• So nice

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    fortsätter våra diskussioner om ev. framfall

  • Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder
  • Gladhannapanna
    Buspojkarna skrev 2011-09-14 19:46:47 följande:
    Jag blev redan igår hemskickad utan operation.
    Fick göra en undersökning och läkaren kallade då in en specialist som var mer van. Hon graderade själva framfallet på bakväggen till en 3a på en skala från 0-10. Men däremot så har alla musklerna innanför bäckenet blivit inflammerade, så en operation skulle innebära att det blev ännu mer. Sedan trodde hon att mycket av mina besvär berodde på fel på nerverna, då hon tyckte att livmodern satt tillräckligt långt upp och att framväggen inte var ett dugg påverkad.

    Hon sa att hon gärna åtgärdar bakväggen, men om hon gör det nu kommer jag att få ännu ondare. SÅ att jag skulle försöka fortsätta min kamp att bli frisk från mina smärtor och få reda på vad de beror på. Så nu blev det ännu fler remisser till olika avdelningar, bla reumatologen och nått ställe där de mäter nervinpulser och flöden mm i kroppen.

    Jobigt att det inte blev som du förväntade dig, men hoppas att det går att göra något åt utan op!!!
  • Buspojkarna

    Jag behöver ju operation oavsett. blir tvungen att äta en massa för att göra avföringen lös så att det blir lättare att tömma tarmen. Kommer att få det åtgärdat när det inte är så riskabelt längre,,dvs typ aldrig eftersom att jag bara blir sämre

  • Minnie7

    Buspojkarna: Usch och fy . Hur kunde de se att musklerna var inflammerade bakom?

    Själv blir jag knäckt för att allt ser bra ut här (eller inte tillräckligt dåligt för att förklara mina besvär). Har ju ett litet rectocele men kan bajsa så där är allt frid och fröjd. Däremot skaver något emot urinröret så jag går omkring med konstant värk där, svampig känsla när jag sätter mig, känns som om hela urinröret sitter alldeles för långt ner. Allt ser normalt ut vid gynundersökning och det knäcker mig snart. Jag känner ju att hela främre väggen buktar ner...

  • Buspojkarna

    Eftersom att alla musklerna är ömma och krampar. De är ordentligt ihopdragna och hårda.

  • mammin

    Jag är nu hhemkommen efter op i ttisdags. Har haft fruktansvärt ont och står fortfarande på morfin. Resultatet ska vara bra säger de, svårt stt känna själv ännu. Återkommer när jag mår bättre och inte är så morfinseg.

  • Minnie7

    Måste fråga bara- ni som har/ haft främre slidväggsframfall/ försvagning: ibland får jag en sån grym värk när jag varit uppe. Får liksom ont i slidöppningen och musklerna som sitter där. Känns som om de inre delarna är på väg ut. Ibland har inte alls ont. Känns detta igen för någonannan eller varför har jag så ont ibland? Det enda som hjälper då är att lägga sig ner. Känns också som om jag sätter mig på urinröret och det liksom hugger till.

  • ania

    Jag har en fråga till er som verkar ha stor erfarenhet av dessa besvär. Hur känns det med framfall/försvagade slidväggar? Jag har bokat tid hos min BM på tisdag, men jag passar ändå på att fråga här. Denna ovisshet gör mig tokig här hemma. jag fick barn för tre veckor sen och har sen dess känt som om jag ibland har typ en tampong i mig eller något liknande. När jag känner efter med fingrarna känner jag inte livmodertappen men jag tycker att väggen uppåt känns hårdare, och att jag på nåt sätt känns trängre. Kan detta vara ett tecken på något?

  • Gladhannapanna

    För mig var det mest tyngdkänslor, skav och obehag/ ont vid ansträngning. Tre veckor efter fl är det nog svårt att ställa diagnos, det är nog för tidigt.

  • ania

    Pyttis, tack för svar! Vi får se vad min BM säger på tisdag helt enkelt. Kan man fortfarande vara svullen och så efter tre veckor? Vad tror ni?

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder