Inlägg från: SugarSugar |Visa alla inlägg
  • SugarSugar

    BF JULI 2020

    Hej alla,

    Grattis till era fina plus!

    Är väldigt orolig och rädd för att jinxa detta, men smyger in här jag med.. BF 13 juli (5+6 just nu). Håller tummar och tår att lilla ?äppelkärnan? mår bra därinne och vill fortsätta att gro. Ultraljud är planerat till början utav dec, vilket är en milstolpe. Tror att jag först efter det vågar slappna av och verkligen glädjas åt detta. (Är verkligen en efterlängtad graviditet) Hur känner ni andra?

    Kram på er!

  • SugarSugar
    BeckaBecka skrev 2019-11-11 19:41:36 följande:

    Jag vaknar alltid en gång runt klockan 03.00 ibland för jag behöver kissa, ibland utan anledning. Lite jobbigt när man ska upp på morgonen, men det är väl bara att vänja sig :p


    Samma här. Vaknar oxå kring 3-4 och kan inte somna om. Jag har laddat hem Storytel och lyssnar på meditation
    LexKi skrev 2019-11-11 21:10:41 följande:

    Jag känner definitiv samma, rädd att jinxa för att man skriver i dessa forum eller laddar ner en gravid-app eller så. Men samtidigt kan jag inte låta bli =/ Jag har också ultraljud i början på december, den 3:e. Hur ska man palla med att vänta i tre veckor på ett besked?


    Samma här, har äntligen vågat ladda ner en gravidapp. Vilken gillar du bäst? Jag ska oxå dit den 3e, vilket sammanträffande! =D Ja, jösses... först väntan mellan ÄL och test, sen ultraljud och sen 12 veckorgränsen. Man vill ju såklart glädjas, men samtidigt vill man inte ta ut något i förskott. Skönt att vi känner samma bägge två i af =D
  • SugarSugar
    LexKi skrev 2019-11-11 22:42:32 följande:

    Jag har laddat ner Preglife, den var högst rankad och bra tycker jag. Man skulle ju kunna ladda ner hur många som helst men måste nog hejda mig lite =D Kul att vi ligger så lika!

    Ja, ena stunden är det svårt att glädjas och jag tänker "Hur vet jag ens att jag verkligen är gravid egentligen just nu, förutom plusset på stickan" och i nästa stund "klart jag är gravid.. tills motsatsen är bevisad. Var glad nu!". Det går verkligen upp och ner. Vi har försökt i flera år och lyckades nu för första gången på tredje IVFn. Så då blir det också tankar som säger: eftersom det var så svårt att ens bli gravid, varför skulle det då få stanna kvar =( Usch, vad negativ jag är idag, sorry, behövde avreagera mig lite!


    Det är lugnt, känner precis som dig! Faktum är att vi oxå genomgått IVF, vi blev gravida nu på andra försöket. Tror att man kanske blir ännu mer orolig just för det.. för att man inte tar något förgivet liksom =D

    Har laddat ner tre appar nu, haha! Tänkte testa dem alla och radera två så småningom. Vad har du för symptom? Jag har haft molvärk och ömma bröst. Nu idag mitt på dagen försvann molvärken ett tag, jisses vad jag började noja. Men nu är den tillbaka igen =D
  • SugarSugar
    LexKi skrev 2019-11-12 08:50:41 följande:

    Men vad undetbart! Håller helt med dig, man vågar inte ta något förgivet.

    Jag har egentligen bara ömma bröst och svullen mage men tror det beror på lutinusen, som jag slutade med igår, så det börjar lägga sig. Är livrädd att inga nya ska träda fram. Förra veckan hade jag som vibrationer till och från i livmodern, det var så jag misstänkte att jag var gravid, aldrig känt något liknande tidigare. Så nu börjar jag bli nojig!

    Haha, tre appar =) Vilka har du?


    Preglife, Preggo och Preggers. Hittills gillar jag nog Preggo eller Preggers bäst =) Gick in i vecka 6 idag enligt apparna. Men är lite förvirrad hur man räknar. Har förstått det som att man räknar 2 veckor + tiden efter äggplock. Då får jag det till 5 veckor idag, men om jag ska räkna 5 veckor så stämmer inte BF som ska vara den 13 juli? Vet du? I vanliga fall är det ju första mensdagen i den senare mensen och det var 6/10, så då stämmer ju 6 veckor bättre =)

    Skönt att slippa Lutinus! Själv har jag fått info om att köra två om dagen fram till UL =P
  • SugarSugar
    Anonym (Viki) skrev 2019-11-12 09:07:51 följande:

    Fick ett supersvagt streck idag på äl+10 :) Fick tydligen tillbaka min ägglossning snabbare än vad vi väntat efter preventivmedel, slutade den 18e oktober????


