• Sasso122

    IVF 2018-2019 Stockholmsområdet

    Hallå! 

    Hoppar gärna in här :)

    Vi har två avbrutna behandlingar och 2 behandlingar med misslyckade återföringar i bagaget och har precis påbörjadat vårt 3:e och sista landstingsfinansierade försök.

    Till skillnad från våra tidigare försök ska vi köra det långa protokollet denna gång och jag började spraya med Synarela på julafton och ska ta blodprov på måndag för att se om jag är tillräckligt nedreglerad för att sätta igång med hormonstimuleringen. Hoppas innerligt att jag svarar bättre på det långa protokollet och att det är tredje gången gillt! :)


  • Sasso122
    AHG skrev 2019-01-04 20:38:43 följande:
    Hej och välkommen! :)

    Har för mig att jag sett dig i någon annan tråd, där jag inte skrivit aktivt utan bara läst. Kan det stämma? :)

    Hur har det känts hittills med det långa protokollet för dig? Stor skillnad mot det korta?

    Om du får köra igång med sprutorna på måndag så kommer vi ligga väldigt lika tidsmässigt.

    Himla tråkigt att höra om era misslyckade återföringar, men som du skriver - tredje gången gillt!
    Tack! Det kan nog stämma :)

    Har väl känt av lite biverkningar av nässprayen (huvudvärk, klåda pga torr hud och lätt illamående) och det slipper man ju med det korta protokollet. 

    Ja, jag hoppas få starta med sprutorna i veckan. Det är först när man börjar med dem som jag känner att vi är igång igen. Nedregleringen har bara känts som en lång startsträcka :)
    Har jag förstått det rätt att du kör det korta protokollet? Första behandlingen för er?

    Ja, hade väl inte vågat hoppas på att vi skulle fixa det på första försöket men man blir lika besviken, ledsen och frustrerad ändå när det misslyckas.Vi har ju hållit på i ett år nu och det har bara resulterat i två återföringar på grund av att vi har stött på patrull på vägen. Fyller 39 om några veckor så känner ju att tiden tyvärr inte är något som vi har gott om... Så håller tummar och tår att det blir tredje gången gillt!! :)
  • Sasso122
    AHG skrev 2019-01-05 22:41:51 följande:
    Känns som att det är just nedregleringen som kan vara rätt tuff med mycket biverkningar, men så klart säkert väldigt individuellt också.

    Första gången väntar för oss, och helt riktigt att det är det korta protokollet vi får börja med. Börjar bli så nervös nu!

    Förstår verkligen frustrationen över misslyckandena, man hade aldrig ens kunnat ana att man skulle hamna i en ivf-karusell överhuvudtaget. Men hoppet är det sista som överger en och vad gör man inte för att få chansen att sätta ett nytt litet liv till världen.

    Har ni någon förklaring med er vad er barnlöshet beror på? Givetvis behöver du inte svara på det om du inte känner för det :)
    Ja, hormonsprutorna har ju även sina biverkningar men för mig har nedregleringen varit värre. Men förhoppningsvis funkar långa protokollet bättre för mig och då kan jag utan problem ta biverkningarna :)

    Vad spännande!! Minns nervositeten inför första behandlingen. När man inte riktigt vet vad man har att vänta. Håller tummarna för att det går galant för er och att ni fixar det på första försöket :) Vilka hormoner ska ni använda?

    Så skönt med såna här trådar där man kan stötta, peppa och trösta varandra <3

    Under hela utredningen och inför den första behandlingen så har man sagt att allt såg bra ut och man har inte hittat något hos varken mig eller min sambo. Det har sedan visat sig att jag verkar ha en reducerad äggreserv och har inte svarat så bra på hormonerna. De första två behandlingarna fick avbrytas pga att jag endast fick två resp en äggblåsa. Till behandling tre bytte man hormoner och mina äggstockar började svara bättre. Tredje behandlingen gav 4 ägg (2 blev befruktade) och fjärde behandlingen gav 6 ägg (5 blev befruktade). Nu är förhoppningen med det långa protokollet att det ska kunna bli ytterligare några fler ägg :)
  • Sasso122
    AHG skrev 2019-01-06 17:26:36 följande:
    Det här med biverkningar verkar vara såå olika för alla. Men som du säger, funkar det så tar man dom gärna :)

    Men oj! Er utredning låter exakt likadan som vår! Vi fick också höra att allt såg bra ut ända fram tills att vi satt på första ivf-mötet och där och då, vid den undersökningen, fick höra att min äggreserv inte såg så stor ut. Däremot bekräftade tydligen inte mina blodprover att den var så låg som VUL visade. Har du fått veta dina värden?

    Med det som grund så kommer jag få börja med maxdos av Gonal-f direkt, 375 iE, då dom inte såg någon anledning att fega.

    Vilka hormoner var det som du inte svarade på? Och hur stor dos har du fått tidigare?

    Så himla kul att höra att äggstockarna började svara bättre hos dig iaf :) håller tummar och tår för att det långa protokollet ger det bästa resultatet för er nu!

