Inlägg från: Persi91 |Visa alla inlägg
  • Persi91

    BF augusti 2019 - stannar på FL

    Idag gjorde jag mitt andra VUL!! Det första skedde som sagt spontant eftersom jag trodde jag fått ett X igen. Jag hade redan ett besök inbokat och dem rådde mig till att inte boka av detta.

    Jag var såklart supernervös inför besöket. Jag visste att graviditeten satt där den skulle och jag hade sett det pyttepyttepyttelilla fostret sist. Men jag var bara orolig att grav. hade avstannat och gud vet vad. Ni känner garanterat igen er i alla dessa orostankar. 

    Idag förvarnade läkaren mig att jag "minsann inte kanske ser något"....OCH det syntes, väl. Tickande hjärta och hela köret. Jag går in i v.8 imorgon!

    Snälla lilla ärta, stanna där inne!!

  • Persi91
    Jojjans skrev 2018-12-13 18:35:15 följande:
    Åå vad skönt och lugnande att allt gick bra! Vilken lättnad det måste vara :)
    Mycket lugnande! Men jag oroar mig ändå.. Det kommer nog ta lång tid innan man kan känna ett inre lugn över graviditeten. 
  • Persi91
    Jojjans skrev 2018-12-16 13:31:17 följande:

    Behöver få skriva av mig lite. Imorse när jag vaknade blev jag så himla ledsen, nästan helt utan anledning, bara grät och kände mig minst i världen. Några timmar senare verkar jag fått svar på varför. Fick först lite blodblandad flytning på pappret, sen rött, och nu efter några timmar klarrött blod i mängd som mens samt en svag mensvärk. Tog ett test för att bekräfta vad hag befarar. Det är fortfarande positivt, men ungefär lika svagt som när jag plussade på äl+11.



    Känns extra sorgligt att behöva lämna sin egen tråd, men så får det nog bli. Trodde att det här sorgliga året skulle få sluta på topp, men det blev visst tvärt om. Lycka till alla!


    Åh :( Massa kramar till dig!!
  • Persi91

    Jag är i v 9 (8+1) idag och tidigare idag kom det pyttelite blod på pappret när jag var på toan.

    Bör man oroa sig? Shit jag blir så nervös och orolig, Åh :( 

  • Persi91
    tjockobbe skrev 2018-12-24 10:14:43 följande:
    Hur går det? Har det avtagit?
    Ja det avtog direkt. Det var bara pyttelite blod på pappret när jag torkade mig. Inget i trosan osv. Så det är nog lugnt :) Men man blir såklart nojig för minsta lilla. 
  • Persi91
    Enmsik skrev 2018-12-24 20:48:54 följande:

    V. 5+1 idag.. ordentlig ?mensvärk? nu på kvällen och typ trött i ryggen. Är bra orolig nu då det lilla hjärtat ju börjar slå i v.6 och det är risk för missfall nu om det inte börjar slå.. sedan stack/högg det upp i slidan typ och upp mot livmodern när jag satte mig i soffan så att jag nästan flög upp för att ändra ställning som inte gjorde ont.. är detta normalt?? Blöder inget än i alla fall.


    Det är helt normalt :) Jag fick liknande i samma vecka som dig (är i v 9 nu) och åkte in för jag var orolig. Gjorde ett VUL och allt såg bra ut. Läkaren berättade att det är mycket som händer i livmodern och att det kan göra ont till och från för att det växer. Livmodern trycker mot ligamenten. Därav smärtan på sidorna. 
  • Persi91
    cenchi skrev 2018-12-25 10:47:25 följande:
    Jag är 5+1 idag, så nästan samma! Jag känner absolut ingenting förutom att magen krånglar - dvs gasig och hård i magen - vilket jag brukar vara lite titt som tätt annars i livet också, så inget känns speciellt annorlunda vilket nojjar mig väldigt mycket >_<

