min bebis snurrar runt för fullt också, gärna tvärläge så man känner huvudet på ena sidan magen och fötterna som sparkar på andra. Förra graviditeten vände sig aldrig sonen rätt, men vi fick komma in på förlossningen och göra ett vändningsförsök som lyckades och jag kunde föda som vanligt.

    Vecka 30 för mig nu och i vecka 32 ska vi på ultraljud för att se om moderkakan flyttat sig uppåt. Ska bli kul att få se lillskrutten igen!

    Frökenbea: imponerad att du kämpar på trots illamående! Jag tycker att du ska försöka få en sjukskrivning, du ska ju orka med förlossningen och att ta hand om bebis också och då är det inte så dumt att få vila lite innan. :)


    Nä, du har så rätt. Jag har så mycket att hinna med på jobbet och det är så typiskt mig att inte kunna släppa.. men jag har tänkt på det rätt mycket att jag bara vill släppa allt och fokusera på mig och familjen bara. Den lilla energin jag har går åt till att orka med de 50% på jobb :(

    Åh så kul att få ett till ultraljud :) men hoppas att det ser bra ut inför förlossningen med moderkakan.
  • frökenBea
    Granskott skrev 2019-05-07 17:59:35 följande:

    Jag jobbar fram till midsommar sedan tar jag 4 veckors semester innan Bf. Jobbar 100% och har en högpresterande tjänst men inte fysisk så kämpar på men ser väldigt mycket fram emot semestern nu:)

    Jobbigt att må så dåligt men skönt att du kunde gå mer till 50% i alla fall. Tycker du ska diskutera med läkaren om du känner att du skulle behöva gå ner ytterligare i anställning. Det är viktigt att ta hand om sig:)


    Ja, det är ju det :)
  • frökenBea

    Har haft så mycket "mensvärk" idag :/ och värk ända ner i benen. Har ni också mycket sammandragningar och förvärkar?

  • frökenBea
    redoförbebis skrev 2019-05-10 19:44:43 följande:

    Blev sjukskriven pga mycket sammandragningar i v27 (v30nu) varit inne på 2 extra kontroller då de eventuellt tyckte jag hade mjuknat lite första kontrollen och har haft tryckkänsla ner ibland..men än så länge är allt okej. Ordinerad vila och ingen fysisk ansträngning antagligen fram till v34 om det inte förvärras innan! Första barnet föddes 37+1 så de misstänker att denna också kommer lite tidigare!

    Har problem med magkatarr så det har varit ett enda jävla kaos känsla i min mage sista veckan och fick förra natten dessutom magsjuka..inte alls kul..hoppas blåbärssoppan hålls inne nu och att febern försvinner lika snabbt som den kom! ????


    Aha, oj, vad tråkigt :( hoppas du kryar på dig snabbt. Jag förstår dig när det gäller att ha en mage i uppror :( inget kul alls.
  • frökenBea

    Mina tre första graviditeter har varit ungefär liknande. Mått äckligt illa de första veckorna men sen mått hyfsat bra och varit rörlig.

    Denna fjärde grav har skilt sig jag mådde hyfsat bra v 16- 22 men sen har illamåendet kommit igen och (jag är dock inte så stor) jag har mycket svårt att böja mig det känns som ett bowlingklot placerats därnere. Har dessutom haft väldigt mycket sammandragningar och förvärkar, alltså molande i rygg, ben o mage. Så denna graviditet har varit jobbigast.

    Vad det gäller förlossningarna:

    Nr1, vattnet gick på morgonen ca 7.30. Åkte in. Inte tendens till svag mensvärk ens. Dropp sattes kl 13. Och 14 drog värkarna igång. 21.21 kom hon ut. Så ca 8 timmar. Bf+9

    Nr2, vaknade tidigt på morgon av ganska kraftig mensvärk. Gick upp och pulade i hemmet hela förmiddagen, strök julgardiner och tog emot ena värken efter andra. Kl 13 sa jag till min sambo att vi måste köra in. 15.20 e tösen född, hehe. Så det mesta av värkarbetet sköttes hemma.Bf+8

    Nr3, såg ungefär liknande ut. Värkar började smyga sig på under dagen men vi var på utflykt med barnen och stannade till på pizzeria och jag hade hanterbara värkar under tiden. Sa till min mamma, som var med, att det nog är bäst att hon åker med oss hem ifall vi måste åka in. Låg på soffan hela kvällen och hade sinnessjukt ont. Vid midnatt åkte vi in.Tösen tittade ut vid 4-tiden. Bf-1

    Så får se när denna lilla krabaten vill titta ut :)

  • frökenBea
    Granskott skrev 2019-05-15 22:41:33 följande:

    Fler som känner att de nästan inte får plats i sig själva längre? Har galet svårt att äta några större mängder eftersom det känns som bebisen tar så stor plats och är ständigt rapig då det känns som att luften heller liksom inte får plats. Är i vecka 31 nu och kan knappt förstå att bebisen och magen faktiskt ska bli ännu större:)


    Ja, håller med! Det känns som mitt skinn på magen ska spricka emellanåt! Kan som sagt inte förstå hur bebisen ska kunna bli större :/

    Det med mat är hopplöst...jag blir illamående om jag är hungrig men råkar jag äta en smula för mycket så kommer maten nästan upp igen, det är liksom tidernas långsammaste färd till matsmältningen. Jag är i 33. Bara att härda ut två månader till :(
  • frökenBea

    Håller med er alla. Tröttheten är så deprimerande :(

    Men när man fött barnet så får man tillbaka energin och lite till.

    Jag har varit hemma hela denna veckan. Pga illamående från och till samt en trötthet som gör mig ofokuserad och svårt att få något gjort.

    Vet inte hur det blir framöver. Känner att jag inte orkar jobba läñgre. Ska till bm idag så får se om jag kan få en läkartid.

  • frökenBea

    Gomorron!!

    Tänkte gällande förlossningsbrev....jag hade lite önskemål första gången men det blev inte som jag tänkte mig. Hade målat upp en bild om hur min förlossning skulle gå till, haha! Men det blev inte som planerat. Sen efter det så tar jag det som d kommer. Dom två andra sen gick rätt så fort när jag kom till förlossningen.

    Nu en helt annan sak...jag har aldrig, med tre grav, varit med om att man ser att den så kallade slemproppen går. Sett att många skriver om det osv. Men inatt så gick jag på toaletten, magen mullrade och jag trodde jag skulle göra nr 2. Men, när jag torkade mig var det en tjock slemklump och lite blod, på papperet. Det måste vara den ju! Men den brukar väl komma när förlossningen närmar sig?? Jag är bara i v 33 imorgon.

    Har någon erfarenhet av slemproppen?

Svar på tråden BF juli 2019 - stannar på FL