• Jsv17

    Vi som har ett eller flera MF/MA i bagaget och kämpar för ny graviditet

    FruW85 skrev 2019-03-29 09:05:43 följande:

    Jag har funderat på vad som egentligen menas med det där om att det är mindre risk för missfall om man sett hjärtat slå.

    Menar dom att om jag hade bokat ett ul i v 7-8 så hade det funnits en större chans att mitt missfall aldrig hade skett där i v 9? Eller menar dom att dom flesta missfall sker innan eller när hjärtat börjar slå och om man ser att man lyckats passera det så är risken mindre, men det kan fortfarande gå fel så som det gjorde för mig?


    Har man sett hjärtslag så minskar risken för MF till ungefär samma procent som efter v.12, det beror på att ofta är det när hjärtat ska börja slå som det går fel. Men man ska inte bara se hjärtslag, utan ett foster i rätt storlek för veckan och med hjärtslag. Jag fick tekniskt sett missfall i v.9 (började blöda 8+5) men då jag tyckte något kändes konstigt fick jag ett vul 8+2 och där såg man att fostret stannat av redan i v.6. Många missfall har stannat av mycket tidigare än när de blöder ut, det vanligaste vid missfall före 10+0, sa läkaren till mig, egentligen är MA, men har man inte gjort något tidigt vul så vet man inte om det.
    Pojke 9-12-17
  • Jsv17
    FruW85 skrev 2019-03-29 12:58:19 följande:

    Så jobbigt med alla dessa dubbla budskap. Jag har läst på så många ställen att missfallsrisken är störst v 9-11 och får ju inte det att gå ihop med "om man sett hjärtslag mm". =/

    Ja men precis, jag har också fått lära mig att MA är den vanligaste typen av tidiga missfall. Jag fick reda på i v 11-12 att det avstannat i 8+5, så det var ett MA. Samma andra gången, fast fick reda på det i v 7, men det gick fel så tidigt att dom inte kunde se när det gått fel, eller ens var det satt... Det är ju väldigt logiskt att MA är det vanligaste eftersom det ska mkt till för att kroppen ska hinna agera så snabbt när något händer. Sedan är det ju kanske inte det allra vanligaste att man går väldigt länge innan kroppen stöter ut det, tack och lov. 


    Nej precis, jag är ganska frågvis, så frågade på vid mitt uppföljningsbesök sist. Hon menade att missfall om man sett hjärtslag på ett foster, i rätt storlek och inget annat avvikande, är ganska ovanligt men att det dock finns en lite förhöjd risk precis när moderkakan ska ta över näringstillförseln då även den kan ?gå fel? men det är vid hjärtslag som de allra flesta ?går snett? men ofta kan det ta ett litet tag för kroppen att förstå. Foster som är för små, eller har något avvikande trots hjärtslag så beror ett avstannande oftast på något kromosomfel som gör att det inte fungerar.

    Jag brukar säga så här, jag har haft 3mf/ma av 4 gravididteter, men jag tänker ändå så om en ny graviditet, att det är faktiskt 65-70% av alla graviditeter som går hur bra som helst

    Så grattis till din nya graviditet, håller alla tummar ocj tår att det går vägen <3
    Pojke 9-12-17
  • Jsv17

    Då var äl över för den här gången

    Men vi har prickat väldigt bra, bim 12/4, så nu är det bara hålla tummarna


    Pojke 9-12-17
  • Jsv17
    Ellendellen skrev 2019-04-01 07:35:11 följande:

    Usch är så nervös inför VUL imorgon. Kan inte tänka på nåt annat....


    Jag förstår det, håller alla tummar och tår för dig <3
    Pojke 9-12-17
  • Jsv17
    Lita89 skrev 2019-04-04 16:29:57 följande:

    Bim idag. Molvärk och ?tjockkänsla?. Hade en pytteblödning 5-7 dagar efter äl. Känner inget i brösten?! ÄR SÅ NERVÖS


    Åh låter ju lovande! Håller tummarna
    Pojke 9-12-17
  • Jsv17
    Ellendellen skrev 2019-04-02 14:55:31 följande:

    Äntligen fick jag se ett litet hjärta slå och embryot var i precis rätt storlek för v7+4!! 


