• Fonorona

    BLM: Är "vita" personer hatade?

    Kan vara TW:

    Jag vet inte om fm kommer att ta bort detta eller inte, allting ska vara politiskt korrekt överallt så ifall jag råkar säga något fel och bryter pk lagen~ ber jag om ursäkt.

    Nu har jag fått det sagt.

    Hur som haver, angående BLM (förkortat Black Lives Matter) har det varit mycket fuzz om nu den senaste tiden och jag måste säga vilket äckligt år det här varit i vår värld än så länge. Jag hör dåliga saker om ljushyade (gillar inte säga svart/vit egentligen, låter inte fint.) människor, att vi är mindre värda och hemska efter det som hände med Floyd's död (En ljushyad polis mördade honom) . Ja, han hade en mörk hy och ja jag vet om hur USA är med rasismen som pågått hur länge som helst (rasism är ett "rasistiskt" ord förresten, tänk på det)...men det var ett mord på en människa, vad hade det varit ifall mannen var ljushyad? Jag förstår inte varför hudfärg spelar roll över huvudtaget för det är hur sorgligt som helst. Vi är alla människor, men varför kategoriserade i olika värde pga hudfärg? Jag har ljus färg på huden, vad har jag gjort? Dessutom finns det människor som inte vill ha kvar polisen efter mordet, hur kan folk samtycka med det? Utan polis = Ingen hjälp i nödläge. Och vad händer då? Resultatet vet ni nog själva. Jag hajar inte med när det gäller hatet mot ljushyade personer.

    För er som samtycker om att ogilla ljushyade människor pga allt detta, vad är er åsikt? Varför är det såhär?

  • Svar på tråden BLM: Är "vita" personer hatade?
  • Barbro45

    De upprörda känslor som visats i samband med mordet på George Floyd är en reaktion på de övergrepp och rasism som systematiskt drabbar icke-vita. Att det exploderade i samband med detta mord är enbart en tillfällighet, en utlösande faktor. På samma sätt som Rosa Parks vägran att lämna sin plats till en vit man var startpunkten till medborgarrättsrörelsens kamp mot apartheid i USA. Så jo, hudfärg spelar roll, tro inte annat. 
    För priviligierade upplevs jämlikhet som diskriminering.

  • Vanillaextract

    Du kan googla abolish the police och defund the police alternativt kolla upp YouTube videos som förklarar dessa saker för dig eftersom du inte verkar förstå vad det faktiskt betyder. Det betyder inte att världen ska se likadan ut full med massa våldsamma brottslingar bara att det inte finns någon polis där att rädda oss. Abolish the police är väl även rätt ovanligt, det är vanligare att folk stöttar defund the police. 

    Anledningen till varför Floyds hudfärg spelar roll är för att det är ännu en pinne i statistiken över poliser som mördar svarta. Det går inte att bevisa att ett enstaka fall är på grund av rasism men du kan se det som en del av ett mönster som visar på rasism. 

    Gällande rasismen mot vita som vissa inom BLM rörelsen hyser så ja det är fucked upp. Människor har en tendens att röra sig från en extrem sida till en annan oavsett vad det gäller. Arga människor är sällan speciellt logiska. 

  • ThreeCherries

    Jag blir konfunderad när folk menar att det är illa när svarta i BLM rörelsen hatar vita.. man hatar ju då inte vita pga hudfärg, kultur etc. Man hatar ju som en reaktion. Man hatar ju sin förtryckare. Och när man upplever mikroaggression eller ren rasism på kontinuerlig basis blir det svårt att tro eller lita på att nästa vita människa man möter inte är likadan. Man ger väl upp.

  • Konservativ

    BLM är en marxistisk och rasistisk organisation. Man ägnar sig åt våld och upplopp. Att man inte vill ha polis beror på att man inte vill åka fast. Tyvärr stöds verksamheten av demokratiska partiet som man ger pengar till.

  • Shejken

    Här kommer lite statistik från USA om folk (vita och svarta) som skjutits av polis, presenterad av Tucker Carlson. Hur ser det ut egentligen? Skjuter polisen bara ihjäl svarta eller skjuter de fler svarta än vita? Vilka är oftast beväpnade av svarta och vita? Tyder statistiken på att strukturell rasism förekommer? ????


