Inlägg från: KajsaLouise |Visa alla inlägg
  • KajsaLouise

    30+, följas åt på vägen till första barnet?

    Grumpycavat skrev 2019-03-07 20:36:24 följande:

    Men då finns det ännu tid innan ni behöver fundera på utredning. Det kan ju ta några månader innan kroppen kommer igång. Jag hoppas att det tar sig för er innan september.

    Jag slutade med P-piller i juli 2017. Så lite drygt 1,5 år :( men vi försökte inte så värst aktivt första 8 månaderna.

    Vi försöker i 2 månader till, sen ska vi undersöka möjligheten för utredning.


    Min kropp har ju varit inställd på bebis i flera år (eller iaf jag ;) ) och jag har inte ätit p-piller på typ 5 år, så det fanns inget att ställa om så sett. Men det är klart, allt kan ju inte gå direkt ändå! :)

    1.5 år är lång tid... Då har ni ju kvalificerat er för utredning iaf! Det är ju ändå bra att ha den möjligheten, även om man såklart helst vill att det går ändå. Vi håller tummarna för att det inte behövs tycker jag! :)
  • KajsaLouise
    Grumpycavat skrev 2019-03-08 09:25:13 följande:

    Aha, jag förstår. Ja om man bara visste varför ens kropp beter sig på ett visst sätt. 

    Någonstans tycker jag nästan att det är skrattretande att man var såååå nervös att man hade glömt ett P-piller en dag. :P och dessutom kanske hade haft sex dagen innan mens, men ändå var livrädd för en graviditet. Om man bara visste hur svårt det skulle vara. 

    Men sen samtidigt har jag lärt mig så mycket om min kropp sen hela den här barnkarusellen drog igång. Jag hade ingen aning om att ägglossning var så kort period, hade inte heller någon aning om när ÄL skulle ske. 

    Tur man även kan lära sig nya saker som 30-åring. :)

    Och denna tiden mellan äl och bim är såååå långsam. Jag vill ju bara veta om det tagit sig eller inte. 


    Ja det hade varit bra om man förstod allt! Ja jösses! Så nojig jag har varit under åren! Haha! :)

    Absolut, man lär sig otroligt mycket - det är spännande :)

    Så sjukt segt! För om det inte tar sig så kan man ju faktiskt bara hoppa över väntan ;)
  • KajsaLouise
    Clemmentina skrev 2019-03-09 09:05:37 följande:

    Tog ett test idag och det var negativt, ingen tillstymmelse till streck. Känns som hoppet är ute för den här gången och att mensen dröjer pga att jag inte fick ägglossning. Tänk att man kan få så många symptom ändå! Hoppas på Provera-blödning snart istället. Ingen tempdipp heller även om jag sovit alltför oroligt de senaste nätterna för att få tillförlitliga resultat.


    Nej vad ledsamt! Jag trodde verkligen att du skulle få två streck. Det finns ju de som plussar senare än bim-dagen, men jag förstår ju att hoppet dog. Konstigt att tempen fortfarande är hög dock. Om man inte haft ägglossning, varför är då tempen hög? Är den högre än normalt i den här fasen oavsett ägglossning? Proveran borde ju inte påverka den längre. Nått litet hopp finns ju alltid kvar fram till mens oavsett vad. Hoppas du mår bra ändå, jag vet hur tufft det är just nu i den situationen du är! <3
  • KajsaLouise
    Clemmentina skrev 2019-03-09 23:19:31 följande:

    Åh tack fina! Känns lättare med stödet från er i den här gruppen. <3 Och idag har haft fullt upp idag så har (tack och lov) inte hunnit älta det för mycket. Funderar på om jag kan ha fått ägglossning men senare än jag trodde. Annars förstår jag inte heller tempen. Men om ägglossning kom senare är chanserna tämligen små att det tog sig ändå eftersom vi inte hade så mycket tid/ork till sex den veckan. Läste någonstans att blödning kan komma senare om slemhinnan inte hunnit bygga upp sig. Tänker att jag ger det en vecka till sen testar jag och därefter hör jag av mig till gyn igen!


