• Anonym (Veganen)

    Respektlösa köttätare...

    Jag tycker det är rent av respektlöst utav köttätare att äta kött när en vegan är med. Vi var några stycken på en restaurang och åt här om dagen. Jag och två andra i sällskapet är veganer och då kan man ju tycka att de andra i sällskapet ska respektera det och vi vill inte se döda djur på tallriken. Men två personer i sällskapet envisades dock med att beställa kött, med argumentet att de betalar för maten så så ska de få äta vad de vill. Nej jag tycker faktiskt inte det. Om några i sällskapet mår dåligt av att de äter kött tycker jag inte man ska göra det. Det fanns gott om veganska och vegetariska alternativ. Varför är ni köttätare så själviska? Måste man äta kött i en vegan/vegetarian sällskap?

  • Svar på tråden Respektlösa köttätare...
  • Anonym (frågande)
    Anonym (Veganen) skrev 2019-02-15 12:57:19 följande:

    Nej jag trollar inte. Jag mår dåligt av att se döda djur på tallriken och jag tycker man ska visa varandra hänsyn. Punkt.


    Terapi...?
  • Anonym (A)
    Anonym (P) skrev 2019-02-15 12:39:11 följande:
    Men hela ditt inlägg faller ju på eget grepp. Vem är du att bestämma vad jag äter när jag går på restaurang och betalar min egna nota?

    Att du har gjort ett val i livet kan jag respektera, varför kan inte du respektera mina val?

    Jag har människor i min bekantskapskrets som inte dricker alkohol (av olika anledningar), dessa människor skulle aldrig få för sig att "predika" vad jag får dricka eller inte dricka - om vi umgås i ett socialt sammanhang (äter en gemensam middag, en middagsbjudning i festliga sammanhang etc). Somliga är tvärtom väldigt tydliga med att det stör dem inte alls om andra dricker alkohol vid sociala tillställningar.

    Hela ditt inlägg och ditt språkbruk vittnar även om att du ser ned på människor som äter kött och att du har en aggressiv inställning till ditt och andras val av livsmedel. Det skapar ingen bra grogrund för att visa varandra respekt.

    Köttskam, flygskam, vad kommer härnäst...
    Håller med
  • Anonym (suck)

    Suck. Ja gud så kul att starta trådar och låtsas vara den värsta stereotypen av en vegan för att provocera fram lite roliga reaktioner. Och folk är så förblindade av sitt hat mot veganer att dom sväljer betet direkt. 

    Ha-ha. Så kul. Skit i att riktiga människor skadas av detta. Du vill ju bara svansa runt lite och konsekvenser är inget kul att tänka på. 

  • Anonym (överreaktion)

    Tycker att du överreagerar. Att äta kött är en del av vad som är accepterat i samhället. Även om vi har en trend i vissa grupper för att äta mindre kött eller bli veganer, så är köttkonsumtionen högre än någonsin. 

    Jag accepterar vad du har på din tallrik och vilka val du gör på restaurangen. Då förväntar jag mig att du accepterar vad som finns på min tallrik. Oavsett om det är frukt, grönsaker, kött eller fisk. Det är grundläggande hyfs. Klarar man inte av en sådan måltidssituation är det nog läge att söka hjälp, snarare än att tvinga lunchsällskapet att välja viss mat. Det framstår för mig som rätt hysteriskt. 

    Själv har jag flera allergier, bland annat gluten, och väljer utifrån vad som går att äta på menyn. Vilket sällan är det vegetariska, därför går renodlade vegorestauranger bort. Häromdagen blev det köttfärslimpa, en annan gång kan det bli morotssoppa. 

      

  • Anonym (Veganen)

    Vad fattar ni inte? Jag driver inte, jag tycker seriöst det är respektlöst när jag verkligen inte mår bra av det.

  • Anonym (överreaktion)
    Anonym (suck) skrev 2019-02-15 13:06:18 följande:

    Suck. Ja gud så kul att starta trådar och låtsas vara den värsta stereotypen av en vegan för att provocera fram lite roliga reaktioner. Och folk är så förblindade av sitt hat mot veganer att dom sväljer betet direkt. 

    Ha-ha. Så kul. Skit i att riktiga människor skadas av detta. Du vill ju bara svansa runt lite och konsekvenser är inget kul att tänka på. 


    Tror inte att det är en provokation. Har i vegotrådar sett att den här typen av resonemang finns. Och kan på något sett förstå dem. Har man grundsynen att kött är mord, så blir det tämligen obehagligt att se någon trycka in sig en blodig  biff. Men därifrån till att ställa krav på vad matsällskapet med annan grundsyn äter känns tämligen ohyfsat.    
  • Adolf Josefsson

    Du har rätt ts. Det är väldigt irriterande när andra människor inte förstår sig på moral och etik.
    Till exempel gurkor, hur kan man äta gurkor? Stackarna har odlats fram under artificiellt ljus i trånga växthus för att sedan styckas upp och bli uppätna!

    Ser jag någon äta gurkor blir jag alldeles sjövild och hoppar upp på bordet och skriker och viftar hejvilt med min kniv och gaffel tills personen i fråga lämnar restaurangen.

    Lite respekt för oss gurkvänner ska det vara.

  • nihka

    Då får väl du väl låta bli att gå på restauranger som serverar kött.


    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • Anonym (Avskyr grönsaker)

    Jag kan verkligen bara äta gurka av alla grönsaker som finns. Så om jag då inte kan beställa kött pga någon annan så blir jag utan mat. Finns många som inte äter grönsaker alls. Precis som du inte äter kött. Lika väl som jag erbjuder mina gäster både kött och grönt så kan man inte tvinga folk att äta saker för att man själv tycker en sak.

Svar på tråden Respektlösa köttätare...