Inlägg från: Anonym (Frustrerad) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Frustrerad)

    Jag njuter inte av sex. Tips?

    Underhill skrev 2019-04-02 07:44:14 följande:
    Onani med hinder? :)...kan man inte se det som onani med extra allt? Kanske du tänker och försöker för mycket? Kan ju sätta sina spärrar tänker jag...varför inte bara låta det vara som det är och blir...en resa som är skön tillsammans. Inte ovanligt att kvinnan i generell mening kan ha lite svårare att nå orgasm. Inte helt ovanligt att det är mycket annat som stör ut eller att minsta lilla ändring i takt eller vinkling i själva akten kan göra att orgasmen uteblir som var så nära. Ett tips kan vara att introducera en liten leksak med vibration (säkert de som tipsat om det redan!?)...om det kan tänkas vara eller bli aktuellt. Kanske det kan göra att tankar och fokus läggs på annat och eller att det går lite lättare efter det!? Finns ju många vägar om man kan vara öppen o se dem.
    Om jag låter det vara som det är så är ju det i princip att ge upp och acceptera att inte njuta av sex. "Lite svårare att nå orgasm"..... Jo jag vet att ca 70% av kvinnor inte kan få orgasm enbart genom penetrerande sex så i den bemärkelsen har du rätt, däremot är det inte alls nödvändigtvis svårare för kvinnor generellt att nå orgasm - läste faktiskt i någon studie att med rätt teknik kan kvinnor rentav göra det snabbare än män! (Tror att de i den studien använde vibrator) En annan studie visar också hur mycket mindre heterosexuella kvinnor njuter av sex än någon andra grupp. Studien handlade om hur ofta vissa grupper når orgasm med en partner eller något sådant. Heterosexuella män, homosexuella män och homosexuella kvinnor låg på ungefär samma nivå (strax under 90% tror jag) medan heterosexuella kvinnor var ända nere på typ drygt 60% eller så. Det verkar alltså som att det inte är kvinnor som är problemet eftersom kvinnor kan få kvinnor att nå orgasm, utan det är män som inte är så bra på att göra det för kvinnor :P Men såklart menar jag inte att lägga all skuld på männen, man är ju trots allt två om saken och det finns säkerligen saker vi heterosexuella kvinnor kan göra för att förbättra situationen, både tekniskt och vad gäller kommunikation.

    Hur som helst, det är ju inte så att jag bara inte kan nå orgasm och absolut inte att någon liten sak stör så att "orgasmen uteblir som var så nära" - om jag kunde åtminstone komma nära orgasm så vore det ett enormt framsteg! Saken är ju den att det inte känns skönt alls. Nada. 0% njutning. Om jag har riktig tur kommer jag ibland för en kort stund upp i 5-15% men det är ju ändå knappt något alls utan mer typ "hmmm jo jag antar att det där kändes litegrann"

    Min pojkvän har nämnt leksaker vid ett eller två tillfällen så jag antar att det vore ett alternativ men det känns verkligen som en sista utväg. Det skulle ju innebära att jag fortfarande inte klarar av att få någon njutning av något han gör så det känns typ som att vara handikappad och behöva använda rullstol. Kan väl vara en desperat lösning vi kan testa om inget annat fungerar men det känns som att i princip ge upp. Jag vet att det låter som en väldigt dum attityd och att massor av par använder leksaker i sovrummet men det är så det känns. Skulle kanske ha en annan attityd om sexet var bra ändå och leksaker bara var en extra rolig grej att använda ibland för att få lite omväxling, men att vara helt beroende av typ en vibrator eller dylikt för att över huvud taget få någon njutning känns hemskt tråkigt!
  • Anonym (Frustrerad)
    Anonym (Svårt) skrev 2019-04-02 09:37:49 följande:

    Intressant tråd. Jag har inte hunnit läsa allt ännu. Det påminner om gymnasietiden när jag hörde tjejer prata om att de var besvikna efter sexdebuten, att de inte kände något. Hur gammal är du?


