• Sharper

    Kvinna, är du beredd att ta största ansvaret för barn och hem?

    Jag är 27 och min man 35. Jag gör det mesta hemma, städar, tvättar, handlar, lagar mat. Varannan vecka är han hemifrån 04.30-18 eller senare och varannan vecka (när han har sina barn) är han hemifrån 04.30-15. Barnveckorna gör han mer men de barnfria veckorna är det i princip ingenting, han plockar ur diskmaskinen om det inte är gjort. Men jag ställer heller inte dom kraven på honom. Att han jobbar mycket visste jag om redan innan jag flyttade in för 1 år sen. Sen vet han om ursäkt ibland för att han gör så lite hemma, han visar mig att han är tacksam. Nu studerar jag på distans så det är inget stort problem. Men tror inte det kommer bli så stor förändring sen heller. Dock trivs jag allt som oftast med det :)

  • Sharper
    Anonym (cv) skrev 2019-02-12 11:12:08 följande:

    Nu ja men hur ska du orka med både jobb, barn och hem? För allt det där lär komma förr eller senare.


    Jag jobbade för ett år sen (heltid) och upplever ärligt talat att det var lättare att dra allt då än nu när jag går hemma.
  • Sharper
    AndreaBD skrev 2019-02-12 11:39:13 följande:

    Jo, man måste förstås ta hänsyn till hur mycket man jobbar. Om din man jobbar så mycket, kanske vill du jobba mindre då och ta mer av arbetet hemma. Det kan man ju komma överens om. Om man trivs med det så är det ju inget problem.


    Ja klarar vi oss på att jag tjänar mindre så kanske jag går ner i arbetstid men vill ärligt talat helst jobba heltid :) men det är inte för pengarnas skull. Det kan även innebära att jag är anställd 85% och resterande arbetar jag på gården då vi ska starta upp jordbruk igen som min man hade förr.
  • Sharper
    Anonym (cv) skrev 2019-02-12 11:57:59 följande:

    Ja vissa klarar av både karriär, flera barn och ha ett välstädat hem.


    Karriär vet jag inte. Jobbat som undersköterska och läser nu ekonomi på komvux. Jag har 2 egna barn och han har 2 barn. Städningen är det lite sämre med när vi bor i huset alla 6, bättre under sommaren då vi är ute större delen av tiden som spenderas hemma. Men ja, annars fungerar det väldigt bra.
  • Sharper
    Anonym (cv) skrev 2019-02-12 12:07:58 följande:

    Läser du en kurs ekonomi på komvux så förstår jag varför du får ihop det.


    Det är inte en kurs ekonomi. Det är ett program, alltså flera olika kurser...
  • Sharper
    Anonym (Jbvgd) skrev 2019-02-12 12:10:00 följande:

    Hur tusan kan du trivas med detta? Har sett dig skriva i en annan tråd att ert sexliv är lika ojämställt, du tillfredställer honom genom avsugning varje dag utan att få något tillbaka. Fattar inte hur man kan leva ett sånt liv ärligt talat! Har du ingen självrespekt?


    Jag får något tillbaka men inte rent sexuellt. I dom trådarna har jag även skrivit att det i många fall faktiskt är en mysfaktor snarare än en sexuell faktor. Säger jag att jag inte vill så tvingar han mig inte, 9 av 10 gånger är det jag som tar initiativet till det än tvärtom.

    Jag trivs med detta då min man visar mig uppskattning, han finns där för mig, han visar mig respekt. Ja i vissa aspekter skulle man tycka att det är ojämnställt men jag trivs med detta och jag blir inte ens utarbetad. Under sommartiden jobbar han mer än mig hemma även om det är belägrat utomhus (ladygård, trädgård, djur mm)så att jag gör det vintertid vad spelar det för roll?
  • Sharper
    Anonym (nej) skrev 2019-02-12 13:24:38 följande:

    Låter inte som något särskilt trevligt förhållande, tyvärr. Låter som att du också har väldigt låga förväntningar på din relation, eller personen du har en relation med.

    "tvingar mig inte..."

    "visar mig uppskattning, finns där, visar respekt.."

    Ja, det är verkligen minimum i en relation för min del, grundläggande. Sen vill i alla fall jag ha mer. Ömsesidigt sexliv, jämställd relation, ett partnerskap där vi fördelar vardagens bördor och glädjeämnen mellan oss. 


    Vårt sexliv är ömsesidigt. Jag har inte påstått att jag ger mer än vad jag vill ha tillbaka. Vi fördelar det som behöver göras på ett bra sätt utifrån det liv vi lever. Jag är hemma mer än honom pga jobb då tar jag större delen hemma. Beroende på årstid gör han mer då gården inkluderas i hans jobb, nu är det så gått som noll att göra på gården gentemot vår/sommar/höst vilket innebär att han är mer i skogen = 1-2 timmar enkel bilresa om dagen, alltifrån 5-7 dagar i veckan.
  • Sharper
    Anonym (Lite salt) skrev 2019-02-12 13:20:40 följande:

    Fast det du beskriver är ju absolut minimum: han finns där, han visar dig respekt.... om han inte gjort det hade det varit illa. Och "han tvingar mig inte" - nej, det får jag hoppas, det hade ju varit våldtäkt.

