Inlägg från: Ocdkille |Visa alla inlägg
  • Ocdkille

    BLM: Är "vita" personer hatade?

    Om du verkligen satt dig in i hur det är i USA så hade du fattat. För det första att vissa vill lägga ner polisen beror på att för många afroamerikaner är polisen farligare än dom kriminella. Ringer dom efter polisen är det en risk att dom dödas. Sen anledningen att det blir en större sak när en afroamerikan mördas av polis beror på att dom i väldigt många fler fall dödas av polis. Och i flera fall har det varit rena avrättningar. Sen behandlas dom även annorlunda av polisen. Det är tex ett väldigt stort problem med vita som ringer polisen bara för att en afroamerikan gör något helt vanligt. Sen är det en väldigt skillnad hur poliser i USA agerar mot vita jämfört med svarta. En afroamerikan riskerar tex alltid att bli dödad i kontakt med polisen även om dom inte gjort något. Rasismen är enorm och det måste vi stoppa. Sen BLM handlar inte om att hata vita. Det handlar om att mörkhyade ska ha samma rättigheter som oss vita.

  • Ocdkille
    Konservativ skrev 2020-06-25 20:26:18 följande:

    BLM är en marxistisk och rasistisk organisation. Man ägnar sig åt våld och upplopp. Att man inte vill ha polis beror på att man inte vill åka fast. Tyvärr stöds verksamheten av demokratiska partiet som man ger pengar till.


    För en afroamerikan är det farligare att ringa på polis om man är i fara. Det är därför. Sen kan man dra ner väldigt mycket på amerikansk polis. Dom är extremt ineffektiv. Ska dom tex göra ett ärende som kanske skulle ta en eller två poliser här då kan dom ha sju åtta som står och hänger. 
  • Ocdkille
    Shejken skrev 2020-06-26 23:29:25 följande:

    Här kommer lite statistik från USA om folk (vita och svarta) som skjutits av polis, presenterad av Tucker Carlson. Hur ser det ut egentligen? Skjuter polisen bara ihjäl svarta eller skjuter de fler svarta än vita? Vilka är oftast beväpnade av svarta och vita? Tyder statistiken på att strukturell rasism förekommer? ????


    ">


    fox är inte direkt seriös kanal. Det är som att fråga KKK. Fox har ofta fel vid faktagranskning.
  • Ocdkille
    PsykopatLena skrev 2020-06-27 00:34:16 följande:

    De associerar vita med översittande slavmästare som utnyttjar andra entiniceters arbetskraft och stjäl deras resurser typ. De försöker vara "goda" och stå upp emot det men problemet är bara att de inte vet hur illa det är i Afrika och på andra ställen. De tror att det mänskliga lidandet orsakas av västerländskt välstånd mer eller mindre . Eftersom de är partiska och tar minoriteters sida för känslans skull. Så att det känns som de gjort rätt sen huruvida det egentligen ligger till spelar mindre roll. Alla ljushyade, mörkhyade och allt där emellan borde alla vara upprörda över polisbrutaliteten istället eftersom man utgår från att polisen ska göra sitt bästa för att komma till undsättning när det behövs och går att lita på och räkna med.. De flesta av oss uppskattar nog polisen och deras insatser och de gör de sannolikt i USA med det är just därför det är så obehagligt att bevittna en så allvarlig incident som ett mord mitt på blanka dagen utfört av polis dessutom. Det är ju det som är oroväckande , själva dådet i sig Och att det är en polis som mördat en medborgare inte hudfärgsdetaljer på offer / förövare. En svart man blir inget mer offer än nån annan bara pga hans hudfärg. Han blev olagligt avrättad av polisen dvs. polisen bröt mot sina arbetsuppgifter genom att begå ett fruktansvärt hänsynslöst brott inför publik dessutom och det är det folk borde vara upprörda över. Fokuset bör ligga på förövaren och inte på offret . Vem och varför begår ett sådant brott utan att verka bry sig om konsekvenserna..


