• jrockyracoon

    Porr och lättkläddhet - vårt sexbesatta samhälle gör mig deprimerad

    Det som enligt mig är problematiskt med porr är den kvinnosyn som förmedlas där och manssyn också för den delen, samt andra värderingsfrågor. Varför finns det t.ex. så många porrfilmer där kvinnor förnedras men ganska få där män förnedras, etc.

    Med det sagt, så resonerar du väldigt konstigt i övrigt. Hur kan du ha mage att ha synpunkter på din partners sexuella privatliv? Det är ju hans ensak vad han tittar på och inte din. Det berör ju inte dig. Förbjuder du honom att titta på komedier, också? Jag menar, det är ju helt absurt att förbjuda ens partner att titta på lagliga filmer.

    Hur kan du dra en koppling mellan hans porrtittande och ert sexuella samliv. Vad spelar det för roll hur många nakna kroppar han har sett? Tillhör du den skara som hävdar att en kvinna är förbrukad för att hon haft många sexpartners (och har sett och haft sex med många kroppar?)...

    Hade han varit gynekolog, hade alltså han också varit tärande på din självkänsla och varit en usel människa som hade sett så många nakna personer?

    Och om han ser massor av nakna kvinnor i sin fantasi, då är det okej, men inte om han gör det på nätet? Ditt resonemang har tusen luckor.

    Jag gillar inte folk som lurar sig själv att tro att ens egna brist på självkänsla ligger hos en annan person, och förbjuder vederbörande att göra ditten eller datten för att själva må bra. Ta itu med din dåliga självkänsla istället för att lägga dig i din partners privata val.

    Konsekvensen av att förbjuda honom titta på porr blir att han får smyga med det. Det kommer inget bra utav det. Bättre då att han är öppen med det, och att du ändrar din inställning. Även om mycket porr är dåligt och framförallt ganska trist, så finns det små guldkorn här och där. Kanske något sådant guldkorn kan förbättra ert sexliv om ni tittar på det tillsammans...

  • jrockyracoon
    Anonym (Porrskadadverklighet) skrev 2019-07-18 03:25:57 följande:

    Förstår verkligen varför du är upprörd, främst för att jag själv har varit med om hur mycket skada porr kan göra i ett förhållande. 

    Mitt nuvarande förhållande har i stora delar förstörts på grund av porr. Min mans sexualitet påverkades så pass mycket av porr att han betedde sig som att varje akt i sängen var en porrfilm. Det gick till och med så långt att han önskade att jag skulle färga håret blont (hans grej antar jag), gå ner i vikt och klä mig mer som en porrstjärna. Ibland sa han saker som om han vore med i en porrfilm och det var fruktansvärt avtändande. Han var inte heller där, utan det kändes som att han låg och tänkte på något annat under tiden som vi hade sex. Så kyligt och fruktansvärt avhumaniserande att bara känna sig som en kroppslig utfyllnad för porrfilmer. :'( 

    Han berättade även att han dreglade över tjejer på stan och att han inte kunde sluta tänka i porrtermer när han såg en tjej som var det minsta lättklädd. För honom blev det omöjligt att hålla intrycken från porrfilmerna separata från vårt liv tillsammans. Han var till och med otrogen mot mig med en kvinna som var blond och (i mitt tycke) sminkad som en porrstjärna. Yay. Porrskadad till 1000.

    För oss förstörde porren kärleken helt, det blev kallt och opersonligt, vårt samliv bestämdes av kommersiella krafter och jag tappade helt respekten för honom. Ja vi är fortfarande tillsammans. Han har insett hur porren har förstört och ändrat på sig, men jag är fortfarande inte över det och vi sjunger nog på sista versen.

    Men vet du vad? Män som inte kan använda sin fantasi och behöver fylla upp sina huvuden med färdiga fantasier som några depraverade människor har hittat på är tragiska. Gillar du den här killen kan jag tipsa om att ni tillsammans läser på hur porrbranshen faktiskt fungerar. Se t.ex. intervjuer med gamla porrstjärnor, see behind the scenes-klipp och ta del av studier som visar hur porr påverkar dopaminnivåerna i hjärnan. Porr är inte lika intressant längre när man är mer insatt i den sunkiga industrin som är allt annat än glamorös.