    ">

  • Ocdkille

    Om du verkligen satt dig in i hur det är i USA så hade du fattat. För det första att vissa vill lägga ner polisen beror på att för många afroamerikaner är polisen farligare än dom kriminella. Ringer dom efter polisen är det en risk att dom dödas. Sen anledningen att det blir en större sak när en afroamerikan mördas av polis beror på att dom i väldigt många fler fall dödas av polis. Och i flera fall har det varit rena avrättningar. Sen behandlas dom även annorlunda av polisen. Det är tex ett väldigt stort problem med vita som ringer polisen bara för att en afroamerikan gör något helt vanligt. Sen är det en väldigt skillnad hur poliser i USA agerar mot vita jämfört med svarta. En afroamerikan riskerar tex alltid att bli dödad i kontakt med polisen även om dom inte gjort något. Rasismen är enorm och det måste vi stoppa. Sen BLM handlar inte om att hata vita. Det handlar om att mörkhyade ska ha samma rättigheter som oss vita.

  • Ocdkille
    Konservativ skrev 2020-06-25 20:26:18 följande:

    BLM är en marxistisk och rasistisk organisation. Man ägnar sig åt våld och upplopp. Att man inte vill ha polis beror på att man inte vill åka fast. Tyvärr stöds verksamheten av demokratiska partiet som man ger pengar till.


    För en afroamerikan är det farligare att ringa på polis om man är i fara. Det är därför. Sen kan man dra ner väldigt mycket på amerikansk polis. Dom är extremt ineffektiv. Ska dom tex göra ett ärende som kanske skulle ta en eller två poliser här då kan dom ha sju åtta som står och hänger. 
  • Ocdkille
    Shejken skrev 2020-06-26 23:29:25 följande:

    Här kommer lite statistik från USA om folk (vita och svarta) som skjutits av polis, presenterad av Tucker Carlson. Hur ser det ut egentligen? Skjuter polisen bara ihjäl svarta eller skjuter de fler svarta än vita? Vilka är oftast beväpnade av svarta och vita? Tyder statistiken på att strukturell rasism förekommer? ????


    ">


    fox är inte direkt seriös kanal. Det är som att fråga KKK. Fox har ofta fel vid faktagranskning.
  • PsykopatLena

    De associerar vita med översittande slavmästare som utnyttjar andra entiniceters arbetskraft och stjäl deras resurser typ. De försöker vara "goda" och stå upp emot det men problemet är bara att de inte vet hur illa det är i Afrika och på andra ställen. De tror att det mänskliga lidandet orsakas av västerländskt välstånd mer eller mindre . Eftersom de är partiska och tar minoriteters sida för känslans skull. Så att det känns som de gjort rätt sen huruvida det egentligen ligger till spelar mindre roll. Alla ljushyade, mörkhyade och allt där emellan borde alla vara upprörda över polisbrutaliteten istället eftersom man utgår från att polisen ska göra sitt bästa för att komma till undsättning när det behövs och går att lita på och räkna med.. De flesta av oss uppskattar nog polisen och deras insatser och de gör de sannolikt i USA med det är just därför det är så obehagligt att bevittna en så allvarlig incident som ett mord mitt på blanka dagen utfört av polis dessutom. Det är ju det som är oroväckande , själva dådet i sig Och att det är en polis som mördat en medborgare inte hudfärgsdetaljer på offer / förövare. En svart man blir inget mer offer än nån annan bara pga hans hudfärg. Han blev olagligt avrättad av polisen dvs. polisen bröt mot sina arbetsuppgifter genom att begå ett fruktansvärt hänsynslöst brott inför publik dessutom och det är det folk borde vara upprörda över. Fokuset bör ligga på förövaren och inte på offret . Vem och varför begår ett sådant brott utan att verka bry sig om konsekvenserna..

  • Sogol

    Problemet är att man klumpar ihop alla vita som förtryckare av svarta. Vilket leder till att svarta kan komma undan mer med att göra saker mot vita.

    En 33 årig mörkhyad polis sköt ihjäl en vit medemålders kvinna i samma delstat som George Floyd 2017. Men har inte alls blivit lika uppmärksammat. Så det är tydligen bara rasism om svarta drabbas. Man borde istället göra något åt polisvåldet som helhet, och inte bara göra det till en fråga om ras.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Shooting_of_Justine_Damond

Svar på tråden BLM: Är "vita" personer hatade?