Inlägg från: KajsaLouise |Visa alla inlägg
  • KajsaLouise

    30+, följas åt på vägen till första barnet?

    Clemmentina skrev 2019-02-16 09:22:35 följande:

    Åh tack! Hoppas jag med. <3 Och håller tummarna för att du får ägglossning snart. Visst borde det vara om någon vecka!?


    Du får hålla oss uppdaterade! Kanske var så att kroppen försökte släppa ägget, men inte lyckades och gör ett nytt försök snart! Ja, appen säger iaf på fredag den 22e. Har börjat med äl-tester och tempar på. Har blivit så förkyld men hoppas att det inte ska påverka nått! :)
  • KajsaLouise
    Clemmentina skrev 2019-02-16 17:33:40 följande:

    Kan mycket väl vara så. :) Ingen aning om förkylning kan påverka äggloseningen men oavsett har du ju några dagar på dig att blir bättre. Krya på dig!


    Ja, i mitt fall är väl en förkylning det minsta som jag ska oroa mig för ;) Tack så mycket!
  • KajsaLouise
    Elliee skrev 2019-02-16 19:25:43 följande:

    Har läst en del om det efter att ha sett ordet poppa upp överallt. Vad jag fattar det som handlar det om att maximera chansen att spermien och ägget möts. Har hört många som lovordar det. Skadar inte att testa tänker jag :)


    Jag ska googla det imorgon! Det skadar absolut inte att testa! :)
  • KajsaLouise
    Längtar1984 skrev 2019-02-18 01:26:49 följande:

    Så igår kom mensen med besked. Såå himla surt men vad ska man göra. På nått sätt kändes det skönt att slippa ovissheten och väntan denna månaden, eftersom mensen kom som beräknat. I januari och december har jag gått över 1 till 1,5 vecka och jag hade då en del gravidsymptom.

    Dränkte mina sorger med två glas champagne igår haha det va väldigt gott!

    Well well försök nio påbörjas så fort mensen är över. Nån som sitter på gladare nyheter


    Jäkla skit! Ja vad ska man göra!? Champagne är ju i vart fall inte en dum början! Skål! ;) Kämpa på!
  • KajsaLouise
    Clemmentina skrev 2019-02-18 08:07:09 följande:

    Efter att tempen hoppat upp och ner den här månaden satte Fertility Friend nu ut ägglossning till förra måndagen (äl +7 nu isf). Vet inte om jag vågar tro på det. Tar jag bort att jag hade ägglossningsflytningar förra helgen tror FF inte att jag haft ägglossning. Får se vad som händer med tempen de närmsta dagarna.


    Jaha?! Knepigt... Men du hade väl ändå lite känningar då? Fast jag förstår att du tvivlar... Det är ju som det är, går inte att påverka. Men man vill ju veta om det finns ens en gnutta chans! Börjar du med Provera nu då?
  • KajsaLouise
    Grumpycavat skrev 2019-02-18 13:10:40 följande:

    Hej, 

    Denna tråden verkar vara något för mig, så jag hoppar in här. :)

    jag själv är 30 (Fyller 31 i år), och min sambo är 36. 

    Vi har försökt sedan juli 2017 (Mindre seriöst försök första året, men desto mer seriöst under 2018). 

    Vi har bestämt att vi kör på nu i 200% i 3 månader, därefter ska vi ta mod till oss och söka hjälp (Vi har blivit avvisade förut, fråga mig inte varför, för det vet jag inte). 

    Precis inhandlat en fertilitetsmonitor - sägs att den är bra (Men dyyyyr). Någon som har erfarenhet av att använda en sådan?

    Några andra tips för att absolut maximera (Redan köpt rosenrot + kosttilskott anpassat för planerad graviditet).

    Kämpa på allihop. 


    Välkommen hit! :)

    Det låter hemskt att bli avvisad när man ber om hjälp! Hoppas ni fixar det på egen hand nu eller får ordentlig hjälp!

