• Anotherone

    Sparande under FL?

    Det du kanske behöver tänka på är att dagarna ger dig bibehållen rätt till ledighet framöver.

    Må vara att du inte faller ekonomiskt av att inte ta ut dem. Men efter att barnet blivit 18 mån hänger rätten till föräldraledigheten på att du har dagar kvar och kan ta ut fp i samma omfattning. Om du tex skulle vilja ta en sportlovsvecka ledigt.

  • Anotherone
    legomum skrev 2018-12-27 10:09:02 följande:

    Sedan kan du ju fundera på hur mycket du egentligen har behov av att sgi är på 100% man måste inte skydda den så titta på din försäkring och se över övrig ekonomi.

    Anser att det glorifieras så väldigt att skydda sgi för har man sett över sina alternativ och vägt för- och nackdelar mot varandra och hur de passar i ens egna liv kan man kanske fatta ett annat beslut än vad normen säger.


    Håller helt med. Så länge man är medveten om vad det får för inverkan så är det inget akut måste att skydda sin SGI. De år jag jobbat deltid (omkring 90%) så har jag inte skyddat min SGI. Och således fått den omräknad på det jag faktiskt jobbat. Men vet man att man får SGI baserad på 90% då istället för 100% så är det inga konstigheter.

    För mig har det varit mer värt att kunna ta helt ledigt x antal veckor per år på sommaren och exempelvis påsklovet, än att skydda min deltid med fp-dagar och göra av med dem på det sättet.
Svar på tråden Sparande under FL?