• Anonym (Veganen)

    Respektlösa köttätare...

    Jag tycker det är rent av respektlöst utav köttätare att äta kött när en vegan är med. Vi var några stycken på en restaurang och åt här om dagen. Jag och två andra i sällskapet är veganer och då kan man ju tycka att de andra i sällskapet ska respektera det och vi vill inte se döda djur på tallriken. Men två personer i sällskapet envisades dock med att beställa kött, med argumentet att de betalar för maten så så ska de få äta vad de vill. Nej jag tycker faktiskt inte det. Om några i sällskapet mår dåligt av att de äter kött tycker jag inte man ska göra det. Det fanns gott om veganska och vegetariska alternativ. Varför är ni köttätare så själviska? Måste man äta kött i en vegan/vegetarian sällskap?

  • Svar på tråden Respektlösa köttätare...
  • Cecese
    Anonym (Veganen) skrev 2019-02-15 12:00:39 följande:
    Varför kan inte alla äta veganskt/vegetariskt då? Då blir det ju inte extrajobb för dig. Och köttisar kan äta allt, det kan inte veganer/vegetarianer..
    Där har du fel. Bara för att man äter kött kan man inte äta allt... Mycket av det som är veganskt/vegetariskt protein mår jag riktigt dåligt av och blir sjuk av. 
  • Anonym (A)
    Adolf Josefsson skrev 2019-02-15 13:16:35 följande:
    Du har rätt ts. Det är väldigt irriterande när andra människor inte förstår sig på moral och etik.
    Till exempel gurkor, hur kan man äta gurkor? Stackarna har odlats fram under artificiellt ljus i trånga växthus för att sedan styckas upp och bli uppätna!

    Ser jag någon äta gurkor blir jag alldeles sjövild och hoppar upp på bordet och skriker och viftar hejvilt med min kniv och gaffel tills personen i fråga lämnar restaurangen.

    Lite respekt för oss gurkvänner ska det vara.
    Jobbigt läge
  • Anonym (...)
    Anonym (Veganen) skrev 2019-02-15 13:11:50 följande:

    Vad fattar ni inte? Jag driver inte, jag tycker seriöst det är respektlöst när jag verkligen inte mår bra av det.


    Du får väl inse att världen inte kretsar runt dig. Jag mår inte bra av cigarettrök och avskyr när kollegor varit ute och rökt och kommer tillbaka med röklukt i hår och kläder. Gnäller jag på dem för det? Nej. De har samma rätt att röka utanför huset som jag har att låta bli att röka. Jag respekterar deras val, även om det äcklar mig i hemlighet. Så funkar det i ett samhälle - ingen kan begära individuell hänsyn. Alkoholisten får acceptera att andra kan hantera alkohol och dricker vin till maten. Muslimen får acceptera att andra äter griskött, men behöver inte äta det själv. Osv osv osv. Väx upp och inse att andra inte delar din livsåskådning och inte ens ser det som hänsynslöst att äta kött i din närhet. Du har all rätt att göra dina livsval men du kan inte kräva att andra ska göra som du. Det handlar inte om respekt, det du kräver är total anpassning utifrån dina preferenser. Du argumenterar som en bortskämd och egocentrerad liten prinsessa.
  • Anonym (P)
    Anonym (Veganen) skrev 2019-02-15 13:11:50 följande:

    Vad fattar ni inte? Jag driver inte, jag tycker seriöst det är respektlöst när jag verkligen inte mår bra av det.


    Jo, vi fattar. Vi fattar att du har gjort ett val, vi fattar vad kött framkallar för känslor hos dig (fysiskt och psykiskt). Men bara för att vi fattar innebär inte att vi måste hålla med dig! Så vad är det du inte fattar?

    Vad är det du inte förstår med att du inte kan räkna med att ett helt middagssällskap faller till föga för just dina krav och önskemål?

    Vad är det du inte fattar med att du har ju flera val att göra, kan göra. Välja att sitta vid ett annat bord, att avstå middagen, att enbart äta middag där du i förväg vet att alla kommer välja ett veganskt, vegetariskt alternativ.

    Vad är det du inte fattar med att om det finns andra rätter än enbart vegansk och vegetarisk mat att det finns en möjlighet att någon i sällskapet, någon i restaurangen, väljer just dessa rätter. Att restaurangägaren anser sig ha rätt att servera annan mat än enbart vegansk och vegetarisk mat.

    Vad är det du inte fattar med att du har ju valet att enbart äta på restauranger som enbart serverar vegansk, vegetarisk mat.

    Om jag har gjort val i livet så kan jag inte kräva att resten av samhället hela tiden ska anpassa sig till mig. Det är absurt och megalomaniskt att tro så...
  • OlgaElvira
    Anonym (Veganen) skrev 2019-02-15 13:11:50 följande:

    Vad fattar ni inte? Jag driver inte, jag tycker seriöst det är respektlöst när jag verkligen inte mår bra av det.


    Jag har förståelse för att du mår dåligt av att se kött på en tallrik. Även om du vet att andra äter kött så vill du åtminstone inte se det. 
    En lösning för dig när du vill äta med dina vänner är att alltid välja en restaurang som enbart serverar vegetarisk mat (rena veganrestauranger brukar vara svårare att hitta). Om dina vänner då kräver att ni ska välja en annan typ av restaurang så behöver du bara säga att du då inte kan gå med. Om de vill ha med dig så går de med till den vegetariska restaurangen.
    Lycka till, alla val i livet man gör innebär att man väljer bort annat. Ibland kan det innebära att man måste välja bort vänner och släktingar.
  • Anonym (V)

    TS, hur tydlig var du med att du mår dåligt av att se någon äta kött? Var du tillräckligt tydlig med att du förväntar dig att alla gör precis som du vill?

  • sextiotalist
    Anonym (Veganen) skrev 2019-02-15 12:00:39 följande:
    Varför kan inte alla äta veganskt/vegetariskt då? Då blir det ju inte extrajobb för dig. Och köttisar kan äta allt, det kan inte veganer/vegetarianer..
    Nej, köttisar kan inte äta allt, jag kan t.ex inte äta baljväxter och nötter, så din veganska mat kan göra att jag mår väldigt dåligt.
    Matallergi kan i vissa fall leda till allergichock och just nötter och baljväxter är födoämnen som kan vara livsfarliga för en som är allergisk

  • Anonym (Oxå vegan)

    Ts jag kan förstå på ett sätt hur du känner/tänker. Men med den aggressiva inställnningen du har till köttätare vinner du inga sympatier. Respekt är inte något man kan kräva, det är något man förtjänar. Du förtjänar inte omgivningens respekt med den aggressiva inställningen du har.

  • Anonym (Nej)
    Anonym (Veganen) skrev 2019-02-15 12:09:57 följande:

    Jag bjöd inte, alla betalade själva. Men det är en positiv grej det här med att visa hänsyn. Vet man att någon i sällskapet mår dåligt av något, det kan också handla om att en i sällskapet mår dåligt om tex andra dricker alkohol, då avstår man det för att visa hänsyn till alla i sällskapet.


    Går man ut på restaurang så får man räkna med att folk äter och dricker vad de vill. Om inte en person eller ett företag bjuder, då kan man ställa vissa "krav".

    Om dom respekterar att du äter vad du vill så får du respektera att dom äter vad dom vill. Den som är självisk är i så fall du som kräver att andra ska betala för att äta som du vill.
Svar på tråden Respektlösa köttätare...