    Kan tipsa om den här sidan: https://fightthenewdrug.org/get-the-facts/


    Det du skriver om hans sexuella preferenser och vad han önskade att ni gjorde tillsammans i sängen, tycker jag inte är särskilt anmärkningsvärt. Han gav förslag till hur han önskade att ni kunde utveckla ert sexliv. Det är väl toppen att han vet vad han går igång på sexuellt och att han berättar om hur han vill ha det. Sedan om du inte vill ha det så, så har ni givetvis ett problem som ni behöver diskutera och finna en acceptabel lösning/kompromiss kring.

    Kanske han har ett problem med att han tittar på för mycket porr. Det är i så fall ett problem för att det går ut över hans människosyn och skapar problem i hans dagliga tillvaro. Det är i så fall ett problem för honom, men jag skulle inte vara så snabb att förklara er relationsproblem med endast hans ev. porrberoende.

    Han har inte sex med dig för att han älskar porr. Han har sex med dig för att han älskar dig och tänder på dig. Men om ni har dåligt sex, är det också ett problem som ni behöver ta itu med inom förhållandet.

    Ert problem tycks i mina ögon inte ha varit porren utan istället hans otrohet och er inkompatibilitet kring sex. Att du har en väldigt fördömande syn på porr och mäns sexuella lust (kallar det för dreglande på stan, när det låter som en sund och naturlig sexuell lust) kanske har bidragit en del till det, även om han är den som förstört er relation genom sin otrohet.

    Om du inte tycker om den kommersiella porren, så finns det ju andra alternativ. Det finns ju äkta amatörporr, där t.ex. älskande par har filmat sig själva och frivilligt lagt ut på nätet. Den typen av porr är ju iaf i mina ögon betydligt mer moraliskt rumsren än den kommersiella.
  • jrockyracoon
    Anonym (Tack) skrev 2019-07-17 23:14:04 följande:

    Vill bara säga att jag känner så väl igen mig i din text om dina känslor och ditt sett att se på det hela. Tack för att du vågade sätta ord på det. Jag har inte läst något i tråden och vet inte om jag ska det heller. För som du skriver är allt det här så normaliserat att det är konstigt att tycka/tänka/känna något annat när det förväntas av dig att inte ha några känslor alls i princip och bara vara okej med allt.

    För mig är det också otrohet, varför skulle det vara skillnad bara för att det är på film än om personen står i samma rum och åmar sig? Konstigt tycker jag..

    Du är iaf inte ensam om det här som sagt, kanske kan vara skönt för dig att veta som det var för mig att läsa. Jag hoppas att den här världen på väg i en ny riktning, där man värderar sex och kärlek högt. Inte som idag, som slit och släng..


    Otrohet genom tankar och otrohet genom tittande?

    För mig kräver otrohet att man går över gränsen mer än att läsa en tidning eller åtnjuta en film.

    Måste vara svårt att vara trogen i så fall, för rätt som det är kanske man råkar slå på en kanal på teven och det visar sig vara porr eller också tittar man på en kärleksfilm där man ser par älska, och hux flux har man varit otrogen. Man får väl sluta titta på tv helt då för att inte råka se något otillbörligt.

    Är man otrogen om man fantiserar att man har sex med en annan person? Ja, det kan man ju tycka. Problemet är att om man väljer en sådan begränsande syn och förbjuder ens partner detta, förbjuder man samtidigt ens partner att vara sexuellt nyfiken och ha sexuella fantasier. Detta får till konsekvens av att denna person inte får sina grundläggande behov tillfredsställda och i slutänden leder det till en sämre relation.

    Genom att ha en annan, lite mindre inskränkt definition av otrohet kanske man öppnar upp för att partnern vågar berätta om sina sexuella fantasier och då kanske man får bra och viktiga diskussioner, samt kan införa en del av det i det egna sexlivet.

