Inlägg från: Anonym (Stina) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Stina)

    Vad är rimligt att förvänta sig av 21-årig bonusdotter med ångest och add?

    Låter som föräldrarna inte hjälpt sin dotter alls med att våga sig ur sin bubbla. Ångest försvinner inte för att man gör precis det sim känns säkrast i åratal utan genom att försiktigt utsätta sig själv för de situationer som är ångestskapande och sedan stegvis trappa upp uthålligheten. Hur väl pappan än vill sin dotter så har det nog gått snett någonstans. Han ser nog inte att hon kan komma ur detta utan accepterar bara vardagen som den är och anpassar sig. Men det blir ju helt snett.

    Att psykologen sagt att hon inte ska vara hos pappa låter ärligt talat som ett bra råd. Kanske har de en dynamik där hon får honom att anpassa sig efter hennes tvångstankar och det är inte sunt för någon. Kanske är det inte likadant hos mamman och därför står hon ut med mammans nya man på ett annat sätt? Men det verkar som att både du och pappan tar illa upp av detta? Varför? Att man inte har sin 21-åriga dotter boende hos sig är trots allt något helt normalt. Är det pappans känsla av att bli bortvald till förmån för mamman det ha delar om? Den behöver van isf jobba med. Något säger mg att han själv har en del att ta itu med.

  • Anonym (Stina)
    Anonym (Förtvivlad) skrev 2019-03-14 21:47:40 följande:

    Sitter här i valet och kvalet hur jag ska göra, vad jag ska säga och till vem.????

    Det verkar inte finnas nån ände på problemet????

    Jag är bara så less på att det inte ens går att diskutera problemet.

    Nu har det skitit sig rejält hos mamman. Lagom till detta så ska hennes pappa vara tjänstledig och jobba dagtid för att hon ska kunna vara hos honom. Och det vore väl ok om det inte vore för att då måste han vara hemma med henne senast klockan 20 varje kväll och det får inte komma dit någon. Hon accepterar mig på dagtid och på annan plats, men inte hemma hos hennes pappa. Och att diskutera saken är totalt omöjligt! Jag har inne ens försökt.... men när hennes pappa försökt så blir hon antingen vansinnigt arg, eller så lägger hon på och vill inte prata om saken.

    Jag vet inte vad jag ska ta mig till!


    Du kan ju inte tvinga pappan att göra på ett ammat sätt. Du har, antar jag, försökt prata med honom om hur han kunde hantera situationen och han vill inte det. Han är en vuxen man och han väljer att göra som han gör. Det är det du måste acceptera. Så det du ska fundera på är vad er relation ger dig och vad du får ut av det ni har nu. Det är det enda du ska fundera på. Du varken kan eller ska blanda dig i dotterns liv mer. Hon är nämligen också vuxen och hon vill inte veta av dig.

    Du måste se att detta är vad du kan få av denne man. Hur kan du förhålla dig till det? Kan det funka? Kan ni hitta sätt att få er relation att fungera? Det är frågor du kan ta reda på och prata om med mannen. Allt det andra är helt fel fokus. Försök att fokusera på er relation istället för en relation du inte kan påverka.
  • Anonym (Stina)
    Anonym (Förtvivlad) skrev 2019-03-17 17:40:35 följande:

    Jag funderar väldigt mycket på hur jag själv ska agera i situationen. Oftast blir jag bara jätteledsen och drar mig undan.

    Har jag nåt att säga till om till henne när hon är hos sin pappa? Ska jag konfrontera henne eller ska jag dra mig tillbaka?

    Tycker det är så svårt att veta var gränsen går mellan vad som är funktionsnedsättning och vad som är ren egoism och bortskämdhet. En funktionsnedsättning behöver man ju ta hänsyn till, vilket man inte behöver med egoism och bortskämdhet.