    Tycker att det är jätteskönt med en ventil som den här gruppen! Det är bra att du haft fullt upp, man borde sysselsätta sig mer tycker jag så inte tankarna kan vandra iväg alltför långt. Jag testade för skoj skull tempen på dag 2 med mens. Den hade inte sjunkit utan stigit. Den var 36.5... Sedan dess har jag inte mätt. Allt är bara konstigt tycker jag! Vänta du, tids nog får du ju svar. :)

    Jag har haft några riktiga usla dagar, men i går blev det lite bättre. Har känt mig så tung i ögonen, yr, haft huvudvärk och varit illamående. Magen har krampat och ländryggen har värkt. Men nu börjar det gå mot bättre tider iaf! :) Man ska verkligen behöva lida både psykiskt och fysiskt för den här mensen ;)

    Ha en fin dag!
  • KajsaLouise
    Clemmentina skrev 2019-03-10 12:25:55 följande:

    Ventil är verkligen rätt ord. Vad konstigt att du mår så dåligt. Skönt att det är på bättringsväg. Det låter nästan som gravidsymptom.

    Idag kom min mens och tempen sjönk till 36,2. Nya tag alltså! Funderar på om jag ska testa Donaferty eller rosenrot den här månaden och se om jag kan få tidigare/tydligare ägglossning av det. Tänker inte att jag ska ta Provera och se hur det går då. Sen funderar jag på att skippa tempning och ägglossningstest alternativt köra på alltihop (som jag inte gjort tidigare). Vi ska också ta kontakt för utredning!

    Ha en fin söndag!


    Hade jag inte haft mensen hade jag ju absolut misstänkt en graviditet ;) Sambon o jag myste lite igår o jag blev väl lite upphetsad och jädrar vad ont jag fick där nere. Svinont! Vi gjorde ingenting mer än myste, helknäppt tyckte jag. Min kropp är helt psycho ibland! Men mår som sagt bättre idag :)

    Det var ju tråkigt att höra! :( Men skulle den ändå komma så var det ju bra att den kom nu så du kan börja om snabbare! :) Donaferty, vad är det? Rosenrot har jag ju hört kan ge ägglossningen en boozt. Spännande att testa nått nytt! Kan ju vara intressant att köra på alltihop om du inte gjort det tidigare! Privat utredning då? Det vill jag med! Jag ska till gyn om ca 2 veckor. Ska bli skönt. Vill inte längre ta Provera om det inte behövs.
  • KajsaLouise
    Clemmentina skrev 2019-03-10 22:23:39 följande:

    Oj vad konstigt men skönt att du mår bättre idag! :)

    Precis, skönt att den kom om den nu var tvungen att göra det. Donaferty innehåller inositol som ska vara bra vid hormonell obalans. Rekommenderas vid pcos. Jag har ingen sådan diagnos men har mina misstankar. Tror jag testar både det och rosenrot den här cykeln.

    Jag tänker privat utredning och sen om den visar att vi behöver ivf kan vi ju ta ställning till om vi vill fortsätta privat eller ställa oss i kö hos regionen/landstinget. Om det är så att jag inte ägglossar men att mannens spermier är okej tror jag att jag kanske får testa pergotime (eller annan medicin som ska ge ägg) innan en ev ivf.


    Skönt det ja! :)

    Jag läste lite om den. Är det bara pcos den är bra för? Jag har väl också lite obalans i hormonerna, men förutom övervikt känner jag inte igen symptomen på pcos. Jag är också sugen på att testa nått nytt tillskott.

    Det låter som en bra plan! Hoppas ni får tid snart då!
  • KajsaLouise

    Listan: 

    Lunne - 31 år, försökt sedan sommaren 2018. Har PCO, fick ett tidigt MA i december 2018. Ätit min första Letrozolkur i feb 2019, inväntar BIM 13/3. 