    Att du tar initiativ till ojämlikheten ser jag inte som positivt - då har du internaliserat ditt lägre värde, och ser det som okej att du får njuta mindre än han. Det anmärkningsvärda är ju att han inte tar initiativ till att utjämna ojämlikheten.


    Jag får njuta lika mycket som honom, jag får mitt/mina b2hov uppfyllda likväl som honom. Den kärleken han ger mig går inte att beskriva. För övrigt kan du se svaret ovan. Vi har inget vanligt svenssonliv där båda har vanliga arbetstider, bor i stan eller i vanlig villa.
  • Sharper
    Anonym (Jbvgd) skrev 2019-02-12 16:53:45 följande:

    Vilka bra förebilder ni är för era barn....not.

    Snacka om cementerade könsroller.


    Vi utgår från våra arbetstider. Han jobbar borta större delen av tiden. Därav att jag tar ett större ansvar för servicen hemma. Han gör lite mer när hans barn är hos oss varannan vecka eftersom han är hemma ganska mycket tidigare än de barnfria veckorna.
  • Sharper
    Anonym (Behöver inte välja) skrev 2019-02-12 17:34:12 följande:

    Men varför välja?

    Du kan få respekt, kärlek och uppskattning utan att väljs bort jämställdhet, närhet och bra sex.

    Min make pendlar långt och vi har skog, odlingar, hästar, höns m.m Vi lyckas ändå ha ett bra sexliv, närhet och delat ansvar för barn o hem.

    Du får inte en obeskrivlig kärlek från honom. Han ger inte dig vad du vill ha i sängen och han bryr sig inte om din arbetsbörda.

    Du ska inte nöja dig med nåt halvdant. Man kan få ett komplett och bra förhållande


    Fast det gör han visst. Det där är enbart dina egna tolkningar och du har så fel. Jag får det jag vill ha, sexlivet är jag nöjd med. Vi delar upp allt eftersom vad som passar, vem som är hemma mest och det är jag. Under flera månader har han snittat 60 timmar i veckan borta, och då är han borta mindre än 40 timmar varannan vecka då han har barnen. Tänk då hur länge han e borta den andra veckan
  • Sharper
    Anonym (Behöver inte välja) skrev 2019-02-12 18:35:45 följande:

    Så du är nöjd med sexlivet trots att du inte får något tillbaka rent sexuellt? Hur går det ihop?


    Vi har sex mm men inte lika ofta som varje kväll. Och det är inget jag har behov av heller.
  • Sharper
    Pope Joan II skrev 2019-02-12 18:12:37 följande:

    Återkoppla gärna när det gått ett år till, så vi får höra hur det står till då - om du är lika nöjd med de dagliga avsugningarna och övrig arbetsfördelning då. 

    Gillar du förresten hans barn bättre nu eller är de fortfarande hopplösa, slarviga och vad allt det nu var för fel på dem? De har kanske blivit ordentligt uppfostrade nu när du tagit över majoriteten av vårdnaden?


    Med tanke på att jag jobbat heltid under dessa premisser är jag inte speciellt orolig. Jag skötte ett helt hem och barn när deras pappa låg på soffan om han inte var på jobbet, han jobbade 80%, så att sköta det som jag gör idag är rena barnleken.

    Jag gillar hans barn lika mycket som innan, de är fortfarande slarviga och man får tjata men det får man räkna med med tanke på att de är så otroligt curlade andra hälften av tiden. Jag har inte tagit över majoriteten av vårdnaden. Jag lämnar på skolan klockan 8 för att inte de ska behöva ha dagar från 6-17, nu är det 8-15 istället då min man kan komma ifrån tidigare då han åker tidigare vilket han inte kunde innan men det har varit på mitt initiativ från början.
  • Sharper
    Anonym (Jbvgd) skrev 2019-02-12 18:55:40 följande:

    Wow, den som curlar hans barn är du, sluta skyll på biomamman!

    Få se nu...du suger av din man varje dag, tar hand om hemmet och skjutsar hans barn plus dina egna?!?

    Hoppas du äger halva boendet, annars står du och dina barn utan tak över huvudet den dagen din sk man byter ut dig till en ny hushållerska.


    Jag curlar? I helsike heller. Jag kör hand barn till skolan då jag ändå ska lämna mina egna barn. När is mm försvinner får de börja cykla igen. Halva boendet är mitt ja, trots att jag inte betalt en krona för det. Jag vet inte om du anser att curla barnen innebär att de får lägga sin egen tvätt i tvättkorgen på rätt håll, plocka i och ur diskmaskin, städa sina egna rum, hjälpa till att ge djuren mat, plocka undan sina rentvättsde kläder, duka och duka av till middagen, städa sina egna rum. Jag anser inte att det är att curla iallafall. Detta förutom läxläsning.
Svar på tråden Kvinna, är du beredd att ta största ansvaret för barn och hem?