Inlägg från: Snickesnack |Visa alla inlägg
  • Snickesnack

    Nya BIM januari 2019

    Äntligen LH-peak! Nu ska här liggas! Varannan dag fram tills nu (senast igår), och så kör vi idag, imorgon, fredag och söndag och sedan är nog äggledarna ordentligt marinerade så då är det bara att hålla tummarna ;)

  • Snickesnack
    Jojjans skrev 2019-01-02 14:32:07 följande:

    Spännande! Då ligger vi väldigt lika i tid. Jag fick positivt igår och har haft inte i ena sidan först svagt i måndags, starkare igår och riktigt ont imorse men som avtog nu vid lunch så antar att ägget släppt nu :) fick till det lördag, måndag och igår. Och förhoppningsvis ikväll igen. Jag har koll på både min temp och min tapp och börjar vara ganska säker på att äl sker dagen efter positivt test för mig.


    Kul med en ÄL-kompis :) BIM nästan samtidigt också ser jag!

    Jag har inte koll på tempen. Tänker att jag väntar ett par månader med det och ser vad som händer först. Förra cykeln kändes det så tydligt dagen efter stegringen började att något hände (och det var först då jag fick ont) och det känns rimligt att det blir likadant den här gången. Jag har så lite "data" för jag har bara testat under en ägglossning innan, och denna blir den första där vi gör ett försök. Hur länge har ni försökt?

    Lycka till!
  • Snickesnack
    Jagerika skrev 2019-01-02 15:41:50 följande:

    Tog test nu som var negativt, så allt jag känt va tydligen bara inbillning :( nu ska jag lägga mig och dö i sängen resten av dagen...kul med försök 13 nästa månad, eller inte! Tack alla som har peppat mig, kan säga att det värmer nått så oerhört <3


    Åh, vill bara skicka en stor kram! 13 ska ju vara ett turnummer enligt vissa så jag håller tummarna för det!
  • Snickesnack
    Jojjans skrev 2019-01-02 16:34:32 följande:

    Vi började försöka i början av maj och och det tog sig på andra försöket, men vi förlorade tyvärr bebisen pga infektion i vecka 16. Blev gravida igen i december men fick ett tidigt missfall 10 dagar efter bim. Känner verkligen att 2019 måste vara mitt år, för 2018 var det iallafall inte

    :(

    När började ni försöka?


    Men åh så hemskt! Tror jag sett dig i ett par trådar nu förresten. Men nu kan man ju verkligen tycka att det vore er tur! Vi får hålla tummarna för 2019!

    Vi är på första försöket. Nästan sådär så det känns som att det vore oförskämt att bli besviken om det inte tar sig...
  • Snickesnack
    Myline skrev 2019-01-04 06:59:52 följande:

    Har inte skrivit så mycket härinne, det har varit mycket med flytt och jobb och en massa saker så har väl helt enkelt inte hunnit tänka så mycket runt bebisverkstan mer än att vi fick försöka få till det även om det var lite rörigt precis innan jul. Igår var det BIM-3 och magkänslan sa åt mig att testa... Köpte ett testa tidigt och orkade inte hålla mig till imorse så jag gjorde det redan igår eftermiddag. Nog är det ett streck där även om det inte är lika starkt som kontrollstrecket. Kommer göra ett digitalt om några dagar med, för säkerhets skull, men det borde inte visa annat än att jag är gravid?? SÅ himla glad!


    Grattis!! Vad roligt!
  • Snickesnack

    Pjuh, nu jädrans.

    Positiva ÄL-tester 2/1. ÄL-symtom förmiddag 3/1 (tydligt ökad molvärk framför allt på ena sidan, i kombination med plötslig matthet, detta pågick i någon timme varefter allt blev normalt igen).

    Sex 30/12, 2/1, 3/1, 4/1 (SMEP).

    Nu känns det som att vi gjort allt vi kan, och det som återstår är att räkna ner sekunderna till BIM ;)

  • Snickesnack
    DrömlivetiHD skrev 2019-01-05 00:33:50 följande:

    Låter precis som vår situation. (Förhoppningsvis) Positivt ÄL samma dag ju :)


    Vad kul! Då måste vi ju ha närliggande BIM också :) (ser inte listan nu)

    Om jag utgår från bilden du la upp så skulle jag i alla fall tolka det starka som positivt ifall det var mina test!
  • Snickesnack
    DrömlivetiHD skrev 2019-01-05 00:33:50 följande:

    Låter precis som vår situation. (Förhoppningsvis) Positivt ÄL samma dag ju :)


    Här är min stegring tis-fre :)

  • Snickesnack
    pixpoxy skrev 2019-01-05 01:48:01 följande:

    Hade extrem molande värk i onsdags i ena sidan av äggledaren. Alltså det högg typ. Hade sex 29/12, 31/12, 1/1 och idag 4/1. Tror ni att jag kanske prickade rätt. Använder appen Ovia och den prickade in 1/1 som min äl dag. Men kände av symptomen dagen efter, har jag missat min chans?


    Nej, om du hade sex 1/1 och ÄL 2/1 så låter det som väldigt bra förutsättningar! Sexet precis före ÄL är viktigast. Det tar i snitt flera timmar för spermierna att nå äggledarnas ampulla. Spermien måste också genomgå vissa förändringar för att senare kunna penetrera ägget, vilket även dessa tar tid.

    Det dröjer alltså oftast ett bra tag efter samlaget innan befruktning kan ske. Finns inget ägg i ampulla lägger sig spermierna där och väntar och laddar upp med näring, och det kan de göra i flera dagar, vanligen upp till 72 timmar men ibland ännu längre.

    När ägget kommer möts det då av en hel välkomstkommitté av spermier och befruktningen kan inledas utan större fördröjning, till skillnad från om ägget kommer först. :)
  • Snickesnack
    Birdiz skrev 2019-01-05 13:55:06 följande:

    För mig är det väldigt tydligt på olika typer av sekret

    Inte ägglossning: Torrt, stickigt, "lotion"-aktigt

    Ägglossning: "slemmigt" geleeigt, som rå äggvita. Segt och elastiskt (kan bli typ 2-3 cm om man drar ut det mellan tummen och pekfingret.


    Precis!

    Varning för mycket information om flytningar:

    Jag har alltid tyckt att ägglossningsflytningar ser ut som snor. Alltså inte grumligt snor utan klart. När det ser likadant ut på pappret oavsett om jag snytit mig eller torkat mig efter toan då vet jag att ÄL är på g ;).

    Efter ÄL brukar som sagt lotion-fasen komma och den syns också på pappret för mig (ser precis ut som standard hudlotion). Efter det går det över till bodybutter-typen, som är en mycket mer "sticky" och inte lika riklig typ. Den brukar inte synas på pappret utan lägga sig som en beläggning i trosan. Sen kommer blodblandade flytningar och sedan mens. Efter mens bodybutter igen ett par dagar och sen sakta men säkert mer och mer åt snorhållet igen, först vattnigt och sen supersnorigt.

    Det kan ju se olika ut, och det är ju också olika hur mycket flytningar man har. Bäst är nog att bara observera i några cykler och se om man ser några skillnader.
Svar på tråden Nya BIM januari 2019