    Ölandstoka - 35 år, försökt sedan mars 2018. Lätt pco men har äl (bekräftar genom tempning). Aldrig varit gravid, ska påbörja utredning i april. Bim ca 18/3 

    Grumpycavat - 30 år, försökt sedan Juli 2017, regelbunden cykel med ÄL. Använder fertilitetsmonitor, Aldrig varit gravid. Bim 18/3 

    Geranium - 32 ar (33 om tva manader). Bor i Frankrike och kanner att det skulle vara skont att anvanda FL som en ventilationskanal och stod pa den har resan. Har nyligen paborjat forsoken och har Bim idag! (test i morse visade negativt men ingen mens i sikte, bara latt vark). Om det ar mens eller molvark aterstar att se :) Har varit gravid en gang tidigare for fyra ar sedan som slutade i abort. 

    Längtar1984 - 35 år. Försökt sen juni 2018. Tror jag haft två tidiga missfall då cykeln gått över 6-8 dagar. (nov och feb) men har inte tagit grav-test så vet inte säkert. 

    Regelbunden cykel på 25-26 dagar. Kör med äl-test fick positivt test med dem i jan men inte i feb.

    Clemmentina - 35 år, försökt sedan januari/februari 2018 men mer aktivt sedan april/maj 2018. Oregelbunden cykel sedan p-pillerstop och har testat Provera ett par månader för att försöka få ordning på cykeln. Har aldrig varit gravid tidigare och ska påbörja utredning under våren. Nästa bim är i april.

    Muusan: 32 år, första försöket var denna ägglossning som var nu 23e februari. Har en cykel på ca 26 dagar, använder mig av tre appar: min kalender, flo och my tracker. Hade Bim 9/3e så är inne på dag 3 utan mens idag. Jag har två barn sedan tidigare min yngsta är 7 år. Hoppas jag är välkommen ändå <3 slutade med p piller för drygt ett år sen då jag ansåg jag bara inte ville hålla på med dem längre.

    KajsaLouise - 34 år, försökt sedan september 2018. Har alltid haft oregelbunden cykel, inte ätit p-piller på flera år och fått Provera utskrivet pga hormonobalans. Jag har aldrig varit gravid, men hoppas så in i norden på att få bilda en liten familj snart! Nästa bim blir nog i början av april. Sambon har gett klartecken för försök till den bästa julklappen någonsin! :)

  • KajsaLouise
    Clemmentina skrev 2019-03-11 19:20:14 följande:

    Åh roligt! Vilken julklapp det skulle bli! :)


    Eller hur?! Tycker vi satsar på varsin sådan! :)
  • KajsaLouise
    Lunne skrev 2019-03-13 09:32:36 följande:

    BIM idag men varken mens eller något ens spökstreck i sikte =/ Eller, ja små mellanblödningar då, men det har jag haft i drygt två veckor nu. Då är BIM ändå beräknad på förra månades cykel, som blev med marginal den längsta jag haft sen jag började logga / slutade med p-ring. Och om jag hade ÄL så vet jag när den var, då läkaren såg att äggen var borta (släppt eller återbildats vet man ju inte), beräknat på det borde jag fått mens för flera dagar sen. Gaah, man blir ju lite smått galen på detta...


    Smått galen ja... Haha! Det är lätt att bli heltokig på hela barnkarusellen tycker jag! Det är väl bara att vänta och se, tyvärr! Men ingen mens är ju ett väldigt bra tecken!! Hoppas hoppas!
  • KajsaLouise
    Längtar1984 skrev 2019-03-15 15:01:37 följande:

    Okej då är jag på dag bim+1 och fick idag lite lite bruna flytningar på pappret. Det brukar jag aldrig få innan mensen. Jag har haft molvärk till och från sen i måndags. Trott varje dag sen i måndags att mensen ska komma. Sen känner jag mig andfådd fast jag knappt rör på mig. Tänker ändå att mensen är på g men känner mig såå skum i kroppen.

    Någon som känner igen sig med bruna flytningar eller andfåddheten?


    Jag har haft bruna flytningar nån gång innan mens, även runt äl. Dock har jag ju läst om flera som är andfådda eller blir det vid liten ansträngning som visat sig vara gravida. Det låter spännande! Kanske dags för ett test? Vi hejar på! :)
Svar på tråden 30+, följas åt på vägen till första barnet?