Inlägg från: Anonym (winkie) |Visa alla inlägg
  • Anonym (winkie)

    Är jag i gränslandet- flirtar kanske för mkt med kollega...

    Anonym (Pelle) skrev 2018-12-19 10:07:35 följande:
    Men Jo, du har flyttat gränserna , det gjorde du genom att inte markera för kollegan vad som var moraliskt okej på ert event. DU var den som satte ribban för vad som är okej mellan er. Gränserna passeras hela tiden eftersom du rättfärdigar ditt beteende med en massa ursäkter. Och du hela tiden mörkar er flirt.

    En viss mån av förståelse för situationen har jag men er flirt är en del av PROBLEMET . Det är inte lösningen. Hur skulle din man kunna bli bättre mot dig genom att du fokuserar på någon annan?

    Du måste förstå att DU äger problemet. Inte kollegan, inte din man . Utan du.

    Du väljer själv aktivt hur du agerar. Det kan aldrig bli någon annans ansvar. Du flirtar ju knappast under pistolhot?

    Väljer du aktivt att stanna kvar hos din man väljer du också att ta konsekvenserna av valet. Då får du leva med en träbock och uselt sexliv och får så lov att respektera din man och acceptera ditt val. Kapish? Ditt val, ditt ansvar.
    Men alltså, vi har ingen "flirt". Vi har en flirtig ton i samtalet, framförallt han är den som beter sig flirtigt med kroppsspråk och kontaktsökande. Och jag mörkar inget, allt har skett helt öppet med åskådare. Vi har aldrig haft enskilda samtal i ett stängt rum liksom. Och jag har inte behövt sätta någon gräns för honom eftersom han aldrig gått över någon. Skulle han däremot göra mig obekväm skulle jag naturligtvis sätta en gräns.

    Jag väljer absolut hur aktivt jag reagerar. Men bara för att jag inte bryter kontakten helt med honom betyder det ju inte att jag är på en motorväg mot sänghalmen heller.
  • Anonym (winkie)
    Fjäril kär skrev 2018-12-19 10:55:24 följande:

    Helt ärligt tror jag att din man inte reagerar eftersom det inte händer något konkret. Du kan tjata dig blå i evigheter men ändå inte få någon reaktion pga att du själv måste stå för dina ord.

    Varför ska han anstränga sig när han ändå ser att det inte spelar någon roll? Du är kvar i alla fall.


    Men vi har två barn tillsammans, klart jag inte bara sticker från min familj för att han är en seg jävel. Varför ska det vara mitt fel att vårt äktenskap tar slut för att jag inte drar ifrån honom för att han ska fatta.

    Har han inget ansvar att se till att vi kan leva ihop som familj?
  • Anonym (winkie)
    Anonym (man) skrev 2018-12-19 10:58:33 följande:
    Genom att öht skriva den här tråden tror jag bevisar att du redan vet att du passerat gränsen. Och det kan du nog ganska lätt att bekräfta genom att fråga dig själv om din man skulle vara ok med det du pysslar med.

    Ditt problem är väl samma som så många andra i vårt narcissistiska och bekräftelsekåta samhälle. Ditt flirtande med kollegan ger dig bekräftelse och får dig att känna dig pirrig, du vet mycket väl att det har sina risker men bekräftelsen är ju bara så gött att du inte gärna vill släppa det. Så då är det ju lättare att stänga av larmsignalerna i skallen och intala sig själv att det man håller på med bara är en ofarlig lek.

    Fråga dig själv några frågor...

    1) Hur mycket är ditt förhållande värt för dig?
    2) Hur mycket är din familj värt för dig?
    3) Om det är värt mycket, varför i helvete riskera det för lite bekräftelse?
    4) Är bekräftelse värt mer än din familj?
    5) Hur hade du reagerat om din man tog lika mycket risker med er familj?
    Min familj och min relation betyder allt för mig. Men jag har gett upp med att ta ansvar för relationen just nu. Jag har försökt SÅ många gånger redan. Kanske gör jag som andra skriver i tråden och berättar läget för att ruska om honom, kanske börjar jag i terapi för att få hjälp med att hantera mitt äktenskap.

    Lite bekräftelse under tiden från andra i den formen som jag beskriver här, tror jag inte riskerar någonting.

