Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Antisemitismen inom vänstern, varför?

    Rataxes skrev 2023-06-01 13:32:45 följande:

    Shariasåssen får alltså bara ta timeout från utrikesutskottet fram till årsskiftet, sitter kvar i riksdagen som om ingenting hade hänt, får beröm av Strandhäll för att vara en god såsse. Det är klart han får beröm, han är ju antisemit...


    S skyndar sig långsamt med sin nya profilering men tydligen ska vi numera ha individer i den svenska politiken som frotterar sig med ledargestalter som har kopplingar till terroristorganisationer.

    Jamal El-Haj ska naturligtvis ut ur svensk politik och övervakas av SÄPO så länge som han vistas i Sverige, jag ger honom dock eloge för att inte hymla.

    All heder åt fiskar som simmar men de har givetvis lite gemensamt med ett land som - iallafall på pappret - består/ska bestå av fåglar som flyger.
  • Digestive
    Padirac skrev 2023-06-02 11:45:32 följande:
    Jag tror du skarvar riktigt ordentligt nu . - eller har du belägg för dina påståenden.. nää

    www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/riksdagsmannen-jamal-el-haj-s-tar-time-out

    "Socialdemokraternas Jamal El-Haj från Malmö tar time out från sina uppdrag i utrikesutskottet efter att han deltagit i palestinsk konferens.

    ...

    Beslutet är en konsekvens av att Jamal El-Haj besökte den Europeiska palestinska konferensen i Malmö, som övriga socialdemokratiska ledamöter avråddes från att delta.


    ? Vi har haft samtal och det är viktigt att ha en dialog med ledamöterna. Partiet ville inte att vi skulle medverka och han valde ändå att delta, säger gruppledaren Lena Hallengren till Ekot.

    .
    ..


    ? Nu kommer Jamal ha en time out i sitt uppdrag som suppleant i utrikesutskottet åtminstone året ut och sen får vi se, säger Lena Hallengren.


    SVT Nyheter Skåne har under flera dagar sökt Jamal El-Haj för en kommentar, men han har inte återkommit.


     


    ? Jag kommer inte acceptera att förknippas med Hamas. Det känns givetvis orättvist att bli bestraffad på grund av att jag stod upp för mig själv och mina demokratiska värderingar, skriver El-Haj i en facebookupdatering på onsdagseftermiddagen."


    Jag kan inte se några felaktigheter men du kan alltid vara mer specifik om du känner att du är något på spåren.
  • Digestive
    klyban skrev 2023-06-02 11:03:41 följande:

    Behöver inte ens försvara S, då när det uppdagades vem som kom, så berättade det att vi ska inte delta.
    En gjorde inte och får nu konsekvenser.
    Vad i detta är så svårt att ta in för dig?


    Är det så enkelt det inte passar din agenda?
    Men återkom gärna den dagen där S gör annat, men intressanta är att med Lars så försvars det med näbbar och klor och här redan konsekvenser.

    Det är en MYCKET berättande skillnad, men du säger du höger och SD eller Lars för den delen ALDRIG NÅGONSIN kan göra fel, och här har vi S som sagt nej vi ska inte gå, och en struntade i detta och gick ändå och redan konsekvenser.


     


    Mycket berättande är skillnaden, och det verkar reta dig svårt att S avrådde.
    Så svårt att du ser saklighet som ett försvar, medans saklighet berättar vad som skett och sure det i sig kan man kalla försvar semantiskt.
    Dock berättar det vad som skett, och det verkar reta dig sjukligt svårt att S avrådde.


    Sånt är EXTREMT perplxande, och riktigt intressant att se och uppleva och hur du inbillar dig någon skulle gå på det också.


    Det är inte svårt att ta in faktumet att S anser att vi ska ha individer i den svenska politiken som frotterar sig med ledargestalter som har kopplingar till terroristorganisationer.

    Men visst blir man lite perplex. Det går fort nu med radikaliseringen, som en del brukar skiva till andra här.

    Lars Adaktusson legitimerade inte tveksamheterna vid sitt konferensbesök till skillnad från Jamal El-Haj.

    ----------------------------------

    Aja, för att bidra med lite nyans så var Aftonbladet riktigt fula i sin rubricering gällande artikeln om det här:

    Rubrik: El-Haj slår tillbaka efter konferensen: "En sådan dröm"

    Taget från ett utklipp ur hans tal: "Den här konferensen handlar om min mammas rätt att få återvända till sitt hem i Palestina. Det finns inget i världen som kan få mig att avstå från en sådan dröm"

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/APkmwz/el-haj-slar-tillbaka-efter-konferensen-en-sadan-drom

    Riktigt vidrig journalistik. Oavsett vad så ska hans ord inte förställas så att det ser ut som att enbart konferensbesöket var en dröm.

    Fy fan, jag ser nu att man även gör det i ingressen:

    Mot partiets avrådan deltog riksdagsledamoten Jamal El-Haj (S) på en konferens där ordföranden pekats ut som en ledarfigur för terrororganisationen Hamas.
    Nu svarar han på kritiken.
    "Det finns inget i världen som kan få mig att avstå från en sådan dröm", skriver El-Haj på Facebook.


