Inlägg från: tjockobbe |Visa alla inlägg
  • tjockobbe

    BF augusti 2019 - stannar på FL

    Så skumt men tror jag har börjat känna rörelser. Känner mig enorm mot vilken vecka det är (12+2 idag), tarmar och magsäck har i 6 veckor varit upptryckta och nu får jag ha stora tröjor för att dölja. Så här har det INTE varit med mina andra två. Kan bara hoppas det beror på att jag väger några kg mer nu än vad jag gjorde med de andra, så det inte ligger två bebisar där inne. Är misstänksam! 

    Tidigt ultraljud på onsdag för att bestämma vecka m.m, då får vi äntligen se. Glad

  • tjockobbe

    Nu var mitt tidiga ultraljud avklarat. Frisk liten bebis där inne som gärna gömde sig. Ingen calzone som vi har skämtat om, haha! Bra barnmorska som förklarade allt och visade allt. Kön ville hon dock inte kolla och hon aktade sig från att ens komma nära så man kunde tjuvkika själv. Vi får hålla oss till tåls några veckor till.

    Moderkakan i bakvägg vilket förklarar varför jag redan känner rörelser ibland. Blev flyttad en dag så har BF 14 augusti istället för 15e. Vecka 12+6 idag. ^_^

  • tjockobbe
    Pluviophile skrev 2019-02-06 19:04:35 följande:

    Så himla skönt att ultraljudet gick bra! Du får fira med en calzone ;) vad häftigt att du redan börjat känna rörelser! Har du varit gravid innan så att du vet vad du ska känna efter?


    Jag har två barn innan så vet lite hur det ska kännas. Då har jag börjat känna i vecka 15-16 med moderkakan i framvägg så är lite före denna gång. Det är häftigt! Hoppas du snart känner! :)
  • tjockobbe
    Plill skrev 2019-02-22 06:54:16 följande:

    Tack så mycket.

    Oj känns som jag döda denna tråden lite. Det va absolut inte meningen. Du skrev att du vänta på rul innebär det att du inte fått något ultraljud innan vecka 18. Som jag fattat de på min barnmorska ska alla idag erbjudas två ultraljud oavsett kub eller inte. Hur mår du annars i gravedeteten? När har du bf?


    På vissa platser har man inte infört ett tidigt ultraljud medan man på andra har det. Här där jag bor skulle alla få det från september men pga att personalen inte var utbildad började man inte göra dessa förrän i februari.

    Hade jag varit på inskrivning 5 dagar tidigare i januari så hade jag inte fått ett tidigt ultraljud heller. :)
  • tjockobbe

    Ugh... illamåendet tillbaka som en käftsmäll. Trodde det var magsjuka då dottern varit dålig (även om vi tror hon fått i sig en bakterie), men det påminner mer och mer om det hemska illamåendet jag hade vecka 5 till 12 eftersom jag får behålla det mesta. Klarar inga konstiga lukter alls nu och illamåendet avtar så fort jag lägger mig ner. Men är svårt när man har både skola att klara av och två små troll att fixa. 


    Suck. Är verkligen helt slut, och då är jag bara inne på dag två. Postafen har jag och det hjälpte väl skapligt i början på graviditeten. Är det någon som tycker Lergigan eller Lergigan Comp är bättre, att det kanske kan vara värt att få det utskrivet så man har hemma? 


    Med mina två döttrar mådde jag inte illa alls, hade inga större bekymmer någon gång under de graviditeterna. Men denna gången... usch, det blir sista... Tungan ute

  • tjockobbe

    19:e mars har vi RUL och vi är supernyfikna på att se vem det är som gömmer sig där inne! Vi har två flickor och hoppas på en pojk! Har haft drömmar om att det visar sig vara en pojk och att min partner brister ut i gråt under ultraljudet, haha. 

