Inlägg från: tjockobbe |Visa alla inlägg
  • tjockobbe

    BF augusti 2019 - stannar på FL

    Anonym (E) skrev 2019-03-19 04:34:28 följande:

    Jag har en fråga som jag skäms över att ens fråga.

    Jag är förkyld sen några dagar tillbaka och hostar mycket. Så fort jag hostar mycket så rinner det urin ur mig. som urinläckage.

    Jag har googlat och googlat och det ska tydligen vara normalt.

    Har nån annan varit med om detta?


    Det har jag haft när jag varit förkyld. Helt normalt. :)
  • tjockobbe

    Även mitt RUL avklarat idag. Helt frisk krabat som växt som den ska, öppnade och stängde händerna, rörde på fötterna och allt. Hade en häftig barnmorska som verkligen älskade att göra ultraljud så det var kul. 


    Väntar tredje flickan. Glad Mannen sa direkt när vi kom ut att han INTE kommer vara hemma den dagen alla har mens typ samtidigt. Cool

  • tjockobbe
    xtramycket skrev 2019-03-22 14:02:36 följande:

    Hej på er! Nu har jag inte läst i tråden så mycket sista tiden så jag hoppas att jag inte upprepar en redan utklarad fråga.

    Är det någon av er som tänkt söka graviditetspenning? Jag har funderat på det då jag jobbar med utåtagerande personer, ensam nattetid. MEN detta kommer ju bli mitt i semesterperioden.. så rent krast skulle jag ju lika gärna kunna vara ledig med semester? Har jag ändå rätt till grav.penning eller vad tror ni? Hur ska ni göra? :)


    Jag söker gravidpenning. Semester eller inte spelar ingen roll. Du får förmodligen mer pengar på semester, men skönt att spara dem beroende på hur länge man planerar föräldraledighet :)
  • tjockobbe
    Anonym (orolig) skrev 2019-03-25 17:34:45 följande:

    Varit på Rul idag, dock gick det jättefort. Tog max 15 min! Och då från att vi gick in tills vi gick ut..Jag frågade om några saker typ hjärtat & hjärnan men annars nämnde hon knappt någonting. Hon sa visserligen: här är handen, benen, urinblåsan och så. Men tyckte inte alls hon kollade noga, bara lite snabbt, liksom lite oengagerad. Fick knte heller veta om hon ändrade bf något alls, fick inte veta något om min moderkaka sitter i fram eller bakvägg som alla verkar få veta. Könner mig så besviken. :( hur har era Rul varit?? Ska jag bara finna mig i att allt såg bra ut och hoppas hon kollade ordentligt.


    Låter skit rent ut sagt. Ring till obstetrikmottagningen och fråga om det är standard att det får gå till så.

    Vi fick se allt, fick förklaringar på allt. Ville vi se mer av nåt fick vi det.
  • tjockobbe
    Anonym (orolig) skrev 2019-03-25 21:42:30 följande:

    Hm, tack för ditt svar. Men hur länge var ni där inne? Tog det mer än 15 min? Alltså visst hon sa ju någon gång ibland: här såg jag navelsträngen och ?nu gapar den?. Men tyckte inte hon mätte så mycket mer än huvudet. Men de kanske de inte gör på Rul heller? Mätte mycket mer på kub.. sa hon/han utan att ni frågade angående moderkakan osv? Eller frågade ni?


    Vi var inne i en halvtimme kanske. Men hon mätte allt som gick att mäta och visade händer som öppnade och stängde sig, fötter som sprattlade, hur hon gapade och satte handen vid munnen. Allt.
  • tjockobbe
    Anonym (Aurora) skrev 2019-04-03 18:54:19 följande:

    Hej!

    Jag är 35år och väntar första knodden den 29 augusti. I måndags var jag på rul där allt såg ut som det skulle, doktorn bekräftade vad jag redan visste. Att jag väntar en son. 

    Hittills har jag gått upp 4,5kg (v19+7), hur ser eran viktuppgång ut? Tränar ni något?

    Må väl systrar! 


    Vecka 21+0 idag. Har inte gått upp någonting ännu. Var samma med nr 2, gick upp totalt 4 kg på hela graviditeten. Så egentligen gick jag väl ner i vikt. Inte tränat eller nåt men är mindre sugen på godis o sånt. Bara riktigt flyt. Haha.
  • tjockobbe

    Vecka 28+4 här idag. Känner mig som en valross. Magen ligger på övre kurvan, mätte 30 cm idag och den har växt lite drygt 1 cm per vecka sen senaste besöket för fyra veckor sedan. Ungefär 2 cm över normalkurvan. 