    Aftonbladet. 🤮 Måtte Peter Schwartz slå lilltån i kontorsstolen varenda arbetsdag månaden ut.

  • Digestive
    Padirac skrev 2023-06-02 18:00:15 följande:
    Du skriver att S långsamt profilerar sig mot att ha politiker som frottera sig med politiker. Och samtidigt tvingas politikern av partiet att ta timeout och utesluts från arbete i utskott mm. Efter timeouten är politikerna framtid oviss enligt partisekreteraren. 

    Är det senare ett stöd för det förra?  Hur kommer du fram till det?

    Jag tror inte jag är något på spåret, jag tror inte heller att du är något på spåret. Jag tror att något helt annat försiggår.. radikaliseringen går fort nu
    Ok. Magdalena Andersson hälsar iallafall att det bara är att köra på:

    Partiledaren säger dock att det är fullt möjligt för El-Haj att återvända till utrikesutskottet i framtiden och att han inte lämnar sitt jobb i riksdagen.
    - Jamal kommer att arbeta i riksdagen så det är klart att han ska ha ersättning, säger Magdalena Andersson.

    https://www.svd.se/a/XbJmEn/jamal-el-haj-s-tvingas-ta-timeout

    Ja, ibland går den så fort att det spårar ur. 🛑🚧🛑
  • Digestive
    klyban skrev 2023-06-02 19:01:30 följande:

    Vi står med ett faktum att S avrådde medverkan när det uppdagades så avrådde man deltagande, en struntade i detta och det fått konsekvenser,
    Det berättar en som S, och att ditt narrativ är stendött.


    Digestive skrev 2023-06-02 18:44:16 följande:
    Ok. Magdalena Andersson hälsar iallafall att det bara är att köra på:

    Partiledaren säger dock att det är fullt möjligt för El-Haj att återvända till utrikesutskottet i framtiden och att han inte lämnar sitt jobb i riksdagen.
    - Jamal kommer att arbeta i riksdagen så det är klart att han ska ha ersättning, säger Magdalena Andersson.

    https://www.svd.se/a/XbJmEn/jamal-el-haj-s-tvingas-ta-timeout

    Ja, ibland går den så fort att det spårar ur. 🛑🚧🛑

    Ditt citat berättar du missar helt vad maggan säger.


    Hon säger att Jamal El-Haj får arbeta kvar i riksdagen vilket räcker för mig.

    Som sagt: S anser att vi ska ha individer i den svenska politiken som frotterar sig med ledargestalter som har kopplingar till terroristorganisationer.

    🤷
  • Digestive
    Padirac skrev 2023-06-03 09:49:37 följande:
    Nu kan ju inte riksdagspartier sparka ut riksdagsledamöter från riksdagen. De som är invalda sitter kvar under sin mandatperiod.

    Som sagt - du verkar ha gott om hö att bygga halmgubbar med 
    Vem är hon som meningen syftar till samt vilka talar hon för i det här fallet?

    Hur dum du än spelar så förvandlas inte faktum - S anser att vi ska ha individer i den svenska politiken som frotterar sig med ledargestalter som har kopplingar till terroristorganisationer - till en halmgubbe.

    Det enda du gör är att självrapportera om att Ss agerande behöver försvaras - att agerandet inte var tillräckligt moraliskt/bra/hårt/whatever för att du helt enkelt ska kunna stå upp för det.

    När partier radikaliseras så lämnas en del efter i smoggen, svårare än så är det inte.
  • Digestive
    Padirac skrev 2023-06-03 21:37:29 följande:
    Du har inte gett argument för sitt påstående, 
    El haj har av partiet S tvingats avstå från sina riksdagsuppdrag. Om han får tillbaks dem eller inte vet vi inte förrän efter årsskiftet. Samma med medlemskapet.

    För att baserat på det som presenterats dra slutsatsen att S anser att svenska politiker ska frottera sig med terrorister behöver du ha ett uttalande om just det eller se in i S företrädares sinnen för att avgöra vad de anser.  

    Du presenterar illa underbyggda slutsatser och spekulationer. Det handlar inte om att försvara annat än lite hederlighet i argumentationer.  
    Så han får inte stanna kvar och arbeta i Riksdagen som ett riksdagsledamot för S? Det vore ju toppen i sådant fall! 😀

    Du övertolkar ska ha. Det hade säkert varit jätteviktigt att vara mer noggrann om jag hade författat ett juridiskt dokument.

    I själva verket har jag lämnat osagt hur många individer i den svenska politiken som frotterar sig med ledargestalter som har kopplingar till terroristorganisationer som S anser att vi ska ha - det kan vara X till antalet men som allra minst Jamal El-Haj (om du faktiskt inte har glada nyheter att komma med, se högst upp).

