• Sirest01

    Vi som försökt bli med barn i minst 8 månader

    Hej vi har försökt sen i augusti förra året. Jag har ingen egen ägglossning eller mens, har pcos troligtvis. Just nu har jag Provera, tagit det sen i april, testade med en månads uppehåll men fortfarande ingen egen äl. I höst ska jag tillbaka till gyn läkaren och då får vi se vad som händer. Min sambo och jag tar det lugn nu under sommaren och myser när vi känner för det. Men jag mår dåligt psykiskt då jag längtar efter en bebis som bara den och jag har kompisar som ska ha barn och min syster ska ha i augusti. Jag har ställt in mig på att jag kommer nog inte få barn, kan inte ens föreställa mig själv med barn längre.

  • Sirest01
    Pepsin skrev 2019-07-18 14:43:36 följande:

    Heej! Fy så deppigt... <3 försök tänk positivt! Det borde väl gå på något sätt? Typ ivf? Om du först får massa bra medicin för att främja äggproduktionen :) jag har verkligen noll koll på denna djungel... men håller verkligen tummarna för er! Vi har tur som bor i ett land som kan sånt här! Tappa inte hoppet <3


    Jo förhoppningsvis finns de tnågot som kan hjälpa mig men jag väntar till hösten, just nu vill jag bara ta det lugnt och ha en paus under sommsren/semestern, försöka tänka på annat. Jag har inte så stor koll heller försöker läsa på så mkt som möjligt men det finns så mkt info! Tack!
  • Sirest01
    Anonym (31) skrev 2019-07-21 14:03:33 följande:

    Läste dina inlägg och berördes. Det kan vara riktigt tufft att både våga tro och försöka fast ändå inte längta för mycket. Jag hoppas verkligen att ni får hjälpen ni behöver <3 kanske är en ledig sommar är vad ni behöver för att det ska ge med sig sen! Man får inte glömma ta hand om varandra under tiden, det är lätt att stirra sig blind. Lycka till oavsett! <3


    Tack! Ja, det är många olika känslor samtidigt. Hjälp tror jag att vi får men hoppas bara att den hjälpen fungerar.
  • Sirest01

    Är det någon här som tar Provera? Jag har tagit Provera sedan april och förra kuren så kom mensen fyra dagar innan sista tabletten. Jag avslutade denna kuren den 15 juli, alltså för 8 dagar sedan och jag har inte fått någon mens än, hade en liten blödning 3 dagar efter sista tabletten men sen försvann deqt helt. De andra gångerna så har mensen kommit ca. 5 dagar efter sista tabletten. Någon som varit med om liknande? Jag är inte gravid, har tagit ett test.

  • Sirest01
    Tessi1 skrev 2019-07-27 23:31:51 följande:

    Jag och min pojkvän har försökt i ett år nu... Det är så himla jobbigt. Fem st av mina närmsta vänner har fått sitt första barn detta året . Tre av mina närmsta. Jag känner mig mest som ett bihang när vi hänger. De har ju allt att prata med varandra om bebisar. Värsta drömmen att få barn samtidigt som sina vänner.. de lever drömmen typ... Jag kan inte få ur mig orden att vi har försökt i ett år.. Jag vet att jag borde berätta men det går inte..Är rädd för att vår vänskap ska ändras. Det gick på deras första och andra försök för alla fem... Jag känner mig så ensam i detta. Och otroligt rädd . Nu efter semestern ska jag ringa för att få påbörja en utredning. Ett helt jävla år har gått utan att någonting har hänt. Så himla kul är det inte med sex längre.. min pojkvän har svårt att förstå också. Han tycker att jag bara klagar och att jag kanske ska va nyttigare.. Ja men tack för att du lägger all skuld på mig..


    Jag och min sambo har oxå försökt ett år, men jag har problem med ägglossningen, men håller på med utredning. Förstår precis hur du känner, två av mina närmsta har fått barn och den ena ska ha nr två i november. Min syster ska ha i augusti och hon blir gravid så fort hon tänker på barn typ. Men jag har valt att berätta för mina vänner och min syster, det känns bra. Jag har någon att vända mig till förutom min sambo, min sambo är inte så insatt (jag försöker lära honom det jag kan) därav pratar jag mycket med min syster. Det jobbiga är att resten av familjen hela tiden frågar när vi ska ha barn, min mamma har till och med frågat min syster om det... Men jag tycker absolut att du ska berätta för dina vänner. Försök prata med din kille och verkligen förklara hur du känner, i mitt fall så ligger just nu "problemet" hos mig och det är riktigt påfrestande men jag vet vad problemet är iaf.

    All lycka till dig!
  • Sirest01

    Idag födde min syster sitt femte barn, medan jag och min sambo har försökt ett år nu. Är jätteglad för min syster och de har fått en supersöt liten flicka men det gör lite ont ändå...

  • Sirest01

    Behöver lite råd. Jag har pcos och tar just nu Provera, sedan mars typ. Enligt min gyn.läkare ska jag ta Provera året ut och om jag inte blivit gravid då så ska jag höra av mig(alltså nästa år) . Men problemet är ju att man inte kan bli gravid när man tar Provera. Det känns som jag går å slösar tid på detta och det har varit lite strul och väldigt olika "mens" varje gång. Önskar råd vad jag ska göra? Ska jag ringa till gyn? Vad ska jag säga för att de inte bara ska säga att vänta/försök lite till typ?

  • Sirest01
    soltroll skrev 2019-09-13 23:38:19 följande:

    Har inte svar på dina frågor eftersom jag inte är insatt i de problemen, men vad hjälper Provera mot och varför kan man inte bli gravid när man tar det? Har du försökt länge att bli gravid?


    Jag har ingen ägglossning och därav ingen mens, med Provera så får man mens/blödning. I vissa fall kan Provera kicka igång ägglossningen och mensen men det har den inte gjort för min del. Överallt har jag läst mig till att man inte kan bli gravid med Provera, väldigt väldigt få som blivit det. Vi har försökt i över ett år.
  • Sirest01
    Pepsin skrev 2019-09-15 08:04:49 följande:

    Mitt enda råd är: sök hjälp nu! Ni har inget att förlora på det <3


    Sökte hjälp i februari/mars för att jag inte hade nån mens. Fick Provera utskrivet och blev tillsagd att ta det året ut och fortsätta försöka bli gravid. Men känns onödigt att bara gå å vänta på att nästa år ska komma, får försöka samla mod och ringa till gyn. Vet bara inte vad jag ska säga :/ :P
  • Sirest01
    Pepsin skrev 2019-09-15 21:16:42 följande:

    Ring och säg hur det ligger till! <3


    Ja får försöka göra det. Tack för peppen <3
Svar på tråden Vi som försökt bli med barn i minst 8 månader