    Får rulla ur soffan och sängen, benen sväller på dagarna och känner av foglossning i höfterna. Ibland värker det till i höfterna när jag har sammandragningar också. Bebisen sover typ aldrig där inne, och favoritrörelsen är att sparka på blygdbenet och lungorna samtidigt. Inte skönt alls. 

    Men så är det tredje barnet också. Kroppen vet och kanske är det inte en bamsebebis där inne trots att magen är större än med de andra två. Känns som om jag är i vecka 33 eller något, så det kommer bli riktigt dryga 10 veckor som kommer. Den här gången hoppas jag på en lite tidigare förlossning, hade varit riktigt skönt. Är less på det nu. Tungan ute

  • tjockobbe

    Vecka 31 här nu med. Bebisen ligger med huvudet nedåt sedan två veckor känns det som. Kan inte gå i normal takt utan att det gör ont, och ibland bara när jag rör mig så är det någonting som skaver nedtill. Ryggen ligger mot höger sida och ben och armar ligger åt vänster, precis som med första dottern. Ska till barnmorskan igen den 17:e och då ska hon få känna om jag har rätt eller inte. 

    Mycket hicka inne i magen också. Känner ni av det? Mina barn har varit duktiga på att hicka allihopa. Glad

    Igår var vi ute och gick i en timme ungefär medan barnen cyklade. Egentligen är det för mycket, men kände att jag var tvungen att röra på mig. Det var rätt ofta alla fick stanna och vänta på mig när jag halkade efter hela tiden på grund av att jag inte kunde gå så fort. Sen fick jag ligga på sängen i en timme och bara vila mage och höfter innan jag kunde göra något igen. Gravid

  • tjockobbe
    Liz89 skrev 2019-06-08 03:32:11 följande:

    Hej allihopa. Härligt nu har vi inte så lång tid kvar innan vi har våra älskade bebisar. Har själv gått in i v 31 nu 30+2 och ska få på graviditetspenning efter nästa vecka och längtar så. Jobbar i vården och magen börjar verkligen komma i vägen för arbetet. Jobbigaste symtomen för mig är halsbränna och krypningar och svullnad i ben och fötter.

    Hoppas nu på en härlig sommar och att tiden går snabbt, somrarna brukar ju alltid springa iväg :D


    Akira Öken skrev 2019-06-09 21:04:11 följande:
    Hej! Jag har också en del problem med myrkrypningar, särskilt på kvällarna. Har du några tips för att motverka dem?


    Jag kör på stödstrumpor! Och röra på sig. För mig har det hjälpt de senaste dagarna. Det är lite drygt dock när man vaknar mitt i natten och måste gå upp och röra sig.. men dagtid fungerar det ju bättre. 


    Jag har annars provat värme och kyla, typ duscha av benen varmt och kallt. Det fungerar olika bra varje gång. Massera benen gör jag konstant. Annars har jag hört att magnesium ska vara bra, dock inte testat själv. Även järnbrist säger dem är en anledning, men för mycket järn ger ju problem med tarmarna istället. 

    Det är himla jobbigt med restless legs... som tur är så ger det sig efter förlossningen i alla fall.

  • tjockobbe
    Stradi skrev 2019-06-13 17:48:44 följande:

    Hur vet man om man ska vara orolig över rörelsemönstret? Jag har varit hemma två veckor nu och tycker att han inte känns lika stark, samt att han visade sig ha hjärtarytmi när vi kollade i tisdags. Så har ju tid för koll igen nästa vecka men jag nojar ju att man väntar för länge ifall det skulle va nåt. Jag fick inget vettigt svar av barnmorskan. Helt omöjligt att veta vad som är normalt eller inte när man aldrig varit med om det här förr. Man ska inte googla för mycket heller då blir man ju galen! Någon som har kunskap om sånt här?


    Ring förlossningen om du är minsta orolig! De kan göra kontroller och undersökningar bättre än barnmorskan. Skäms inte för det!

