Inlägg från: Linda2barnsmamma |Visa alla inlägg
  • Linda2barnsmamma

    Gravid BF juni 2019, del 2

    Leeandra skrev 2019-06-21 18:57:48 följande:

    Glad midsommar allihop! Här kom vår Saga väldigt punktligt på BF-dagen igår sent på kvällen, .

    4,3 kg och 53 cm lång liten sötunge, .


    Stor tjeja ... Hoppas att det gick bra. Nu får vi mysa med våra små sagor.. Hihi. Trevlig midsommar
  • Linda2barnsmamma

    Ni som fått era bebisar... Saga är 2 veckor idag och ja blöder fortfarande stora mängder. As jobbigt. Hur är era blödningar / avslag?! Ja blödde först 4 dagsr bara för att sen försvinna, sen kom de tillbaka när hon va 10 dagsr med en störtskur som inte vill ge med sig..

    Va lite nervös för att de kunde va infektion i livmodern, men har ej ont mer en som Mensvärk och de luktar inte illa, mer en vanligt alltså.. Haha

    Men visst, nu kan man ju få infektion ändå utan massa symtom... Urk. Det värsta med hela barndelen är eftervården.... Pratas för lite om det idah...

  • Linda2barnsmamma
    Omstart2019 skrev 2019-06-23 15:51:55 följande:

    Nu snittades ju jag och då är det lite annorlunda, men så här var det för mig med avslaget: Jag blödde bara knappt en vecka, sen kom inte en droppe på en vecka. Sen började jag få väldigt ont i magen typ måndag eller tisdag denna veckan. På torsdagen fick jag ännu mer ont och när jag satt och ammade började det helt plötsligt forsa blod. Skyndade in på toa och då hade jag redan blött igenom byxorna och det hade blivit en fläck i soffan. Efter det blödde jag igenom två nattbindor på max två timmar, och sen stoppade det bara. Det började också göra mindre ont då. Men då hade jag redan pratat med gynakuten och de ville att jag skulle komma in för en koll. Gjorde undersökning och vaginalt ultraljud och allt såg bra ut, så läkaren trodde att det var gammalt blod som behövde komma ut, hade väl tydligen haft något kvar. Det var brunt blod som kom. Dagen efter var smärtan borta. Det var som en liten förlossning, haha.

    Så i mitt fall var det ju ingen fara. Och vad jag förstått är det normalt att blöda rätt länge. Jag var lite orolig om det var normalt att bara blöda en vecka, och när jag googlade hittade jag andra som sa att de blött typ en vecka och sen har det gjort ett uppehåll för att sedan fortsätta några veckor till. Så det kanske är det som hänt dig?


    På mig e det klarrött blod. Inget brunt alls. Så de e ju ändå nytt blod så att säga. Får också ont i magen innan de rinner till.....

    Tänker ju ändå på att ja va inne dagen innan förlossningen då delar av moderkakan lossna.. Om de kan va nått med det. Men ska till BVC med lilltösen i morgon.. tänkte höra där va hon tycker. :)
  • Linda2barnsmamma
    värmlandsjänta skrev 2019-06-23 19:01:29 följande:

    min lilla namnlösing är två veckor nu på tisdag och jag blöder fortfarande men mängden varierar från dag till dag. använde "förlossningsbindor" i 4-5 dagar, sen kunde jag gå över till vanliga man köper i affären. det stannade aldrig av helt men upplevde lite som du att det liksom "tog omtag" för några dagar sen. kommer ganska mycket klarrött blod på pappret när jag torkar mig.

    nån mer än jag som är hemskt förstoppad? dricker nog för lite vatten i värmen + amning :( igår använde jag microlax och när skiten väl kom ut fick jag helt ärligt flashbacks till förlossningen. krystningsvärkar typ... fyfan! hoppas jag är ensam om detta.


    Ja använde också deras Bindor i ca 5 dagar för att sen allt försvann... Sen kom de tillbaka när lillfisen va 9 el 10 dagar gammal. Som en flod. Också när ja satt och amma.. Fick ruskigt ont i magen innan, tänkte att de kanske va en eftervärk, men sen kom blödningen som sagt...

    Har nu som kraftig mensvärk emellanåt, och blöder fortfarande klarrött.

    Ja använder mig av laxoberaldroppar.. Kanon droppar.

    Iom att ja har försvagade slidväggar så vill ja inte ta i alls just nu. Min urinblåsa åker ner så de räcker ändå just nu. Haha.. Fräscht när man får trycka tillbaka den upp när den sjunker ner.. Speciellt om ja gått i några minuter..
  • Linda2barnsmamma

    Ja blöder fortfarande färskt blod... Så vidrigt. Vet inte om ja ska ringa upp för rådgivning iom att blödningen slutade o sen kom tillbaka som en fors o inte slutat en..

