• matf

    BF mars 2020 - stannar på FL

    Hej! Hoppar också in. Är 22 år och i vecka 6 (5+3). Blir mitt första barn om det går vägen, varit gravid en gång tidigare när jag var 20 år men gjorde abort i v.7-8 då. Hoppas innerligt att det går hela vägen, bli så rädd av alla er som skriver om att ni haft missfall så jag skrollar numera bara förbi det som skrivs om det. Blir alldeles för nojig för att läsa det, vi alla väntar ju barn och inte missfall. Men tro mig att jag förstår oron, ligger varje dag och är orolig, men jag vill försöka vända detta till något positivt.. :)

  • matf
    Mageric skrev 2019-09-01 16:11:50 följande:

    Hej alla!

    V 11 + 1 här, första barnet. Knappt känt något alls utom ömma bröst fram till för 1v sedan. Svintrött och illamående, som att jag är bakis..måste småäta hela tiden.

    Var på ett tidigt ultraljud i v9 för att bestämma graviditetslängd pga jag hade väldigt långa cyklar ch där fanns hjärtslag <3

    Ska på inskrivning nästa vecka och ta prover inför KUB. Blivit sjukt nervös för det helt plötsligt, lugnet från att ha sett hjärtslagen skapade dubbelt så mycket oro att det ska vara något fel längre fram.

    Tänker också vänta med att berätta till efter KUB.

    Ska bli kul att ha lite sällskap!


    Också gravid med första barnet, vecka 11+0. Ska också på inskrivning nästa vecka men ska göra proverna för kub idag! Gjorde tidigt ultraljud i vecka 8 där vi såg en liten i vecka 7+6 med hjärtslag. Kändes lugnande, men nu känns det långt kvar till kub testet. Bryr mig själv inte så mycket om det skulle vara någon kromosomavvikelse eller liknande på kub testet, vill bara se så bebis mår bra och att allt är som det ska.. såklart vill man att allt ska va bra helst, men vill så gärna ha det här barnet och är så rädd för att mista det nu.. längtar bara tills vecka 12 och missfallsrisken inte är så stor.. hoppas jag kommer dit!
  • matf

    Hur har ni andra tänkt kring att gå ut med graviditeten på sociala medier? Någon som gjort det? Eller kommer ni göra det?

  • matf
    malinmyra skrev 2019-09-24 18:12:50 följande:

    Har klivit in i vecka 17 och inser att det börjar vara dags för gravidförsäkring. Men vad ska man titta på? Vad känns viktigt? Har ni ngt tips?


    Jag har just nu bara trygg hansas gravidförsäkring som är gratis, den börjar gälla från vecka 16. Råkade faktiskt täcka den direkt när jag blev gravid och skaffade en gravidapp, trodde jag fyllde i uppgifter till appen men fick som svar ?tack för att du tecknade en försäkring? haha så glad och borta blev man när man plussade!
  • matf
    Lustablong skrev 2019-09-24 21:22:34 följande:

    Jag har inte Facebook men har gått ut för längesedan på mitt Instagram. Uppdaterar inte jättefrekvent och alla mina inlägg handlar långt ifrån om min graviditet. Ligger lite lågt. Känns lite privat.


    Okej vilken vecka är du i? Och vilken vecka var du i när du gick ut med det på instagram? :)
  • matf

    Har oron försvunnit hos er andra kring att graviditeten kan gå snett? Jag var väldigt orolig fram till vecka 13 för missfall, då jag känner många som fått det. Men jag kan inte säga att oron gått över. En bekant till mig födde sin dotter för ett par månader sedan i vecka 23 då förlossningen startade, hon levde 3 dagar sen orkade hon inte mer. Jag känner mig extremt orolig fortfarande för att för att graviditeten kan gå snett, att bebisen dör i magen eller att förlossningen startar för tidigt.