    Jag hade gärna sett att min man fick uppmärksamhet från andra kvinnor om det kunde få honom att leva upp lite, så länge han inte är otrogen.
  • Anonym (winkie)
    Anonym (Sanna) skrev 2018-12-19 10:05:02 följande:
    Ja, för det är ju så det är. Grejen är att det finns inget bra sätt.

    Säg att det väcker tankar och känslor i dig som du inte är bekväm med, men som du inte känt på länge. Du vill känna det här för din man istället, du älskar ju honom och vill vara med honom. Hur ska ni gemensamt göra för att återuppväcka det?

    Vaknar han inte då så måste han vara lobotomerad, större varningsklocka kan man liksom inte plinga med. 

    Linda inte in det här nu, var supertydlig, rak och ärlig med vad du känner och upplever. Jag kan lova att ni om ni jobbar er igenom detta kommer komma varandra närmare än ni kanske någonsin varit. Och kollegan kommer förefalla mindre och mindre attraktiv ju närmare din man du kommer. Och du kommer vara så tacksam att du tog det där jobbiga samtalet.

    Om du istället väljer den andra vägen, flörtar vidare med en magkänsla att du gör fel, men att det är så svårt att låta bli, flyttar gränser (som du ännu inte insett att du kommer göra), mår bra på jobbet men skit hemma, så kommer du och din man komma längre och längre ifrån varandra. Han kommer bli ännu mer oattraktiv och hopplös i dina ögon, kanske han också börjar flörta med en kollega på jobbet. Ni kommer gå där hemma och titta på varandra och bara uppleva livet som hopplöst, kärlekslöst, ensamt och tråkigt. 

    Det finns liksom ingen relation som mår bra utan öppen och ärlig kommunikation. Nystarter behövs ibland. Jobbigt, absolut, men om du inte tar tag i det här nu så kommer det inte sluta bra. Du säger att du försökt. Bra! Men man är 2 i en relation och om dina försök hittills inte gjort någon nytta så behöver du nog vara drastisk. Ruska om honom ordentligt. Sen kan ni börja jobba på relationen och passionen. 
    Uppskattar verkligen det du skriver och tar det till mig. Tack!
  • Anonym (winkie)
    Anonym (Clara) skrev 2018-12-19 12:52:27 följande:

    Fattar att de e skoj med uppmärksamhet. Men va e de som inte funkar på hemmaplan då? Din man e passiv man och osocial. Som nån sagt så undrar jag oxå över vad som stannat i er relation och vad som fattas. Hur vill du han reagerar eller kanske agerar när du beskriver att du kämpat för er? Du vill att han ska fatta nåt. Vadå liksom...


    Man kan säga att jag driver vårt liv framåt. Han har inte tagit initiativ till en enda gemensam aktivitet med vare sig mig eller familjen det senaste året. Vi vaknar lördagsmorgnar och han säger jämt:
    - Vad ska vi göra idag?
    - Vad ska vi äta till middag?
    Jag har sagt att jag vill att han ska sluta göra det och själv istället planera för middag och aktiviteter. Om jag styrt skutan och planerat en resa eller andra aktiviteter kan han klaga hela resan på att det är dyrt eller för varmt eller för kallt och kan aldrig ens försöka förmedla att han tycker att det jag gjort för familjen är roligt.

    Jag har sagt att jag vill att han ska spontankrama mig, lyssna på vad jag säger, ta upp samtal på eget initiativ, säga att jag är fin om jag klätt upp mig, visa med sitt kroppsspråk att han vill ha mig. Fatta hur förnedrande det är att hela tiden få be om eller "ta sig" en kram t.ex.
    Jag kramar honom, tar initiativ till sex, försöker säga positiva saker om vårt liv och om honom som person. Jag försöker behandla honom så som jag själv vill bli behandlad.

    Det senaste året har han varit på julfest och kickoff med sina kollegor. Det är allt. Han har träffat sin bror med barn typ 2 ggr på ett år. I övrigt är han hemma. Det känns ungefär lika kul som att vara gift med Alfons Åbergs pappa.