    Var inne på förlossningen flera gånger pga minskade rörelser efter vecka 29 med första. Inget konstig alls! Bättre en undersökning för mycket än för lite!
  • tjockobbe
    Anonym (!!!) skrev 2019-06-15 04:00:04 följande:

    [quote=79688863][quote-nick]Stradi skrev 2019-06-13 17:48:44 följande:[/quote-nick]Hur vet man om man ska vara orolig över rörelsemönstret? Jag har varit hemma två veckor nu och tycker att han inte känns lika stark, samt att han visade sig ha hjärtarytmi när vi kollade i tisdags. Så har ju tid för koll igen nästa vecka men jag nojar ju att man väntar för länge ifall det skulle va nåt. Jag fick inget vettigt svar av barnmorskan. Helt omöjligt att veta vad som är normalt eller inte när man aldrig varit med om det här förr. Man ska inte googla för mycket heller då blir man ju galen! Någon som har kunskap om sånt här?[/

    Kolla upp direkt! Jag åkte in på en kontroll för att kolla minskade fosterrörelser, visade sig att jag hade moderkakan i framvägg och troligen därför inte känt henne. Hur som helst slutar allt med att det upptäcks att min livmodertapp inte existerar i stort sett, ligger nu på förlossning med dropp som ska stoppa värkarna och fått kortison för lungorna på min dotter. Jag som trodde jag nojjade bara i onödan.. nu hoppas jag självklart att det inte är lika för dig! Men värt att kolla!

    Jag har BF 19/8 är idag i vecka 30+5 och min dotter är med stor sannolikhet ute innan 31+0..


    Åh vad tråkigt! Hoppas allt ändå går bra och att du får en frisk liten dotter under omständigheterna! Vården är fantastisk när det väl gäller!

    Jag har nojat lite över att jag kanske öppnat mig lite, för ibland när jag kissat så känns det som jag kommer åt insidan. Men avfärdar med att jag är knäpp. Har inga större sammandragningar och inte heller minskade rörelser.
  • tjockobbe

    Det är inte konstigt att man inte kan göra någonting själv snart. Var inne hos BM idag och fick mätt magen. Har ett SF-mått på 34 cm, är i vecka 31+4. Magen har växt 4 cm på tre veckor och jag är nu över den övre kurvan. Måttet 34 cm är ett normalt mått när man gjort 37 fulla veckor...

    Nu kommer jag ev få en tid för tillväxtultraljud då jag är flera cm större än med båda tidigare barnen.

    Jag förstår att jag är less. Haha!

  • tjockobbe
    Eureka skrev 2019-06-20 14:31:57 följande:

    Hej! Var på MVC nu och det visade sig att mitt SF-mått stått stilla i tre veckor. Någon som har erfarenhet av detta? Sitter och väntar på besked från specialist mödravården om extra kontroller mätningar mm.. suck..


    Det behöver inte betyda någonting! Men du kommer troligtvis få ett tillväxtultraljud för att kontrollera. :)

    Fick hem en kallelse till ultraljud idag, då jag ligger på övre kurvan och nu gått över den. Med mina andra barn har jag varit på den normala och närmat mig övre mot slutet så barnmorskan har jämfört.

    Jag är rädd för en stor bebis men vet att det inte behöver vara det.
  • tjockobbe
    Igår var det då dags för tillväxtultraljud. Vilken skillnad det är på ett ultraljud sent i graviditeten mot rutinultraljudet kring vecka 19. Man får verkligen välja vad man ska titta på, bebisen får inte plats på hela kameran. Antingen huvudet, magen eller rumpan. 
    Allt såg fint ut, inga avvikelser nu heller på njurar, magsäck, tarmar och så vidare. Hade lite mycket fostervatten och bebisen mätte till +23,7%. Den vägde, uppskattat på ett ungefär såklart, drygt 600 gram över det normala för denna veckan. Det var lite läbbigt att se när läkaren tog måtten, för uppskattad vecka kommer ju fram på skärmen då. Det stod allt mellan 37+1-39+3 veckor, och jag var bara på 34+0 igår. BAMSEBEBIS!, tänkte jag och fick upp bilder av kejsarsnitt i huvudet direkt. Skrikandes 
    Men det blir en kontroll till i slutet av juli, och är måtten fortsatt stora då så blir det en igångsättning för att inte riskera en för stor bebis. Läkarens ord var "Eftersom du har gjort två vaginala förlossningar så tror vi att en igångsättning är bättre än kejsarsnitt."
    Jag har blivit supernojig och har tvättat upp alla bebiskläder häromdagen, och förlossningsväskan ska jag packa i eftermiddag så den står klar. Här ska inga chanser tas. Den kanske får åka med till Ullared imorgon utifall att också, haha! Skrattande
  • tjockobbe
    Leezi skrev 2019-07-26 14:51:09 följande:

    Hur går det för er i denna hemska värme? Jag sitter mest med fötterna i en hink med iskallt vatten och en fläkt så nära mig som möjligt.