    Ska få göra ett VUL på fredag dock pga ett tidigare utomkveds, så bara att bita ihop några dagar till så får jag förhoppningsvis veta lite mer sen.. oklart dock om de ens kommer se så mycket när jag bara är i 5+4 då? Men de var ju de själva som bokade in tiden, så jag antar att de har koll..
    Jag har också ett tidigare utomkveds i bagaget och åkte in i v 6 för att göra VUL. Jag var orolig att dem inte skulle se något. Graviditeten satt rätt och dem såg en hinnsäck. Veckan efter såg man foster med tickande hjärta. 
  • Persi91
    cenchi skrev 2018-12-25 17:14:43 följande:
    Ja, det är ju det viktigaste just nu, att bara veta att den sitter rätt! Fy för att göra om hela den processen med utomkveds igen >_
    Eller hur, det är fan hemskt!! Håller alla tummar att det sitter rätt hos dig :) Tog du också bort din äggledare? 
  • Persi91
    Enmsik skrev 2018-12-28 20:40:34 följande:

    Detta är min första graviditet och är nu i v. 6. 5+5.. har idag haft ordentliga mensvärksmärtor och även värk i underlivet. Sedan har det huggit vid rörelse och jag har inte kunnat gå upprätt. Började vid ca.15.00 idag och är fortfarande igång. Kanske lite bättre nu men är ändå orolig. Hade samma smärtor i måndags denna vecka men idag har jag känt mer värk åt ena sidan. Dock vet jag att ägget släppte från den andra äggstocken än den sidan smärtan sitter på. Men jag blev behandlad med letrozol och kunde eventuellt släppa från den andra äggstocken också. Hur är smärtan osv vid utomkveds? Kan den komma och gå i början eller är den konstant?

    Jag blöder inget. Såå tacksam för svar! Är lite orolig.... men känner mig så löjlig...


    Av egna erfarenheter så släppte aldrig smärtan förens jag låg på operationsbordet. Jag fick så ont så att jag svimmade och jag kunde inte gå upprätt. Det var en sjukt vidrig huggande smärta. Jag fick heller aldrig någon blödning. 

    Jag har nu vid denna graviditeten (som sitter rätt) haft ont från och till precis som du beskriver och jag åkte in vid ett tillfälle då jag var hundra på att jag fått ett utomkveds till. Men så var inte fallet. Så jag tror och hoppas att du kan vara lugn :) Livmodern växer så det knakar och det kan hugga till, till och från fortfarande (v10).

    Om du blir orolig och smärtan inte är hanterbar tycker jag dock att du ska kolla upp det. Bättre att vara på den säkra sidan. :) Och du får chans att se ditt lilla pyre också om det sitter rätt. 
  • Persi91
    Hoppasnu123 skrev 2018-12-28 23:58:57 följande:

    Vi använde julen till att berätta för våra familjer . V 10 idag. Mitt största bekymmer är hunger och kontinuerligt matintag, annars tilltar illamåendet! Jag brukar glömma bort att äta i vanliga fall, så hungerkänslan är lite ny för mig.. vilket visar dig på vågen med.. köpte mammabyxor till mej själv i julklapp. Helt fantastiska byxor! Borfe kanske inge va helt nödvändigt så tidigt i graviditeten. Men men...

    Hur tänker ni om kub? Vad gör man om det visar avvikelse? Vi väntar på ul den 25/1.. kommer dp va i v 14.. är nog först få det går å förstå att det finns ett litet liv där inne!


    Jag gick också in i v 10 idag :) Mitt illamående är helt fruktansvärt... men peppar peppar att det försvinner snart. Jag har hört att det brukar avta runt efter v 12. Men det är såklart ingen garanti haha. Men jag håller alla tummar... 

    Jag har även avsmak för typ allting. Äter för det mesta frukt men försöker pilla i mig mat. Är fruktansvärt svullen kring magen jag med.. så jag funderar på att köpa mammabyxor jag med. 

    Jag har UL den 23/1. LÄNGTAR! Tänker även mycket på det där med avvikelser.. så svårt att veta vad man ska göra i en sådan situation. 
Svar på tråden BF augusti 2019 - stannar på FL