    Du fortsätter att bara fokusera på henne. Men det handlar ju om din relation till mannen. Alla de frågor du ställer här måste du ställa till HONOM. Det spelar ju ingen som helst roll vad andra tycker när det ändå i slutändan är helt beroende av vad tjejens pappa anser är bäst.

    Nej, du ska inte konfrontera henne. Du ska inte heller säga att du mår dåligt osv. För vad spelar det för roll om pappan ändå inte backar upp dig?

    En tanke jag får när jag läser dina inlägg är att det kanske även finns en besvikelse hos dig att du har ett av dina barn på ett boende (och mannen har stöttat i detta?) medan hans 21-åring får bo kvar och dessutom diktera villkoren. Stämmer det att du kan känna besvikelse över att hans barn får mycket mer tillmötesgående behandling än dina fått?
  • Anonym (Stina)

    Det är en värdelös idé att dra till med att hon orsakar panikångest hos dig. För det första är det inte sant (din panikångest är din, inget man kan säga att någon är skyldig till), för det andra är det helt meningslöst eftersom det är pappans hem och inte ditt (han måste sätta gränsers själv) och för det tredje är tomma hot både meningslöst och oärligt.

    Allt det här pratet om att hon hatar dig låter väldigt omoget från din sida dessutom. Tror du verkligen att hon hatar dig så får du väl leva med det. Då är du ihop med en man vara 21-åring hatar dig och lever hos honom. Känns inte helt balanserat att åka iväg gråtandes, försöka tvinga fram reaktioner osv osv.

    Som sagt: sluta försöka påverka henne. Det är pappans sak. Det är hans ansvar. Sluta blanda dig i på det sättet, du mår ju bara dåligt själv av det.

  • Anonym (Stina)
    Anonym (Förtvivlad) skrev 2019-03-17 23:02:37 följande:

    Jag är mycket väl medveten om att det inte skulle bli ett skit bättre av att skriva så till henne, å därför har jag inte gjort det, men det är så jag känner!

    Kanske är bäst då att antingen sluta träffa honom öht alt så lite som möjligt?????????

    Sen är det inte "bara" hans hem! Det är vårt framtida gemensamma hem... Vi har ju liksom tänkt flytta ihop å gifta oss, eller gifta på först å flytta ihop sen, vilken ordning det nu blir...

    Såvida inte det här problemet raserar vår relation...


    Men ni kan ju inte ens träffas nu?! Bäst eller inte, det är ju så det är. Och det verkar ju inte gå framåt utan bakåt.

    Du skriver att du har dålig självkänsla och är konflikträdd. Du är ihop med en man vara dotter har massa hang ups som han rättar sig efter. Det låter ärligt talat inte som en bra kombo

    Återigen: det ENDA du kan göra är att utgå från hur det faktiskt är och fundera över om det är något du vill ha. Och hur det isf skulle kunna se ut. Resten är slöseri med din tid och energi. Du varken kan eller ska påverka eller prata om detta mer. Pappan gör precis det han kan och vill. Du kan inte ändra på vad han vill göra. Han hanterar sin dotter på detta sätt. Du mår kasst av det. DET är verkligheten. Så se till att sluta må kasst. Det är det enda du kan kontrollera nämligen.
  • Anonym (Stina)
    mamaleona skrev 2019-03-23 06:08:20 följande:

    Det stämmer ts. Inge illa ment. Men vi är flera här som anser ni sätter för stort fokus på denna unga kvinna som bestämmer allas vals o tango. Vem som skall vara var o när. Ni funderar er slut på hur o vad NI ska göra för att HON ska må bra. Ni säger ni testat att köra ert race o LÅTA HENNE ÅKA, ROPA, TJURA. Men hur länge ni höll ut säger du inte. Två dagar??? Misstänker starkt det. Håll ut ett par månader, fördriv er tid var NI vill vara, håll bilnycklarna gömda o LÅT HENNE BÖLA, SVÄRA, FARA UT, -whatever. Jag är säker hon inte orkar i oändlighet. Bara för man har en diagnos har man inte rätt att bete sig som ett ashål.