    Det är såå himla skönt med sånna här trådar där man inser hur många fler som sitter i exakt samma båt :) Självklart inte för att man önskar att någon satt i den överhuvudtaget!
    Jag har ett AMH-värde på 1,3 och det är under det normala har jag fått berättat för mig efter de två avbrutna behandlingarna. Lite märkligt att man inte sagt något om det innan... Vet du vad dina värden är?

    Vid de två första behandlingarna hade vi Bemfola och vid andra fick jag maxdos 375 ie. Till tredje och fjärde behandlingen bytte vi till Elonva (togs bara första dagen för att kicka igång äggstockarna)  och Menopur (150 ie de första 5 dagarna och sen ökade dosen till 450 ie). 
    Denna gången ska vi köra med Menopur (150 ie) tillsammans med Fostimon (300 ie). Tror snart att det enda jag inte har testat är Gonal-f.

    Ja, det har känts skönt. På grund av utfallet av de två första behandlingarna är jag alltid supernervös inför första VUL:et när man ska räkna äggblåsor. Började gråta av glädje på VUL:et vid tredje behandlingen när jag lyckades få ihop tillräckligt med äggblåsor för ett uttag :)
  • Sasso122
    Lulu1980 skrev 2019-01-06 11:39:13 följande:

    Hej! Jag hoppar gärna in här om jag får. :)

    Vi gjorde vår första IVF på Sofiahemmet i höst. Allt såg mkt bra ut, men tyvärr lyckades vi inte ändå. Nu hoppas jag att vi får göra en FET i januari. Inväntar just nu ägglossning och det är lite olidligt denna gången, för om ägglossningen sker på fel dag kommer vi inte kunna återföra pga helg. Trodde att SH alltid tog emot på helger men tydligen bara under färskförsök...någon som har varit med om det?

    Jag är peppad och lite spänd inför detta försök. Det var skönt med ett juluppehåll, nu är det nytt år och nya tag! :)


    Hej och välkommen! :)

    Trist att höra att första försöket misslyckades trots att allt såg så bra ut :(

    Har tyvärr inge erfarenhet av det men håller tummarna för att din ägglossning inte krockar med en helg så att ni kan göra återföring i januari :)
  • Sasso122
    AHG skrev 2019-01-06 22:32:43 följande:
    Jag har exakt samma amh-värde som dig, men som jag förstått det så är det ett normalt värde om man är 36-40 år. Fick du även veta ditt fsh-värde?

    Har, precis som dig, också funderat över varför dessa värden inte påpekats tidigare under utredningen, utan bara har setts som normala.

    Det låter verkligen som att du fått testa det mesta, men ändå bra att dom hittat något som din kropp verkar reagera på. Vilken klinik går du hos?

    Jag förstår att det blev glädje-gråt när ni fått ihop så många äggblåsor :) Det är min absolut största rädsla nu att kroppen inte ska reagera alls på hormonerna!
    Näe, har inte fått veta mitt fsh-värde. Eftersom man sagt att allt sett bra ut har jag inte frågat om alla våra värden. Men ska nog fråga nästa VUL. Har du fått reda på ditt?

    Vi går på Livio Kungsholmen. Vart går ni?

    Förstår din oro men du ska se att du kommer reagera bra :) Och skulle du inte göra det finns det ju andra hormoner att testa. Läkarna har ju svårt att veta första gången vilket hormon och typ av behandling som passar bäst just för dig
  • Sasso122
    Var och tog blodprov idag för att se om jag var tillräckligt nedreglerad för att sätta igång med sprutorna och det var jag. Dock nämnde jag att jag inte har slutat blöda ännu (CD7 idag) och då kom de fram till att vi ska avvakta med sprutorna till på onsdag för att se om blödningen avtagit till dess. Om inte så vill dem att vi gör ett VUL för att se hur allt ser ut. Så nu går jag och oroar mig för att det är något knas som gör att vi måste avbryta behandlingen :(

    Någon som kört det långa protokollet och råkat ut för något liknande?
  • Sasso122
    AHG skrev 2019-01-08 15:22:01 följande:
    Jag ringde iofs och körde ett ?förhör? med läkaren om samtliga av alla mina värden efter att jag fick infon om låg äggreserv, och fick då reda på att mitt fsh låg på 9,4 (allt under 10 är tydligen bra) och det var antagligen det hon menade med att proverna inte bekräftade vad hon sett. Vi går på Sophiahemmet.

    Känns lite som ett lotteri med hormoner, men det är tur att det finns flera att testa om den första inte fungerar iaf :)

    Ser att du inte fick börja med dina sprutor igår pga blödning. Så tråkigt! Men du ska nog se att den slutar när som helst så att du får komma igång imorgon istället!
    Ja, känns verkligen som ett lotteri. 

    Blödningen har avtagit under dagen så vi ska sätta igång med injektionerna imorgon istället. Så det känns skönt. Man blir bara så nojig och börjar oroa sig så fort något inte är som det brukar... 

    När sätter ni igång med sprutorna? 
  • Sasso122

    Nu är jag igång på riktigt efter att ha sprayat i lite över två veckor. Första sprutorna tagna idag och VUL inbokat 16/1 :)

Svar på tråden IVF 2018-2019 Stockholmsområdet