• Anonym (jag)

    Varför verkar "jag hatar män" vara vanligare än "jag hatar kvinnor"?

    Ignoramus skrev 2019-07-03 14:31:15 följande:

    Jag antar att du är en man?


    Och med det menar du vadå?

    Ska en persons åsikter värderas olika beroende på vilket kön personen har?
  • Anonym (jag)
    Anonym (m) skrev 2019-07-03 17:33:07 följande:
    Jaså, du har ju själv skrivit att det handlar om varför kvinnor skriver att de hatar män men aldrig tvärtom. Så visst handlar det om både kvinno- och manshat. Läs din egen rubrik.

    Ännu mer övertygad om att du bara vill provocera.
    Eller så vill han ifrågasätta men vissa tycker att det är provocerande för att de känner sig träffade?

    Personligen tycker jag det är betydligt mer provocerande att vissa kvinnor kan öppet deklarera att de hatar män och det bemöts positivt av många andra kvinnor. Det tyder väl i så fall på ett utbrett manshat i samhället. Varför skulle man annars jubla åt en sån sak?
  • Anonym (jag)
    Anonym (m) skrev 2019-07-04 01:31:42 följande:
    Bitter? Inte de minsta. Jag är kvinna, jag hatar inte män, och har inga sådana i min närhet heller, har heller inte några kvinnohatare i min närhet.

    Däremot verkar här vara många missnöjda (män?) i tråden, som upplever hat från kvinnor. Nu har ingen presenterat några övertygande bevis, så de trollar säkert. Men det kan inte vara roligt att gå omkring och vara orolig för allt kvinnohat som florerar på vissa arbetsplatser.
    Annars har det ju postats exempel på kvinnor som öppet säger att de hatar män i media, men jag förmodar att det spelar nog ingen roll hur många exempel som postas så kommer du inte se dem ändå och fortsätta envisas med att påstå att allt som inte lirar med det du tycker är trolleri och exempel på kvinnohat. 
  • Anonym (jag)
    Anonym (MänSomGillarKvinnor) skrev 2019-07-04 01:56:53 följande:

    Jag är man, jag hatar inte kvinnor, och har inga sådana i min närhet heller, har inga manshatare i min närhet heller.


    Däremot verkar det finnas väldigt många missnöjda män OCH kvinnor här på familjeliv. Massvis av frustrerade män och kvinnor som klagar på varandra och beskyller varandra för allt möjligt.

    Skillnaden är att när jag lyfter blicken och tar mig ut i verkligheten, så försvinner dessa män. Deras ord syns inte i tidningar eller i TV:n. Deras ord syns inte i riksdagen. Det är svårt att överhuvudtaget hitta deras ord där ute, de verkar i skuggan. Vill man däremot läsa vad frustrerade kvinnor (eller "allierade" män) har att säga, att beskylla män för, vare sig det är, våld, "mansnormen", patriarkatet eller vad nu just den dagens manliga synd är. Ja då är det i princip bara att öppna en av våra största dagstidningar.


    DET ÄR SKILLNADEN. Det är EN frustrerad, kritisk och högljudd röst som ständigt hörs därute. Här ute på nätet där entrism, konsensus och trånga korridorer ger vika för anonymitet. Här får du helt plötsligt två olika röster, röster med olika synvinklar och olika erfarenheter. Visst är det underligt...


    Håller med om det du skriver, men om vi ska vara riktigt ärliga så brukar trådarna hålla hyfsad god ton tills feministerna kommer in och börjar yla om kvinnohat, bittra män, tragiska män, troll, etc..... vilket de sen såklart kategorisk förnekar skulle vara en nedlåtande syn på män Oskyldig

    Det är ju uppenbart att vissa personer HAR en väldigt nedlåtande syn på män som de rättfärdigar med diverse "anledningar" som patriarkat, kvinnohat, mansnorm, etc...och det sker inte bara här utan överallt i samhället. Tredje vågens feminism har trotts allt fått massiv kritik världen över.
  • Anonym (jag)
    Ignoramus skrev 2019-07-04 10:24:48 följande:

    I exemplen som postats har de ju förklarat precis vad de menar, om man läser artikeln och inte rubrikerna. Sluta med halmdockorna.


    Det är som sagt DINA tolkningar, om en person öppet säger att hon hatar män så utgår jag från att hon menar det, och det kommer inte förändras av att DU försöker släta över det med dina egna tolkningar och bortförklaringar.

    Så nej, jag kommer inte tolka saker som du behagar bara för att du säger det. Du borde snarare sluta förklara för andra hur de ska tycka och tänka.
  • Anonym (jag)
    Ignoramus skrev 2019-07-04 14:16:12 följande:

    Ärligt? För att män är så vana vid att stå oemotsagda.


    Nja, fast nu ratar ju både män OCH kvinnor feminism. Enligt ditt resonemang borde ju alla kvinnor vara feminister och så är det ju inte. En majoritet av kvinnorna kallar sig inte feminister. Vad tror du det beror på?
  • Anonym (jag)
    Ignoramus skrev 2019-07-04 17:47:45 följande:

    För att de också har vuxit upp i ett patriarkat. Jag vet inte hur många gånger jag har kommit clean med att jag också har känt ett kvinnoförakt och vältrat mig i kamratlig manlig uppskattning under hela uppväxten. ?Jag är inte som de där andra tjejerna?

    Så jag vet hur blind man kan vara, utan att för den sakens skull göra något konkret av kvinnoföraktet...


    Det där patriarkatet som du inte kan bevisa existerar menar du?

    Så kort sagt det du säger är radikalfeminister (en pytteliten minoritet) är de enda som ser sanningen och den stora majoriteten av alla kvinnor är bara okunniga?

    Inser du inte själv hur irrationellt och nedlåtande det är att idiotförklara majoriteten av världens kvinnor för att de inte accepterar just din ideologi?
  • Anonym (jag)
    Ignoramus skrev 2019-07-04 18:16:40 följande:

    Haha jag idiotförklarar inte de som är omedvetna av patriarkatet. Det är inte så konstigt, det handlar ju om en rätt gedigen hjärntvätt. Jag idiotförklarar de som vet hur det ligger till och ändå inte är feminister ;)


    Jasså? Du säger ju att de är hjärntvättade och förstår därför inte bättre. Det är väl att idiotförklara dem?

    Ok, så alla som inte håller med om hur saker "ligger till" men inte håller med din ideologi är idioter? Din ideologi är den enda rätta?
  • Anonym (jag)
    inteok333 skrev 2019-07-04 18:24:17 följande:
    Men dömer du själv ut alla feminiiter för vad denna lilla grupp säger alltså?
    Det gör man absolut om resten av feministerna tar denna "lilla grupp" i försvar.
    Om man inte vill bli sammankopplade med dem får man börja visa det.
  • Anonym (jag)
    Benny Retro skrev 2019-07-05 11:09:39 följande:
    Någonstans kan man säkert skratta åt eländet ovan. Men eftersom det är något som du själv hittat på och dessutom anklagar Ignoramus för att vara verklighetsfrånvänd så får du nöja dig med vad du redan har - en smutsig och ful självbild.
    Istället för att ge dig på folk som inte delar dig åsikt med idiotiska saker som "smutsig och ful självbild" så vore det kanske bättre om du hellre skriver vad du själv tycker om Ignoramus argument?

    Håller du med henne om patriarkat och icke feministiska kvinnors okunskap?
Svar på tråden Varför verkar "jag hatar män" vara vanligare än "jag hatar kvinnor"?