Inlägg från: tjockobbe |Visa alla inlägg
  • tjockobbe

    BF augusti 2019 - stannar på FL

    Miniime skrev 2018-12-27 20:52:40 följande:

    En fundering! När man säger att man är i ex vecka 10 (9 klara i barnmorske-språk), då är ju det i början uträknat utifrån senaste mensens första dag. Så då när man läser om graviditet på olika sidor och olika appar väljer man ju vecka efter det.. Men sen när man gör UL räknar de ju ut ålder utifrån fostrets storlek, får man en ?ny vecka? då? Och kan alltså backa ett par veckor? Så när man tror att man är ?mer safe? efter vecka 12 kanske man bara är i vecka 10 egentligen? Eller hur funkar det? :)


    Vid ultraljud räknar de ny vecka utifrån storleken på barnet. Det kan bli helt tokigt egentligen.

    Vid min första graviditet blev jag flyttad från 6 oktober till 30 september. Då skulle jag blivit gravid en vecka innan ägglossning. Omöjligt! Första var planerad och hade ägglossningstest och allt så beräkning vid RUL var ju tokig. Man får ta det lite med en nypa salt.
  • tjockobbe
    lillagullefjun skrev 2018-12-30 10:43:51 följande:

    Jag mår också fruktansvärt illa i princip hela tiden. Började 5+4 (6+2 idag). Jag har köpt Postafen, tagit en halv tablett 1-2 gånger/dygn och ibland har det hjälpt superbra och ibland lite halvdant. Har dock märkt att illamåendet lindras om jag äter något hela tiden, men det vill man ju inte precis göra för då kommer jag gå upp alldeles för mycket. Är väldigt tacksam över att vara gravid och tacksam för varje dag som går, men det är inte alls roligt att må såhär. Är förutom illamående även yr och extremt trött. Känner mig helt slut av att må såhär dåligt och orkar inte göra någonting.. Men är ändå rätt säker på att det kommer vara värt det i slutänden :) Längtar så mycket till det som ligger framför och önskar att de närmaste veckorna tills man är förbi vecka 12 går fort. Ska på VUL 9/1, är lite nervös men längtar väldigt mycket till det med :)


    Jag har haft period av illamående också. Inte mycket, men såpass att det har känts hela tiden och har gjort mig trött och helt urlakad. Började någon gång v. 6 och gick över i fredags när jag gick in i vecka 8. Så himla skönt! Behöver inte äta något hela tiden och jag är pigg igen! Det är bara två dagar men jag njuter av att inte ligga på soffan hela dagarna :)
  • tjockobbe

    Ni är många som pratar om KUB... är de väldigt frikostiga med det i ert landsting? För det låter som att alla ska göra det.

    Här där jag bor ska det finnas riktiga grunder till "problematik" för att få chans till att göra KUB. Fel i släkten osv, eftersom det är ett diagnostisk test för att kontrollera fostret i tid innan abortgränsen löper ut.

  • tjockobbe
    Glad81 skrev 2018-12-30 15:35:10 följande:
    Här blir man erbjuden kub om man är över 35 år.
    Ja, det blir man här med. Är man under 35 ska det väldigt mycket till, eller så får man bekosta det själv för 1600 kr eller uppåt.
  • tjockobbe
    NervösaNatta skrev 2019-01-08 16:55:58 följande:

    Hej alla preggos!

    Har varit lite off senaste, jag ligger hemma sjuk från jobbet.

    Hostar som en tok och finns inte direkt något jag kan ta för hostan.

    Vaknar flera gånger per natt och hostar och går å kissar. Är i 7+2. Magen molar å värker till och från.

    Har varit på hälsosamts och ska nu i sista veckan på Januari ta alla prover inför inskrivning. Min kommun är lite konstig, man tar alla prover hos sin barnmorska mm men alla ultraljud sker på sjukhuset. Någon annan som har det så?


    Hade en kraftig ÖLI precis när jag plussade. Hostade och hostade med feber i flera dagar. Hostan satt i fram till jul, 4 veckor. Usch!