    Spännande med en monitor. Hade gärna haft en men har aldrig testat. Jag kör äl-test (billiga stickor o CB advanced) och har nyligen börjat tempa. Har inte vågat testa några andra kosttillskott än Folsyra, D-vitamin o järntabletter.

    Lycka till!
  • KajsaLouise
    Clemmentina skrev 2019-02-18 18:48:04 följande:

    Jag hade både värk i ena äggstocken och äggviteflytningar men om jag hade ägglossning borde ju tempen höjts tidigare. Kommer vänta någon dag till med Provera för att se vad som händer med tempen. Tänk om kroppen kunde vara lite mer förutsägbar. Hur går det för dig?


    Ja det borde ju tempen gjort. Har du tidigare månader att jämföra med? Det har inte hänt nått liknande tidigare? Jag blir tokig på det här med tempning! Min temp är helvild, men kanske beror på förkylningen. Idag sjönk den som en sten igen och jag mår betydligt bättre. Hoppas på äl snart. Har fått en blinkande gubbe på CB ägglossningstest och stegring på de billiga stickorna. Har också äggviteflytningar. Tror ändå det är några dagar kvar. Så otålig! ;)
  • KajsaLouise
    Clemmentina skrev 2019-02-18 21:13:21 följande:

    Nej, men så har jag inte tempat så länge. :) Har inte kommit till det att jag kan se några mönster. Jag får helt enkelt avvakta.

    Det är inte ovanligt att tempen sjunker några eller någon dag innan ägglossning. Så det låter bra att den sjönk! :) Bra med stegring på test, blinkande gubbe och äggviteflytningar. Det blir nog ägglossning snart för din del!


    Aha, okej. Bara att vänta och se då...

    Låter ju positivt! Men jag vet ändå inte om jag litar på tempen. Vaknade kl. 5.25 idag. Tog tempen som visade 36.26. Vaknade sen när klockan ringde kl 6 och testade igen; 36.06. Ska inte tempen gå upp om man varit vaken? Jaja, jag överanalyserar säkert som vanligt. Hoppas på äl inom kort iaf :)
  • KajsaLouise
    Clemmentina skrev 2019-02-19 08:44:46 följande:

    Min temp gick ner idag så har nog inte haft ägglossning trots allt. Min temp gjorde exakt som din...jag mätte också med 30 minuters mellanrum och den gick ner istället för upp. Kan det vara så att tempen höjs när man går upp ut sängen men inte av att ligga vaken?


    Det lät ju inte bra. Så tråkigt! Men kör igång med proveran då. Så får du ta nya tag!

    Men va konstigt! Jag tycker jag läst överallt att det är så viktigt att inte röra sig ens i sängen för då börjar tempen gå upp om du är vaken. Och dessutom ska man mäta efter x antal timmars sammanhängande sömn... Jag har för mig att jag gjort nått liknande en annan gång men då var tempen högre vid andra mättillfället. Det är väl ingen exakt vetenskap det här. Kanske ska man bara inte mäta 2 ggr på raken eftersom det ger huvudbry ;)
  • KajsaLouise
    Grumpycavat skrev 2019-02-19 09:45:29 följande:

    Tack snälla ni för svar. 

    Ja, jag försöker intala mig själv att damen jag pratade med bara hade en jävligt dålig dag rent ut sagt. :) Men ja, man känner sig redan så liten och misslyckad för att man inte klarar av det på egen hand, snacka om att känna sig ännu mindre när man dessutom blir nekad hjälp. haha. 

    Hur som haver, vi håller humöret uppe och ser framemot de kommande månaderna. Hoppas verkligen att det tar sig. 

    Och tack för tips, det är väl mestadels det ni skriver som behövs gällande vitaminer. 

    Hur går det för er? Försökt länge? 


    Hon hade säkert en dålig dag ja, men du ska absolut inte tänka mer på det! Man tar lätt åt sig av dumma kommentarer och anklagar sig själv, men jag tycker du ska skita i henne! :)

    Jag hoppas på ägglossning snart! Vi har försökt sen september/oktober. Då blev sambon redo. :)
Svar på tråden 30+, följas åt på vägen till första barnet?