    Fast problemet är ju att människor i USA behandlas olika just på grund av hudfärg. Det här är inte den enda händelsen. Vi har hur många som helst där personer råkat ut för övervåld bara på grund av deras hudfärg. Vi har ju tex det sanslösa fallet då poliser sköt 41 skott mot en mörkhyad man som bara var på väg att gå hem. Han hade inte gjort något. Och vi har alla fall där vita ringer polisen för att det tex är en mörkhyad som badar i en pool eller försöker gå in i sitt egna hyreshus. Sen är det skillnad även hur folk döms beroende av hudfärg. Finns forskning som visar att det är stor skillnad på hur en mörkhyad behandlas och hur en vit. 
  • Ocdkille
    Sogol skrev 2020-06-27 09:22:20 följande:
    På vilket sätt är det jämlikhet att det är vanligare enligt statistiken att svarta använder våld mot vita än tvärtom? Men ändå ses det som mer allvarligt om vita använder våld mot svarta. Jämlikhet är ju att hudfärg inte ska spela någon roll, att det är individens handlingar som räknas och inte hudfärgen. Men det är som att vi vita ska känna någon form av kollektiv skuld, en form av arvssynd. 
    Fast en mörkhyad som använder våld mot en vit döms hårt. En vit som använder våld mot en mörkhyad kanske inte ens straffas. Mörkhyade diskrimineras på alla plan i USA. På vilket sätt är det ok. Det är ju inte direkt så att vita måste stå ut med att det kommer poliser och griper dom för att dom är hemma eller liknande. Sen skyller dom inte på alla vita. Men man måste ju se att USA har långt kvar för att kunna kallas för ett jämlikt land.
  • Ocdkille
    Konservativ skrev 2020-06-27 14:49:03 följande:
    Den svarta befolkningen är femton procent av befolkningen men står för hälften av morden. Buhuu va synd om de svartaaaaaa! Nä faktiskt inte. Inte ett dugg synd om mördare.

    Fast ändå är det jävligt synd om dem svarta befolkningen för de har ledare från det demokratiska partiet som har slagit sönder de svarta familjerna. Nu lämnar fler och fler det demokratiska partiet och om Trump vinner i november kommer det åter bli bättre.

    Om polisen avskaffas, eller om de helt enkelt slutar eftersom de demokratiska politikerna motarbetar dem så gör det inget. Miliser håller redan på att ta över säkerhetsarbetet.
    Så du tycker inte det är synd om människor som måste vara beredd att visa upp id och blir kroppsvisiterade vad än dom gör. Dom kan sitta på sin egna tomt och plötsligt ser en vit person det och ringer polisen. Sen att svarta står för många av morden är eftersom dom är den fattigaste delen av befolkningen och alltså bor där det är mycket kriminalitet. Sen skulle vita dömas lika hårt då skulle fler vita finnas i statistiken. Vi hade ju tex fallet med den rika överklasskillen som mejade ner flera människor med sin sportbil när han var påverkad av droger. Han kom undan med i princip en varning eftersom domaren ansåg det förmildrande att han varit bortskämd och därför inte lärt sig bättre. Samtidigt fick en svart kvinna som sköt en man i självförsvar livstid. Sen dina sk milliser är snarare ett hot. Dom står för en stor del av den inhemska terrorismen i USA. Men om du och andra inte gillar människor som inte är vita varför köper ni inte någon ö någonstans där ni kan leva i er nazistiska drömvärld. Världen skulle bli så mycket bättre då.
  • Ocdkille
    Tow2Mater skrev 2020-06-27 21:07:10 följande:
    Hur menar du dra ner? var i USA menar du det borde dras ner? Skulle det dras ner till "svensk nivå" i en storstad med alla dess problem, i en stad med nästan lika stor befolkning som hela sveriges land?

    Jag läser NYPD har 55000 anställda (36000 poliser), och NY City (vilket är var NYPD arbetar) har ca 8,3 miljoner invånare. Sverige har ca 10,2 miljoner invånare med en polismyndighet på 32000 anställda (20 400 poliser), och det anses vara en brist. Jag tycker det borde vara Sverige som skulle öka sin poliskår, så kanske de faktist kan komma när man behöver dem.