    Han borde fatta att ingen kvinna kan tänka sig att leva resten av livet med en person som bara existerar i samma hus. Han borde fatta att han inte bara kan sitta i baksätet och glida med hela tiden utan att det är även hans ansvar att se till att familjen har det bra och att även jag får känna mig uppskattad.
  • Anonym (winkie)
    Anonym (man) skrev 2018-12-20 10:54:27 följande:
    Ok, ni har problem, men vad har det med din kollega att göra?
    Han ger mig en smula av den uppmärksamhet jag önskar att min man gav mig
  • Anonym (winkie)
    Anonym (man) skrev 2018-12-20 11:34:03 följande:
    Och på vilket sätt menar du att det skulle lösa dina problem hemma?
    Det har jag aldrig påstått att det ska göra. Det får mig att må lite bättre för stunden i en ganska mörk tillvaro.
  • Anonym (winkie)
    Anonym (Ka) skrev 2018-12-20 11:59:18 följande:
    Ja, det är ju lysande..Jämföra sin man som man varit gift med i många år, känner utan och innan, med en ny man på jobbet som man inte har några problem gemensamt... med. Det tror väl fasen att den gubben är mer spännande.

    Det kan inte vara så att..om du rannsakar dig själv kommer fram till att du är en ganska dominerande kvinna? Det låter så eftersom du säger att "sista året har han inte gjort si eller så". Innan då? Hur var han då?
    Jag tror att man som man har lätt att ta ett steg tillbaka om kvinnan i relationen är stark. Man väljer sina fajter, och hemma vill man ha lugn och ro Om han tidigare kommit med förslag som du nobbat eller ger motförslag, och han låter din vilja styra, blir det så. Liksom ingen ide att strida om oviktiga saker. Och för honom är det oviktiga saker eftersom han inte har en aning om att du har en annan tjur på lut, som du flirtar och är så sugen på
     
    Jag jämför inte min kollega med min man alls. Jag är inte intresserad av kollegan, vill inte ligga med honom, vill inte ha en relation med honom. Jag har ingen "på lut" eller är sugen på någon.

    Kanske bär jag skulden till att mitt äktenskap inte fungerar, men jag har svårt att se det själv. Jag kan inte komma ihåg att jag någonsin har kritiserat honom om han tagit initiativ. Helt ärligt. Jag är en drivande men inte dominerande person skulle jag vilja säga själv.

    Innan har det varit lite mer fart på honom, men han har aldrig haft samma driv som jag. Och det ska han inte behöva ha heller. Men jag tror att han blivit bekväm och tar mig för given. Succesivt har han lagt ner allt annat för att han helt enkelt har det bekvämare i soffan med en tidning än att åka iväg på fotbollsträning med korplaget.


  • Anonym (winkie)
    Fjäril kär skrev 2018-12-20 12:35:37 följande:

    Du har hamnat i den klassiska kvinnofällan.

    Ja ni är två om ansvaret för äktenskapet men ni är också två som gör fel . Ditt beteende mot honom löser inga problem och han svarar med att vara lika korkad.

    Båda två måste bryta ert beteende.

    Ge honom ansvar och låt det vara hans ansvar.

    Ska han laga middag så uppmuntra till det, ta barnen med ut och säg att ni ser fram emot att få äta hans mat om ett par timmar.

    Be honom tänka på något roligt att göra till sommaren, be honom boka det. Prata ihop er hela familjen och låt han få boka det. Ta detta redan nu vad ni ska göra i sommar och prata med varandra, låt hans fantasi få vakna.

    Ha is i magen och backa undan. Visa att du har hans förtroende och tillit.

    Han måste ju få samma feedback och utrymme som du själv behöver. Teamwork.


    Jag har gjort detta en miljard ggr känns det som.
  • Anonym (winkie)
    Anonym (PRATA!) skrev 2018-12-20 12:35:08 följande:
    Har du det så illa på hemmaplan är det ju DÄR du behöver lägga krutet.

    Reparera förhållandet om det går och du VILL, eller lämna förhållandet med bibehållen respekt.

    Vad är du rädd för? Att bli ensam? Att din man inte ska klara sig? Att barnen tappar kärnfamiljen?
    Jag har pratat och försökt, i flera år för att jag är rädd för att bli ensam, ge upp, och att barnen skall må dåligt.
Svar på tråden Är jag i gränslandet- flirtar kanske för mkt med kollega...