    Min syster vill åka till Ullared, men jag har fått shoppingförbud tills vi vet kön, så jag försöker dra ut på det tills efter RUL, får se om jag lyckas! Hade varit kul att få åka ner och bara gå loss totalt! Skrattande

    Det är fullt ös i magen i alla fall, inatt vaknade jag av det sparkades på blåsan så mycket att jag nästan inte kunde hålla mig! Livmodern syns fortfarande typ inte, magen har mest vuxit av att tarmarna trycks uppåt. Ser fram emot den tiden då magen faktiskt är hård, och inte mjuk som den är nu! 

  • tjockobbe
    Glad81 skrev 2019-03-06 11:35:24 följande:
    Vilken livlig krabat du måste ha :) våran lille är ganska lugn. Men både min man och jag såg på magen när hen rörde sig höromdagen. Är så kul när han också fick se. Blir mer verklighet för honom också då.

    Jag känner min livmoder ca 6cm nedanför naveln. Den växer fort nu tycker jag.

    Vad kul med ullared, och vet man vad det blir när du åker dit så är det ju ännu roligare. Vi är också supernyfikna vad det är för en liten filur. Jag har fått varannan kille, tjej, så ska jag fortsätta med det så blir det en kille denna gången:)
    Ja det är en hel del liv. Känner igen det från med första. Dock har jag aldrig varit så liten om magen som jag är nu, känns väldigt märkligt! Snart halvvägs och kan dra in magen nästan helt. Antar att det beror på moderkakans placering. Det varken syns eller känns på utsidan än heller, och det är också märkligt. Men det är kul att se hur olika man kan vara från gång till gång. Glad
  • tjockobbe
    Aw920 skrev 2019-03-09 10:01:18 följande:

    Gått in i vecka 19 och nu börjar rörelserna bli rätt kraftiga. Känns även på utsidan nu, så mysigt. :)

    Då har jag ändå moderkakan i framvägg så trodde det skulle dröja lite.

    Längtar så till RUL nu. Skulle haft på tisdag men det blev framflyttat en vecka, känns ju som en evighet.. :)


    Mysigt! 


    Kände tidigt på utsidan med de två första då jag hade moderkakan i framvägg med. Denna gången är den i bakvägg, och nu känns det märkligt nog inte på utsidan än. 

  • tjockobbe
    Melanes skrev 2019-03-12 14:11:45 följande:

    Hade mitt RUL idag och allt var bra och vi ska få en pojke :) Livmodern i bakvägg men jag har inte känt något än.

    Har också beställt babyboxar från Apoteket hjärtat och Babyproffsen. Verkar väldigt smart så tack för tipset @zirkon :)


    Åh så kul! Grattis till en liten pojke! Skrattande
    Persi91 skrev 2019-03-12 14:58:12 följande:

    RUL här med idag och det ser ut som att vi ska få en liten tjej! Allt såg jättebra ut men hon kollade en extra gång på ena njuren och mätte igen och sa att njurbäckenet låg på 6,2 men bör ligga på under 6,0 mm. Hon sa att det inte var något att oroa sig för men bokade upp ett extra ultraljud i v 32 och därefter vidtas åtgärder om det behövs. 

    Någon som varit med om liknande och hur gick det?

    Nu ska jag försöka att njuta och INTE oroa mig. Som om man inte gjort det tillräckligt i nästan 21 veckor.. 


    Jag tycker inte du ska oroa dig! Det kan vara så att hon inte fick till bilden helt rätt, eller så jämnar det ut sig över tiden! Glad
  • tjockobbe

    Så kul med alla RUL! Vi har vårat imorgon, och det ska bli riktigt spännande! 


     


    Har ni några tips mot trög och hård mage? Idag tog verkligen priset och vattnet blev alldeles rött i toan. Fick ju lätt panik men ingen smärta, och ingenting i urinen nu några timmar senare heller så måste kommit när jag gjorde nr 2. 


    Försöker med kiwi, mycket vätska, dragit ner på vitamintillskottet... men fortsätter vara halvt förstoppad. Börjar bli lite tradigt nu när det aldrig släpper. 

Svar på tråden BF augusti 2019 - stannar på FL