    Instämmer. Dessutom:

    TS har två egna barn varav ett nu är på ett boende. Energin som denna 21-åriga kvinna tar borde läggas i TS eget liv istället. TS, tänk att istället för att lägga tid på att gråta och deppa för mannens självvalda situation så lägg tiden på din egen familj istället. Åk inte dit om du inte är välkommen! Prata inte mer med mannen om han inte är beredd att göra något av det. Hälsa honom att han är välkommen hem till dig när ni ska ses för du orkar inte mer drama.
  • Anonym (Stina)

    Men herregud TS, det är inte bara dottern som inte funkar. INGEN av er funkar ju! Vad var det för saker som du måste fixa hos pappan? Varför i all världen vill du åka dit under dessa premisser? Och vad sysslar pappan med som ens föreslår att du ska åka en viss tid för annars blir dottern full av ångest? Allt låter helt stört och ni alla låter som ni går ner er i ältande och gråtande.

    I inlägg efter inlägg beskriver du hur otroligt svag du är, att du blir så ledsen för allt möjligt, bryter ihop och gråter, känner dig hatad osv osv. Det är inte vuxna reaktioner! Du har ett eget hem och två egna barn varav ett är på ett boende. Fokusera på det och som jag skrivit tidigare: bjud hem mannen till DIG och kan han aldrig komma så tja, acceptera att det är slut mellan er.

    Du låter klängig, hysterisk och helt utlämnad åt andra. Inte som en vuxen person. Du verkar bara vilja ha stöd för att det är synd om dig och det kanske det är men du kan inte som vuxen tvåbarnsmor lägga hela din psykiska hälsa i händerna på en man du känt i 2 år. Ta dig samman!

  • Anonym (Stina)
    Anonym (Förtvivlad) skrev 2019-03-24 22:44:09 följande:

    För det första så har jag tre barn, för det andra så har vi varit ihop i snart 3 år, men känt varandra sen... tror det var 2012, vilket jag får till 7 år. Vi trivs i varandras sällskap å har faktiskt tänkt bli gamla ihop.

    Jag behövde få några papper utskrivna som jag behövde ha på lördag morgon å bläcket var tvärslut i min skrivare. Hur svårt ska det vara att få komma å skriva ut några papper å sen åka igen? Det behövde hon ju inte riva upp himmel och jord för!

    Jag har erkänt att jag är hjärntrött, utmattad och konflikträdd! Vilket är en värdelös kombo????!!! Troligen därför jag reagerar annorlunda än en pigg å alert typ som inte är konflikträdd.

    Undrar vad som skulle hända om hon inte fick veta innan att jag kommer????? Då skulle hon inte hinna bygga upp en hel ångestrepertoar redan innan... Kanske skulle ta rejält hus i helsike direkt just då när jag dyker upp oanmäld? Skulle hon dö av det? Nä! Skulle jag vara rejält nervös? Troligtvis ja. Men frågan är om det kommer hjälpa eller stjälpa henne? Dock visar vi ju då att vi tänker inte hålla på å anpassa oss efter henne hela tiden?

    Kanske komna oanmäld, hon flippar ur fullständigt å vi ringer akutpsyk mitt under pågående utbrott?

    Hon måste få hjälp ffa för sin egen skull, vilket både vi och hennes mamma å sambo kommer få nytta av

    Har iaf ringt familjerådgivningens telefonsvarare nu för att höra om de håller på även med sådana här frågor. Hoppas de hör av sig under måndagen.


    Nu är det tredje gången jag föreslår samma sak:

    Träffas hemma hos dig istället.
  • Anonym (Stina)
    Anonym (Elva) skrev 2019-03-25 06:45:06 följande:

    Du tycker alltså att TS kille ska fortsätta curla sönder sin dotter och gå med på alla sjuka krav?