    Jag är 20. Har under många år hört massor av historier om kvinnor som inte njuter av sex men varenda en av de jag hörde talas om kunde inte heller njuta på egen hand, de berättade om hur de aldrig upplevt en orgasm osv (trots att många var över 30!) vilket verkligen chockade mig för jag trodde att de åtminstone skulle kunna det genom onani. Så alla dessa historier fick mig att tro att det skulle gå bra för mig eftersom jag kan göra det bra själv, till skillnad från alla dessa andra kvinnor jag hört talas om. SÅ många ställen som ska ge sextips har som nummer ett att man ska onanera för att lära sig vad man gillar. Det har jag gjort hur bra som helst i nästan ett decennium men icke! Kan inte alls komma på hur jag ska nyttja den kunskapen för att ha bra sex med en partner, det är så pass annorlunda.
  • Anonym (Frustrerad)
    Underhill skrev 2019-04-03 06:43:10 följande:
    mm...så hur är det annars? Livet i övrigt menar jag. Full fart och liten eller ingen tid till eftertanke/reflektion!? Är du närvarande...alltså verkligen där eller måste det fixas saker? Kan man ha lite skit i vrårna några dagar och handla mat i morgon ist för idag? 

    Mycket möjligt att olika grupper har olika hög orgasmnivå i sina relationer, hjälper dock föga i sammanhanget. Vi är ju olika och olika känsliga osv. Min partner når endast orgasm i en ställning utan leksak exempelvis och det kanske är en gång i månaden när min partner är riktigt sugen. Vad vet jag...kommunikationen kring sex och intimitet kan bli bättre :)..iaf så utfallet blir snabbt summerat :) Varför se leksak som ett misslyckande när det KAN vara en väg framåt? Är glaset halvtomt eller halvfullt? Tror ändå du funderar alldeles för mycket kring det. Statistikkollen skvallrar åtminstone lite om det :)

    Jag delar in ditt svar i tre sektioner...försvarstal, Det hopplösa läget och sist men inte minst den otänkbara vägen framåt. Menar inget illa med det öht. Förstår att du såklart hade velat att läget var något annat än beskrivet. Så vad väntar du på? Beställ nån kul grej och ge det en chans!
    Skulle säga att det är rätt bra i övrigt och ganska lugnt. Studerar hemifrån på 75% i nuläget, han är mer upptagen än jag. Brukar inte heller stressa så mycket över hussysslor och sådant utan det hittar jag lätt tid att göra medan pojkvännen är på jobbet. Vi har tid att spela spel tillsammans och kolla på filmer och serier varje kväll.

    Jo såklart att det kan vara en väg framåt! Känns bara som sagt lite tråkigt att behöva hjälpmedel och inte klara sig på egen hand, vill ju inte vara beroende av leksaker för att få till det. Och ja, jag är väl något av en nörd som älskar att läsa på om saker, hehe. Kunskap är en tillgång så det skadar aldrig att lära sig!
  • Anonym (Frustrerad)
    Underhill skrev 2019-04-03 08:24:41 följande:
    Studier tar iofs en stor del av hjärnkapaciteten och är inget man släpper från dag till dag som med ett jobb. Fysiska formen är hyggligt god och kosten hyggligt okej (inte pizza o läsk var och varannan dag)? Kopplar ni ner från spel och serier och mobiltelefoner?
    Kosten är acceptabel, jag brukar också försöka vara ett gott inflytande där och pusha för nyttigare mat ibland och stoppa honom från att överdriva med snacks eller stora portioner. Vi är båda normalviktiga (jag ligger nära den nedre gränsen, han lite närmare den övre) men väldigt otränade. Han får åtminstone lite fysisk aktivitet på jobbet men jag rör mig knappt ur fläcken på dagarna eftersom jag mest sitter och pluggar, så vi är båda ganska eniga om att vi måste få lite motion så att vi inte förtvinar helt. Båda försöker pusha för att vi åtminstone ska ta längre promenader ibland och planerar att testa yoga. Tycker att jag kopplar ned bra från elektroniken, han gör det hyfsat också men pga att han överlag har svårt med att fokusera (möjlig ADD) säger han själv att han ibland kan bli distraherad av att börja tänka på sina spel och så.

