• MelinaG

    Gravid BF juni 2019, del 2

    Har hittills varit helt tyst i tråden men följt alla sedan start. Börjar bli så less nu på allt! Har BF idag och trodde verkligen att barnet skulle vara ute nu då mitt första barn kom en dag för tidigt. Har dessutom INGA känningar (förutom vanligt ont och foglossning). Varje dag hör dessutom massor med släktingar och vänner av sig och frågar om inget hänt än. De vill säkert bara vara snälla, men det är jättefrustrerande. Nån annan som känner samma?

  • MelinaG

    BF+6 idag, så otroligt less på allt och har gett upp att det nånsin kommer komma någon bebis. Känns som att jag är i ett vakuum där jag inte gör någonting.

  • MelinaG
    värmlandsjänta skrev 2019-06-07 14:28:18 följande:

    hoppas det kan vara en tröst för dig att jag är på bf+7 , så du är inte ensam :) hur mår du i övrigt? orkar du "passa på" att göra saker som kanske blir svårare sen när bebisen kommit? ta en lång dusch, bada badkar (eller kanske till och med utomhus), gå på uteservering, gå på bio. sånt försöker jag göra nu, för att få tiden att gå :)


    Tack, känns skönt att höra från nån i samma situation. Nej, det är ju det, har gått från att vara relativt rörlig till att inte orka nånting. Ligger mest i sängen och tiden går väldigt långsamt. Kommer på mig själv att hela tiden också känna efter om något är på gång, men spänner mest och drar i magen.
  • MelinaG
    Leeandra skrev 2019-06-09 15:09:45 följande:

    Känns som att de flesta redan fått sin bebis nu, och de flesta i förtid. Hur många är vi egentligen som ännu väntar på våra små? Det är ju en bra bit kvar av juni .


    Jag är kvar :) Hade ju BF 1 juni, så hoppas ju att det kommer snart nu...
  • MelinaG
    värmlandsjänta skrev 2019-06-09 18:55:22 följande:

    jag skulle haft 31/5 så är idag på bf+9. inga direkta känningar och vet inte ens om hon är fixerad (var inte det på senaste kontrollen). ska till BM i morgon och ska fråga om hinnsvepning kanske är ett alternativ... vill helst undvika "medicinsk igångsättning" om det går. tror en del av slemproppen gick idag men behöver ju inte betyda så mycket alls. har nån av er erfarenheter av hinnsvepning?


    Sitter i samma sits som du då jag är i BF+8. Ska göra hinnsvepning eventuellt på tisdag. Jag vill också helst slippa ?medicinsk igångsättning? då det ju gärna resulterar i en lång förlossning. Har läst på en hel del om igångsättning och hinnsvepning nu (vad annars ska man hitta på när man väntar liksom?). Tyvärr visar forskning att hinnsvepning inte är jätteeffektivt, man räknar med att det fungerar på 1 av 8, beroende på hur redo man är. Men det skadar ju inte att försöka tänker jag...
  • MelinaG
    värmlandsjänta skrev 2019-06-09 21:18:09 följande:

    tack för svar :) när va du på kontroll senast? vet du nåt om din tapp eller om barnet är fixerat?


    Var på kontroll i måndags, och då kollade bm inte tapp eller nåt. Så jag har ingen aning om det är något på gång alls eller inte. Har fått nya bm varje gång pga sjukdom och liknande så först var huvudet rörligt, sen ruckbart, sen fixerat, men nu sist tyckte den nya att det var ruckbart igen? Så vågar inte riktigt tro på det de säger.

    Vet du nåt och tapp/om det öppnat sig något eller liknande? Har förstått det som att man kanske inte kan göra hinnsvepning om tappen är helt omogen.
  • MelinaG
    värmlandsjänta skrev 2019-06-10 13:02:49 följande:

    grattis till er som fått sina små! och heja oss som fortfarande väntar :)

    ville bara uppdatera om att jag fick göra en hinnsvepning hos BM idag och det gick jättebra! tappen var lite bakåtställd fortf men hon kom iaf åt och det gjorde inte ont. BM kände till och med huvudet!! så fränt. om inget händer under veckan blir det igångsättning på fredag (bf+14)


    Åh, skönt att det gick bra. Hoppas på att få göra i morgon och känner lite hopp nu pm att det kanske inte gör jätteont ändå då. Nej, här har kroppen heller inte fattat att något är på gång, inte ens någon slempropp... Bara massa foglossning som kommit på senaste tid plus att jag har börjat få svårt att kissa, känns som jag inte ?tömmer? mig riktigt. Men det kanske bara är huvudet som ligger och trycker på hela tiden?