    Stort stort grattis! Försök slappna av lite nu, även om det är svårt <3
    Pojke 9-12-17
  • Jsv17
    Tirin skrev 2019-04-13 07:19:49 följande:

    Hej på er,

    Vi har försökt två ägglossningar efter MAt, i torsdags plussade jag igen (svagt) men i går kom mensen:( Känns oändligt mycket lättare än att ha gått och varit gravid i en längre tid och sen få missfall så som i januari men ändå lite sorgligt för det verkar ju ha blivit fel i utvecklingen igen. Vi får kämpa på helt enkelt.

    Stor styrkekram till er alla!


    Åh va tufft, beklagar <3
    Pojke 9-12-17
  • Jsv17

    Här kom mensen en dag tidigt... så det blir ingen bebis 2019. Men nu är det bara ladda om och satsa mot en 2020-bebis


    Pojke 9-12-17
  • Jsv17
    Woodgrove skrev 2019-04-16 17:50:39 följande:

    Hej!

    Hoppar in här jag med. Fick MA i slutet av januari i vecka 11, embryot storts som v 6-7. Väntat en mens men hade ägglossning och nytt försök nu i helgen. Bim runt 29/4.


    Välkommen till gruppen man inte ville vara med i, beklagar ditt MA <3

    Fick också mitt senaste ma i slutet av januari/ början på Februari men då i v.9...

    jag har precis haft mens nummer 2 (vi försökte direkt) så nu laddar vi för försök 3 efter missfallet, väntar nu på äl.

    Håller alla tummar och tår att det tar sig direkt för dig! <3
    Pojke 9-12-17
  • Jsv17

    Hej tjejer,

    Ska uppdatera lite om hur det går för mig, det har varit lite omtumlande senaste tiden.

    Jag trodde ju att jag fick mens, och den var i princip som vanligt. Så i Måndags så skulle jag ta ett äl-test då jag borde haft äl typ nu i dagarna och jag brukar börja några dagar innan, ältestet blev till min förvåning megapositivt, det blev positivt medan kag höll fet i handen... och jag förstod direkt då jag känt mig lite konstig typ som att jag var gravid, mycket riktigt gravtestet jag då doppade ner direkt efter var också tydligt positivt, men förstod också direkt att något inte var rätt, jag tänkte direkt att jag fått ett utomkveds. Besökte gyn i Tisdags, där kunde man med vul inte se någon gravidtet i livmoder (vilket jag förstod få jag också börjat blöda igen) men heller inget på äggledare eller nån vätska i buken, jag andades ut lite hcg i blodet var 120, jag borde varit i typ v.7... Så jag tänkte ytterligare ett missfall, fick telefontid för att diskutera uppstart av utredning nu efter 3:e missfallet på rad, då ringer de upp igen på fredagen efter mitt uppföljnings-hcg, det ÖKAR, till 190... så inte nog för en frisk graviditet (vilket jag redan visste) men nu kvarstår risken för X, eller jag ska vara ärlig, allt pekar på den fast de inte kunde hitta det i Tisdags. Har jag tur så löser kroppen det själv, men nytt blodprov och vul på Måndag, ska åka in akut om jag får ont, men då jag inte har ont och inte blöder kraftigt så valde läkaren att avvakta och se om kroppen kanske löser det själv, så håll gärna tummarna för det <3

    Så mycket ska man behöva gå igenom på den här resan, men konstigt nog känner jag mig bara ännu mer bestämd att fortsätta framåt, jag SKA lyckas till slut


    Pojke 9-12-17
Svar på tråden Vi som har ett eller flera MF/MA i bagaget och kämpar för ny graviditet