    Jag känner inte själv att några distraktioner riktigt stör, det finns inte många till att börja med och om det är något så lämnar det mitt huvud i stunden. Brukar rentav fortfarande känna mig förhoppningsfull varje gång en sexuell situation utvecklas, för på något sätt så tänker jag fortfarande att "denna gång kanske det fungerar!" trots att erfarenheter visat motsatsen. Det är först när det hållit på en liten stund och jag inser att det inte fungerar denna gång heller som jag börjar känna mig uppgiven. Jag berättar detta för att tydliggöra att det inte blivit en psykologisk grej att jag är inställd på att det inte kommer vara skönt och därför blir en självuppfyllande profetia, utan i stunden så blir jag fortfarande alltid exalterad och tänker att det här kanske blir gången då vi gör framsteg.
  • Anonym (Frustrerad)
    New Dawn skrev 2019-04-03 19:53:15 följande:
    Håller med.

    Gemensam nämnare från TS är att beskriva hur omöjligt allt är, av den ena eller andra orsaken.

    Har man bestämt sig för att det är värdelöst att smeka sig själv och använda leksaker, samt i flera fall ser partnerns närvaro och kropp som ett hinder är det nog svårt att utvecklas. Sedan finns det säkert saker även pojkvännen kan ändra, och kanske passar de inte ens varandra, men TS egen inställning genomsyrar de flesta inlägg, vilket hon själv inte ser /anser.
    Jag förstår hur du tänker men om det var så enkelt så skulle jag ju inte behöva hjälp, eller hur? Orsaken till att jag skriver här för att få hjälp är att de "uppenbara lösningarna" inte fungerat/är problematiska. Har redan spenderat timtal åt att söka hjälp på internet så de mest uppenbara förslagen har jag redan läst en miljon gånger känns det som. Här försöker jag få in lite nya perspektiv från personliga erfarenheter och ha möjlighet att föra dialog med folk istället för att läsa en topp 10-lista som bara säger saker som "testa att onanera och undvik stress Solig" Finns ju massor av kvinnor som älskar sex och jag vill veta hur de gör det.
  • Anonym (Frustrerad)
    New Dawn skrev 2019-04-03 20:26:37 följande:
    Du måste ändra inställning, det är grejen. Inte det lättaste, men det är där problemet till stor del sitter, upplever jag.
    Så exakt vilken del av inställningen behöver jag ändra och hur ska jag gå tillväga med det?
  • Anonym (Frustrerad)
    Anonym (Anonym idag) skrev 2019-04-03 20:56:19 följande:

    Jag måste säga, när jag läser din beskrivning - precis så var det för mig också. Och det var så i några år. Sedan gick det plötsligt (efter att jag hade fått barn, konstigt nog). Men jag märkte också att det var överskattat, för att klitorala orgasmer ändå är mer intensiva och det finns många sätt att njuta och att få orgasm, oavsett om det är genom samlag, manuellt, oralt.

    Med en del partners går inte det ena, med andra går inte det andra. En del män kan vara bra på att stimulera med handen, andra är dåliga på det. Min nuvarande partner har inte lätt för det och potensen börjar också avta (vi är båda över 50), men det är inte så viktigt längre. Även om vi kör med vibrator för det mesta, så kan partnern alltid göra något, t.ex. stimulera bröstvårtorna. Man ska inte vara så fixerad vid att det måste vara samlag och att man måste få orgasm då. 

    Det är också ganska olika i olika perioder i livet. Jag tycker du ska göra det som funkar för dig just nu. Och om det är att du eller din partner stimulerar dig med handen, så kör det! Det kommer att ändras ändå, du kommer att gilla nya saker. Men att göra något som du inte njuter av alls - varför göra det??? Eller gör det för hans skull om han sedan stimulerar dig så som det funkar för dig. Men förvänta dig inte att du måste få orgasm av just det. 


    Jag köper absolut att penetrerande samlag inte leder till orgasm för de flesta kvinnor så det är inget jag väntar mig (även om det absolut vore kul om vi kunde nå dit en dag!). Däremot är ju inte problemet här bristen på orgasm under samlag. Problemen är brist på njutning över huvud taget. Samlag känns inte skönt alls - d.v.s. inte bara att det inte leder till orgasm utan det get mig verkligen ingenting - och andra former av sex såsom händer och tunga är föga hjälpsamt. EN gång har han lyckats med handen, vilket var för några veckor sedan (vilket också fick mig att tjuta så pass att jag hela nästa dag var för generad för att lämna sovrummet, då hans rumskompisar absolut måste ha hört mig så jag ville inte möta dem, haha). För några dagar sedan försökte han göra samma sak igen men lyckades inte.

