Inlägg från: tjockobbe |Visa alla inlägg
  • tjockobbe

    BF augusti 2019 - stannar på FL

    Hej allihopa! 

    Får jag hoppa in här? Har precis plussat! 


    Vet inte riktigt när det har hänt då jag åt piller. Fick missfall 9 november och började med piller 14e november. Vi verkar vara jäkligt fertila i alla fall! 


    Att jag började med piller beror på att den 14e skulle jag in på abortrådgivning, men det hann bli missfall innan. Fick piller då det inte är superlägligt med graviditet just nu, då jag har sista terminen kvar på utbildningen till våren, och sen borde jobba ett halvår innan.... men den pärsen och de känslorna som aborten/missfallet triggade igång gör att jag inte går igenom det igen. Även sambon blev lite påverkad, och nu får vi ta det som det kommer. 


    Vi hoppas till att börja med att vi klarar oss förbi kommande 2 veckor, för då kommer vi förbi missfallstiden vi haft två gånger. Glad

    Om jag räknar med att kroppen tog missfallet som en menstruation så borde jag rimligtvis blivit gravid 23-25 november, vilket i så fall skulle innebära en BF 15 augusti ungefär. 
    Har två barn sedan tidigare, 5 respektive 3 år gamla. Glad

  • tjockobbe
    Ekskan skrev 2018-12-10 11:39:20 följande:

    Hej alla!

    Hur mår ni, jag mår illa som bara den, HELA tiden, vattnas i munnen hela dagarna, fruktansvärt.
    Sen har jag väldigt ömma bröst.
    Vad har ni för symptom?


    Har inga symptom överhuvudtaget. Det är så olika. 


    Första graviditeten hade jag massor med symptom redan från när ägget fäste, det var så grova humörsvängningar och galet sug på Päron-MER att det inte gick att ta miste på haha.


    Andra graviditeten kände jag ingenting förrän efter några veckor. Testade då jag kom på att mensen var sen men kände ingenting. 


    Fick ett missfall förra året, då kände jag ingenting direkt heller. 


    Fick ett missfall förra månaden, då hade jag ökande symptom framtill dagen före misfallet, sen bara allt slutade tvärt. 


    Just nu känner jag ingenting. Har haft feber torsdag-söndag så kroppen fokuserar väl på det. Det enda jag kan känna är lite obekvämt tryck om det blir tryck mot livmodern ibland, men annars knappt någon växtvärk. Plussade i lördags och har tagit ett till billigt test som låg här hemma och det var tydligt starkare, så det räknar jag som positivt i alla fall. Glad

  • tjockobbe

    När ska man våga ringa barnmorskemottagningen? Detta blir ju mitt tredje så jag har ju koll på vad som gäller,  så tänker att det inte finns någon anledning att komma in för tidigt. 

    Samtidigt tänker jag på missfallet förra månaden... tänk om det händer igen, bara för att jag ringer och bokar ett besök för tidigt? Nu känns det verkligen inte så denna gången, den här gången är graviditetstesterna starkare och har ökat i tydlighet som de ska (igår eftermiddag tog jag ett jag hade hemmaliggande och då kom testlinjen fram superstarkt innan kontrollinjen ens hunnit bli klar, sen var testlinjen starkare än kontrollinjen). 

    Hur snåla är dem med blodprover för att kolla HCG-nivån, att den är på en nivå som den ska? Hur hårda är dem med VUL? Eller är det helt olika från region till region? Obestämd

  • tjockobbe
    Lexiie skrev 2018-12-16 14:56:25 följande:

    Hej alla :) jag har precis skapat en bf augusti grupp på fb som är sluten. Ni som vill får gäna joina där också. Den heter "bf augusti 2019". Hittar ni inte så kan jag lägga till er :) 


    Känns lite malplacerat då denna tråd heter "stannar på FL", inte går vidare över till FB eller annan community. :)
  • tjockobbe
    HoppasPåEnTill skrev 2018-12-16 19:39:38 följande:

    Hur har ni gjort med gravidförsäkring? Vad har ni valt och varför?


    I mina två föregående graviditeter har jag tagit den som appen haft gratis hos trygghansa. Det var en lila app jag inte kommer ihåg vad den heter, men förmodligen föregångaren till den rosa preglife. Nu har jag allt annat hos länsförsäkringar så ska kolla där när orken faller in.
  • tjockobbe

    Idag kommer första symptomet! Vecka 5+3! Lätt illamående! Inte så att jag vill spy eller att det påverkar, men jag känner att det är något där.


    Är någonstans i tiden för när hjärtat ska börja slå för egen kraft, och hoppas jag kommer förbi det denna gången. Glad

  • tjockobbe
    NervösaNatta skrev 2018-12-22 21:47:09 följande:

    Är så nervös!

    Är i v 4+6 vet att det är tidigt och jag har inte greppat att jag är gravid ännu.

    Nu under jul och Nyår ska vi berätta för familjen. Jag vill få det sagt för om det går åt skogen behöver jag nog deras stöd.

    Jag hoppas det lilla pyret håller sig kvar till Augusti och blir en frisk liten knodd. Men är ändå nervös för att säga något! Någon annan som känner samma sak?


    Jag kände samma sak med första! Då berättade vi tidigt. Reaktionerna var blandade.

    Med andra råkade jag försäga mig, och pappan likaså.

    Denna tredje gång väntar vi så länge vi kan, dels för att vi har 2 missfall med oss och dels för att vi vill se hur länge vi kan gå innan någon märker något. Bara som en kul grej. Jag är kort och nätt så blir enorm med mage som växer utåt, men hade tänkt försöka dölja det till så nära ultraljudsveckan 18-19 som möjligt. :)
  • tjockobbe
    Klumpigatjejen skrev 2018-12-23 00:47:32 följande:

    Jag plussade i fredags och pappan till barnet vill inte alls ha den...

    Jag vill verkligen behålla det men känner mig hemsk mot honom. :(


    Åh vad ledsamt! :(

    Vad säger han om barn? Vill han ha senare eller vill han inte ha barn alls?

    Vad känner du själv? Är abort något du kan tänka dig?

    Har varit på väg till abort själv, men " som tur är" fått missfall istället. Hade bokat tid även men det blev istället en kontroll då att allt kommit ut. Den väntetiden, 1,5 vecka, var inte rolig, och jag hade bestämt dagen före missfallet att jag skulle behålla ändå. Sen efter kunde jag inte tänka på annat. Började med piller och trots det blev jag gravid igen. Så sa till min partner att jag åker inte till sjukhuset igen för jag mår inte bra då. Och det hade han märkt efter missfallet. Det påverkade honom lite med så nu kör vi. Han ville egentligen om ett år, så ingen större skillnad i våra liv.
  • tjockobbe
    Persi91 skrev 2018-12-23 14:57:30 följande:

    Jag är i v 9 (8+1) idag och tidigare idag kom det pyttelite blod på pappret när jag var på toan.

    Bör man oroa sig? Shit jag blir så nervös och orolig, Åh :( 


    Hur går det? Har det avtagit?
  • tjockobbe
    Persi91 skrev 2018-12-24 13:05:55 följande:
    Ja det avtog direkt. Det var bara pyttelite blod på pappret när jag torkade mig. Inget i trosan osv. Så det är nog lugnt :) Men man blir såklart nojig för minsta lilla. 
    Ja det är klart man blir. Men en liten blödning är nog ingen fara. Hoppas det var allt! :)
Svar på tråden BF augusti 2019 - stannar på FL