  • matf
    matf skrev 2019-11-22 15:22:02 följande:

    Har oron försvunnit hos er andra kring att graviditeten kan gå snett? Jag var väldigt orolig fram till vecka 13 för missfall, då jag känner många som fått det. Men jag kan inte säga att oron gått över. En bekant till mig födde sin dotter för ett par månader sedan i vecka 23 då förlossningen startade, hon levde 3 dagar sen orkade hon inte mer. Jag känner mig extremt orolig fortfarande för att för att graviditeten kan gå snett, att bebisen dör i magen eller att förlossningen startar för tidigt.


    Vill tillägga att jag därför inte köpt i princip något till bebis, lite kläder men det är kanske 5 plagg. En spjälsäng köpte vi också för det var så bra pris på den, men annars har vi inte köpt något. Andra som är gravida som talar så lyckligt om sina graviditeter verkar vara så säkra på att dom ska bli mammor, jag vågar verkligen inte hoppas att jag kommer bli det och vågar inte ta in detta att vi kommer bli föräldrar. Varit med om mycket traumatiska händelser i mitt liv med nära som gått bort i unga år, så jag tror det beror lite på det att jag aldrig tar livet för givet, för jag kan inte för att jag vet hur det kan gå och jag vill inte hoppas och tro för att allt kan gå i kras. Men det verkar som andra har så lätt för det
  • matf
    Lustablong skrev 2020-01-08 18:50:31 följande:

    Har idag blivit diagnostiserad med vena cava-syndrom. Och blev sjukskriven fram till förlossningen. Beroende på hur jag och barnet mår av detta så kanske jag blir igångsatt v 37-38.

    V 31 nu.

    Jag orkar inte skriva vad detta innebär men bindor googla om ni vill. Kort sagt så är livmodern så tung nu så den trycker på stora kroppspulsådern som gör att man får plötsliga svimningsanfall och ibland så får inte bebis tillräckligt med syre pga strypt tillförsel via moderkakan. Men de har koll på oss så jag försöker chilla. Ska på TUL nästa vecka.


    Är det något man blir diagnostiserad med? Jag har haft problem med detta sen vecka 10 ungefär, varit nära på att svimma flera gånger men snabbt satt mig ner eller lagt mig ner. Har hänt mest gånger när jag stått upp länge, men även när jag legat på rygg länge på hårt underlag på förlossningen och på ultraljudsmottagningen har det hänt när jag gjort TUL.

    Visste inte att bebis mår dåligt av de, trodde bara det var jag som drabbades av att må dåligt.. Nu blev man ju genast lite orolig för att bebis inte mår bra när jag upplever det så ofta. Har inte tagit upp det med min barnmorska eftersom jag lärt mig hur jag ska hantera situationen genom att sätta mig eller lägga mig, men borde jag göra det? Tänker på om du till o med kanske bli igångsatt pga det?
  • matf
    Lustablong skrev 2020-01-22 15:58:19 följande:

    Det stod vena cava syndrom som diagnos på sjukintyget. Så det verkar ju finnas. Vissa är tydligen mer känsliga än andra. Ja ta upp det med din BM. Jag upplever det som väldigt obehagligt när det dyker på en helt oförberett.

    Hur mår du?


    Skrev till min BM förut om detta och väntar på hennes svar! Upplever det också väldigt obehagligt, och har upplevt det under större delen av graviditeten. I början vet jag dock inte om det var blodtrycksfall, eller om det fortfarande ibland är det, eller vad skillnaden på vena cava syndrom och blodtrycksfall är vet jag inte heller. Vet dock att jag inte lider av lågt blodtryck, ligger på 120/80.

    Har varit på gränsen att svimma ett flertal ggr men klarat mig. Dock väldigt obehagligt då jag aldrig upplevt något liknande som icke gravid, aldrig svimmat eller varit nära på att svimma, så blev väldigt tagen första gången jag upplevde detta. Nu har jag upplevt det mycket och för det mesta har det gått bra att lägga mig, eller sätta mig, och snabbt återställs det till det normala.
Svar på tråden BF mars 2020 - stannar på FL