    Här är det samma, eller var sist jag var gravid i alla fall. Ska in på första samtalet på torsdag. Men tidigare så sköttes allt utom ultraljud hos barnmorskan. Kan inte tänka mig att de ändrat. Gör mig ingenting att det är så. Är "kul" att komma till sjukhuset när man är frisk för något kul. :)
  • tjockobbe

    Ska till barnmorskan idag för inskrivning. Vecka 9(8+6) så går in i vecka 10 imorgon. Tredje barnet. Finns inget att göra tidigare i graviditeten så därför är inte inskrivning förrän ca v10-12.

    Med andra barnet fick jag tid vecka 8, och när jag kom så undrade barnmorskan varför jag fått så tidigt när jag redan hade ett barn... men hon tog inskrivningen då även om hon tyckte det var tidigt.

  • tjockobbe
    Persi91 skrev 2019-01-10 08:51:32 följande:

    Är det någon mer än jag som upplever att illamåendet och kräkningarna blivit värre med tiden? Nu i v 11 har jag spytt mellan 2-4 gånger om dagen varje dag i en veckas tid. 

    Från v 7 har jag haft illamående och kräkts då och då. Men nu har det tagit helt nya höjder.  

    Jag jobbar hela tiden men att springa och kräkas fyra gånger under en arbetsdag tär på kroppen och psyket. 

    Såklart var kön fylld för dagen när jag försökte ringa min BM, så jag får snällt vänta till imorgon. Men nu måste jag nog ha några tabletter mot detta....


    Går in i vecka 10 imorgon och känner mig piggare än någonsin! Har inte mått illa på hela veckan och kan äta lite större portioner igen. Är fortfarande något orkeslös, men betydligt bättre än tidigare. Hoppas det inte kommer tillbaka!  Däremot så måste jag äta med 2-3 timmars mellanrum för annars får jag typ svimningskänsla och måste sätta mig ner tills jag fått något i mig. Känner igen det från tidigare. 
  • tjockobbe
    Eureka skrev 2019-01-16 18:17:42 följande:

    Hur mår ni tjejer? Min mage är såååå svullen. Står rakt ut.. Urk. Brösten har svällt dom också haha. När hungern sätter in så är det inte nådigt och jag vill knappt vara runt mig själv. Eftermiddagarna är jobbigast, förmiddagarna är helt ok. Någon som har UL snart eller nått annat kul på gång?


    Har tidigt ultraljud 6 februari. Hade sån tur! Hade jag varit på inskrivning en vecka tidigare hade jag inte fått det, då de inte kunnat erbjuda det pga outbildad personal trots att de skulle erbjuda från september.

    Så jag är himla nöjd! Får inte veta kön eller nåt, men det räcker fint att få se att allt är bra, och sen komma tillbaka 5-6 veckor senare för RUL. :)
  • tjockobbe

    Kul att ultraljuden har gått bra! Så kul! ^_^

    Har tidigt ultraljud nästa vecka och har funderat mycket på MA sista 2 veckorna men när illamåendet och tröttheten kommit tillbaka och det nu äntligen börjar bli obekvämt med vanliga byxor och leggings så ser jag det som bra. Vecka 11+4 idag och har ultraljud 12+5.

    Vi har inte berättat för några än, jag har velat hålla tyst tills folk kommer på själva typ. :P Men tror att vi kommer berätta för våra två tjejer när vi har en ultraljudsbild och då kommer de att berätta för alla de ser, haha.

  • tjockobbe
    Miniime skrev 2019-02-01 23:08:21 följande:

    Tackar också för info om nässpray! Frågade på apoteket innan vi åkte utomlands och hon sa att jag som gravid kunde använda allt utom de som det står comp och mentol på men har ändå inte vågat använda min Otrivin som jag köpte. Har som vanligt (för mig!) åkt på aircondition-sjukan med halsont och nästäppa =( och vore skönt att få sova!

    Läste något ovan om oro att bebis inte klarar övergången till ?användning? av moderkaka, är det vanligt? Tänkte jag var ?safe? efter KUB vecka 12.. Tur vi har ett nytt UL vecka 15!


    Övergången till moderkakan börjar vecka 9 ca och är i princip klar vecka 12/13. Därefter ska bebis bara växa. :)
Svar på tråden BF augusti 2019 - stannar på FL