    Att förbjuda och inskränka andras sexuella lust och nyfikenhet på detta sätt, leder bort från målet om äkta närhet, kärlek och sex.
  • jrockyracoon
    Anonym (Tack) skrev 2019-07-17 23:14:04 följande:

    Vill bara säga att jag känner så väl igen mig i din text om dina känslor och ditt sett att se på det hela. Tack för att du vågade sätta ord på det. Jag har inte läst något i tråden och vet inte om jag ska det heller. För som du skriver är allt det här så normaliserat att det är konstigt att tycka/tänka/känna något annat när det förväntas av dig att inte ha några känslor alls i princip och bara vara okej med allt.

    För mig är det också otrohet, varför skulle det vara skillnad bara för att det är på film än om personen står i samma rum och åmar sig? Konstigt tycker jag..

    Du är iaf inte ensam om det här som sagt, kanske kan vara skönt för dig att veta som det var för mig att läsa. Jag hoppas att den här världen på väg i en ny riktning, där man värderar sex och kärlek högt. Inte som idag, som slit och släng..


    Ditt inlägg är farligt. Att bekräfta TS irrationella känslor kommer i värsta fall få henne att tro att hon har rätt att begränsa sin partners sexuella behov och fantasier.

    Man kan ha vilka känslor man vill, men man kan inte kräva av en annan person att de ska rätta sig efter ens egna värderingar och uppfattning av vad som är rätt och ej. När man börjar ha åsikter angående andras rättigheter att ha ett privatliv är man verkligen på hal is.

    Att värdera sex och kärlek högt, är en helt annan fråga än att tillåta sin partner titta på porr eller ej. Det finns stora problem med porr, där håller jag med dig, men diskutera dem då och dess ev. konsekvenser och fördöm inte dem som väljer att titta på porr. All porr är dessutom inte moraliskt förkastligt.
  • jrockyracoon
    Anonym (Ulle) skrev 2019-07-18 10:11:12 följande:

    [quote=79766410][quote-nick]Anonym (Tack) skrev 2019-07-17 23:14:04 följande:[/quote-nick]Vill bara säga att jag känner så väl igen mig i din text om dina känslor och ditt sett att se på det hela. Tack för att du vågade sätta ord på det. Jag har inte läst något i tråden och vet inte om jag ska det heller. För som du skriver är allt det här så normaliserat att det är konstigt att tycka/tänka/känna något annat när det förväntas av dig att inte ha några känslor alls i princip och bara vara okej med allt.

    För mig är det också otrohet, varför skulle det vara skillnad bara för att det är på film än om personen står i samma rum och åmar sig? Konstigt tycker jag..

    Du är iaf inte ensam om det här som sagt, kanske kan vara skönt för dig att veta som det var för mig att läsa. Jag hoppas att den här världen på väg i en ny riktning, där man värderar sex och kärlek högt. Inte som idag, som slit och släng..[/

    Ni är inte ensamma. Jag tycker likadant. Sex för mig är något fint mellan två människor som älskar varandra.

    Inte nåt runkade till porr på nätet.

    Det är tragiskt som det har blivit...... en tragisk värld..

    Så tycker jag iaf.


    Visst är sex något fint när man har det med någon man älskar. Det tycker väl alla?

    Tycker inte det hör till saken när vi pratar om porr och onani. Porr kan ju faktiskt förbättra ett pars sexliv, så det kan uppenbarligen bidra till något positivt.

    Om en man onanerar och fantiserar utifrån porr, är det fel och fult, enligt dig? Är det fult att ha en fin kärleksstund med sig själv som inte skadar någon annan? Är du kanske lurad av den gamla tidens sexualmoral? Tror att många som oreflekterat vänder sig mot porr har införlivat gamla fördomar.

    Det är en hårfin skillnad mellan att onanera och fantisera om en kvinna, och onanera och fantisera om en kvinna samtidigt som man ser på porr. Om man är emot det ena men inte det andra, behöver man förklara skillnaden mellan dem.


Svar på tråden Porr och lättkläddhet - vårt sexbesatta samhälle gör mig deprimerad