    Spännande med igångsättning på fredag, då är det inte långt kvar! Jag hoppas få en bokad tid i morgon hos bm, på henne sist lät det som att det bli söndag.
  • MelinaG
    Anatomy skrev 2019-06-11 11:53:55 följande:

    Ni som fått tid/vill ha tid för igångsättning. Hur tänker ni med fördelar/nackdelar? Jag är ganska rädd för att sättas igång. Läst så mycket om risken att det drar ut på tiden, sugklocka, kejsarsnitt mm. Men snart kommer jag nog bli erbjuden det eftersom jag har så mycket problem fysiskt.

    Vill helst ha fått testa hinnsvepningen först så hoppas jag är mogen för det på tisdag. Väntar på samtal från BM idag när hon diskuterat min situation med läkaren. Mår psykiskt helt okej så för den delen kan jag lugnt vänta ett tag till. Men att inte kunna klä på mig själv eller bre mig en smörgås är påfrestande.


    Var hos bm nyss och fick då tid för igångsättning på söndag. Är inte så sugen på igångsättning, på grund av de nackdelar som du skriver om, men har det inte hänt någon innan söndag så får det bli det ändå. Då har jag gått två veckor över tiden och vågar inte gå längre (rekommenderas heller inte här) pga att moderkakan börjar sluta fungera. Men hoppas ju att det kommer igång av självt innan dess!

    Gjorde en hinnsvepning hos bm och hoppas att den kan ge lite resultat. Hon sa att tappen var mogen och hon kunde känna huvudet, så håller tummarna för att kroppen är i startgroparna nu...

    Har du också gått över tiden, eller pratar man om igångsättning av andra orsaker?
  • MelinaG
    värmlandsjänta skrev 2019-06-10 13:02:49 följande:

    grattis till er som fått sina små! och heja oss som fortfarande väntar :)

    ville bara uppdatera om att jag fick göra en hinnsvepning hos BM idag och det gick jättebra! tappen var lite bakåtställd fortf men hon kom iaf åt och det gjorde inte ont. BM kände till och med huvudet!! så fränt. om inget händer under veckan blir det igångsättning på fredag (bf+14)


    Hur går det, blir det igångsättning i morgon eller har det hänt något av sig självt?

    Hos mig verkade inte hinnsvepningen funka. Går bara och väntar nu på att det blir igångsättning på söndag BF+15, orkar inte hoppas på något annat längre.
  • MelinaG
    värmlandsjänta skrev 2019-06-14 00:53:03 följande:

    vad tråkigt att den inte verkade funka. heja dig! snart söndag. vad tyckte du om hinnsvepningen?

    för mig funkade hinnsvepningen eller så var det en slump, för ca 12h efter så startade värkarna. sen knappt 24h efter det så var hon ute :) i tisdags kväll kom hon och är bara helt perfekt. varit inställd på att kanske inte känna omedelbar kärlek/lycka, men så blev det som tur va inte <3

    förlossningen var i stort sett komplikationsfri men jag fick "panik" vid två olika tillfällen och tyckte utdrivningsfasen kändes som en evighet... sen släppte inte moderkakan så blev opererad, men allt gick bra.

    är på bb än men åker hem i morgon.

    är sprängfylld av hormoner eller något för jag kan verkligen inte sova nu såhär 2 dygn efter. är det något vanligt fenomen eller bara jag?


    Åh, grattis, vad härligt! Fortfarande inget här. Jag tyckte hinnsvepningen var riktigt obehaglig. Min barnmorska har varit ganska ?mesig? och så annars, men här tyckte jag verkligen att hon körde på... men det var ju värt ett försök.

    Nu kan jag åtminstone börja räkna ner timmarna till söndag klockan 10 då jag har igångsättning. Känns skönt att det åtminstone finns något slut på det.

