Inlägg från: Linda2barnsmamma |Visa alla inlägg
  • Linda2barnsmamma

    Gravid BF juni 2019, del 2

    Anatomy skrev 2019-06-30 09:16:36 följande:

    Hon väger 3500 g och är 53 cm lång.


    OH så mysigt. Våran saga är 3 veckor idah. Tiden går så fort i början. Njut massa och mys med varandra
  • Linda2barnsmamma

    Har alla fått sina små eller e de någon som väntar på sin lilla bebis fortfarande?

    Måste säga att den här tråden har gett mig så mycket positiv inverkan på massor. Har varit så skönt att kunna gå in o skriva, gnälla av sig, fråga om råd och dela tankar.

    Vill bara säga att ja hoppas denna tråd hålls vid liv framöver :)

  • Linda2barnsmamma
    Syndrom skrev 2019-07-01 09:10:26 följande:

    Jag väntar ^_^

    BF+2 idag, men det var väntat att gå över. Känns inte som något är på gång heller. Bebisen ligger fortfarande väldigt högt upp, får sitta bakåtlutad ibland för det knôr så på revbenen haha.


    Okej, men då e de snart din tur ja kände heller inget innan. Så de kan komma från ena minuten till den andre.. Hihi

    Ja visst är det skönt när de sparkar vid revbenen.. Saga är 3 veckor o ja är fortfarande öm lite överallt i magen där hon låg o sparka som mest.
  • Linda2barnsmamma
    LillaMy08 skrev 2019-07-01 14:26:47 följande:

    Hur går det för alla med era nya små människor? :)

    Vår tjej är snart hela 6 veckor gammal! Hon har gått upp nästan 1.5 kg och vuxit hela 5 cm. Hon är verkligen det finaste jag någonsin sett. Vi har båda fått några medvetna leenden, och det är ju verkligen det bästa som finns.

    Dock har hon haft problem med magknip, mycket gaser och mycket gråt. Vilket har inneburit väldigt lite sömn, visst blir man verkligen knäpp av sömnbrist?! Så vi har haft en ganska tung första månad, men som det verkar nu så är det på bättringsvägen och vi har haft två bättre veckor. Nu somnar hon 22 på kvällen, äter vid 03-04 och sover sen till 06. Då får hon komma över till vår säng och mysa till 08 och då är det frukost. Känns såå mycket bättre! På kvällen kommer det oftast en period med magknip och otröstlig gråt, men varar max en timme nu jämfört med tidigare då det i stort sett var all hennes vakna tid.


    Oj va tiden gått fort. saga är 3 veckor.. Men hon sover mest hela tiden så länge storebror inte nyper henne i fötterna. Haha.

    Ni kanske får en liten knubbig tjeja.. Vår näst äldsta vägde 11 kilo när hon va 7 månader.. En riktig bastant tjej va hon. Nu är tähon 8 år o väger 20 kilo.. så ändrat de kan bli..

    Har ni testat Pysventilerna?! Använde de på sonen o de funkade kanon mot gasorna

    Då sover våra liknande tider. Saga somnar runt 21 och vaknar kl 03 oftast för käk. Och sedan mellan 5.30 o 06 ganska skönt faktiskt.

    Ja hoppas hon blir bra i magen snart lilltösen :) vad heter hon förresten :)
  • Linda2barnsmamma
    LillaMy08 skrev 2019-07-01 19:00:11 följande:

    Ja, det kan hon nog bli. Hon väger nu 4.6 kg :)

    Ja, pysventilerna har gjort under tillsammans med sempers magdroppar och massage. Sen har vi fått testa oss fram till rätt ersättning då mjölken inte riktigt rann till för mig. Hon heter Rebecca vår lilla tjej. Saga var otroligt fint!


    Okej våran vägde 3, 6 förra måndagen. Ska i morgon igen. :)

    Ja dom e kanon. Dock har sempers magdroppar gett alla mina barn mer gaser en de hade innan vi började.. Men kanske e de som har känsliga magar.. :) vi ger Nan sensitive till Saga. Ja får bara mjölk i ena bröstet pga av ärrvävnad i vänster bröst.

    Sensitive e den som funkat bäst till alla mina.
  • Linda2barnsmamma
    Anatomy skrev 2019-07-01 22:24:10 följande:

    Jag kan inte amma. :( Min dotter är två dygn nu och har gått ner 300 gram hittills.

    Hon ammade nästan direkt hon kom ut kl 19.. Kom då råmjölk.

    Ammade i stort sett hela natt nr 1. Kom råmjölk men mindre. Hon sov nästan inget men bajsade 3-4 gånger.

    Dag 1 sov hon 4 timmar i sträck och sen dess har det inte fungerat. Vi har ammat och ammat och ammat. Hon blir jättetrött och arg men kan inte sova.

    Natt nr 2 fick hon 20 ml stöddos och sov sen 3 timmar. Är nu hemma med två blå-lila bröstvårtor som pulserar och en upprörd bebis.