    Tyngdkänslan är också jobbig, men de e mer som att det är urinröret som är svullet o känns av i öppningen, som om den sjunkit ner lite?! Har inte vågat tittat efter en. Haha

    Känner ni av Tyngdkänslan eller e de bara ja?

  • Linda2barnsmamma
    Omstart2019 skrev 2019-06-26 12:18:56 följande:

    Jag tycker du ska ringa om du är orolig! Säkert ingen fara, men om inte annat så för att lugna dig själv. Jag har ingen koll på hur länge blodet normalt är rött, men du hade ju också blödningar i slutet av graviditeten så vem vet.


    Det har gått lite mer åt det mörka hållet nu. Så kanske börjar bli lite bättre. Ja kanske blöder mer pga att delar av moderkakan lossnade då dagen innan.. Kanske är några fler sår där inne en vad det ska vara.

    Tänkte på om de kan bero på mitt framfall ja har att de stoppar upp blödningen för att sen när ja tryckt tillbaka urinblåsan komma ut efter. Kanske... Haha

    Men återkommer det klarröda eller att de börjar lukta o ja får ont i magen så ringer dit o hör med dom :) det är ju ändå bara drygt 2 veckor sen hon föddes så blödningarna kan ju komma o gå..
  • Linda2barnsmamma
    Leeandra skrev 2019-06-28 14:23:51 följande:

    Min Saga är en vecka nu och jag tycker att blödningen kommer och går, även utan framfall. I princip inget på flera timmar och sen kommer det en skur, lite jobbigt om jag inte är hemma.


    Ja sådär har ja med. Tror ibland att det slutat, sen gör man något eller lyfter nått lite tyngre så kommer skiten igen.. Haha

    Hur mår hon då tösen? :) min lilla älskar o sova.. Haha.. 21 - 03.30 första omgången o sedan mestadels av dagen..

    Börjar väl få en lite mer rutinerad vardag nu med alla barn hemma o mannen som jobbar. Men han jobbar bara 3 veckor sen e han ledig 6 veckor.
  • Linda2barnsmamma
    Anatomy skrev 2019-06-28 18:18:47 följande:

    Vattnet gick i morse. Varit på kontroll nu och värkarna är för glesa så ska hem och vänta. Ny tid imorgon 15.00 om inget hänt i natt. :)


    Heja heja!! hur går det? Hänt nått mer sen igår?
  • Linda2barnsmamma
    MelinaG skrev 2019-06-29 11:23:50 följande:

    I morgon är vår lilla tjej två veckor. Hon är extremt krävande, sover endast en timme i taget (och är dessutom svår att söva), hon tycker inte om vagnen eller bilstolen, heller inte att bli vaggad eller ligga på mage på min mage. Behöver amma henne varken timme, och även där skriker hon och släpper bröstet även om det finns massa mjölk. Tar inte napp och är allmänt missnöjd hela tiden. Ofta skriker hon oavsett vad jag gör.

    Mitt första barn var så otroligt lätt som bebis, sov gott och var nöjd bara man gav mat, bytte blöja och vaggade så det här är lite av en chock och väldigt påfrestande då jag fortfarande också mår dåligt efter förlossningen. Väldigt svårt att få babylyckan att infinna sig och just nu vill jag bara spola fram tiden ett tag då jag hoppas att det blir bättre...


    Vår flicka blir 3 veckor i morgon. Dock är hon nöjd bebis. Sover 6 timmar under natten i sträck, sedan äter hon va tredje timma efter det. Är väldigt trött ändå, så kan förstå din känsla då med en lite mer krävande bebis. Ja hoppas det blir bättre vartefter för er.

    Mår också lite sisådär fortfarande, har framfall så de har varit lite jobbigt med Tyngdkänslan, men börjar bli lite bättre. O dessa blödningar o mensvärk liknande smärtan. Nä tycker som ja sagt innan att det pratas allt för lite om eftervården.. Borde vara med uppmärksamt, både med förlossningsskador och mående efter en förlossning.
  • Linda2barnsmamma
    Anatomy skrev 2019-06-30 06:50:38 följande:

    Igår kom min lilla bebis äntligen! På BF+10. Strax efter 19.00 kom en liten tjej.


    Så mysigt. Hoppas allt gick bra. Vad vägde hon?
Svar på tråden Gravid BF juni 2019, del 2