    Det där med hormonerna är nog väldigt vanligt. Kan nog kännas väldigt upp och ner framförallt hela första veckan. Jag kommer ihåg att jag med mitt första barn vaknade varje natt i säkert tre veckor i en stor pöl av svett. Men min uppfattning är att allt blir bättre och bättre för varje dag som går och man lär känna sin lilla baby :)
  • MelinaG
    franksmatte skrev 2019-06-15 06:07:42 följande:

    Igåeär åkte vi in vid 11.00 för jag hade haft värkar o h grät och orkade inte mer. Fick en jätte bra barnmorska, besvikelsen att jag bara var 1 cm öppen fortfarande trots 2 dygn i latensfasen. Hon ordnade med ett rum till oss med två sängar jag fick två sprutor i magen en för att ta bort värkarna och en med morfin och en sömntablett. Vid 20.00 kommer en ny sköterska och hon kollat tappen och då har jag öppnat mig 3 cm och fick flytta in i ett förlossningsrum :)

    00.12 föddes våran Bob 4085g 52 cm. Jag hann typ få edan i en kvart och skulle gå på toaletten då skrek jag på Hjälp, krystvärkarna var redan igång. Så "aktivfas 4 timmar" supertråkiga latensfas äen varade i 2.5dygn.

    Bob är född (41+4 ) bf+12


    Åh, grattis! Skönt att det är över nu även om det tog så lång tid, verkligen bra kämpat.

    Själv är jag nu inne i vecka 43 :( BF + 14. Känner mig besviken och samtidigt orolig att något ska vara fel eftersom det inte kommer igång. Bara 26 timmar kvar nu tills vi äntligen ska in på kontroll och förhoppningsvis igångsättning.
  • MelinaG
    Leeandra skrev 2019-06-15 08:31:22 följande:

    Tror absolut inte att något är fel, tror fin bebis trivs väldigt bra i magen. Hur känns det inför igångsättning?


    Tack, känns bra att höra. Just nu känns det skönt med igångsättningen, att få ett avslut bara även om jag verkligen inte ser fram emot förlossningen. Har inte haft känningar alls nästan, så inga förhoppningar om att något ska hända spontant längre. Min första förlossning var rätt jobbig, men hoppas helt blint på att denna kommer att gå så mycket bättre (gör den inte det så sitter man ju där i skiten då ändå, så det hjälper ju inte att oroa sig för det). Man vill ju liksom bara komma över på andra sidan så man kan värja leva lite igen, har varit rätt apatisk senaste tiden och bara väntat.
  • MelinaG
    Syndrom skrev 2019-06-15 09:50:12 följande:

    Det är inget ovanligt att gå över två veckor, jag blev igångsatt för överburenhet sist, perfekt bebis som kom ut :) Förr satte de igång först efter 3 veckor så det får vi vara glad för att de ändrat ;)


    Tack, känns skönt att höra från någon som gick över så pass mycket att det kan vara helt okej :) Fick ju mitt första barn BF - 2 (då ju ALLA tjatar om att man kommer gå två veckor över tiden), så därför var jag dumt nog så himla inställd på att det skulle bli likadant den här gången, eller till och med lite tidigare. Så känns som att man har varit redo och laddad i nästan en månad nu, så det tar på krafterna mentalt. Sån himla tur att man sätter gräns på två veckor nu, hade aldrig orkat en vecka till!
  • MelinaG
    Leeandra skrev 2019-06-16 08:42:39 följande:

    Lycka till idag MelinaG också !


    Tack så jättemycket! Är inne på förlossningen nu, de har tagit hål på hinnorna och nu väntar jag på värkar. Nervös. Så vi blir kvar här tills vi fått en bebis, nu ska man bara klara sig igenom allt också...
  • MelinaG
    Leeandra skrev 2019-06-16 13:03:59 följande:

    Åh, vad spännande! Håller tummarna för att allt går fint nu


    Nu är vi äntligen hemma igen med vår lilla tjej. Denna förlossning var helt tvärtom min första. Blev igångsatt med håltagning på hinnorna kring 11.30, värkar började 12 och 12.30 var de så oregelbundna och starka att jag trodde att jag skulle gå av. Får spinal av läkare som kommer direkt och från den stunden är jag i himmelriket, inget ont från magen och ner. Efter 1,5h total vila berättar barnmorskan att jag är öppen och ska krysta. Krystar då ut barnet fortfarande helt bedövad, helt sjukt att det inte gjorde ont alls! Moderkakan lossade inte så förlossningsläkaren fick ta ut den med sina händer, men jag kände ju inget ändå :) Förlåt för den långa berättelsen, vill bara peppa med att det kan gå väldigt smidigt :) Alla i personalen skrattade och sa att de har aldrig sett en spinal som tagit så bra att man inte har ont ett dugg.