    Han gör ganska sällan något med händer eller tunga och när han väl försöker så varar det inte länge alls och ger mig ingen eller väldigt lite njutning. Innan vi träffats första gången brukade han säga och skriva en hel massa spännande saker som han minsann skulle göra, men det har han sedan aldrig gjort. Minns specifikt att han en gång sa att han skulle ge mig några orgasmer innan han ens kommer in i mig (vilket lät väldigt tilltalande, dels eftersom jag såklart redan visste att de flesta kvinnor inte kan få orgasm av samlag så det bör man sköta före eller efter, och dels för att jag vet av egna erfarenheter att penetrering känns skönare när man redan fått orgasm). Har han sedan gjort det? Icke. Det får det att kännas som om han helt enkelt bara säger sådana saker för att göra mig upphetsad men sedan i stunden antingen glömmer han det eller så har han inte lust att faktiskt göra det på riktigt. Jag vet inte. Hur som helst så skulle jag absolut köpa att jag får min orgasm antingen före eller efter själva samlaget men det händer aldrig, och återigen så borde ju samlaget ändå kännas rätt skönt även om det inte leder till orgasm. Jag förstår inte varför jag känner i princip ingenting alls!
  • Anonym (Frustrerad)
    Anonym (Kvinna55) skrev 2019-04-03 21:55:05 följande:

    Har haft ett fyrtiotal män i mitt liv och har aldrig kommit av enbart penetrering, 4 av dessa män har lyckats slicka så jag kommer. Jag gillar ha sex, kramar, kyssas, ge o få oralt, knulla vaginalt och analt, så jag njuter av att ha sex med män. Jag använder mig av bästa vibratorn ever - vet inte om jag får göra reklam här men det är en womanizer. Kan som trådstartaren tycka det är lite meckigt få till det med vibratorn men ber partnern i doggy ha kuken still en stund när jag kommer och sen kan han pumpa på ..mycket skönt komma med hans kuk mig... Men man behöver ju inte heller komma samtidigt ? ibland ligger jag på rygg medan han pumpar sin kuk i min mun ? hett ? Har på senare år träffat lite yngre män som varit jäkligt duktiga på ge fontäner (med hjälp av deras fingrar), häftig upplevelse ?
    Jag tror som annan skrev, TS ni är unga, har många år framför er och kommer säkert få fler sexuella upplevelser med andra partners med olika erfarenhet och kunskap. Ha kul i sängen, våga testa olika saker, allt behöver inte vara perfekt jämt.


    Att "våga testa saker" vore enklare om jag visste vad jag kan testa. Pojkvännen har flertalet gånger uppmuntrat mig till att ta initiativ att byta ställning eller föreslå nya saker, men jag vet ju inte ens var jag ska börja?? Visst skulle jag kunna dra en lista på kreativa ställningar men jag tvivlar på att det skulle göra någon nämnvärd skillnad, och när det kommer till lite mer akrobatiska alternativ känns det som att det mest skulle förvärra situationen eftersom det då tillkommer att man måste krångla sig in i en obekväm position. Vet att du inte sa något om det men det är lite så det känns när både han och andra pratar om att testa saker, känns ju som att man måste få till det grundläggande innan man börjar testa lite mer vågade saker och just nu kan jag för fasen inte ens klara av det mest grundläggande. Sedan är han, som jag nämnt tidigt i tråden, ganska erfaren sedan innan då han är äldre än jag med en hyfsat promiskuös bakgrund (till min förtvivlan), men han verkar inte kunna dra nytta av tidigare erfarenheter och säger att jag är svårare än någon annan varit. Då känns det verkligen som att det är hos mig felet ligger, om det han gör med mig fungerat med andra personer.
  • Anonym (Frustrerad)
    Anonym (Kvinna55) skrev 2019-04-03 22:18:54 följande:

    Jag menade nog mer "testa saker" så du/ni kan släppa fokus på orgasm ? mer ha kul, hitta glädje och skratt tillsammans, bli mer avslappnande ? köp vibratorn, se det inte som ett nederlag, mer som en hjälp, lovar så bäst ?. annars är ju att bli slickad det bästa jag vet men inte alltid det stämmer som sagt ? för mig betyder det så mycket att få vara nära en man, ge och ta, samspel, åtrå ja allt vilket för mig många gånger är "mer värt" och skönare än en orgasm ...