    Usch vilken värme! Jag har otroligt mycket kryp i benen och det blir värre med kyla. I värmen svullnar de upp och det är väl knappt jag kan urskilja mina tår ibland, haha! Eftersom jag inte klarar av värmen så har vi passat på att göra ärenden i svala affärer både igår och idag istället för att vara ute och bada.

    Har varit på tillväxtkontroll idag och lilltjejen ligger på +24% drygt nu med en beräknad nuvarande vikt på 3766 g, så jag kommer bli igångsatt nästa vecka. Har inte fått en dag utan kommer helt enkelt bli uppringd av förlossningen när de har plats. Men gud vad skönt att höra idag att det blev bestämt! Jag slipper gå hela vägen till mitten av augusti eller längre. Senast fredag sa läkaren. Underbart!

    Fick också några 4D-bilder med oss från idag, och lilltjejen är väldigt lik sina storasystrar. Häftigt vad en ultraljudskamera kan göra idag! ^_^
  • tjockobbe

    Nu är vi inne på förlossningen! De ringde i morse och det var dags att sätta igång! Ska snart få andra dosen Cytotec. Känner redan efter första att det har ökat med mensvärk och lite sammandragningar och värkar. Hoppas det går fort. ^_^

  • tjockobbe

    Vår tjej kom i fredags kväll. Igångsättning startade vid lunch i onsdags! Som jag bävade för så blev det en mardrömsigångsättning IGEN!

    Så glad att allt är över. Nu hålls jag kvar på BB så jag hade lätt feber under förlossningsarbetet och lite höjt värde på gulsoten... och jag är mest bitter över att inte få åka hem.

    Vår tjej är såklart superfin och så lik sina syskon i sättet. En mix av båda i utseendet. Men hon har HÅR! Båda de större syskonen var skallepär typ. Och ljust! Minstingen har flera cm hår och mörkt! Nästan så man funderar på vad jag gjorde den där helgen för länge sen egentligen haha!

    Hoppas att alla mår så bra det går och att ni kommer igång snart!

  • tjockobbe
    Akira Öken skrev 2019-08-05 11:20:30 följande:
    Grattis till nya familjemedlemmen! Men vilket långt förlossningsarbete! :( Hur mår du nu?

    Själv sitter jag här med 15 dagar till bf och dricker hallonbladste... :

    Tack! :) Vi fick åka hem idag men ska in på nån extra kontroll eller så då hon blivit lite gul. Ser ut som om hon varit i Grekland en vecka eller två. Skrattande


    Jag mår bara bra, har ont i hela kroppen efter att det tog så lång tid men det släpper lite för varje dag Var inte vid medvetande typ när det väl kom till kritan och hon skulle ut. Lustgasen gjorde sitt! Var tydligen 2 läkare, 2 barnmorskor samt en undersköterska i rummet, men jag var bara medveten om sambon. 

    Hon hade fastnat lite med huvudet bakom symfundusbenet så jag hade kämpat förgäves i timmar med att försöka trycka på. När väl läkarna hjälpte till att "töja" ut mig lite extra (efter att jag bönat och bett om snitt i två timmar) så gick det hur snabbt som helst. Kändes som de drog sönder mig nedtill men fick inte en skråma. 

    Första förlossningen där jag också blev igångsatt tog nästan lika lång tid den. Blev igångsatt vid lunch en lördag och måndag morgon kom hon ut... Då var jag inte så sliten att mitt medvetande var påverkat, men det räckte ändå. 


    Är färdig med barn nu, men OM det skulle hända igen så kommer jag ALDRIG gå med på en igångsättning utan kommer kräva att snittas. Folk säger att igångsättningar är så bra, men min kropp verkar inte köpa det överhuvudtaget. Tungan ute

Svar på tråden BF augusti 2019 - stannar på FL