    Därmed inte sagt en hel del förändringar inom Polisen i USA skulle kunna införas, men att dra ner på antalet verkar inte vettigt alls. De har t ex uppgifter som "school safety agents", vilket inte ens finns i Sverige ännu. De flesta hederliga invånare vill dessutom faktist ha en stark poliskår där de bor. (Den finansieras till stor del med just lokal fastighetsskatt.)
    Både i Sverige och USA använder man polisen oeffektivt. Finns flera länder med mindre polis än oss men som får mer gjort. Sen lägger man mer resurser för att minska klassklyftor förbättra skolor i fattiga områden osv. Då minskar kriminaliteten och man behöver mindre poliser. Man ska komma ihåg att det finns stora ekonomiska intressen som tjänar på att det är många som åker in i USA. Fängelserna är privata vinstdrivande företag. Det finns flera ex där oskyldiga har fått sina liv förstörda när dom fått suttit flera år utan några bevis på att dom gjort något. Sen finns det väldigt mycket som den amerikanska polisen kan göra bättre för att spara pengar. Tex när en vit kvinna blir hysterisk för att en mörkhyad familj tex grillar på en plats dom får grilla eller liknande. Då skickar dom ut kanske minst två bilar ofast är det fem sex. Sen står en massa poliser och tittar på medans en försöker reda i situationen som sen visar sig bara handla om ännu en Karen som ringt polisen i onödan. Dom behöver inte skicka så många poliser som dom gör på ärenden som lät en patrull klarar. Sen har även amerikanska polisen haft rätt mycket korrupta poliser som tar pengar på ett eller annat sätt. Och det beror på vem man frågar dom svarta trakasseras mest av polisen. Ringer dom efter polis om dom utsatts för ett brott då vet dom att dom lika gärna själva kan dödas av polisen.
  • Ocdkille
    Tow2Mater skrev 2020-06-27 23:09:28 följande:
    500 timmar är minimum, många kräver mer än så, t ex 2-4 års högskola innan du ens kan söka.
    Sen tillkommer 1-2 års provanställning i tjänst. Visst skulle utbildningen kunna förlängas, men att kalla det "skämt" tycker jag är orättvist; en tredjedel av anställda poliser har en Bachelors, vilket ofta är ett krav för anställning.

    Men för att hitta dem som ens vill jobba typ i ett storstadsghetto måste man väl sänka anställningskraven, det tvivlar jag inte på....
    Det är rätt olika hur lång utbildning osv dom har. Men det största problemet är att dom inte rensat ut rötäggen. Och att dom kunnat använda ordentligt med övervåld. Finns ju tex fallet med polisen som sköt en flyende man i ryggen. Hade inte det filmats och visats i media då hade det inte lett till något. Eller när dom misshandlat människor svårt. Nu börjar det bli svårare eftersom det är människor som börjar filma när dom ser poliser som gör ingripanden. 
  • Ocdkille
    KlantSmurfen skrev 2020-06-29 18:40:31 följande:

    om bara 5% av det som sägs på fox skulle vara sant skulle fox ändå klara faktagranskningen bättre än dina inlägg.


    Ocdkille skrev 2020-06-29 01:16:11 följande:
    Så du tycker inte det är synd om människor som måste vara beredd att visa upp id och blir kroppsvisiterade vad än dom gör. Dom kan sitta på sin egna tomt och plötsligt ser en vit person det och ringer polisen. Sen att svarta står för många av morden är eftersom dom är den fattigaste delen av befolkningen och alltså bor där det är mycket kriminalitet. Sen skulle vita dömas lika hårt då skulle fler vita finnas i statistiken. Vi hade ju tex fallet med den rika överklasskillen som mejade ner flera människor med sin sportbil när han var påverkad av droger. Han kom undan med i princip en varning eftersom domaren ansåg det förmildrande att han varit bortskämd och därför inte lärt sig bättre. Samtidigt fick en svart kvinna som sköt en man i självförsvar livstid. Sen dina sk milliser är snarare ett hot. Dom står för en stor del av den inhemska terrorismen i USA. Men om du och andra inte gillar människor som inte är vita varför köper ni inte någon ö någonstans där ni kan leva i er nazistiska drömvärld. Världen skulle bli så mycket bättre då.

    håller man inte med Ocdkille är man nazist, fan vad vissa blir patetiska när deras påståenden inte klarar faktagranskningen.


    lägg.


    Vad har inte stämt med det jag har skrivit? Och visst nazist var kanske fel ord för man kan ju vara rasist utan att köpa resten som nazismen stod för.
  • Ocdkille
    Tow2Mater skrev 2020-06-29 18:59:17 följande:
    De skickar ju oftast inte 6 bilar, utan det är ju forste bil som kommer till platsen som begär back-up, och innan de har kommunicerat att ingen mer back-up är nodvänding kommer andra som är i närheten att komma (tack o lov). Det handlar ju om vilken kod de använder.
    Och i väldigt många fall överdriver dom antalet poliser. Det kan vara ett skitärende ändå ska det stå en hel drös med poliser och titta på. Och det finns flera andra ex på att polisen använder resurser fel. Sen har polisen i USA helt fel sätt att hantera situationer. Dom får lära sig att vara aggressiva och att skjuta väldigt snabbt trots att det skulle gå att lösa situationen på annat sätt. Det går inte komma ifrån att deras teknik inte fungerar våldet blir bara värre.
Svar på tråden BLM: Är "vita" personer hatade?