Inlägg från: Anonym (Hur göra?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hur göra?)

    Börja studera eller göra som FK vill och vänta?

    Catnap skrev 2019-07-13 23:58:06 följande:

    Så du ska läsa t ex historia på universitetet och sen starta eget? Inom vad? Vad kan du för något?

    Du har en väldigt orealistisk bild av vad det är att ha eget företag.


    Jag har inte sagt att jag ska läsa historia på universitetet. Jag säger att det är bra att ha ha kunskap om historia och samhället för att ta några exempel. Detta får jag under min kid av komvuxstudier. Vad jag ska plugga sedan efter komvux har jag inte kommit fram till exakt än.
  • Anonym (Hur göra?)
    Tiina87 skrev 2019-07-14 00:00:59 följande:
    Varför skulle det vara lättare? Vill du starta eget så är set väl bättre att göra det nu istället för att slösa mer tid på studier som inte leder någonstans.
    Med samhällskunskap och historia får jag mer kunskap om hur samhället och hur det fungerar med att starta eget osv. alltså sådan grundkunskap som jag borde ha men ej har. Detta bör ju leda till att jag har lättar till att ta rätt beslut och mindre chans att göra fel.
  • Anonym (Hur göra?)
    Tiina87 skrev 2019-07-14 00:03:18 följande:
    Vad har du för nytta av det om du ska starta eget?

    För att nämna något, bli bättre på källkritik t. ex. vilket betyder bättre på att sortera bort sådant som är av sämre relevans för det jag sysslar med osv.

  • Anonym (Hur göra?)
    Anonym (kp) skrev 2019-07-14 00:07:35 följande:
    AF kan ge dig "lön"(aktivitetsstöd) under högst sex månader. Inte startkapital.
    Ok.
  • Anonym (Hur göra?)
    Anonym (??) skrev 2019-07-14 00:24:52 följande:
    Jag har läst samhällskunskap och historia på gymnasiet, men har ingen som helst kunskap om hur man startar eget. Skulle jag starta något eget skulle jag börja med att googla för att få tips om hur man gör och hur man bör tänka, och sedan skulle jag antagligen behöva gå några kurser inom just eget företagande, företagsekonomi, företagsjuridik och liknande. Detta lär man sig inte något om på gymnasiet.
    Nej helt klart har du rätt, men man får även kunskaper inom historia och samhällskunskap som kan vara av betydelse när an sedan vill starta eget, så som hur samhället fungera osv. sedan måste man ju så klart ev. även gå de kurser du nämner.
  • Anonym (Hur göra?)
    Anonym (Molgan) skrev 2019-07-14 09:57:17 följande:

    Tycker alla här är rätt taskiga. Ts har en funktionsnedsättning. Det är sannolikt därför allt blir så komplicerat för ts.

    Och ts, skaffa dig stöd!!! Du verkar inte ha någon koll på hur du ska lösa ditt liv praktiskt och ekonomiskt. Verkligheten är inte som du vill att den ska vara utan den är som den är. Du behöver utgå ifrån fakta och fatta beslut utifrån det.


    Jag känner redan till alla de flesta lagar och regler samt mina rättigheter och skyldigheter. Men det jag vägrar acceptera är att inte kunna fullfölja min utbildning av gymnasiet, det SKA gå och SKA göras till varje pris typ.
  • Anonym (Hur göra?)
    Anonym (??) skrev 2019-07-14 09:56:10 följande:

    TS, du har spenderat de senaste 10 åren utanför samhället/arbetsmarknaden, men är övertygad om att du vet hur allt fungerar, och vägrar lyssna på de som faktiskt vet.

    Du vill nu ägna ca 5 år åt allmänbildning (gymnasiet), och vill få det finansierat av samhället, eller genom att få mer lån/bidrag av CSN än de flesta får. Därefter har du en vag känsla av att läsa vidare några år med något (oklart vad) som skall ge dig en hög lön för ett stimulerande och avslappnat arbete.

    Har du kommit på hur du skall få en inkomst i augusti än? Vad tänker du om september, oktober....? Hur lite pengar kan du leva på egentligen för att få din allmänbildning?


    Jag ska försöka ansöka om högre CSN än den takt jag studerar.
  • Anonym (Hur göra?)
    Tiina87 skrev 2019-07-14 15:47:20 följande:

    Och hur ska du finansiera det när csn är slut?


    Söka dispens för fler veckor.
  • Anonym (Hur göra?)
    Anonym (??) skrev 2019-07-14 16:22:56 följande:

    Du vet ju själv att du måste ha provat högre takt och misslyckats innan du ev kan få detta beviljat. Annars hade vem som helst kunnat be om mer pengar hur som helst.


    Studievägledarna (båda två faktiskt) är på semester nu, men den som svarade i växeln skulle kolla upp saken om intyg från skolan och återkomma imorgon. Intyget jag bad att få var ett ang. högre CSN. Att båda studievägledarna tar semester samtidigt känns lite korkat kan jag ju tycka, det bör finnas någon där jämt.
  • Anonym (Hur göra?)
    Anonym (??) skrev 2019-07-14 16:22:56 följande:

    Du vet ju själv att du måste ha provat högre takt och misslyckats innan du ev kan få detta beviljat. Annars hade vem som helst kunnat be om mer pengar hur som helst.


    Förresten om så är fallet så får jag väl göra det.
Svar på tråden Börja studera eller göra som FK vill och vänta?