    Tycker inte att jag vid något tillfälle riktigt haft fokus på orgasm i tråden. Det jag uttryck gång på gång är en frustration (och förvirring) över att det inte känns skönt ALLS. Jag menar.... Om vi har en skala från 0-10 för njutning, där 8 och upp innebär tillräcklig njutning för att nå orgasm (även om en 8 vore en ganska halvdan orgasm), så ligger jag nu konstant på 0 eller ibland kanske 1. Som absolut bäst har jag kanske vid ett fåtal tillfällen för en kort stund kommit upp i 2 eller 3, men det är ändå väldigt lågt. Att inte få orgasm av samlag kan jag acceptera med nog tusan borde det åtminstone ge njutning på nivå 5-7 på den där skalan? Om jag onanerar så njuter jag ju av penetrering väldigt mycket så jag fattar inte varför jag känner i princip ingenting alls under samlag. Sedan har jag, som sagt, inte haft särskilt mycket bättre resultat med någonting utöver penetrerande samlag heller. Närhet, samspel och åtrå håller jag helt med om att det är underbart men sedan kommer biten om att ge och ta, där känner jag att han helt enkelt inte ger särskilt mycket alls.
  • Anonym (Frustrerad)
    Anonym (Anonym idag) skrev 2019-04-03 22:23:13 följande:
    Alltså, en sak bör du INSISTERA på - om han får orgasm så ska du också ha det. Att gå utan - det har jag aldrig accepterat. Det ska du helt enkelt inte gå med på.  Och han SKA vara delaktig. Det är ett stort misstag att kompromissa där. Det är DET som är problemet - hans lathet. Hur det ska göras, det kan man diskutera, men han ska vara med och vara delaktigt tills du också har fått orgasm. Gärna du först, så kan han inte slippa, annars får han inget heller. Var hårt med honom där, han ska inte få något om du inte får! 

    Jag känner igen det där med att inte känna någonting. Ungefär så hade jag också ..... kanske något år eller två om jag minns rätt. Det är förresten en jättebra grej att få orgasm först och ha samlag sen. Det kan vara bra för att utveckla känslan.
    Så känner jag också! Ibland har jag bara lust att ge upp och acceptera läget för det känns så hopplöst, men samtidigt känner jag att såhär ska det absolut inte vara! Sex SKA vara jämställt, det SKA vara så nära 50/50 som möjligt. Jag borde få lika mycket som han, allt annat är orättvist. Får uppfattningen att han inte har lust att göra något bara för mig utan att själv få ut något av det också. Jag ger honom relativt ofta oralsex där det är det enda som händer, all fokus är på hans njutning, och det har jag inget emot då jag älskar att göra saker för honom och ge honom njutning. MEN jag kan tycka att han borde göra detsamma för mig ungefär lika ofta!

    Kan inte minnas att han någonsin försökt göra något bara för mig. I inlägget du citerade nämner jag att han en gång fick till det med handen. Vid det tillfället gjorde han det samtidigt som jag också använde mina händer på honom (vilket för övrigt ledde till perfekt synkroniserade orgasmer, det var coolt) så det var inte bara jag som fick något där. De gånger han använder händer eller för ovanlighetens skull gör ett kort försök till oralsex så är det alltid en del av förspelet som ska leda till samlag (eller ibland att HAN får oralsex), aldrig någonsin gör han det bara för mig utan att själv få något. Det känns inte riktigt rättvist. Har vi sex så är han klar när han är klar, finns tydligen inte en tanke på att kanske sedan ägna en stund åt att se till att även jag får njuta utan han har fått sitt och då är det över, om jag inte njöt av det så är det tough shit för mig liksom.
Svar på tråden Jag njuter inte av sex. Tips?