• SandraJ

    Saker ni trodde på som liten

    Vilka dumheter trodde ni på som små?

    Jag trodde att om man svalde vindruvskärnor så kunde de börja växa i magen och då fick man blad i näsan

    Min dotter tror tt det bor en sur gubbe i väggkontakterna, han bits om man petar på honom.

    Vad trodde ni på? Vem gjorde hålen i osten? Vad är månen gjord av? Vart tarman vägen när man dör?

  • Svar på tråden Saker ni trodde på som liten
  • yiyah

    Haha.. just det, min mamma sade alltid när jag gjorde grimaser att jag kunde fastna.. Så jag satt i timmar och drog ner mina ögon; jag tyckte att asiater var så vackra!!!!

  • Rockis

    kom på mer- Jag ville så gärna att vi skulle ha en röd bil, men vi hade en blå. Men min pappa hade sagt att om bilen rostar så blir den röd. Så jag gick och hoppades på att bilen skulle bli gammal och rosta.

  • Cornette

    Jag trodde att snor var hjärnceller så när man var snorig och snöt sig så blev man mindre smart. Oj vad jag gick och "hissade" snoret.

    Hos mamma och pappa sitter en inramad, gammal karta över europa. Jag var övertygat om att det var en förklädd bild av trollet i barnvisan "Det var en gammalt bergatroll..." ni vet. Kolahalvön var näsan, en nordlig sjö i Finland/Ryssland var ögat, Sverige/Norge var håret.

    Ett tag trodde jag också att jag var en utomjordling som mamma och pappa hade adopterat för att det var synd om mig. Min ena syster var ansvarig för både det och snor-idéerna.   


    Skadeglädje är den enda sanna glädjen.
  • yiyah

    Nu kommer jag på hur mycket som helst ju..

    Min mamma sa även att varje gång vi satte igång ngt elektriskt, ex en lampa så kostade det en krona. Förmodligen var hon trött på att vi tände lampor i rum där vi inte var, eller satte igång TVn & gick lr nått.. jag har så tydliga minnen av att vara sur på henne och stå brevid strömbrytaren till lampan i mitt rum och tända och släcka om och om igen.. Tror jag typ räknade till hundra varje gång.. Ungefär som; här får du jävla mamma, nu får du betala hundra kronor för att du skällde på mig.. Det var min hämnd det ..

  • yiyah

    Jag trodde även att jag var adopterad.. Gick och väntade varje dag på att kungen och drottningen skulle komma på att jag var deras kidnappade barn och att jag skulle få vara prinsessa...

  • Adrianna love

    Jag trodde att man fick fyrkantiga ögon om man tittade för länge på tv:n , så jag sprang alltid till spegeln efter att ha tittat en stund för att se om mina ögon hade blivit annorlunda

    Och att man kunde gräva sig till Kina . De minns jag att vi testade på dagis , vi hade kommit 1o cm och var helt säkra på att snart kom vi ut i Kina där alla stod "fel väg" , alltså vi trodde att dom gick med huvudet neråt hela tiden och typ hängde fast i marken

  • PiaLottan

    jag trodde på allvar att det bodde ett monster i vår vedeldade panna, så jag sprang fort fort förbi när jag var tvungen att gå ner i källaren.

    jag trodde om jag verkligen koncentrerade mig och försökte tänka på flugor, så skulle en fluga komma och jag kunde fånga den med händerna. Jag hade lyckats en gång och därför trodde jag att jag hade en sån makt.

    En till skruvad idé var att jag trodde att jag hade "blixtrande" ögon och kunde skrämma slag på alla som jag var arg på. Jag blev ju bara ännu argare då alla skrattade istället.

  • snartfaster

    yiyah: "det går en ängel kring vårt hus, han bär två förgyllda ljus, han har en bok uti sin hand, nu somnar vi i Jesu namn" menar du den?

  • yiyah

    snartfaster.. japp precis den.. Trodde han bara vakade över mig bärandes på alla grejerna..

  • mooogn

    Jag var fullkomligt övertygad om att det fanns en tv-kamera i vänstra hörnet av mitt rum där det satt ett gäng "afrikanska" barn som tittade på min vardag. På min tv var det ju nästan bara program om barns vardag i Afrika (uppvuxen under 80-talet)!

Svar på tråden Saker ni trodde på som liten