    Jag kan dock också leka språkjonglerare och ställa dig frågan:

    Kan du garantera att Jamal El-Haj (eventuellt, se högst upp) förblir den enda individen i den svenska politiken som frotterar sig med ledargestalter som har kopplingar till terroristorganisationer som S anser att vi ska ha, eller var din invändning egentligen helt meningslös?
  • Digestive
    Padirac skrev 2023-06-03 23:16:23 följande:
    Ok, du är lite ovarsam med dina formuleringar.

    Det finns fler politiker som frotterat sig med grå vargarna, fascister, nazister, kommunister ,leninister, stalinister och säkert terrorister också.

    Jag kan inte garantera någonting av det du begär. Men igen så spekulerar du.. och använder dessa spekulationer som argument för vad någon vill eller inte vill. Det enda dessa spekulativa argumenten visar är vad du vill att andra ska anse.. 

    Spekulativa argument är inte samma sak som att vara ovarsam med formuleringar eller ordval, oavsett du försöker uttrycka dina tankar, åsikter eller författa ett juridiska dokument.   

    Detta spekulerande är du inte ensam om, det finns någon etnonationalist här i trådarna som försöker använda spekulativa argument för att skuldbelägga de ideologier som inte stödjer etnonationalismen. 

    Spekulationerna gränsar till och omfattar tanken att ingenting är sant och allt är möjligt... det som är den postsovjetiska typen av desinformation som omfamnats av alt right, SD och andra som går ärenden åt de som vill destabilisera demokratier eller själva vill destabilisera demokratier.
    Jag inser att du gav mig falska förhoppningar. 😔

    Det finns inga spekulationer i kritiken och formuleringen var inte ovarsam på något vis. Jag kan som sagt jonglera med språk, alltså utan att tappa bollarna, vilket du märker när jag gör om kritiken till en fråga genom att enbart skifta två ord med varandra:

    Kritiken: S anser att vi ska ha individer i den svenska politiken som frotterar sig med ledargestalter som har kopplingar till terroristorganisationer.

    Frågan: Anser S att vi ska ha individer i den svenska politiken som frotterar sig med ledargestalter som har kopplingar till terroristorganisationer?

    Svaret är: Ja, för annars hade Jamal El-Haj inte fått arbeta kvar i riksdagen som ett riksdagsledamot för S.

    Du kommer inte kunna svara nej på den frågan så länge som Jamal El-Haj arbetar kvar i riksdagen som ett riksdagsledamot för S - helt oavsett vad du tycker och tänker eller gestikulerar om formuleringen - taskigt läge, inte sant?

    Visst finns det det och jag anser att samtliga (som inte har ett demokratiskt invalt parti med samma åsikter som dessa reflekterar) ska ut ur svensk politik men det verkar varken du eller S tycka (men det kanske beror på innehållet i föregående parentes, för att faktiskt spekulera).

    Aja, orka. Utslagningsfråga: Anser du att vi ska ha individer i den svenska politiken som frotterar sig med ledargestalter som har kopplingar till terroristorganisationer?
  • Digestive
    Padirac skrev 2023-06-04 00:49:17 följande:
    Det du kallar för jonglerande med ord verkar vara ett jonglerande med sakfrågor.

    Det är fortfarande inte möjligt för S att utesluta någon ur riksdagen. 

    Att el haj deltagit i konferensenen betyder inte att S anser att vi ska ha individer som frotterar sig med terrorister inom politiken.  Tvärtom S ansåg att ingen från S skulle delta. 

    Du drar för långtgående slutsatser av de premisser du presenterar.  Spekulativa argument. 
    De kan utesluta honom från partiet men tydligen hör han hemma där och det finns inte så mycket mer att säga om saken - i svensk politik hör han tydligen hemma, om man frågar S. 🤷

    Anser du att vi ska ha individer i den svenska politiken som frotterar sig med ledargestalter som har kopplingar till terroristorganisationer?
  • Digestive
    Padirac skrev 2023-06-04 09:56:54 följande:
    Ytterligare fakta behöver komma upp på bordet innan drevet får rätt.

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/VPkw9V/jamal-el-haj-s-gick-pa-konferens-med-utpekad-hamas-ledare-nu-vill-partikamrater-att-han-lamnar-riksdagen
    Det förvånar mig inte att många övriga partimedlemmar har annat att säga än partiledaren och de som hon tog aktuellt beslut med.

    Vilka krafter som vinner i slutändan är en sak och hur partiledaren redan har ställt sig är en annan.
    klyban skrev 2023-06-04 12:40:00 följande:

    Så det är där du slutar lyssna eller bry dig om sakligheten?
    Och för den delen inte bryr dig om nått före heller för den delen.


    Och sen det mest intressanta, de kan inte göra något åt hans riksdagsplats alls, det kan bara folket göra.
    Är det medvetet du gör dessa fel?


    Jag är medveten om att S kan utesluta Jamal El-Haj men att partiledaren, samt beslutsfattarna omkring henne, anser att vederbörande ska få vara kvar i partiet/svensk politik.

    Vi får som sagt se vilka krafter som vinner i slutändan.
Svar på tråden Antisemitismen inom vänstern, varför?