• Anonym (Elin)

    Narcissist silent treatment?

    Hur får man en narcissist som kör silent treatment att kommunicera med en igen? Tyvärr måste jag göra detta. Men svaren är bara väldigt korta alt att hen inte alls svarar. Hur kan jag göra? Vad funkar?

  • Svar på tråden Narcissist silent treatment?
  • Anonym (Fia)
    Anonym (anonymm) skrev 2019-01-17 20:26:57 följande:
    Vänta lite här nu. Det sista du skrev där. Vadå för snäll för att säga det ? Det är inte att vara snäll. Det är att ljuga och hålla undan. Att vara dum. Iallafall enligt mig. Det är väl bättre att vara ärlig på ett snällt sätt och prata om allt istället.
    Klart att det är bättre att vara ärlig. För mig handlar snällhet mer om intentionen än vad ens handlande får för konsekvenser. Utför man en handling (eller låter bli att utföra den) i all välmening så är man snäll, även om handlandet påverkar andra negativt. Men vi kan byta ut det till konflikträdd om det passar dig bättre. Det är inte riktigt samma sak, men nära nog.
  • Anonym (Nassen)
    HenningsHörna skrev 2019-01-17 21:17:30 följande:

    Fela betyder att handla orätt. Om en person inte svarar när jag ringer förtjänar personen att jag inte svarar när denne ringer.

    Förstår du att din fråga inte har något värde?


    Oj, värde för vem? Mig? Dig? Du är ganska otrevlig för att kalla dig narcissist, de brukar vara utomordentligt charmerande, med en stor portion humor och lite taktik. Du faller tyvärr där!
  • HenningsHörna
    Anonym (Nassen) skrev 2019-01-17 21:46:15 följande:
    Oj, värde för vem? Mig? Dig? Du är ganska otrevlig för att kalla dig narcissist, de brukar vara utomordentligt charmerande, med en stor portion humor och lite taktik. Du faller tyvärr där!
    Jag har en personlighetsstörning - varför ljuger du?
  • Anonym (Nassen)
    HenningsHörna skrev 2019-01-17 22:04:01 följande:

    Jag har en personlighetsstörning - varför ljuger du?


    Ljuger aldrig om jag inte absolut måste. Varför undrar du?
  • KlunsSmurfen
    Miss Skywalker skrev 2019-01-17 14:31:20 följande:
    Det är rätt sällan personer får den diagnosen då de inte har ngn anledning att söka efter en diagnos på sig själva. I dessa fall är det nära anhöriga som läst mycket om narcissism som bäst kan ställa den..





  • HenningsHörna
    Miss Skywalker skrev 2019-01-17 14:31:20 följande:
    I dessa fall är det nära anhöriga som läst mycket om narcissism som bäst kan ställa den..
    Dessa är oftast narcissister själva - projektion kallas det.

    Skärp dig.
  • Anonym (Ursäkta avbrottet)

    Det här är en tråd om narcissism, jag undrar om jag kan ha den personlighetsstörningen? Jag har diagnosen borderline men jag tycker inte det stämmer helt för jag är inte självdestruktiv, inte medvetet åtminstone. Men i övrigt stämmer det...gör inte detta mig till att jag passar in bättre på narcissism?

  • silhuett

    Jag tänker att du ska prata med någon som är kunnig på området. Handlar det om en expartner eller barnens andra förälder kan du ringa till Familjerätten och be om råd med hur du ska kommunicera med personen.

    Ett annat alternativ är att söka stöd hos en kurator som kanske kan ge lite perspektiv på situationen. Det hjälpte mig när jag var i en knivig sits med min fd chef. Det är svårt att ge konkreta råd här, när du inte vill förklara situationen mer ingående.

  • Anonym (Mamman)

    Hej,

    Jag tänker att din situation är att du har barn med denna människa och därför behöver kommunicera med denne.

    Jag har haft liknande situation då mina barns pappa vägrade komma överrens och vägrade all kontakt med mig dessutom skadade han barnen. Jag försökte ha en dialog med honom i ca 4 år men tillslut tog faktiskt skola och socialtjänst över och polisanmälde honom pga saker som barnen berättade. Det slutade med att tingsrätten ?tvingade? honom till att kommunicera och försöka komma överrens med mig, han fortsatte att vägra och försökte även där att manipulera sanningen men som tur var så såg domaren och nämndemännen igenom det.

    Jag önskar att jag gått till tr själv på en gång så hade jag sluppit all den psykiska och fysiska misshandel han utsatte mig och barnen för.

    Om det är så att du är i en liknande situation och har rent mjöl i påsen så behöver du ställa honom mot väggen, du kan nämligen aldrig vinna mot en så manipulativ människa själv. Iaf i mitt fall så behövde jag ha stöd av lagen för att personen skulle bli lättare att hantera. Som sagt, gå till högre instanser och be om hjälp annars ?vinner? du aldrig.

    Och sätt inga diagnoser, kommer bara stjälpa dig som synes i tråden...

  • Anonym (anonymm)

    Precis för det där med att man tvunget måste ha kontakt med någon tror jag inte på riktigt. Det ska du inte behöva om den är dum mot dig. Vare sig det är dina barns pappa eller någon på jobbet eller vad som.

Svar på tråden Narcissist silent treatment?