    Vi är alla barn till någon men barndom upphör och vuxenlivet tar över. Det gäller även barn med funktionsnedsättning. En 21 åring ska inte styra och ställa över sin pappas kärleksrelation. Ska pappan bli gammal och fortsätta ha en 40 pluss dotter hemma som gråter krokodiltårar när pappa går utanför dörren?

    Nej det är dags att tjejen får hjälp och flyttar ut, antagligen till en gruppbostad eller något men må så vara.


    Men pappan vill ju uppenbarligen inte det. Så TS har inte något val - situationen hos honom är som den är. Mitt förslag är konstruktivt - ditt är bara mer av samma som hon utan framgång testat och som hon hela tiden bryter ihop av.

    DET är att dansa efter tjejens pipa - att två vuxna människor aldrig kan tillbringa några timmar ihop utan en tjutande 21-årig bebis i rummet bredvid. TS behöver inte befatta sig med situationen överhuvudtaget, det är inte hennes barn. Det borde hon se som ett plus och höra något av.
  • Anonym (Stina)
    Anonym (Elva) skrev 2019-03-25 07:50:58 följande:

    Jag förstår din ståndpunkt men problemet är att det här hade kanske funkat innan, nu har TS låtit sig bli överkörd under en längre tid och det har gått så långt att hon spyr på dottern. När det har nått den punkten så funkar inte riktigt den konstruktiva banan.

    TS går sönder eftersom hon håller på att krackelera och bli arg, det tycker inte jag är ett dugg fel utan tror att det är precis det som behövs. Hon ska stå upp för sig själv och innefattar det att ta konflikten med sin kille och hans dotter så ska hon göra det.

    Tar det slut efter det så har hon iallafall levererat sanningar som hennes snubbe behöver få höra.


    Man går inte sönder och krackelerar pga en bortskämd 21-åring. TS har helt uppenbart svårt för konflikter och då blir det sällan bättre av att ställa till ett drama. För ponera att mannen blir arg och tycker att då kan hon dra. Kommer TS känna att hon vunnit då? Knappast, hon kommer gråta och älta även detta.
  • Anonym (Stina)

    Herregud, TS din fixering vid hur det borde vara och hur dottern borde göra gränsar faktiskt till maniskt. Du har redan konstaterat att mannen i fråga inte vill sätta de kraven på dottern som du tycker vore lämpliga och du ratar praktiska förslag som att helt enkelt träffas hos dig, utan dottern. Frågan är inte vad som är typiskt för diagnosen tjejen har utan om du kan leva så eller ej. Säg att en läkare skulle säga att ja, hennes ångestproblematik är så svår att detta är det enda som kan hjälpa henne - att pappan gör henne till viljes i allt. Förändrar det något för din del? Du har ju inte den relation du vill ha men fortsätter ändå med en dåres envishet att deppa över att inte saker är på ett annat sätt. Som jag redan skrivit i denna tråd: utgå från hur det faktiskt ÄR och förändra det DU kan. Dvs ses hemma hos dig, sluta utsätta dig för situationer där du börjar gråta och funkar det inte så gör slut. Du fråntar pappan precis allt ansvar trots att det är i hans hem och inför honom allt händer. Istället tjatar du i elva sidor om hur hemsk tjejen är och borde hon inte...och kunde hon inte...och varför vill hon inte... Verkar det funka? Verkar din icke-strategi funka?

    Något annat lyser igenom också i det du skriver och det är en ganska obehaglig sida där du skriver om hur du är såååå konflikträdd men du vill ändå konfrontera henne och säga att hon förstör er relation, du visar öppet ångestattacker och måste åka dit för att skriva ut papper (???) för att sedan åter åka hem gråtandes. Det är inte snyggt och det är definitivt inte konflikträdsla.

    Du borde ta dig samman och uppföra dig som en vuxen. Dvs se sanningen i vitögat och syna din värdelösa relation där ni aldrig kan träffas för att mannen prioriterar att göra sin knasiga dotter till viljes.

Svar på tråden Vad är rimligt att förvänta sig av 21-årig bonusdotter med ångest och add?