    Men jag förlorade rätt mycket blod, 1,8liter och hon var stor 5kilo och 56 cm så jag är rätt sliten i efterhand med lågt blodvärde, många stygn och hemorrojder från helvetet! Lycka till ni som är kvar!
  • MelinaG
    Anatomy skrev 2019-06-28 18:18:47 följande:

    Vattnet gick i morse. Varit på kontroll nu och värkarna är för glesa så ska hem och vänta. Ny tid imorgon 15.00 om inget hänt i natt. :)


    Åh, vad spännande! Lycka till nu!
  • MelinaG

    I morgon är vår lilla tjej två veckor. Hon är extremt krävande, sover endast en timme i taget (och är dessutom svår att söva), hon tycker inte om vagnen eller bilstolen, heller inte att bli vaggad eller ligga på mage på min mage. Behöver amma henne varken timme, och även där skriker hon och släpper bröstet även om det finns massa mjölk. Tar inte napp och är allmänt missnöjd hela tiden. Ofta skriker hon oavsett vad jag gör.

    Mitt första barn var så otroligt lätt som bebis, sov gott och var nöjd bara man gav mat, bytte blöja och vaggade så det här är lite av en chock och väldigt påfrestande då jag fortfarande också mår dåligt efter förlossningen. Väldigt svårt att få babylyckan att infinna sig och just nu vill jag bara spola fram tiden ett tag då jag hoppas att det blir bättre...

  • MelinaG
    värmlandsjänta skrev 2019-06-29 20:48:08 följande:

    ledsamt att läsa om hur du har det och att förlossningen var jobbig ovanpå det. jättebra att du delar med dig. kanske känns det lite lite lättare när du fått lätta på hjärtat och även läsa om fler som har det lite kämpigt såhär i början? hoppas det känns bättre inom en snar framtid!

    här är en till som har en krävande bebis. inte extremt krävande då hon ändå sover längre perioder än 1h i sträck men vi har också svårt att söva henne och jag liggammar hela nätterna (aj aj mina höfter...). när hon är vaken ammar jag också nästan konstant. som tur är funkar nappen som tröst när hon är mätt! hon ligger aldrig för sig själv utan vill vara nära någon av oss 24/7, därför används inte babynest alls (förutom i vagnen) och inte heller hennes bedside crib. vagnen fungerar bättre och bättre som tur är, men hon måste vara sömnig redan när vi lägger henne där, annars protesterar hon. har provat bärsjalen en gång men fick inte riktigt till det så blev typ avskräckt... som förstagångsförälder är inte självförtroendet på topp och jag är rädd för att göra fel. har iaf som mål att få bärsjalen att funka bra innan jag blir själv med henne här hemma.

    jag försöker fokusera på det som faktiskt fungerar bra och känner stor tacksamhet till att vi är två som delar på ansvaret så gott det går, samt att vi har sommar så det är smidigt att gå ut med vagnen när som helst samt mest gå omkring halvnäck inne då det inte är nån idé att klä varken sig själv eller ungen haha


    Tack alla som svarat, känns mycket bättre nu när man fått lätta sitt hjärta. Jag kan helt klart se ljusglimtar nu och det är lättare också att se att det här inte kommer vara för evigt. Vi har upptäckt att hon tycker om att somna i bärselen i alla fall, så det kör vi stenhårt på nu.

    Börjar också vända lite med det att jag har mått så dåligt. Har varit svag då jag förlorade mycket blod. Vägde mig efter förlossningen och hade då gått ner alla 10kg jag hade gått upp, men sedan fortsatte jag gå ner och gick sedan ner ytterligare fem kilo på 10 dagar vilket nog mest hade med psykiska måendet att göra. Tack för all pepp, det värmde verkligen, är bara att köra på!
Svar på tråden Gravid BF juni 2019, del 2