    Ringde BB som rekommenderade att testa amningsnapp, pumpa, handmjölka och kämpa. Men jag kan inte få fram någonting över huvudtaget. Inte en enda droppe. Inte konstigt hon är trött som hon kämpat.

    Ringde BB igen så nu har hon fått 20 ml Semper nr 1 med kopp och spruta. Sover som en stock hos pappa, har bajsat och är helt nöjd. Ska nu ge henne 30 ml var 3:e timma i nappflaska och sen diskutera det på återbesöket som är onsdag morgon.

    Kan vara det att jag gjort en bröstförstoring men tycker ni annars att jag ger upp för lätt? Är inte så viktigt för mig egentligen. Hade varit bra med ev hjälp inför viktnedgång bara. Min man är mest glad för han vill mata han också.


    Kämpa om DU vill, inte för att bm och andra säger det. Ja ammade 1 vecka, pumpade 1 vecka, och ger nu enbart ersättning (Nan sensitive 1) till Saga.

    Ja har ärrvävnad i vänster bröst så får ingen mjölk där. Så kände att ja kämpade och pumpade o gav i flaska så ja va helt öm i händerna och brösten.

    De på BB visste om min problematik med amningen då det varit så med alla barnen utom ett av dom. De sa att ja skulle känna efter helt själv och göra valet själv.

    Personligen tycker jag det är sån frihet just nu att kunna ge flaska då min man kan va lika delaktig och ja kan vara mer med min son under kvällen.

    Vet att amning är det bästa, men mår man inte bra av det, kämpat ihjäl sig eller att det inte fungerar så ska man INTE känna skam eller att man misslyckas.

    Du gör det du tycker känns bäst heja dig.
  • Linda2barnsmamma
    Anatomy skrev 2019-07-02 09:22:12 följande:

    Tack så mycket! Hon är så nöjd och sover jättebra samt att min man är så lycklig över att kunna ge henne mat så det är inget att tveka om. Mätt och nöjd bebis, glad pappa och en mamma som fått sova 3 timmar sammanhängande två gånger i natt.


    Så härligt så länge det känns bra för er så ska ni göra som ni vill.

    Ja visst är det skönt när man får sova mer en 1 timme i sträck.. Hihi

    Saga sover oftast från 22 - 03, o sen från 03.15 - 6.30 sen brukar ja sova en stund på förmiddagen med henne o sonen. Har gjort så dom sover samtidigt på förmiddagen. Så det är skönt.

    Mår du bra o så efter allting nu då?? :)
  • Linda2barnsmamma
    Syndrom skrev 2019-07-02 10:44:46 följande:

    Vaaa, fortfarande öm? Haha, vad de ställer till det de små ^_^ Jag hoppas att det kommer igång av sig självt denna gången. Gärna denna veckan, foglossningen blir ju bara värre och värre.


    Haha ja men de e nog för ja fick en fraktur med barn nr 2.. Hon sparka så dant att de gick sönder .. Sen barn nr 3 va också på vänster revben o nu nr 4 också.. Förstår inte varför de inte kunde byta sida.. Haha

    Ja ja vet hur de e med foglossningen.. Känner av den ganska mycket fortfarande, men de kan ju ta tid innan den försvinner.. Tyvärr.. Blä
  • Linda2barnsmamma
    franksmatte skrev 2019-07-04 08:06:36 följande:

    Jag måste berätta något jag upptäckte igår och fick rejäl ångest över. Jag hade tagit en fin sovbild på Bob i sovrummet i halvdunkel. Den hade jag skickat till vänner, kollegor o h kunder. " här är tillskottet, titta så söt"

    Igår, när jag skulle skicka bilden till en tjejkompis så trycker jag upp bilden i mobilen och märker att det är något konstigt nere i ena hörnet . Tror ni inte jag har fått med bröstvårtan! Ångesten som infinner sig är obeskrivlig, fort började jag i panik gå igenom alla sms, och när förskräckelsen är bekräftad att bilden har gått iväg till kollegor och kunder så satt jag med handen för munnen.


    Haha oj, förlåt men nu gjorde du min dag .. Har själv gjort det där.. Pinsamt men de går över.. Haha...

    Någon som påpekat bilden? Kan ju va att dom inte sett det heller
  • Linda2barnsmamma
    Anatomy skrev 2019-07-05 05:42:39 följande:

    Kommer säkert ångra att jag säger det här men jäklar vad ett spädbarn sover. :) Hon är vaken typ 2-3 timmar totalt.


    Haha ja Saga var bara vaken när hon skulle äta de första 2 veckorna.. Resten sov hon.. Nu är hon desto mer vaken.. natten sover hon bra, dagarna är hon mer vaken.

    Idag ska vi till hörselkontrollen. :)
Svar på tråden Gravid BF juni 2019, del 2