    Nog är det ett streck alltid! =D Efter alla mina blanka test, så vet jag att man inte får ett streck om man inte är gravid ;D
  • SugarSugar
    LexKi skrev 2019-11-12 18:29:59 följande:

    Gick också in i vecka 6 idag med bf 13 juli! Alltså 5+0, så det borde stämma för dig med. Vi gjorde frysåterföring i naturlig cykel så jag antar att jag kan räkna från förra mensen första dag, som för mig var 9/10. Men om du gjorde äggplock beräknas graviditetens början från två veckor innan ägget sattes in i livmodern, enligt 1177. Blir det samma resultat då? Snurrigt värre!


    Tack! Nu har jag googlat runt och det verkar stämma, om inte annat så får jag väl veta på ultraljudet =) Helt otroligt att vi har både UL och BF samtidigt! =D Nu ska vi bara få tiden att rulla på... i en skön takt utan massa nojor och stress! Fick cravings idag förresten. På CHEESBURGARE utav allt som finns =P Hoppas verkligen inte det håller i sig, för då kommer jag rulla fram snart.... Har ni andra börjat få cravings?
  • SugarSugar
    LexKi skrev 2019-11-13 12:20:37 följande:

    Ja, det är verkligen lustigt att vi har samma datum! Nu har jag ringt barnmorskemottagningen också och fått en tid den 25 november för ett hälso-samtal, därefter bokar man in ett inskrivningssamtal tydligen. Vet inte riktigt vad skillnaden är för jag ska lämna blodporver inför det här första..Har du kontaktat barnmorskemottagningen än?

    Åh, jag har ingen särskild craving än så länge mer än att jag ständigt är sugen på ALLT. Snart suktar man väl efter murbruk också =D Men jag har sådan fruktansvärd halsbränna så jag har svårt att äta =(


    Nej, jag har inte ringt barnmorskemottagningen än. Men det är nog bra att göra det =) Är så grön på det här, så vet inte riktigt när och hur man ska göra... haha.

    Murbruk och krita... mums! ;D Lunchade med en kompis idag som bara: det är något speciellt över dig, du är gravid va?? Jisses alltså, hon är otrolig på sånt där. Så nu har jag berättat för min första person utanför familjen. Jätteläskigt, men det gick inte att ljuga. Hon tyckte man skulle njuta utav detta, så ska försöka att göra det nu =)
  • SugarSugar
    Timal89 skrev 2019-11-13 17:07:55 följande:

    Hej!

    Finns det någon som plussat och bor runt Örebro? Jag är 30, min man 33. Vi plussade i lördags 9/11 (Via ivf) och har bf 13/7 om allt går vägen


    Är inte från Örebro. Men har oxå genomgått IVF och har samma BF som er, grattis! =D
  • SugarSugar
    LexKi skrev 2019-11-13 19:17:32 följande:

    Jag är också heeeelt grön på detta. Det var IVF-kliniken som sa att jag skulle ringa och boka tid på barnmorskemottagningen. Trodde det var för tidigt men som hon sa; det är snart jul och så :)

    Wow imponerande kompis du har! Har ni berättat för familjen? Vi tänkte försöka hålla oss till jul. Men jag har berättat för mina två nära kollegor, vi skulle ha vinkväll samma dag som jag plussade och de skulle såklart undra varför jag drack alkoholfritt ;D


    Ja, men inte för alla inom familjen. Min mamma har varit ett stöd i hela processen, så hon och pappa vet. Blir ju såklart jobbigt att berätta för dem som vet om det skulle bli något knas. Men har varit övertydlig med att ingen får ta något förgivet ;D Ja, det där med alkohol är ju rätt avslöjande.. Men planerar att gå ut mer ?allmänt?, för nära kompisar, syskon å så vid jul jag med.
  • SugarSugar
    LexKi skrev 2019-11-14 07:15:22 följande:

    Jo det är klart, men det kan ju också vara skönt att kunna få stöd, eller i alla fall förståelse av flera om de vet, om det skulle hända något. 

    Hur går det med symptomen då, har du någon förutom cravings?


    Ömma bröst, molvärk som kommer och går.. sen sug efter salt. Sitter och käkar salta jordnötter just nu =D Sen sover jag dåligt. Hade en del vätska i buken så har inte kunnat sova på mage, men nu går det bättre =) Du då?

    Någonting som hände idag var att en känsla av glädje och optimism sköljde över mig. Har varit så orolig och nojig men just nu är det bortblåst och jag känner mig löjligt lycklig på någotvis. Vet inte om det har med graviditeten att göra men känns skönt =) Nu vill jag typ börja titta på inredning m.m. till barnrummet men vi får se om jag vågar... Har du vågat börja fantisera om sånt?
Svar på tråden BF JULI 2020